Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romano meldt problemen rond overgang Jorge Sánchez: ‘Ajax doet moeilijk’

Laatste update:

De overgang van Jorge Sánchez naar FC Porto is nog niet helemaal zeker. Fabrizio Romano meldt zaterdagmiddag namelijk dat er 'wat problemen' zijn van de kant van Ajax. Er is al wel sprake van een mondeling akkoord, maar volgens de transfermarktexpert moet een aantal details nog verder worden uitgewerkt. Met name Ajax lijkt dat dus enigszins te bemoeilijken.

"Er zijn wat problemen die nog moeten worden opgelost door Ajax omtrent de overgang van Jorge Sánchez naar Porto", tweet Romano. "Er was een mondeling akkoord, maar een aantal zaken moet nog verder worden uitgewerkt. Ajax doet moeilijk over een aantal belangrijke details, terwijl de club wel al een vervanger (Anton Gaaei, red.) heeft vastgelegd. Porto wacht op groen licht, de speler wacht tot hij kan vliegen."

Donderdag onthulde Mike Verweij van De Telegraaf al dat Porto op dat moment geen bankgarantie had overlegd. Ajax wil er zeker van zijn dat het geld wordt overgemaakt vanuit Portugal, en dat was de reden dat Sánchez donderdagavond nog aanwezig was bij het duel van Ajax met Ludogorets in de play-offs van de Europa League.

Of de problemen die Romano zaterdag meldt ook te maken hebben met die bankgarantie, is vooralsnog niet bekend. Wel is duidelijk dat áls de overgang doorgaat, er sprake is van een verhuur met optie tot koop. Daarnaast gaat Porto het volledige salaris van Sánchez overnemen, zo'n 900.000 euro netto. De rechtsback kan de definitieve overstap maken als hij een bepaald aantal wedstrijden speelt voor Porto, dat dan een transfersom van 3,8 miljoen euro zal betalen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt op een huur maar ik heb hoop met verplichte koop, zowel Sanchez als Rensch voldoen eigenlijk niet. Al speelde laatstgenoemde best aardig tegen Ludo en co, maar als ik mag kiezen dan kies ik toch voor Rensch als eigen jeugd zijnde.

26 augustus 2023 om 22:47

Volgens mij heb ik gelezen dat er verplichting tot koop is als hij 15 wedstrijden heeft gespeeld daar.

Is toch wel fijn te lezen waar ze moeilijk over doen....

26 augustus 2023 om 17:54

Bankgarantie. Ajax geeft Sanchez niet vrij zolang die er niet is. Terecht lijkt me 🤷‍♂️

26 augustus 2023 om 17:59

Er staat dat het dingen zijn die ajax moet oplossen, dat is dan niet de bankgarantie

26 augustus 2023 om 18:08

Het staat een beetje raar omschreven. Ajax wil de afspraken in details op papier en bankgaranties.
Dus ja, het ligt bij Ajax want die willen het maar het is Porto die eraan moet voldoen.

26 augustus 2023 om 18:45

Vraag is dan wel wie moeilijk doet. Ajax omdat het zekerheid wil of Porto omdat het geen zekerheid wil geven….

26 augustus 2023 om 20:05

Ajax wil zaken geregeld hebben, zoals de bankgarantie van Porto. Het gaat wel degelijk om de bankgarantie.

Doen altijd moeilijk 🤣

26 augustus 2023 om 18:10

Tja PSV krijgt volgens mij nog steeds geld van Betis.
Beter moeilijk doen dan mensen op de blauwe ogen vertrouwen.

Ze “doen moeilijk” over “key details”. Kortom, belangrijke punten dus. Dat is niet moeilijk doen, dat is je zaken goed regelen.

26 augustus 2023 om 18:47

Dat dacht ik ook. Ik vind dat de tweet van Romano ook niet goed te vertalen is maar moeilijk doen. Goed dat ajax alles goed geregeld wil hebben en zonder bankgarantie geen transfer lijkt me

Zorgen dat belangrijke details goed geregeld worden is niet moeilijk doen maar gewoon je werk goed doen voor alle partijen!

Met dit soort dingen moet ik terugdenken aan Chivu, waar AS Roma geen bankgarantie voor kon overleggen en Ajax hem weer opeiste. Nadat hij zelfs al met Roma had meegetraind deed Chivu nog een training mee bij Ajax voor de Romeinen de bankgarantie overlegden waarna Ajax de transfer goed keurde.
Ajax wil dus zijn zaken goed hebben voor ze een speler vrij geven. Ze zijn eerder al gepiepeld, ik meen met de Finidi transfer? Dus als je een speler van Ajax wil kopen moet je een bankgarantie overleggen. Zoals hierboven al gezegd is dat niet moeilijk doen, dat is voor elke club waar Ajax mee handelt normale gang van zaken.

Hoe kunnen we normale zaken zo belichten dat mensen toch gaan reageren.... Is juist goed dat Ajax de zaken goed geregeld wil hebben.

Ajax handelt hier prima hoor, zouden meer clubs moeten. Gewoon netjes de garantie zwart op wit dat je betaalt, meer niet.

'Porto wacht op groen licht van ajax'.

Als het gaat om die bankgarantie hoeft porto niet te wachten op ajax, dan weten ze wat ze moeten doen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren