Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC ondanks slappe openingsfase naar punt in de Galgenwaard

Laatste update:

FC Utrecht houdt de ongeslagen status in thuisduels tegen Roda JC deze eeuw in stand. Van de voorgaande veertien ontmoetingen wonnen de Domstedelingen er tien en werden er vier gelijkgespeeld. Zaterdagavond werden dat er vijf: beide ploegen hielden elkaar met een 1-1 stand in evenwicht. Sébastien Haller en Tomi Juric namen de doelpunten voor hun rekening.

/

Utrecht won drie duels op rij niet, Roda wachtte al vier wedstrijden achtereen op een overwinning. De inzet voor het duel in de Galgenwaard was daarmee duidelijk. De thuisploeg leek de boodschap het beste te begrijpen. Het elftal van Erik ten Hag begon vol vuur en zette de Kerkraadse defensie meteen onder druk. De vroege openingsgoal van Haller was daar een logisch gevolg van, ook al deed dat spits dat uit een standaardsituatie: hij knikte binnen na een hoekschop.

Roda JC bleef ook na de achterstand achter de feiten aanlopen en mocht van geluk spreken dat de schade beperkt bleef tot één tegentreffer. Des te wonderbaarlijker was het dat de bezoekers uit Limburg tien minuten voor rust langszij kwamen. Een gedrukt schot van Rostyn Griffiths zorgde voor veel problemen bij doelman Robbin Ruiter, die de bal niet goed verwerkte en zo Juric de gelegenheid bood op een rebound. De Australiër liet die buitenkans niet liggen en wipte de 1-1 binnen. Roda liet in de resterende minuten voor rust ook nog twee grote kansen op de 1-2 liggen.

/

Gesteund door de gelijkmaker beten de gasten uit Limburg na rust wat meer van zich af. Het leidde tot een nieuwe goede kans op de 1-2, dit keer voor Hicham Faik. Met een prachtbeweging legde hij eerst twee tegenstanders in de luren, om vervolgens bij het afronden op de paal te stuiten. Naarmate de tweede helft vorderde werden de ruimtes groter en daarmee nam ook de amusementswaarde verder toe. Invaller Kristoffer Peterson kreeg de thuisfans bovendien op de banken met een lekkere actie in de zestien. Benjamin van Leer kon echter redding brengen.

Dé kans op een nieuwe voorsprong voor de Domstedelingen kwam echter op naam van Timo Letschert. De verdediger rukte mee op naar voren, passeerde een aantal tegenstanders en leek prijs te hebben. Net als Faik even eerder eindigde zijn inzet echter op de paal, en daarmee ging ook de laatste kans verloren. Voor Roda JC is de puntendeling het meest waardevol: het elftal van Darije Kalezic rukt op van de tiende naar de achtste plek. FC Utrecht blijft elfde staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

goed begonnen maar weer slecht geeindigd.
Misschien moet ten hag eens gaan nadenken over zijn positie?
Het blijft matig.

Maar goed dat is mijn mening.

17 oktober 2015 om 23:29

Hoe bedoel je nadenken over zijn positie? Als in opstappen? Lijkt me wat overdreven.

Blij dat we een punt hebben kunnen pakken!

Was er iemand van roda die uitblonk?

17 oktober 2015 om 22:53

Nee, niet echt eigenlijk. Allemaal tussen de 5,5 en 6,5 denk ik. Alleen Paulissen was onzichtbaar toen hij inviel.

18 oktober 2015 om 01:55

Paulissen speelde ook maar 10 minuten haha. Ik vond vooral van peppen, Swinkels, dijkhuizen en van hyfte slecht. Noor ook onzichtbaar. In de rust mochten Paulissen en de Silva er wel inkomen voor Noor en van hyfte. Sankoh speelt echt wel lekker samen met faik. Boakye is goed maar hij creëert nog te weinig kansen en moet scoren. Gek genoeg denk ik dat juric nog gaat vlammen en wel 15 goals gaat maken. Griffiths is ook en held maar gaat er soms wel te onbenullig in. Na slecht begin toch redelijk tot goed voetbal geleverd. Tevreden met een punt. Ik heb er veel vertrouwen in dat kalezic Roda steeds beter gaat maken. Ik ben trouwens ook wel tevreden over van leer!

18 oktober 2015 om 02:41

Vind je dat van Hyfte wel het niveau aankan? Is zijn eerste jaar eredivisie. Ik vind hem vaker wel goed spelen! Maar ik kijk niet altijd (zoals vandaag niet.)

18 oktober 2015 om 11:34

Van Hyfte moet je nooit wisselen op dit moment. Die gast is altijd belangrijk ook al is hij wel eens onzichtbaar. Ik zou Faik en Griffiths rouleren op de 6, Van Hyfte op links en De Silva op 10 zetten

We verliezen erg vaak in Utrecht dus ik ben best blij met dit punt. Heel slap begonnen maar toch wel redelijk goed herpakt. Waren zelfs dicht bij de 1-2 maar hij had ook zo maar aan de andere kant kunnen vallen dus mij hoor je niet klagen.

17 oktober 2015 om 23:09

Ik moest toch wel lachen om die Juric, zag er toch heel onhandig uit. Met rechts willen schieten maar perongeluk met je linker er tegenaan lopen

17 oktober 2015 om 23:19

Vertel mij wat haha. Ik dacht eerst dat hij een soort fake shot deed met rechts en de bal stiftte met links, maar het was achteraf gezien dus puur geluk.

18 oktober 2015 om 01:07

Des te knapper dat hij hem nog weet te scoren toch? Het zag er inderdaad erg komisch uit, maar de afronding op zich was niet zo gek, keurig boogballetje over de keeper.

18 oktober 2015 om 16:18

De keeper was al uit zijn doel, dus hoe kon die die bal stiften?

utrecht de eerste 25 minuten de beste ploeg, daarna was dat Roda. Zonder dat er overigens veel grote kansen gecreëerd werden.

Er is een structureel probleem bij Utrecht; zodra we een tegengoal incasseren verslapt de ploeg.

Voor de tegengoal wordt er prima gevoetbald, mensen lopen vrij en er worden hoogstandjes uitgehaald om de tegenstander af te troeven. Echter, zodra die tegengoal valt, wordt de ploeg onzeker, durft niemand meer de bal op te eisen en wordt het veel en veel slordiger. Resulterend in een onnodig gelijkspel, onnodig omdat de kwaliteit van het team er af druipt. Er zit gewoon een prima potentieel in de huidige spelersgroep, maar het lijkt er maar niet uit te komen.

De kwaliteit van de spelers is prima, de tactiek is prima (niet iedereen is het hiermee eens, i know), de werklust is prima. Het is alleen het mentale aspect (onzekerheid die plots toeslaat) waar flink aan gewerkt moet worden.

Dramatische eerste helft, had zo 2-0 kunnen staan. Vanaf de goal van Roda werd het meer van Limburgse kant. Tweede helft ging gelijk op. 1-1 is precies wat deze wedstrijd verdiende.

hmm,ik vond Utrecht de eerste 30 minuten redelijk voetballen,daarna was het matig.
Matig , dat is in feite ook wat Fc Utrecht betreft , nu en ook vorig seizoen,je kunt het ze niet kwalijk nemen gezien de selectie.
Om nu Erik ten Hag het debet hier aan te geven gaat me een beetje te ver.
Deze trainer heeft al eerder bewezen om met marginale middelen (Go Ahead)een goed rendement te behalen.
Ook zijn ervaring bij Bayern,moet op den duur vruchten afwerpen bij Fcu.
Toch wel complimenten naar Fcu,dat er telkens weer een goede speler wordt gescout,nu dus weer Haller.

Vindt het toch een terechte uitslag die in deze wedstrijd is behaald! FC Utrecht in de eerste 30 minuten heel sterk, totdat de 1-1 viel. Als van min. 30 t/m min. 45 niet oppaste, kregen ze ook nog de 1-2 tegen. Van Roda JC hun kant, moesten ze al veel eerder beginnen met voetballen. In de eerste 30 min. - zoals eerder gemeld - was het FC Utrecht die de aanvallen creëerden. Vanaf de 1-1 eigenlijk viel, kwam Roda JC wat meer aan voetballen toe, en begon het ook kansen te creëren. Allebei 2x op de paal, allebei genoeg kansen gehad, dus ik zou zeggen terechte uitslag. Al zal Roda JC meer tevreden zijn als FC Utrecht. Een punt in Utrecht pakken is altijd mooi meegenomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren