Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Roepen dat PEC bij de eerste drie wil spelen slaat natuurlijk nergens op’

Laatste update:

PEC Zwolle ging vorig seizoen uitstekend van start in de Eredivisie en is ook deze jaargang weer voortvarend begonnen; met dank aan de overtuigende overwinning op koploper PSV van zaterdag (3-1) voert het elftal van trainer Ron Jans zelfs samen met de Eindhovenaren de ranglijst aan.

/

Alleen op basis van een iets minder doelsaldo moet PEC nog genoegen nemen met een tweede plaats en blijft PSV lijstaanvoerder. Ondanks die weelde blijft iedereen in Zwolle met beide benen op de grond staan. “Dat moet ook”, laat verdediger Joost Broerse weten aan het Algemeen Dagblad. De routinier, zaterdag goed voor de 2-1 tegen PSV, vindt het bovendien onzin om de voor het seizoen bepaalde doelstelling nu al bij te stellen.

“Waarom zouden wij moeten roepen dat we bij de eerste drie willen spelen? Dat slaat natuurlijk nergens op”, vindt de 35-jarige linkspoot. “Vorig jaar begonnen we ook goed en werden we uiteindelijk elfde. Dit jaar hopen we iets stabieler te zijn. We winnen nu ook van subtopploegen. Als we dat blijven doen, horen we in ieder geval bij de subtop.”

Denk je dat PEC Zwolle zich dit seizoen in de top van de Eredivisie handhaaft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk is dat niet mogelijk. 1e 8 zou misschien wel redelijk zijn. Vorig jaar natuurlijk afgezakt naar de 11e plek om veel sparingen voor de bekerfinale. Vaak met half B elftal gespeeld de laatste wedstrijden.

15 september 2014 om 09:30

Ik merk dat er veel mensen tegen dat kleine zwolle is inmiddels. Ajacieden of Psv ' ers jullie moeten jullie diep schamen wat jullie wel niet presteren tegen zo'n klein clubje en dan nog gaan haten. Ze verdienen iets meer respect inmiddels.shame on you! BAH!

15 september 2014 om 09:36

Ik vind dat de persoon waar jij op reageert juist erg respectvol is naar Zwolle. Zegt niets fout. Calimero gedrag hier.

15 september 2014 om 12:19

Waar heb je het in godsnaam over black.... ik heb echt nog nooit iemand horen afgeven op het succes van zwolle... ben je een beetje schyzofreen ofzo?

15 september 2014 om 13:23

Een schizofreen is nooit alleen.

Maar ik geloof niet dat er veel mensen zijn die het sympathieke Zwolle (en Jans!) het succes misgunnen. Jammer dat het in Europa niet lukte.

Dit is geen eendagsvlieg. Dit begon vorig jaar al met spectaculaire overwinningen op Feyenoord en PSV. Ook de gewonnen KNVB beker is daar natuurlijk een voorbeeld van. PEC kan iedereen wel eens verbazen door 5e te worden. Dit aangezien er niet veel ploegen écht beter zijn. Denk aan een dramatisch Feyenoord, AZ en Vitesse.

15 september 2014 om 09:25

Onzin wat je zegt, zoals Jans zelf al vertelde, Vitesse was de enige ploeg dit jaar die het verdiende daar te winnen. Vitesse voetballt beter dan vorig jaar, maar toen zat alles mee.( voor de winter) Vitesse eindigt gewoon in de top 5. Ze doen niks onder voor Ajax, PSV of Twente. Volgens mij kan je op voorhand verliezen van Ajax, PSV rn Zwolle uit, Achteraf had je verdient te winnen!!

15 september 2014 om 10:42

Vitesse voetbalt inderdaad erg goed. Maar missen scorend vermogen. Denk niet dat die nieuwe jongen er elke week drie binnen schiet.

15 september 2014 om 13:21

Jawel hoor. Nog 29 wedstrijden te gaan, dus Dauda wordt topscorer met 90 doelpunten.

15 september 2014 om 10:28

Nouja, we hebben bij Zwolle gewoon geen al te brede selectie, wat ook niet mogelijk is met het budget, reken er maar op dat een paar jongens flink wat cashen (is over nagedacht hoor). Ze willen het liefst in de Eredivisie blijven en hebben daar ook de spelers voor, de trainer voor en de juiste visie/beleid voor. Bij Zwolle is het zo belangrijk om een goede start te maken zodat je later niet ergens tegen aan zit te hikken, een inhaalslag is leuk voor Psv, Ajax, Feyenoord etc, maar voor clubs als Zwolle, is een inhaalslag gewoon erg moeilijk.

15 september 2014 om 10:44

Ik hoop dat als het dit jaar weer zo goed gaat ze iets realistischere bedragen voor hun spelers gaan vragen. Nu geven ze hun toppers gewoon bijna weg.

15 september 2014 om 10:51

Ja, maar we kunnen geen hoofdprijs vragen, we kunnen namelijk niet de spelers langdurige contracten geven. Dat zit nog niet in het budget. Het is al mooi als we iemand een contract voor 3 jaar kunnen geven, de meeste hebben een 2-jarig contract. Seizoen voorbij, 1 jarig contract, die spelers kunnen voor een schijntje weg.

Uiteindelijk zullen ze wel afvallen. Miss hebben ze nog een klein kansje om ''herbstmeister'' te worden ^^

Mee eens dit riep ik na de overwinning op PSV ook al. Leuk dat PEC het goed doet in het begin van het seizoen, maar ze zullen net als vorig seizoen gewoon weer een terugval krijgen. Al denk ik niet dat ze weer terugvallen naar het rechterrijtje, zie ze wel in het linkerrijtje op een 8e/9e plek eindigen. Schat de nationale top 3, Twente, Vitesse, AZ, Groningen en Heerenveen hoger in als die uiteindelijk beginnen te draaien.

Denk wel dat pec kampioen kan worden. Is toch geweldig, pec de CL in

Niets is te gek in de ED. Al wil ik best de nuance brengen dat ze nu nog niet zover zijn. Maar als het zo doorgaat acht ik het niet eens onmogelijk komende 10 jaar.

15 september 2014 om 09:33

@winterburn. Het gaat wel die kant op! Het zou me niet eens verbazen als het zou gebeuren.

15 september 2014 om 09:42

Uiteraard. Heb respect voor pec maar het is niet goed voor de competitie, maar zou toch geweldig zijn als ze ook nog eens ver komen :D pec naar bijv Camp Nou of Old trafford hahaha

15 september 2014 om 10:01

Nou Ajax gaat ook daarheen toch en dan hoor je niks over maar dat komt omdat Ajax naam heeft in de wereld want wat spelers betreft en spel is het gewoon zelfde niveau als Pec en misschien wel slechter. moet je nagaan.

15 september 2014 om 10:08

Zoveel minder punten kunnen ze bijna niet halen, en als zr kampioen ooit worden waren ze ook gewoon sterker dan ajax etc..

15 september 2014 om 10:30

Was niet relatief eenvoudig om eerlijk te zijn. Ze hebben hun best gedaan en hun huid duur verkocht. Waren wel echt mooie wedstrijden om bij te zijn, Zwolle in Europa!!

15 september 2014 om 10:35

Sparta Praag is ook een heel ander niveau dan PEC. Maar zou pec de europeese inkomsten krijgen, misschien over aantal jaar niet meer! ^^

15 september 2014 om 10:42

1) Voorrondes EL houdt niet in dat je alleen maar zwakke tegenstanders krijgt. Kregen wij maar een Differdange 04.

2) Sparta werd in de eerste helft aardig weggetikt in Zwolle en in Tsjechië mochten zij van geluk spreken dat wij hen in leven hielden doordat Drost en Necid twee enorme kansen in de eerste minuten misten. Zij schrokken behoorlijk van de kwaliteiten van het elftal dat tegenover hen stond.

Ik begrijp je punt en ik kan mij daar ook in vinden, maar ietwat genuanceerder je standpunt beargumenteren mag ook wel.

15 september 2014 om 12:02

Dat Praag door is gegaan wil niet zeggen dat ze eenvoudig van PEC wonnen

15 september 2014 om 12:28

@winterburn Zo lekker makkelijk praten achteraf. Tuurlijk liet Praag zich bewust wegtikken om ons in de waan te laten......dat geloof je zelf zeker. Praag was niet erg goed, baal er daarom nog van dat we door een gemiste strafschop en een blunder van Vd Werff de groepsfase niet hebben bereikt. Relatief eenvoudig?? Hou toch op man.

15 september 2014 om 14:39

Bedoel je de Recordkampioen van Tsjechië

Gewoon jezelf blijven. Laat je de kop niet gek maken. Rustig doorgroeien, ook in begroting (niet onbelangrijk). Als we dit jaar 8e worden doen we het goed.

15 september 2014 om 09:30

Als je kijkt hoe PEC zich heeft ontwikkeld is dat echt super knap en als je 8e wordt is dat gewoon erg goed, maar als ze zo door blijven gaan kunnen ze nog wel hoger eindigen ! :P

Leuke club Zwolle dat nog erg attractief voetbal speel, moet eerlijk zeggen dat ik had verwacht dat ze niet lang in de Eredivisie zouden blijven.

Ongelijk is bewijzen en ze zijn nog van dikke toegevoegde waarde ook! Hopelijk kan de organisatie bij de club de komende jaren alles zo neerzetten dat PEC een vaste klant van de Eredivisie blijft

Je vraagt je af waarom het niet zou kunnen. Ajax blonk afgelopen jaren niet uit van bovenmatige kwaliteit. PEC Zwolle zit goed in elkaar en speelt leuk voetbal. Het is opvallend hoe alle spelers die vertrekken weer moeiteloos vervangen worden. Zoals ze gisteren al zeiden, wie heeft het nog over Mokotjo ?

Als je zowel PSV als Ajax zo de wil op kunt leggen, dan zou je mee moeten kunnen doen om de hoogste plaatsen. Waarbij ik wel besef dat het een groot verschil is tussen willen en moeten winnen.

Je moet ook realistisch blijven. Je doet nu leuk mee, maar onze selectie is niet breed genoeg om veel tegenslagen op te kunnen vangen. Verlies je volgende week van onze angstgegner AZ dan ziet de wereld er natuurlijk heel anders uit. Om over het opvangen van blessures en schorsingen maar te zwijgen. Vorig jaar rond deze tijd stonden wij ook doodleuk bovenaan om vervolgens in 4 maanden tijd een keer te winnen.

15 september 2014 om 12:04

Volgens mij is de gehele subtop onze angstgegner, ik kan me niet herinneren dat we hebben gewonnen van Heerenveen, Groningen, AZ of Vitesse (tot dit seizoen dan)

15 september 2014 om 16:58

Tegen Heerenveen, Groningen en Vitesse verdienden wij in eigen huis de afgelopen twee jaar veel meer dan dat wij kregen. Tegen AZ hebben wij vier keer gespeeld en drie keer zijn wij kansloos afgegaan. Dan beschouw ik AZ toch iets meer als een angstgegner dan die andere clubs.

15 september 2014 om 17:48

Oke, in die gedachtegang kan ik me inderdaad wel vinden. Laten we hopen dat we het dit seizoen beter kunnen doen

Toch opmerkelijk dat je als neutrale supporter kunt genieten van het spel van Zwolle, hoe leul voetbal ze spelen. En dat Ajax, die dat zouden moeten doen en kunnen en wat ze altijd willen, dat die zo afschuwelijk voetbal spelen. Raar dat zn kleine club vergeleken met Ajax wel een goed positiespel kan uitvoeren wat ook leuk is om te zien.

Als ik grote namen van clubs even vergeet en kijk wat ik op het veld zie, hebben tot nu toe naar mijn mening alleen Twente, Vitesse en Ajax beter veldspel laten zien dan Zwolle. En als alle clubs punten blijven morsen zoals vorig seizoen, zou de ranglijst aan het eind van de rit best wel een paar verrassingen kunnen hebben.

Als Zwolle de play-offs haalt, hebben ze gewoon een prima seizoen gespeeld. Ze zullen nog wel wat terug zakken maar die 11e plek van vorig jaar verbeteren ze wel.

PEC heeft een budget waarvan je zou verwachten dat ze tegen degradatie moeten strijden, dus wat Jans daar presteert is gewoon bijzonder goed. Ik verwacht dat ze net als vorig seizoen wel weer iets zullen zakken, maar dat doet nog altijd niks af aan de prestaties die ze daar neer aan het zetten zijn, absoluut klasse.

Het goede aan Jans is ook dat hij niet overmoedig wordt. Soms zie je wel eens dat ploegen snel uit de startblokken schieten, dan overmoedig worden en arrogant gaan denken dat ze wel in de top zullen blijven en vervolgens compleet ontsporen en in degradatiegevaar komen. Dat zal bij Zwolle niet gebeuren, Jans is erg goed in de ploeg met beide benen op de grond te houden en hij zal ook niet in paniek raken als ze bijvoorbeeld 3 keer op rij verliezen ofzo.

Kijk maar naar de statistieken bij ron jans gaat het altijd goed begin van het seizoen, maar het niveau daalt altijd vorig seizoen daalde het niveau wat minder. Bij alle clubs waar deze man komt begint hij het seizoen altijd uitstekend, is ook 1 van de betere trainers in de eredivsie.

15 september 2014 om 22:30

Bij FC Groningen heeft hij anders schitterende resultaten behaald. En die haal je niet alleen met een goede start van de competitie.

Gewoon leuk doorgaan en kijken waar het schip strand. Hopelijk niet echt inzakken en gebruik maken van het feit dat Heerenveen en zo ernstig verzwakt is.

Als PEC gewoon op deze manier blijft spelen, blijf je winnen van de meeste tegenstanders. Ik denk dat ze zich lekker moeten richten op een plek bij de eerste 9 en dan voor de playoffs gaan. Ze hebben in Zwolle mogen ruiken aan Europees voetbal, en dat is volgens mij prima bevallen. Voor mij was het ook verfrissend, zie liever een Zwolle dat er zin in heeft dan een Twente die met tegenzin verliest van FC Qarabag ofzo..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren