Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC Kerkrade verkeert in acuut gevaar na tegenvaller

Laatste update:

Roda JC Kerkrade verkeert in acuut gevaar nu de onderhandelingen met Roland Hogenelst over een meerderheid van de aandelen zijn stukgelopen, zo meldt De Telegraaf. De club dient uiterlijk maandag een bankgarantie van ruim negen ton te overleggen bij de KNVB om sancties te voorkomen.

De horecaondernemer, onder meer eigenaar van de La Cubanita-restaurantketen, zag Roda vrijdagavond wel ‘gewoon’ vanaf de tribune een 4-2 zege op NAC Breda boeken. Hogenelst onderhandelde de voorbije weken over een deel van het aandelenpakket van oud-eigenaar Frits Schrouff. Bij de beoogde afrondende besprekingen is een kink in de kabel gekomen en dat is bijzonder slecht nieuws voor de club.

Indien geen bankgarantie overlegd kan worden krijgt Roda JC voor de tweede keer dit seizoen drie punten in mindering. Bovendien volgt er een nieuwe, nog strakkere deadline, om alsnog de garantstelling rond te krijgen. Als ook dat niet lukt, is de volgende sanctie intrekking van de licentie, waarmee betaald voetbal in Kerkrade in acuut gevaar is.

Het besluit om van de overname af te zien heeft Hogenelst met ‘pijn in het hart’ genomen, zegt hij in gesprek met de Limburger. De belangrijkste reden om niet in te stappen is dat de financiële en organisatorische problemen in Kerkrade volgens hem op dit moment te groot zijn.

Schrouff zou volgens Voetbal International de afgelopen dagen een smeekbede voor nieuwe financiële steun hebben afgewezen. De club staat momenteel elfde in de Keuken Kampioen Divisie, met zestien punten uit twaalf duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou toch een gigantische tegenvaller zijn indien dit klopt. Hogenelst en Koster, de andere kandidaat-investeerder, zijn gisteren nog samen gespot op de tribune in het stadion. Hoop dat men spoedig met een officieel bericht komt.

26 oktober 2019 om 13:42

Koster had al in een eerder stadium afgehaakt, wat ik heb begrepen.

26 oktober 2019 om 13:56

Dat is destijds inderdaad naar buiten gebracht. Het lijkt me echter geen toeval dat de twee heren gezamenlijk in het stadion zitten.

26 oktober 2019 om 14:02

De mannen zijn ook supporter. Het kan dus zomaar zijn dat je er niet te veel achter moet zoeken. Die heren haken natuurlijk niet voor niets af.

26 oktober 2019 om 14:27

Ik hoop ook dat Hogenelst en Koster de club in leven houden. Zal toch zonde zijn om Roda te verliezen. Groter verlies dan Haarlem, Veendam, RBC en Agovv in mijn ogen. Als Roda wegvalt verdwijnt er dan weer een mooie club in de KKD. Die competitie wordt steeds meer een gedrocht op zo een manier. Ondanks dat Jong Utrecht het goed doet, snap ik de frustraties van de supporters van andere clubs wel over al die Jong-teams.

26 oktober 2019 om 14:40

Ik niet echt. Alsof het ligt aan de Jong-teams dat clubs in financiële problemen komen. Dat is een beetje zoeken naar een makkelijke zondebok.

26 oktober 2019 om 14:52

Nee maar je wilt toch liever een competitie met supporters en echte clubs met historie in plaats van Jong teams. Denk dat de gemiddelde KKD fan liever tegen Roda JC speelt dan tegen Jong AZ

26 oktober 2019 om 15:01

@roscoe, dat sommige KKD-clubs het financieel moeilijk hebben is inderdaad niet aan de Jong Eredivisieteams te wijten. FC Utrecht0300 zal, vermoed ik, eerder bedoelen dat de ambiance bij thuisspelende Jong-teams ver te zoeken is. Met een paar handjes vol toeschouwers op de tribune. Terwijl er gisterenavond wel ruim 10.000 toeschouwers in het Parkstad Limburg stadion zaten om de spelers van Roda JC en NAC Breda aan te moedigen. Ik hoop van harte dat er snel witte rook uit de schoorsteen van het Parkstad Stadion gaat kringelen.

26 oktober 2019 om 15:07

@palko. Dankjewel, dat bedoel ik inderdaad.

26 oktober 2019 om 18:25

De financiële problemen zijn daar in het geval van Roda niet ontstaan. Vanaf 2009 is het jaarlijks een strijd van op leven en dood. Echter creëren de jong teams wel een probleem. Die Traore van Jong Ajax zou prima gehuurd kunnen worden door Cambuur GAE NEC etc maar omdat jong Ajax KKD speelt komen dit soort spelers niet beschikbaar. Dat is sportief wel een probleem voor de KKD clibs

26 oktober 2019 om 14:43

Vrij grote kans op faillissement Roda, was al duidelijk toen ze die Mexicaan eruit werkte maar ze waren blind van woede helaas. Al zoveel jaar wanbeleid bij die club, niemand die daar zijn geld meer wilt verbranden lijkt me. En weer een smeekbede naar Schrouff wel weer zwak van Roda, die man heeft al zoveel geld in die club gepompt en ze kunnen nog steeds hun eigen broek niet omhoog houden.

Vraag me af wat dan de alternatieven nog zijn, iemand? Die internet-meneer heeft ook al afgehaakt (maar misschien dat Roda nu alsnog akkoord wil gaan met zijn voorwaarden). Zou toch een historisch verlies zijn voor het betaald voetbal. Maar ja, er zijn al eerder roemruchte namen omgevallen.

26 oktober 2019 om 13:51

Zeer ongefundeerde reactie. Als je bijvoorbeeld de wedstrijd van gisteren hebt gezien, zou je weten dat de club allesbehalve dood is.

26 oktober 2019 om 14:12

Het gaat niet om de supporters of de spelersgroep. Er is acuut geld nodig en organisatorisch is het al jaren een grote puinhoop bij Roda JC. Het dreigt inmiddels toch wel erg uit de hand te lopen. Iedereen blijft maar roepen dat er vast wel een supporter met diepe zakken instapt, maar het is wel hun geld dat erin gestopt moet worden. Als zij door de bomen het bos niet zien, gaan die mensen echt niet instappen.

26 oktober 2019 om 14:25

Nee hoor, we zijn nu al 2 gelukszoekers verder (Een Rus en, Mexicaan). De begroting is al meer dan 10 jaar niet sluitend, het stadion is voor 25% gevuld en de laatste 10 jaar halen ze alleen maar het nieuws op een negatieve manier. Deze club kan ieder moment omvallen.

26 oktober 2019 om 14:28

Je zou bijna zeggen; dan maar 10 selectiespelers minder op de loonlijst. Even door de zure appel heen bijten, om vervolgens wat stapjes omhoog te zetten.

Vraag me af waarom al die investeerders afhaken. Ik bedoel 9 ton zou voor hun een schijntje moeten zijn,’dat bedrag is ook bekend bij begin onderhandelingen . Als je dat er niet voor over hebt dan begin je de onderhandelingen niet. Waar zouden ze zo van schrikken? De openstaande schulden ? Het amateuristische beleid? Kennelijk zijn ook de connecties in de regio niet goed genoeg om een paar grote bedrijven te laten instappen. Waar zijn al die rijke steenkolen boeren dan, die lachwekkende zogenaamde koempelmentaliteit?

26 oktober 2019 om 13:50

Kijk maar eens naar hoeveel Schrouff de club gekost heeft in de afgelopen jaren, een slordige 25 miljoen....

26 oktober 2019 om 13:51

Dit is wel heel simpel gezegd. Met die 9 ton ben je er nog lang niet. Dat is gewoon de verplichte betaling die nu moet worden gedaan. Daarna begint het pas echt, het is daar een grote puinzooi.

26 oktober 2019 om 13:59

Pprins: dat zou je inderdaad denken. Met de club koop je een hoop historie op, want Roda is een prachtige club, maar ook veel schulden die gemaakt zijn om die historie te verlengen. Het is een soort Feyenoord in het klein, er zijn daar veel net niet en helemaal niet spelers gehaald, veel mensen vonden zich groter dan de club en altijd een hoog verwachtingspatroon. Ik hoop dat ze het wel redden, zoals gezegd een mooie club.

26 oktober 2019 om 14:05

De organisatie van de club is een grote puinhoop. Die 9 ton is slechts de zorg op relatief korte termijn, over de langere termijn zijn er ook veel problemen die moeilijker zijn op te lossen. Het zegt al genoeg dat de gemeente de huur flink heeft verlaagd voor Roda.

26 oktober 2019 om 14:35

Ok duidelijk mensen. Er zijn dus inderdaad kennelijk nog veel schulden. En kennelijk nog meer als je echt de boeken in duikt . Ok dacht al zinkers , dank voor de antwoorden .

Ik heb over Roda op een andere voetbalwebsite nog een column geschreven. Ze hebben zich eerst door Korotaev en daarna de la Garcia in de maling laten nemen. En ze hebben jaren geleden met al hun trots een FC Limburg tegen gehouden.de heren Hendrix en Schrouff hebben de clubvervolgens op de been gehouden, maar met gezond beleid had dat niets te maken.gezond beleid is er al jaren niet gevoerd in Kerkrade, en nu dreigt dus het definitieve omvallen. En is er ook geen FC Limburg meer te verwachten. Het isnet als bij Achilles '29. Een te grote broek moeten ophouden.

26 oktober 2019 om 14:10

Ik vind het tegenhouden van een FC Limburg nauwelijks een goed argument om de problemen aan te kaarten. Op dat moment was het voor Roda helemaal niet aantrekkelijk. Zij speelden in de Eredivisie, terwijl Fortuna er niet zo goed voorstond. Verder kan het snel gaan met een voetbalclub. Als je een paar inkomsten misloopt of degradeert, kun je al in de financiele problemen komen. Dat er slecht beleid gevoerd word lijkt me duidelijk, maar een te grote broek ophouden vind ik wat overdreven.

26 oktober 2019 om 14:27

Zonder Ome Nol waren ze geneens zo groot geworden begin 2000.

26 oktober 2019 om 14:41

Ik vind dst FC Limburg ook zoneen onzin . Ik ben voor Willem II en als die gaan fuseren met NAC en den bosch of zo en gaan voetballen in Breda onder FC Brabant , nou dan zien ze mij niet meer terug hoor. In Brabant zijn toch ook 8 betaald voetbal clubs , daar hoor je niet over FC Brabant. Roda heeft achterban genoeg , er moet alleen goed beleid gevoerd worden . Bovendien is de achterban tegenwoordig nog maar goed voor 20% van de inkomsten , dus wat dat betreft is dat hele achterban verhaal nog meer onzin .

26 oktober 2019 om 16:25

Hehe eindelijk iemand die het gevoel begrijpt. Iedereen heeft altijd over FCL maar inderdaad Brabant United daar hoorde je nooit iemand over. Een stad en club hebben een eigen identiteit / gevoel en dan is nivo bijzaak. Als iemand van Fortuna, MVV, NAC ed kampioenschappen wil vieren hadden ze wel voor een andere club gekozen.

26 oktober 2019 om 16:51

Je spreekt jezelf behoorlijk tegen, Pprins. Eerst gebruik je het achterbanverhaal (ik zou als Willem ll-fan nooit naar een FC Brabant gaan) om je verhaal te ondersteunen en daarna stel je dat de achterban maar 20 van de inkomsten genereert, zodat het achterbanverhaal onzin is. Een fusie gaat bijna altijd om het verbinden van clubs die individueel niet levensvatbaar zijn. Door de fusie kunnen sponsorinkomsten gebundeld worden, wordt de scoutingconcurrentie verminderd en het scoutingbereik vergroot. Voor de huidige fans is een fusieclub meestal een no-go, maar die sentimenten spelen natuurlijk niet bij toekomstige generaties. Mijn club (FC Utrecht) is ook voortgekomen uit een fusie. De toenmalige fans van Dos, Elinkwijk en Velox moesten ook niets van een fusie hebben en riepen ook dat zij die nieuwe club nooit zouden bezoeken. Tegenwoordig komen heel veel fans van FC Utrecht uit Ondiep (dos), Zuilen (elinkwijk) en Tolsteeg (velox). Daarnaast is Roda JC al een fusie van Roda Sport en Rapid JC en Fortuna Sittard een fusie van Fortunaâ´54 en Sittardia.

26 oktober 2019 om 17:33

Beste Orwell, leuke poging tot argumentatie. Echter mis je een heel belangrijk punt. Overeenkomstige cultuuridentiteit. Niemand in zich Sittard kan zich identificeren met de 'moffen'. Niemand in Kerkrade kan zich identificeren met de 'grijze muizen'. Het zijn twee totaal andere type mensen. We denken anders. We hebben in dialect niet eens dezelfde taal. Dit is geenszins te vergelijken met de voorbeelden die jij noemt. Die hadden namelijk al gemeenschappelijke cultuur elementen. En zeker Rapid en Roda Sport & Fortuna & Sittardia.

26 oktober 2019 om 17:56

@pprins er zijn ook te veel clubs in brabant. Mogelijk kunnen willen2 en nac afzonderlijk blijven, laatste twijfel ik over maar clubs als Helmond, Eindhoven, RKC, Den Bosch en RBC. Die clubs worden ook kunstmatig in leven gehouden voor handje vol publiek. Beter kunnen die clubs fuseren tot 1 sterkere club. Kan je mooie derby's hebben in Brabant tegen PSV, Willem2 en Nac. Zou alleen maar beter zijn voor gehele NL voetbal. De jeugd groeit op en zal zelf wel cultuur en geschiedenis creeeren voor die club. En als egoisten afvallen zoals jij, boeiend want nognaals hele generaties groeien met die club op.

26 oktober 2019 om 17:57

@lisandro leuk allemaal, maar de jeugd kent die sentimenten niet. Zij zullen opgroeien met 1 sterke FC Limburg en kijken uit naar derby tegen VVV.

26 oktober 2019 om 21:06

Je weet dat RBC geen BVO meer is?

26 oktober 2019 om 22:18

Is het egoïstisch dat je als Willem II supporter niet naar FC Brabant in Breda wilt? Lijkt me niet . 8 is wel heel veel , maar kennelijk kan het. Limburg is groot zat voor 3 clubs en het Bourgondische Maastricht zie ik gewoonweg niet samengaan met Roda . In Brabant zou je nog kunnen denken aan Willem II + RKC; Eindhoven + Helmond en Den Bosch + Oss . Zelfs dan heb je nog 5 clubs. In Limburg kan 3 goed, als er maar een goed beleid is en de verschillende culturen worden uitgebuit. Zo zou MVV een heel ander type bedrijven moeten aanspreken dan MVV.

26 oktober 2019 om 14:32

Met die De la vega ga ik met je mee maar korotaev is zijn financiële verplichtingen naar Roda toe altijd nagekomen. Die heeft Roda echt niet in de maling genomen. integendeel.

26 oktober 2019 om 14:53

Inderdaad, Korotaev heeft er zelfs al 4 miljoen euro ingestoken en heeft recent aangegeven dat hij zijn financiële verplichtingen wil nakomen en bereidt is om betrokken te blijven binnen de club zodra zijn reisverbod is opgeheven. Iets wat op korter termijn zou moeten goed komen aangezien hij zijn zaak heeft gewonnen in Qatar

Je kunt je natuurlijk afvragen wat het nog van zin heeft om Roda JC in leven te houden. Al jaren spelen ze sportief weinig klaar en is het financieel al een aantal keer bijna voorbij geweest. Als er nu geen investeerder komt die met een goed plan komt om de club winstgevend te maken dan kunnen ze er misschien maar beter mee ophouden. Dit is trekken aan een dood paard.

26 oktober 2019 om 14:19

Zolang er nog strohalmen zijn, moet je die blijven pakken. Al was het maar voor de supporters die van de club houden, de werknemers die er hun geld verdienen en de geschiedenis die de club vertegenwoordigt. En je weet maar nooit wat er gebeurt. RKC stond er ooit hetzelfde voor. Die spelen nu weer in de eredivisie en maken al jaren op rij winst.

Hoppa, weer een kunstgrasveld minder 😜

Zou wel jammer zijn, roda weg, maar die hebben een hoop gedoe acher de rug met geldschieters met rare capriolen. Je zou zo een club een verstandig en goed bestuur toewensen.

Fijn dat de KNVB op deze manier clubs steunt die in moeilijkere tijden zitten...

KNVB heeft er toch ook belang bij dat een grote historische club blijft bestaan, want anders zit je in de KKD met jonge elftallen en een paar nietszeggende elftallen. Die divisie wordt dan erg onaantrekkelijk.

26 oktober 2019 om 16:26

Op een gegeven moment moet je een grens trekken.

De winstpartijen van Roda worden dan toch wel teruggedraaid

Zolang er hoop is zou ik als Roda (van supporters tot directeuren) zijnde er alles aan doen om deze moeilijke periode door te komen. Ben alleen bang dat er niemand meer is die hier z'n vingers aan wilt branden. Wellicht allemaal een Roda shirt kopen?

26 oktober 2019 om 21:07

En dan over een half jaar weer een shirt moeten kopen?

Enige oplossing lijkt me fuseren.... of misschien crowd funding actie ?

Ik heb er geen problemen mee indien de gemeente garant staat voor de 9 ton.dan valt Roda niet om en kunnen ze eventueel door speler verkoop in de winterstop financieel ruimte maken.

26 oktober 2019 om 17:37

Kerkrade is maar een kleine gemeente. Daarnaast hebben de spelers van Roda nauwelijks verkoopwaarde. De hele selectie (inclusief de huurspelers) heeft op transfermarkt.nl een waarde van slechts 6 miljoen euro.

26 oktober 2019 om 18:02

Bedankt voor je reactie, Orwell.ik weet niet of een crowd funding realistisch is, een fusie lijkt me echt uitgesloten. Dan vrees Ik toch dat het voor Roda JC einde oefening is.

26 oktober 2019 om 18:06

@tikkie waarom moet de gemeente met gemeensschapsgeld bijspringen? Als een club niet zelf broek kan ophouden jammer dan. Het is geen liefdadigheid. De gemeente sprong toch ook niet bij toen de kleine kruideniers onvielen door de grote supermarkten. Roda was te arrogant om te fuseren terwijl alle onderzoeken aantoonden dat 3 clubs daar geen toekomst hebben. Een paar doorgesnoven fans gingen verhaal halen en boel terroriseren. Laat ze maar nu gevolg van hun daden accepteren. Misschien komt er een nieuwe club of juist BENe liga om die gat op te vullen.

Natuurlijk kan de gemeente er een kleine miljoen in steken. Misschien wel 5 of 10 miljoen. Dan krijgen we zulke toestanden als in Enschede, waar de gemeente er tot aan zijn nek in zat en zit en miljoenen af moest schrijven. Onderwijl werd de zorg en andere belangrijke gemeenschapszaken uitgeknepen en/of de nek omgedraaid. Een gemeente moet voor randzaken zorgen bij clubs, zoals infrastructuur. Maar een gemeente die direct geld in een club pompt is helemaal fout.

Was deze week in Genk voor de CL wedstrijd en sprak daar met Genk supporters. Eind jaren 80 was het (bijna letterlijk) moord en doodslag tussen Winterslag en Waterschei supporters na de fusie. Nu staan ze gezamenlijk een biertje te doen bij Racing Genk. Is een voorbeeld voor de Limburgse clubs in Nederland. Roda staat op kiepen,mvv heeft geen stuiver in kas en Fortuna mag even Eredivisie spelen zolang het duurt. De emoties spelen uiteraard mee,maar een fusieclub is gewoon de beste oplossing.

26 oktober 2019 om 17:48

MVV heeft geen cent te makken en Roda JC heeft grote problemen. Een fusie met betrekking tot die twee zal niets gaan helpen. Fortuna is de lachende derde en heeft met de nieuwe eigenaar natuurlijk een aardig toekomstperspectief. Die hebben ook geen reden om in te stappen.

26 oktober 2019 om 18:10

@sirius tuurlijk heefr Fortuna geen reden om nu in te stappen. lekker korte termijn blijven denken, wat ook ondergang lijkt te wordrn voor roda. Als Fortuna degradeert en paar jaar kkd speelt, dan moeten ze ook aan infuus.

26 oktober 2019 om 18:11

Ik bedoelde ook een fusie van de 3. De situatie van Fortuna is ook de momentopname en situatie van nu (eredivisie) maar dat kan zomaar anders worden,wanneer ze degraderen of dat de suikeroom besluit te vertrekken. Een sterke fusieclub zou niet van een suikeroom/private eigenaar afhankelijk hoeven zijn en dat is nu wel bij alle 3 (al heeft MVV er geen...maar die hebben nu dan ook helemaal geen geld)

Het onderzoek naar een mogelijke FC Limburg, dat indertijd werd geleid door o.m. Servé Kuijer, Hans Erkens en Sef Vergoossen bracht o.m. aan het licht dat er niet alleen een bundeling van krachten en sponsoren in zaten, maar ook een groot potentieel dat nu nog steeds niet is aangeboord. Het verhaal van scouserper hierboven klopt,ook . Ik ben bij Genk geweest en hoorde dezelfde verhalen. In een ver verleden gebeurde in Utrecht ook gewoon hetzelfde. Velox, Elinkwijk en DOS waren ook maar clubjes in de marge, maar gezamenlijk is het toch ook als FC Utrecht een mooie club voor de gehele stad geworden. De afstand tussen de steden die gezamenlijk FC Limburg zouden moeten vormen zijn ook zo klein dat dit geen obstakel hoeft te zijn. Het is de mentale omslag die supporters moeten willen maken.maken ze die niet ook goed. Dan toch straks geen betaald voetbal meer in Zuid Limburg........

26 oktober 2019 om 19:40

De voorbeelden van Genk en Utrecht zijn inderdaad vergelijkbaar, maar niet helemaal hetzelfde als het FC Limburg verhaal. Waar het bij Genk en Utrecht allemaal ging om clubs uit dezelfde gemeente, liggen de drie profclubs in Zuid-Limburg allemaal zo'n 30 km uit elkaar. Nog steeds geen onoverbrugbare afstand, maar men moet wel in het achterhoofd houden dat de culturele verschillen tussen de drie gebieden heel veel groter zijn dan simpelweg tussen twee stadswijken. Oud-mijnwerkersstad Kerkrade dat direct aan de Duitse grens ligt is op het gebied van mensen en invloeden compleet anders dan het bourgondische Maastricht dat aan België grenst.ik wil hier overigens niet mee aangeven dat een fusie in sportief opzicht niet de beste keuze zou zijn, maar enkel dat de zaak veel gecompliceerder zit dan het fuseren van twee clubs uit dezelfde gemeente.

26 oktober 2019 om 21:36

@meliora, AZ is ook ontstaan uit een fusie tussen twee clubs uit verschillende steden, Alkmaar´54 en FC Zaanstreek.

27 oktober 2019 om 01:55

Interessant, dat wist ik niet. Ik weet ook niet hoe destijds de relaties tussen die twee clubs waren. Tussen Roda en MVV is het sentiment echter zo groot dat, zoals een tijdje terug zichtbaar was, supporters bivakmutsen meenemen naar derby's om elkaar uit te dagen. Als er wat jaren overheen gaan zou de acceptatie van een fusieclub zeker groeien, maar alleen al om deze reden zie ik een fusie nooit tot stand komen.

Iedere rechtgeaarde ondernemer zal concluderen dat het een bodemloze put gaat worden.

Dit komt niet meer goed vrees ik.. 9 ton binnen 24-uur regelen is haast onmogelijk zonder hulp van investeerders, maar die zullen niet zomaar een toezegging doen in dit tijdsbestek. Ik kan ook goed begrijpen dat Schrouff hier ook geen trek meer in heeft. Meer dan genoeg geld in de club gestoken en telkens hebben ze weer nieuwe kapitaal-injecties nodig. Ergens zit een lek waardoor het geld maar blijft wegstromen en dit is nog niet gedicht. Het is inmiddels wel duidelijk dat er eerst een mega-schoonmaak zal moeten worden gehouden, voordat mensen bereid zijn een reddingsplan op touw te zetten. Probleem is ook wel dat Limburg ruim vertegenwoordigd is als het om voetbalclubs gaat. Met Fortuna en MVV op 30 minuten afstand zit er al een grote concurrentie in de omgeving. Daarnaast is er ook VVV nog over (al dan niet op een grotere afstand)

artikel komt uit het nieuwsblad, alleen even ter info ....wouter Vandenhaute (58) praat met de noodlijdende Nederlandse tweedeklasser Roda JC over een eventuele overname van de club. De club uit Kerkrade heeft het mes op de keel. Als er vandaag geen bankgarantie van 900.000 euro ligt, dan wordt Roda JC door de licentiecommissie drie punten in mindering gebracht. “Ik laat me door die deadline niet onder druk zetten”, zegt Vandenhaute, in ons land bekend als oprichter van het productiehuis Woestijnvis en eind 2017 ook in de running om Anderlecht over te nemen. “Er is een verkennend gesprek geweest maar op dit moment is de overname nog niet concreet. Ik heb ook nog Let’s Play, mijn makelaarsbureau. Maar Roda JC is wel een leuke club.”roda JC degradeerde vorig jaar uit de eredivisie en staat nu twaalfde in eerste divisie die luistert naar de welluidende naam Keuken Kampioen Divisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren