Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman: ‘Als hij meer gaat spelen, is hij altijd een speler voor Oranje’

Laatste update:

Ronald Koeman heeft ondanks de vele blessuregevallen bij het Nederlands elftal niet overwogen om Ryan Gravenberch op te roepen. De middenvelder van Liverpool sloeg een uitnodiging voor Jong Oranje begin september nog in de wind omdat hij zich wilde focussen op zijn nieuwe club.

“We hebben wel een bepaalde mening over afzeggen voor Jong Oranje of het Nederlands elftal”, zegt Koeman op een persconferentie in Zeist. “Maar volgens mij heeft hij ook nog niet veel gespeeld. Afgelopen donderdag dan wel een wedstrijdje. Ik vind het nog steeds een groot talent. Ik hoop dat hij zich weet te ontwikkelen bij Liverpool en ook meer gaat spelen, want dan is het eigenlijk altijd een speler voor het Nederlands elftal.”

Michael Reiziger, bondscoach van Jong Oranje, ‘strafte’ Gravenberch voor zijn actie en besloot hem niet op te roepen voor de interlandperiode in oktober. Ook Koeman kon de actie van Gravenberch dus niet waarderen.

Gravenberch bedankte vorige maand voor Jong Oranje, omdat hij zich wilde richten op zijn nieuwe club Liverpool. De 21-jarige middenvelder ruilde Bayern München op Deadline Day in voor een dienstverband bij de Engelse topclub. Hij speelde tot nog toe 285 minuten voor the Reds verdeeld over 7 duels.

Nigel de Jong (directeur voetbalzaken van de KNVB, red.) heeft contact met Gravenberch gehad, maar ik niet”, zei Reiziger eerder tegenover Nu.nl. “Het was geen optie om hem nu op te roepen. Het signaal is richting hem wel afgegeven nu, maar je bent toch bezig met een groep. Het is wel iets waar je bij moet willen horen.”

Reiziger kon niet vertellen of Gravenberch tijdens de volgende interlandperiode wél weer opgeroepen wordt. “Ik weet niet of dit eenmalig is. Maar we gaan sowieso geen jonge spelers afschrijven.”

Jong Oranje treedt in de kwalificatiereeks voor het EK in Slowakije in 2025 donderdag aan tegen Georgië (uit) en volgende week dinsdag tegen Gibraltar (uit). De ploeg van Reiziger is uitstekend aan de kwalificatiereeks begonnen. De eerste twee groepsduels werden allebei gewonnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een interview en honderd berichten. Toch wel weer knap.

En eigenlijk wel terecht dat afzeggen niet 123 getolereerd wordt, het zou een eer moeten zijn om voor je land uit te komen. Al....... had ik er ergens wel een beetje begrip voor.

9 oktober 2023 om 18:09

Je moet naar de situatie kijken. Die jongen is ontevreden uit München vertrokken, moest redelijk laat bepaalde dingen regelen én wil, heel begrijpelijk, direct goed binnenkomen bij Liverpool. Vind het uitermate triest van reiziger en Koeman. En hoeveel lapzwansen heeft die ei wel niet opgeroepen die niet of nauwelijks speelden in zijn tijd als bondscoach? Dus niet spelen = goed zolang je de ‘grote’ heren maar niet afwijst? Kinderachtig.

9 oktober 2023 om 19:02

Maar dan krijgen spelers een vrijbrief om zelf te bepalen of het per interlandperiode uitkomt. Er is altijd wel een speler in een lastige situatie bij zn club of iets dergelijks. Behalve voor familie-omstandigheden zou ik dan ook nooit een uitzondering maken, want waar leg je dan de grens?

10 oktober 2023 om 14:10

Informeel is dat dat toch ook het geval?

Voor het Nederlands efftal uitkomen is inderdaad een eer voor iedere speler, en voor een Dirk Proper van NEC is een Jong Oranje dat ook. Een Gravenberch zal ook geen hekel hebben aan Jong Oranje, maar na 20 CL potjes, 11 A-interlands, contractspeler van Liverpool, etc. is het logischerwijs niet een hele grote eer om met wat AZ talenten en wat spelers van NEC, Utrecht, Cambuur, etc. op het veld te staan.

Koeman doet net of dit een hele zware straf is voor die jongen, maar die zal toch vooral denken het is graag of niet jongens. Allebei prima. Zodra hij een hoger niveau haalt roepen ze hem toch wel op voor Oranje. Kijk naar Joey Veerman bijv. Ze zijn allang vergeten dat hij niet voor Jong Oranje wou uitkomen toen.

Volgensmij heeft hij aardig wat minuten gemaakt afgelopen maand toch.

9 oktober 2023 om 18:06

Dat bedoel ik de 1 moet spelen anders word hij niet opgeroepen maar een blind die maanden niet speelde zat er steeds bij .

9 oktober 2023 om 18:12

Sws meer dan Blind vorig seizoen bij Bayern

9 oktober 2023 om 19:46

Hij is niet opgeroepen als straf omdat ie afgelopen keer bedankte voor jong oranje

Heeft tot nu toe een aantal leuke acties laten zien en een goal gescoord. Tegen Brighton had hij een grote kans die tegen de lat ging. Als hij ook dat soort kansen afmaakt en beslissender kan worden vanaf het middenveld zie ik hem zeker weer voor oranje spelen want het talent is er.

Wat een bondscoach zeg...
Gravenberg is duidelijk in een betere vorm dan menig ander, wel-opgeroepen speler. Maakte ook genoeg minuten de laatste maand.

Gelukkig speelt Maatsen een stuk meer dan Gravenberch…

Waarom roep je hem of Schouten niet als vervanger op voor Koopmeiners? Ook al gebruik je ze niet dan is het toch alsnog handig om ze mee te laten trainen zodat je ook hun niveau kan zien? De reden dat hij Gravenberch niet selecteert omdat hij bedankte voor jong oranje vind ik ook zo slap. Doet net alsof oranje heilig is maar meneer Koeman stapte zelf bij de eerste beste trein ook gelijk naar Barcelona.

9 oktober 2023 om 19:22

Zou hypocriet zijn, gravenberch wel en frimpong niet

9 oktober 2023 om 19:45

Haha jezus wat kansloos om die trein opmerking erbij te doen. Als je bedankt voor Jong Oranje, dan is het toch logisch dat je daarvoor gestraft wordt? Het is graag of niet? En als Koeman hem nu oproept, dan staat Reiziger echt voor lul. Het is een volkomen logische beslissing.

9 oktober 2023 om 20:35

Maar hoezo moet hij gestraft worden als hij bedankt voor Jong oranje? Als hij denkt dat het beter is voor zijn carrière om bij zijn club te blijven waar hij overigens net 2 weken zat mag hij dat toch zelf bepalen?

Met de opmerking over Koeman bedoelde ik dat hij ook zijn team in de “steek” liet voor zijn persoonlijke belangen. Dus daarom vind ik dit hypocriet van hem.

Als hij meer gaat spelen valt ie voor dit niveau door de mand, net als bij Bayern… hij is nog erg jong en moet veel aan spelen toekomen op een lager niveau, anders wordt Gravenberch een tweede v/d Beek.

Gravenberch en Schouten hadden er absoluut bij moeten zitten op dit moment.

Gravenberch en Schouten had ik beide geselecteerd, in geval van Gravenberch had die het beter kunnen managen de vorige keer , mijn basis tegen Frankrijk zouden de volgende 11 zijn in een 5-3-2 of 3-5-2 systeem en spelers die elkaar het meest aanvullen en voorin kies ik voor snelheid

Verbrugge

Dumfries
Geertruida
Van Dijk
Ake
Hartman

Schouten
Reijnders
Gravenberch

Simons
Malen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren