Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC wacht op suikeroom en moet topsalaris voorlopig zelf betalen

Laatste update:

Roda JC Kerkrade verzekerde zich in augustus van de diensten van Tomi Juric. De 24-jarige aanvaller tekende een contract voor één seizoen dat middels een eenzijdige optie kan worden verlengd en zijn salaris zou worden betaald door Nol Hendriks.

/

De suikeroom zou garant staan voor de meer dan vier ton op jaarbasis die de negenvoudig international van Australië verdient, maar die constructie is volgens 1Limburg nog niet rond. Roda moet het loon van Juric daarom voorlopig zelf ophoesten.

Deze week kwam naar buiten dat Roda de stadionhuur voor september (50.000 euro) niet kan betalen, maar dat heeft volgens directeur Wim Collard niets te maken met het feit dat Juric nu uit de clubkas betaald moet worden: “Er is geen causaal verband tussen beide zaken.”

Juric speelde in het begin van zijn loopbaan voor onder meer NK Lokomotiva en NK Inter Zapresic. In februari 2013 verbond hij zich aan Western Sydney Wanderers, waar hij het zowel in de A-League als in de Aziatische Champions League goed deed. In januari bereikte Western Sydney Wanderers een akkoord met Shanghai Shenhua, maar Juric sloeg een driejarig contract ter waarde van 6,6 miljoen euro af, tot ergenis van de Australiërs. In mei gingen beide partijen uit elkaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is wel een beetje triest nieuws, als je bij de gemeente leningen moet afsluiten, en dan komt je geldschieter niet over de brug...

Wat ik blijf zeggen, ze moeten zorgen dat ze alles zelf kunnen betalen en niet zoveel op externe mensen blijven vertrouwen..

Natuurlijk is het eenvoudiger gezegd, dan gedaan.

7 oktober 2015 om 11:56

Dit artikel bestaat uit onwaarheden. Het klinkt ongeloofwaardig van een Roda JC aanhanger, maar vertrouw mij op mijn woord. Jammer dat sites van het kaliber Voetbalzone dit klakkeloos overnemen zonder eerst te informeren bij Roda Jc.

Edit:
L1 heeft gebeld met Arnold Hendriks:
Het betalen van het salaris van Roda-spits Tomi Juric door Nol Hendriks kan heel snel geregeld zijn. Dat zegt Hendriks tegen L1.

"Er ligt een overeenkomst tussen Roda JC en mij", reageert Hendriks. Die overeenkomst is alleen nog niet ondertekend. "maar dat is geen enkel probleem. Dat kan best binnen een half uur rond zijn."

7 oktober 2015 om 13:41

Een spits die al een tijdje bij Roda loopt, een Cat. 1 club met flinke schulden, een club die niet aan de betalingsverplichtingen kan voldoen haalt een speler van minimaal 4 ton salaris. Daarvoor is blijkbaar een constructie bedacht, een constructie die binnen een half uur geregeld kan zijn, maar niemand zich blijkbaar afvraagt waarom dat een maand geleden nog niet eens geregeld, waarvoor Roda nu moet opdraaien voor de kosten terwijl ze nog niet eens de huur kunnen betalen.

Even de geel/zwarte bril afzetten, want de reactie van Nol waarin hij aangeeft dat het binnen een half uur geregeld kan zijn is al reden tot afvragen waarom het dan nog niet binnen een half uur geregeld is.

En ook wil ik wel eens weten van de Knvb waarom een cat.1 club zo'n speler kan halen, terwijl er blijkbaar nog niets getekend was, en waarom er duidelijk in de reglementen staat dat een speler onder contract moet staat bij een club en salaris moet krijgen van een club, investeerders of 3e partijen die salaris betalen voor een speler mag niet meer van de Fifa.

Echt belachelijk dat Roda in de huidige financiële situatie salarissen van 4 ton gaat aantrekken, ook al wordt ie door de suikeroom betaalt.

7 oktober 2015 om 11:59

Kun je dan verklaren waarom het belachelijk is? Een spits van het kaliber Tomi Juric die door een liefhebber wordt betaald is voor Roda JC toch een godsgeschenk?

Ik kan ook beginnen over Alireza en Limbombe die zijn betaald door jullie suikeroom, maar dan gaan we moddergooien.

7 oktober 2015 om 12:30

Verschil is dat deze geen 4 ton verdiende. Niemand bij NEC krijgt dat soort salarissen omdat het in het verleden vaak fout ging.

7 oktober 2015 om 12:39

Wat is het verschil tussen 1x 4 ton of 2x 2 ton door een suikeroom dan? Komt uiteindelijk op hetzelfde neer. Roda betaalt verder helemaal niet zo veel aan salarissen. Salarisplafond was ooit 240.000, maar zit nu ruim onder de 2 ton.

7 oktober 2015 om 12:41

Limbombe verdient helemaal geen 2 ton, zal eerder in de buurt van een ton liggen, misschien ietsje hoger. Was ook de reden dat hij heel graag naar Leeds wou omdat hij daar vele tonnen mer kon krijgen. Alireza verdiende de helft van een non-EU salaris, dat is voor een speler van zijn kwaliteiten nog wel te billijken.

Daarbij is Limbombe niet door Boekhoorn betaald bij nader inzien.

7 oktober 2015 om 12:49

Het was meer een voorbeeldje. Heb echt geen probleem met Nec. Alleen mag men soms verder kijken dan dit, vind ik. Het uiteindelijke bedrag dat Roda aan salarissen betaalt is echt niet veel vergeleken met veel andere clubs, dus snap niet waarom er zo overdreven gereageerd wordt. Suikerooms zijn er altijd en overal.

7 oktober 2015 om 13:03

Geloof mij maar dat Limbombe een van de grootverdieners is van Nec. Zeker na de promotie zal er een upgrade in zijn contract zitten. Die jongen had bij KRC Genk al geen jeugdcontract meer.

7 oktober 2015 om 13:19

Een van de grootverdieners misschien wel maar hij verdiend lang geen 2 ton! NEC had niet veel geld voor een volledige selectie, vandaar dat er aardig wat buitenlanders spelen zoals Appiah, Golla, Halldorsson en Santos. Die verdienen minder dan de Nederlanders van minstens dezelfde kwaliteit.

7 oktober 2015 om 13:30

Hoeft niet per se hoor. Afgelopen zomer in die soap m.b.t. Limbombe is zijn salaris ook uitgelekt in De Gelderlander(die hebben wel akelig vaak gevoelige informatie, maar dat terzijde) en dat bedroeg ruim een ton, persoonlijk denk ik rond de 120.000 give or take. Daar zitten Van Eijden en Foor sowieso boven, want die hebben nog Eredivisiecontracten, de nieuwe spits Roman schijnt ook een aardig zakcentje te verdienen(meer dan Limbombe, hoeveel meer weet ik niet) en Bikel heeft niet voor niets het veilige nest van Heerenveen verlaten voor Nec, ook die verdient echt niet kinderachtig lijkt me.

Ben er vrij zeker van dat Limbombe niet bij de 3 bestverdienende spelers zal zitten. Misschien bij de top 5. Maar dat mag ook wel met een speler van zijn niveau.

Maargoed, we gaan nogal off-topic.

7 oktober 2015 om 14:50

Wat verdiende die jahanbakz (weet niet hoe je naam spelt...) dan?
Is toch een niet eu speler die een behoorlijk salaris moest hebben. Voor zo ver ik weet 3 ton .... Correct me if i'm wrong....

7 oktober 2015 om 15:16

Vanwege zijn leeftijd toen hij tekende(19 jaar als ik het goed heb) hoefde hij 'maar' de helft van een volledig non-EU salaris te verdienen, dat zal ergens rond de 220.000 euro liggen dacht ik. Nog steeds veel geld voor een club als NEC maar nog wel te overzien. AZ moet hem nu een volledig non-EU salaris betalen.

Alweer slecht nieuws deze week en vorige week nog roepen dat degradatie het beste is wat Roda is overkomen. Rare zaak ! Vrijdag raadsvergadering, kan zomaar het einde van Roda betekenen. De gemeente mag hun burgers niet voor de gek blijven houden!

7 oktober 2015 om 11:16

Jij gelooft echt dat het het einde van Roda is vrijdag he? Ik zal je maar uit je droom helpen, want dat gaat echt niet gebeuren. Ik heb het gevoel dat 1limburg het weer eens erger maakt dan het is, zoals wel vaker. Want als er slecht nieuws wordt verteld over Roda, dan trekt dat bij veel mensen aan.

7 oktober 2015 om 11:25

Wat een onzin, Collard bevestigd het toch? Overigens 1L is al jaren pro Roda dus geloof niet dat ze het erger maken dan dat het al is.

7 oktober 2015 om 11:27

Collard zegt nergens dat de constructie niet rond is, dat beweert 1limburg zelf. Er is achter de schermen meer gaande, denk ik, maar Collard gaat dat niet naar buiten brengen. Blijf erbij dat de recente artikelen maar halve waarheden bevatten, wat er voor zorgt dat het wel aantrekt.

7 oktober 2015 om 11:41

Roda betaald al jaren de huur niet, niet toen het 1,1 miljoen was, niet toen het 8 ton was, niet toen ze zelf besloten dat het nog maar 6 ton was met maandelijkse bedragen van 50.000 euro. Wat ik mij dan wel afvraag is hoe het kan dat Roda enkele jaren geleden miljoenen kreeg bijgeschreven voor "teveel betaalde huur" terwijl de club alleen maar in het nieuws komt als wanbetaler. De gemeente zal Roda nooit laten omvallen, dat is ook de algemene opvatting van menig Roda Supporter, die het onzin vinden dat de gemeente zich zo druk maakt. De waanzin stijgt ze naar het hoofd helaas.

Maar ja wat wil je van een gemeente/club die de parkeerplaatsen wou verkopen aan de gemeente, en de gemeente akkoord ging, alleen bleken die parkeerplaatsen niet van Roda te zijn, dan maar 6 miljoen als "lening", waar nog geen euro van is terugbetaald, zoals alle andere leningen.

Op de een of andere manier geloof ik er helemaal niks van. 1limburg zit er wel vaker naast wat Roda betreft. Ik wacht het rustig af. Denk dat er intern andere dingen gaande zijn die men gewoon niet weet, maar dat men ( lees: 1limburg ) weer makkelijk wil scoren.

7 oktober 2015 om 11:38

In juni dit jaar gaf Collard nog aan dat hij niet wist hoe hij de huur en de achterstallige huur van de laatste jaren moet betalen, hij had werkelijk geen idee.

Daarbij vraag ik mij af welke constructie, volgens de huidige regelgeving mag er geen 3e partij of investeerder een speler betalen, dat mag alleen de club. Roda moet verantwoording afdragen aan de Knvb ivm cat. 1, misschien is dat wel het probleem.

7 oktober 2015 om 11:42

En voor zo'n constructie moet er goedkeuring zijn van de Knvb, anders gaat het feest niet door, dus blijkbaar vond de Knvb het goed.

7 oktober 2015 om 13:38

Hoe kan de Knvb een club die jaarlijks miljoenen verliezen maakt, een flinke schuldenlast heeft, goedkeuring geven om een speler aan te trekken met een salaris voor 4 ton, waarvan blijkbaar een constructie is bedacht waarvoor nog niet is getekend? Dat er hier wederom rare spelletjes gespeeld worden is wel duidelijk, wachtend op de Knvb, weten we het snel genoeg.

7 oktober 2015 om 14:17

Dat moet je aan de Knvb vragen en niet aan mij, maar feit is dat Roda toestemming nodig had van de Knvb om dit door te zetten en aangezien hij nu speelgerechtigd is en speler is van Roda kun je wel raden wat het antwoord is geweest van de heren in Zeist.

7 oktober 2015 om 15:15

Die toestemming was omdat Roda in categorie 1 zit en voor elke uitgave boven een bepaald bedrag toestemming moet vragen.

Dat salaris heeft Forzasittard gelijk: dat moet ten alle tijd volledig door de club zelf betaald worden. Echter: het staat een investeerder wel vrij een bedrag te schenken aan de club. Dus Hendriks mag wel prima Roda 4 ton schenken waarmee Roda dan vervolgens het salaris betaald. Zolang het salaris dat de speler ontvangt maar van de bankrekening van Roda komt.

7 oktober 2015 om 19:40

Dat klopt , maar indirect (geld overmaken naar de club)en de clu betaald vervangen de speler

Vind het een beetje merkwaardig dat een club als Roda, die het financieel al niet te breed heeft, zulke salarissen gaat betalen. Kan een suikeroom wel beweren dat hij dat salaris voor zich opneemt maar dan moet je er wel voor zorgen dat het daadwerkelijk ook gebeurd. Sowieso moet je het eigenlijk niet willen om afhankelijk te zijn van een suikeroom. Clubs moeten in mijn ogen op hun eigen benen kunnen staan en niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Het ruikt ook naar competitievervalsing richting de clubs die hun financiën wel op orde hebben en niet afhankelijk zijn van externe geldschieters.

7 oktober 2015 om 11:43

Merkwaardig? Volg Roda eens wat meer buiten alleen voetbalzone of Vi.nl dan zul je zien dat dit niet merkwaardig is maar de normale gang van zaken bij Roda, elk seizoen springt de gemeente bij, het is nu dat er interland voetbal is en VZ iets moet hebben om te plaatsen, die andere 3 berichten van dit jaar over de huur van Roda heeft niet op VZ gestaan.

7 oktober 2015 om 11:53

Ik wil nu geen discussie aanwakkeren, maar ik denk persoonlijk dat Fortuna Sittard zich meer zorgen moet maken. Naar wat ik weet staat de club voor 90% op omvallen, zeker na het ontslag van jullie trainer Van Vossen. Hetzelfde geldt voor MVV overigens. Echter ben ik het volkomen met je eens dat er bij Roda jarenlang wanbeleid is gevoerd en dat wij vaak zijn gered voor de gemeente. Ik vind wel dat je niet teveel door een geel-groene bril moet kijken, en ook eens mag toegeven dat onder het nieuwe bewind wel degelijk progressie wordt geboekt. Geloof niet alles wat in de kranten staat. Waar rook is, is vuur, maar Roda JC hoeft zich voorlopig geen enkele zorgen te maken. Neem dat maar van mij aan!

7 oktober 2015 om 13:36

Dat de club staat op omvallen is pure onzin, dezelfde onzin die al jaren word verkondigd. Dat er interne problemen zijn ontken ik niet, die zijn er al jaren. Waarbij ik hoop dat Ter Borgh aan het langste eind gaat trekken, de oude gevestigde orde had 10 jaar geleden al moeten vertrekken.

Ter Borgh heeft nadrukkelijk gezegd dat zijn positie losstaat van Van Vossen, natuurlijk zijn dat woorden en kan zijn dat hij volgend jaar vertrokken is. Maar aan de andere kant, overeenkomsten zijn getekend, contracten zijn aangegaan. Zo'n vaart zal dat nu niet lopen, en zoals al aangegeven, Ter Borgh wil doorpakken, alle rotte appels eruit en naar boven met Fortuna, misschien nu de tijd om eens de puntjes op de i te zetten. Jij weet niets, en ik weet eerlijk gezegd ook niets, en momenteel, is alles gewoon 50/50 omdat niemand weet wat er nu gaat gebeuren mbt. Ter Borgh. Alleen 90% op omvallen is totaal uit de lucht gegrepen, en als het hier ging om FC Twente die in een gelijke situatie zat had je geen mening gegeven omdat je dan had toegegeven dat je er niets van wist.

7 oktober 2015 om 15:20

''hetzelfde geldt voor MVV overigens''.

Nou, hebben op 1 schuld (125.000) na, waar een betalingsregeling met de schuldeiser voor loopt (en over 2 jaar 100% afbetaald is), geen schulden meer als deze weg zich doorzet. Daarmee durft ik te beweren dat MVV momenteel de gezondste club van Limburg is op financieel gebied, denk zelfs in de top 4 gezondste clubs van de Jupiler League. Slaat naar mijn mening dus helemaal nergens op dat jij stelt dat MVV voor 90% op omvallen ligt.

7 oktober 2015 om 19:31

Met alle respect Albuquerque... je hecht blijkbaar meer waarde aan 'wat je zelf denkt' zonder een enkel argument te hebben, maar als er diverse nieuwsberichten me een erg negatieve toon langskomen dan 'valt het allemaal wel mee'. Klinkt niet erg logisch..

Salaris voor een niet EU speler is minimaal 4 ton, Roda geeft aan dat ze nu een extra kostenpost heeft van 33.000 per maand. Vraag me niet hoe of wat, dit was wat Roda bekend heeft gemaakt.

7 oktober 2015 om 12:21

Lees mijn comment bovenaan. Er is niks aan de hand. Slechts een slordige miscommunicatie.

7 oktober 2015 om 12:37

Begrijp dat je het rooskleuriger wilt inzien dan dat het is maar de feiten zijn dat Roda geen 50.000 euro huur per maand kan betalen. Ze hebben al 2 ton huurverlaging geschonken gekregen door de gemeente.
Hoe kun je in hemelsnaam een begroting sluitend krijgen als je na 2 maanden na begin vh seizoen op sterven na dood bent?!

7 oktober 2015 om 12:40

Roda is niet op sterven na dood, dat maak jij ervan. En dat is ijdele hoop. Er zijn andere dingen gaande waar jij en ik geen weet van hebben, al denk jij van wel.

7 oktober 2015 om 13:38

ik zal je eens zeggen wat ik denk wat er aan de hand is : roda gaat niet in zee met hendriks . roda voorspeld een winst van tussen de 5 ton en een miljoen . als hendriks de rechten koopt van juric , krijgt roda maar een klein deel van die transfersom . als je toch zoveel winst gaat draaien , dan kun je dat salaris rustig zelf betalen , Maar , dan zijn de transfer opbrengsten volledig voor roda , dan ben je in een klap voor een groot deel schuldenvrij en zonder risico .

7 oktober 2015 om 13:46

Als Roda blijft voetballen met twee spitsen dan loopt Juric volgend seizoen transfervrij de deur uit, diekertjedap. In een systeem met drie aanvallers zou Juric wel eens flink geld waard kunnen worden. Doelgericht, fysiek en tweebenig.

7 oktober 2015 om 13:56

die jongen heeft een half jaar niet gevoetbald , speelt elke keer zijn interlands , kon naar god weet hoeveel ploegen . die jongen gaat niet alleen voor grof geld weg als spits . als je nu al die bal aannames ziet , het overzicht wat hij heeft voor medespelers , dit gaat een kanon worden . je moet zeker een beetje geluk hebben , maar stel je eens voor dat roda dadelijk 5/6 miljoen kan vangen op een transfer , en gezien zijn kwaliteiten is dat mogelijk . hoeveel heeft hij er nu gespeeld ? ik geloof 3 wedstrijden , 2 goals . als hij dadelijk in vorm is en begint te draaien , moet jij eens opletten . ik denk zelf dat roda een slim spelletje speelt .

7 oktober 2015 om 15:34

@miln: het ligt eraan wat je op sterven na dood vind natuurlijk. Feit is wel dat Roda JC een negatief eigen vermogen heeft (na seizoen 13/14 volgens Roda zelf 5,3 miljoen negatief en het seizoen erop hebben ze verlies geleden, dus het is nu nog negatiever geworden), wat betekend dat de club technisch gezien al failliet is. Alleen zolang de schuldeisers hun geld niet opvragen, zal het definitieve faillissement natuurlijk uitblijven en kan de club blijven proberen de zaken op orde te krijgen. Roda heeft daarbij het 'geluk' dat de schuldeisers (vooral) de gemeente en Hendriks zijn en dat zijn partijen die niet zo snel hun geld direct zullen terugeisen gok ik. Daarbij is Roda dus wel enorm afhankelijk van goodwill van die twee schuldeisers. Als een van beiden direct hun geld zou opeisen, dan wordt het voor Roda wel erg lastig om een faillissement af te wenden.

Schandalig! Laat ze de achterstanden bij de gemeente met het geld van suikeroom Hendriks betalen.In plaats daarvan leg je een spits voor 4 ton per jaar vast. Dat de gemeenteraad zich hiervoor laat lenen. Lekker blijven teren op gemeenschapsgeld, bah.

7 oktober 2015 om 14:19

Maar Hendriks geeft Roda geen geld om de schulden af te lossen. Hendriks wilde Juric graag financieren, maar als Roda dit niet zou doen dan had men en het geld niet en de speler niet dus het is graag of niet.

7 oktober 2015 om 14:25

in tegenstelling tot sommige andere ploegen in z-limburg , wordt roda bijna niks kwijtgescholden , maar geleend . is ietsjes anders . roda heeft een spelers budget en het is zelfs mogelijk dat roda juric zelf op de loonlijst zet en nog winst draait dit jaar . als je een beetje op de hoogte was betreffende het bedrijfsleven en het betalen van rekeningen , dan wist je ook waarom roda waarschijnlijk niet de huur heeft betaald over september . roda wordt niks geschonken .

7 oktober 2015 om 14:33

Van 800.000 naar 600.000 huur als kadootje noem ik geen lening maar gift!

7 oktober 2015 om 14:56



- MVV betaald maandelijks netjes de huur, een marktconforme huur! aan de gemeente, die het stadion in het bezit heeft.

- Fortuna betaald geen huur, sponsor Fitland heeft het stadion in bezit, geen gemeentegeld, geen belastinggeld, maar een commerciële partij, die ipv. maandelijks/jaarlijks een bedrag betaald heeft gekozen voor sponsering (shirt/stadion) en hiervoor betaald Fortuna niets, dat is sponsering.

- Roda JC betaald geen huur, Roda had een huur van 1.1 miljoen, in 2013 werd besloten deze huur te verlagen naar 8 ton, omdat Roda een huur achterstand had van 5.5 miljoen!!!!, deze achterstand werd kwijtgescholden, en Roda kreeg met terugwerkende kracht nog eens bijna 2 miljoen bijgeschreven aan teveel betaalde huur, lezen we even mee, geen huur betalen, achterstand kwijt schelden en 2 miljoen krijgen met verhaal "teveel betaalde huur". Toevallig moest Roda dat seizoen naar cat.2 promoveren, zaten er immers al 3.5 jaar in (mag maar 3 jaar). Roda heeft dat jaar ook geen huur betaald zodat ze 2 ton in de plus konden schrijven (kijk jaarverslag maar na). Hierna hebben ze nog steeds geen huur betaald, de huurachterstand is inmiddels opgelopen tot boven de 2 miljoen, Roda heeft hierna gezegd dat ze geen 8 ton kunnen betalen maar maandelijks 50.000 euro, wat uitkomt op 6 ton. De gemeente gaat natuurlijk wederom akkoord, en Roda betaald 50.000, maar hoe raar, Roda betaald zelfs geen 50.000 euro, en de schuld loopt gestaag op. Daarbij betaald de gemeente al sinds 2009 de belasting van 100.000 voor Roda, hoezo geen giften?

Nu nogmaals, waar haal jij het lef vandaan andere ploegen in Limburg af te vallen? Dit verhaal is je ook al 100x verteld, hier op 1limburg, overal waar je reageert, door mij, door andere supporters, en volgende week post je weer exact hetzelfde.

Roda maakt geen winst dit jaar, hoe zit het met de schuld bij de gemeente? De leningen? Mooie is, je roept wel dat Roda niets krijgt, alleen maar leningen, maar terugbetalen ho maar, daar hoor ik niets over? Hoe kan een club dan winst maken als ze de laatste 10 jaar pas 1 seizoen winst gedraaid hebben na een gift van de gemeente?

Waarom heeft Roda de rest van het jaar de huur dan niet betaald, en de jaren ervoor? Waarom is de huurschuld dan 2 miljoen? Waarom gaf Collard zelf aan in Juni dat hij geen idee/oplossingen had voor de huurschuld.

En Collard had het over de kortlopende schulden, nog niet denkende wat eraan zit te komen voor de leningen die terugbetaald dienen te worden, inclusief rente komende seizoenen. Geef nu eens op alle antwoorden vragen voordat je weer een reactie geeft zoals elke reactie, MVV en Fortuna onderuit halen, roepen dat Roda winst maakt en dan zeggen dat je niet meer reageert.

7 oktober 2015 om 14:57

als je ziet dat een andere ploeg uit z-limburg maar 60.000 euro p/j betaald , sommige zeggen 1 ton , dan kun je je afvragen wie steun krijgt . trouwens , je moet je wel ff ergens in verdiepen , want jij gooit wat neer maar daar klopt niet veel van . roda heeft gezegd dat ze momenteel , nogmaals , momenteel niet meer kunnen betalen dan 6 ton . op het moment dat het puin geruimd is van de afgelopen jaren zal die huur-prijs weer omhoog gaan . als laatste , een sponsor van roda heeft interesse in het pls stadion . daar is al enige tijd overleg over . roda kan die huurbetalingen natuurlijk als drukmiddel gebruiken , ik weet natuurlijk niet of dat speelt . als de sponsor het pls kan overnemen , dan is al bekend dat roda nog maar 3 ton huur p/j gaat betalen . ik zou niet alles geloven wat ze hier overnemen van l1 , want l heeft het vaker mis dan dat ze het goed hebben .

7 oktober 2015 om 15:16

Komt ie weer met zijn 60.000. Valt me al mee dat je noemt dat er mensen zeggen dat er 100.000 wordt betaald, terwijl ik je al een paar keer heb laten zien dat MVV momenteel 150.000 euro betaald aan huur.

7 oktober 2015 om 15:22

goed , ik ga je nog 1 keer voor schut zetten en ik ga je punt voor punt antwoord geven .
1. jij vindt 60000 of 100000 euro p/j een marktconforme huur ? dat is gemeentesteun , niet meer niet minder , zielig dat je dat niet durft toe tegeven .

2.fortuna had tussen 2000 en 2005 geen cent meer te makken . een sponsor van Fortuna heeft toen het stadion gekocht en de afspraak gemaakt met Fortuna , dat fortuna per wedstrijd 16.000 euro aan huur zou betalen . ( marktconform , weet je nog ? ) dit heeft Fortuna precies 0 , ik herhaal , 0 x gedaan op een heel seizoen . tevens hebben jullie de grootste waffel altijd dat jullie geen steun kregen van de gemeente . de gemeente stond garant voor een lening van 3,5 miljoen in 2005 , weet je nog , toen jullie gesaneerd werden ? de gemeente heeft gewoon die 3,5 miljoen kunnen aftikken , want jullie konden nog niet de spelers salarissen betalen . 27 miljoen schuld hadden jullie , vertel de belastingbetaler maar eens wat ze daar bijbetaald hebben .

3. Roda betaald weldegelijk huur . over juli en augustus is gewoon betaald , 50000 euro . maar jij bent niet op de hoogte van het bedrijfsleven , dat is het probleem . bedrijven , ook sponsors , betalen normaal altijd te laat . dat is een feit . en dan kan het wel eens zijn dat je even niet genoeg liquide middelen hebt . het bedrag wat roda trouwens betaalde aan huur was oorspronkelijk 1,1 miljoen p/j , marktcobform , weet je nog ? roda had het stadion al voor meer als de helft betaald , zo'n 23 of 24 miljoen , en heeft dat deel aan de gemeente verkocht voor 1 euro . mag je ook wel vermelden . wat hadden mvv en Fortuna aan hun stadions al betaald ? juist .

4. waar ik het lef vandaan haal om andere ploegjes af te vallen ? ik val er maar 2 af , 2 ploegen die samen al 7 keer echt failliet zijn geweest en nog bestaan door de belastingbetaler . waarvan de " fans " nog niet eens het fatsoen hebben om eens een reactie bij artikelen van hun eigen ploegje te schrijven . jullie hebben het drukker om te reageren en jullie gal te spugen bij de artikelen over jullie grote broer .

5, winst . roda heeft weer een nieuwe hoofd sponsor , lucratiever dan solland zelfs , roda heeft een nieuwe broeksponsor , roda heeft een nieuwe mouwsponsor en heeft bijna elke wedstrijd een 2e rugsponsor . contract met bijv van peppen is verlengd , voor de helft van zijn salaris , grootverdieners die meer dan 2 ton verdienden , demouge en ramos , zijn verdwenen . in de begroting zijn maar 10000 toeschouwers gemiddeld opgenomen , de rest wordt gebruikt voor schuld aflossing . transfersom van anco plus nog een keer zijn behoorlijke salaris . nog meer ?

6. de totale schuld , nogmaals , totaal , bedraagt ongeveer 7.5 miljoen , en dat gaat de belastingbetaler niet betalen zoals in jullie geval , nee , dat gaat roda helemaal zelf betalen . dan kan de afgunst nog een beetje groter worden . eerst maar eens kijken hoelang dat clubje uit sittard nog bestaat .

en nog wat , je hebt het over collard . moet jij je niet eens eerst druk maken over jullie eigen voorzitter ? met die investeerders is het nog steeds niet rond , de sponsors die van vossen had meegenomen zijn na dit seizoen weg , maak je daar eens zorgen om . onze voorzitter heeft in ieder geval nog niet gezegd dat hij merchandise van roda in china ging verkopen en dat hij het pls ging volleggen met zonnepanelen . die van jullie wel ! en wat is daar tot nu toe van uitgekomen ?

7 oktober 2015 om 15:45

mooi dat je altijd zo wild gaat op MVV en Fortuna, in elk topic wat negatief gaat over Roda, en voor schut zetten, kerel ik weet wel beter, gezamenlijk met de andere supporters

1. Jij vind het geen marktconforme huur, het stadion is ontzettend oud. De gemeente mag niet lager want anders valt het onder gemeentesteun, misschien dat Roda daarom nog voor 8 ton in de boeken staat en maar 6 ton betaald, wat ze weer niet betalen, want 8 ton was marktconform.

2. Klopt gedeeltelijk, Wessels heeft begin 2000 het stadion gekocht, en Fortuna heeft misschien 1 of 2x huur betaald. Schande, vind ik persoonlijk ook. Het is geen excuus dat dat zaken zijn wat door vorige besturen gedaan werden, besturen die Fortuna dieper in de afgrond gestort hebben om erna een FC Limburg te realiseren. Maar gedeeltelijk klopt het, maar dan nog, een sponsor zeg je zelf, het was Wessels, zie jij ergens belastinggeld in de bodemloze put genaamd Fortuna verdwijnen? Dat stadion is erna verkocht aan Fitland.

De schuld, deze week toch duidelijk gemaakt dat die schuld 24 miljoen was, en ja de gemeente sittard stond garant voor Fortuna, weet je nog hoeveel, of moet ik alweer voor de 100e keer uitleggen hoeveel, en wat er gebeurd is? Je valt in herhaling, want ja Fortuna heeft aanspraak gemaakt op die garantstelling, en ook terugbetaald, alleen lag het bedrag zeker 1/3e lager En die 27 miljoen in jouw ogen, die zijn gesaneerd, door afspraken te maken met schuldeisers, volledige of gedeeltelijke bedragen zijn kwijtgescholden, waarna ook gedeeltes betaald zijn, dus, je punt? Want dit gebeurd overal, wederom geen belastinggeld verspilt, geen burger heeft hoeven bloeden of naar de voedselbank moeten lopen? Kom eens met feiten, kom eens voor de 100e keer dat ik je vraag met bewijs, zeg me waarop ik moet googlen omdat we niet kunnen linken, kom op laat eens zien waar je die wijsheid vandaan hebt?

3. Ik heb je een paar dagen geleden gezegd google eens op Roda Schuld dan zie je genoeg, Collard gaf enkele maanden geleden nog aan geen idee te hebben hoe de huur te betalen, en de huur achterstand die al was opgelopen naar 2 miljoen te betalen, dit jaar is al zeker 4x een nieuwsbericht verschenen dat Roda geen huur kan betalen, en dat ging niet over 1 maand.

En zal ik je eens wat heel moois vertellen, schrik niet, maar Fortuna is de enige club in Limburg die het stadion zelf heeft betaald, volledig, waar denk je waar die schuld vandaan kwam? Roda heeft nog niets betaald, Roda kon de leningen niet meer betalen, de aflossing en de hypotheek, waarna de gemeente de lening heeft overgenomen waarvan Roda komend seizoen de rente betaald.

4. Als er één ploeg bestaat door de belastingbetaler is het Roda wel, zo jammer dat we hier niet mogen linken of ik eens een topic mag maken met onderbouwde artikelen en feiten, want jij roept maar in het rond, zaken die nergens op slaan. Fortuna word niet en zal niet gesteund worden door de gemeente. Roda is met afstand (groene amsterdammer) de grootste subisidie club van Limburg, hadden in 2008 al meer gemeentegeld ontvangen van Mvv, Fortuna, VVV en alle limburgse amateurclubs samen. Dat zijn feiten, zoek het maar op!

5. Grappig, zelfde verhaal vorig seizoen, en toch verlies draaien, hoe kan Roda winst maken als ze nog niet eens weten hoe ze de schulden moet aflossen? Vorig jaar is verlies gemaakt, het jaar ervoor, het jaar daarvoor en ga zo maar door, en nu maakt Roda opeens winst? We kunnen beiden niet in de toekomst kijken, ik hou het neutraal bij deze, we zijn komend jaar wel wat er gebeurd is al het jaarverslag komt, vermoedelijk ren jij dan weer onder een andere naam rond leugens te vertellen.

6. Wederom dat belastingbetaler verhaal, kom op, misschien even in hoofdletters : KOM Eens MET Bewijs, Link DAT Fortuna Belastinggeld Krijgt ITT Roda DIE Blijbkaar Geen Belastinggeld Krijgt. Misschien dat je het nu snapt.

En 7.5 miljoen, knap dat is idd de schuld, de kortlopende schuld, en op lange termijn, lijkt me sterk dat ik hier zo een artikel kan aanhalen dat de gemeente voor bijna 30 miljoen het schip in gaat als Roda failliet gaat maar de club maar 7.5 schuld heeft, dan zou de gemeente toch maar voor 7.5 schuld hebben? Lening voor het stadion die de gemeente betaaald?

Wederom een hoop geschreeuw, leugens en verzinsels van jouw kant uit, ik vraag me werkelijk af wat jouw geestelijke gesteldheid is, iets wat mensen op L1 en 1limburg zich ook vraag afvroegen. Ook nu weer, nadat je al meerdere malen is verteld dat Fortuna geen staatsteun krijgt, de gemeente niet miljoenen betaald aan Fortuna, en weet dat Roda in leven word gehouden door de gemeente, waar elke 3 jarige met een computer die info kan vinden op internet glashard afliegen en meteen over Fortuna en MVV beginnen te schreeuwen.

Nee kerel, ik heb respect voor je clubliefde, en aan de ene kant vind ik het zielig voor jou, want wat gaat de klap groot zijn als die bubbel waarin jij leeft klapt

7 oktober 2015 om 16:22

is de laatste keer dat ik antwoord geef , want ik heb geen zin in een ban door jou .

1 . het hele stadion is door de gemeente gesaneerd , alles is gerenoveerd op kosten van de gemeente . in 2005 was dat geloof ik . mvv heeft het zelfs zover gekregen dat ze een deel van de schulden in die renovering hebben kunnen stoppen . gewoon terug te vinden op internet en in verslagen van de raadkamer maastricht . hoe oud dat stadion is doet niet ter zake , kijk eens naar de grond , de gebouwen , de kosten van de renovatie enz . geen enkel bedrijf zal voor zo'n schijntje zo'n oppervlak kunnen huren . dus : gemeentesteun .

2 . nee vriend , niet 1 of 2 keer , 0 keer . of dat nu bij eens sponsor is of bij een bedrijf , indirect betaald de belastingbetaler daar een deel van . dan de gemeentelijke garantstelling . als je gesaneerd wordt , wat gebeurt is bij jullie , hoe denk jij dat de andere schuldeisers zouden reageren als de gemeente wel zijn ingelegde geld terug kreeg en hun maar een fractie ? mij zal het een worst wezen of jullie gemeente dat betaald heeft , wat ze gedaan hebben , maar het is niet netjes om dan op een andere ploeg liggen te zeuren terwijl jullie het zelf ook gehad hebben .

3. jij bent niet op de hoogte . roda had weldegelijk al meer dan de helft van het stadion betaald en heeft dat deel verkocht aan de gemeente Kerkrade voor de prijs van 1 euro . kun je vinden bij de raadsvergaderingen . roda kreeg toen problemen met het betalen van de andere helft van de hypotheek die was afgesloten in duitsland . daarvoor heeft de gemeente een hypotheek afgesloten , en roda betaald daarvoor huur . het is een winsituatie voor de gemeente Kerkrade want dat stadion is over een jaar of 5/6 afbetaald mede door de huurpenningen van roda en winkels die in de roda ring liggen . dus op den duur gaat de gemeente Kerkrade gewoon winst draaien op het stadion , zeker omdat er al verschillende andere activiteiten plaatsvinden in het pls en ook die leveren geld op .

4. de groene amsterdammer is een van de grootste roddelblaadjes die er bestaat en ik vind het zielig dat jij alleen maar hier mee komt . bewezen is tot nu toe dat roda een kwijtschelding van de trainingsvelden heeft gekregen , te weten 8 ton en eenmalig de ozb . dat is nog niet 1 miljoen aan kwijtscheldingen . hoeveel is dat bij die andere 2 ploegjes ? de rest zijn leningen .

5. kijk , daar komt het fatsoen weer om de hoek . roda heeft vorig jaar een jaartje jupiler gedraaid , de eerste in 42 jaar . alleen door het wegvallen van de tv gelden ging roda er al 2,5 miljoen op achteruit . het verlies vorig jaar was geloof ik tussen de 1,5 en 2 miljoen euro . dit jaar krijgt roda 2,5 miljoen erbij . is echt een beetje zielig als je dat seizoen jupiler als maatstaf gaat nemen . was ik net vergeten bij mijn antwoord op de winst van dit jaar trouwens , die 2,5 miljoen tv gelden die we er bijkrijgen .

6. ik heb al eerder op l1 discussies gevoerd met mvv en Fortuna supporters . daar heb jij ook geheid bij gezeten , dus die bewijzen heb jij al lang en breed gezien . anders ga maar ff naar de sites van de raadskamers . hier mag ik geen links plaatsen .

7. niks kortlopende schuld . totale schuld . ietsjes anders .

ik schreeuw niet over Fortuna en mvv , never . mij zul je niet vinden bij een artikel over die 2 ploegjes . dat is een kwestie van fatsoen vind ik . wat jij hier aan het doen bent , bij ieder topic over roda reageren met je gelieg , terwijl je nog niet eens het fatsoen hebt om bij een artikel over jullie ontslagen trainer wat te zeggen , sorry , maar dan weet jij helemaal niet wat club liefde betekend . je hoeft niet meer te reageren want ik lees het niet meer . de groetjes .

Pffff wat een reacties uit de fortuna en feyenoord hoeken. Laat dat net 2 teams zijn die door externe gered zijn (ook door wanbeleid).

Wat bij Rjc speelt is het volgende:

Ivm Oude openstaande rekeningen (schulden, leningen enz. Uit het tijdperk Kuijer, eind jaren 80) heeft roda problemen om de hypotheek a 50000 pm te betalen. Dit omdat de Oude schuldeisers geld willen zien. Begrijpelijk natuurlijk, maar toch. Wel is roda de laatste 2 jaar (sinds degradatie) super aan het scaneren. Maar dit gaat niet binnen een paar weken. Dit duurt een paar jaar. Maar gezien de bezuinigingsacties vanuit roda is de gemeente bereid om af en toe mee te werken door een betaling uit te stellen, maar uitstel is geen afstel!!!!

En voor frtorres: ja vrijdag is er een gemeenteraadsvergadering. Maar de uitkomst is al bekend: de gemeente laat roda Niet barsten! Ze zijn bereidwillend om roda de helpende hand toe te reiken. Betekend wel dat de RVC (mede door gemeente samengesteld om toezicht te houden) openkaart moet spelen. En dat gebeurt!

Dus kort samengevat: de limburgse media (gevestigd in Maastricht en ook pro maastricht) houdt wel van steuken in Kerkrade. En als achteraf blijkt dat het een storm in een glas water was, geven ze niet thuis.

Oh ja, dit "verhaal" heb ik niet uit mijn duim gezogen. Dit is hetgeen ik vanuit leden van de gemeenteraad heb vernomen.

7 oktober 2015 om 16:17

Inderdaad hé. Zo gauw er een artikel over Roda op VZ komt (in dit geval ook nog een onvolledig en onnauwkeurig artikel) dat enigzins over de financiën gaat is het wachten op de eerste Fortunees die een heel boekwerk neerpleurt over waarom Roda geen bestaansrecht zou hebben.

7 oktober 2015 om 17:39

En het betreft meestal ook telkens hetzelfde boekwerk, waarschijnlijk opgeslagen in word-documentje of zo. Echt hilarisch af en toe. In de zin van ''als ik het maar vaak genoeg zeg dan wordt het vanzelf de waarheid''. Ik heb er alle vertrouwen in dat Roda de goede weg is ingeslagen

7 oktober 2015 om 18:31

Lees de krant maar, jullie geliefde Nol wacht nog steeds op een factuur. Te belachelijk voor woorden, als je liquiditeitsproblemen hebt, is toch het eerste wat je doet is facturen sturen. Ze zullen wel weer een vies spelletje spelen met Nol om vervolgens weer met hangende pootjes te gaan bedelen. Of gaat er Europees geld van Fransie jullie kant op?

7 oktober 2015 om 19:35

Het is ook steeds dezelfde gast die dat met z'n boekwerk doet. Dus aub niet even iedereen over een kam scheren.

7 oktober 2015 om 21:28

@fr1908-1, die laatste zin geeft aan dat niemand jou serieus neemt. Je bent alleen maar onzin aan het verkondigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren