Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robben geniet: ‘Het is een geweldige ervaring om met hem te werken’

Laatste update:

Josep Guardiola ruilt Bayern München na dit seizoen in voor Manchester City en Arjen Robben gaat de 45-jarige trainer missen, zo vertelt de aanvaller in een interview met de Daily Mail. De international van het Nederlands elftal geeft daarin aan dat ook een ervaren voetballer nog veel van Pep kan leren.

/

“Normaal gesproken zegt men dat een jonge speler zich ontwikkelt, maar als je met Guardiola werkt, kun je zelfs op mijn leeftijd nog beter worden. Misschien is ‘beter’ niet het juiste woord, maar ik word wel flexibeler, anders”, aldus Robben. “Het is een geweldige ervaring om met hem te werken, want bij hem is het 24/7 voetbal. Hij denkt constant aan het beter maken van het team en de spelers. Soms zet hij spelers op een andere positie omdat hij denkt dat dat beter is voor het team, maar ook omdat hij dan het maximale uit de speler kan halen.”

“Die kleine veranderingen zijn interessant. Dat is die flexibiliteit waar ik op doel. Ik speel normaal gesproken op de flank, maar onder Guardiola heb ik ook achter de spits, als rechtsbinnen en als middenvelder gespeeld. Guardiola daagt het team altijd uit. Hij praat veel over voetbal en tactiek en laat ook de spelers meedenken over wat er moet gebeuren op het veld. Ieder team is anders, omdat een nieuwe manager altijd weer een andere filosofie met zich meebrengt, maar ik denk dat we onder Guardiola zijn gegroeid als ploeg. We spelen dominanter voetbal.”

/

“We zijn flexibeler, kunnen verschillende systemen hanteren. Als je de treble wint, is er misschien niet veel meer te winnen, maar je kan op voetbaltechnisch gebied wel beter worden. Aan het systeem werken. Ik denk dat de spelers daarin onder Guardiola zijn gegroeid. Zijn charisma? Ja, hij is emotioneel bij de wedstrijd en op het trainingsveld. Sommige trainers zeggen alleen iets in de rust, maar Jürgen Klopp is bijvoorbeeld ook heel emotioneel. Ik houd daar wel van. De coach is dan echt aanwezig, is volledig toegewijd. Honderd procent”, aldus Robben.

Manchester City gaat volgens de linkspoot ook de vruchten plukken van de aanwezigheid van Pep: “Hij gaat zijn filosofie, zijn manier van denken over het spelletje, ongetwijfeld overbrengen op het team. Het wordt een interessant project om te volgen. Of we al bang zijn voor het Manchester City van Guardiola? Dat is niet het goede woord. Het gaat vooral om het financiële. Er is in Engeland veel meer geld, maar wij moeten van onze eigen kracht uitgaan. Dit is een traditionele topclub die zich de afgelopen jaren goed heeft ontwikkeld”, besluit Robben in gesprek met de Engelse krant.

Is Josep Guardiola voor jou de beste trainer van de wereld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Persoonlijk vind ik ancelotti beter omdat hij overal erg goed heeft gepresteerd, hij is natuurlijk wel eencstuk ouder en heeft dus langer de tijd gehad dan pep

3 april 2016 om 14:13

Pep heeft voorlopig ook nog overal gepresteerd

3 april 2016 om 21:34

Ancelotti heeft hoofdprijzen gewonnen in Italie, Frankrijk, Spanje en Engeland. Pep alleen in Duitsland en Spanje. Tot nu toe is Ancelotti nog een veel betere trainer dan Pep.

4 april 2016 om 09:08

Guardiola heeft pas in 2 landen gewerkt, dus kan hij ook geen kampioen worden in al die andere landen.

Ancelotti is al 21 jaar coach en 17 prijzen gewonnen.
Guardiola is 8 jaar coach en heeft 22 prijzen gewonnen.

Gewoon de beste coach van tegenwoordig. Misschien kan Ancelotti daar ook wel bij genoemd worden, maar in iedergeval is Guardiola heel goed. Precies hoe Robben het omschrijft dat Guardiola gwn 24/7 met het spelletje bezig is zegt al iets over zijn liefde ervoor. En die liefde geef je natuurlijk altijd door aan je team. Dat betekent dus ook dat deze spelers zich zeker goed voelen, omdat ze met een coach werken die altijd bij het spelletje met zijn hoofd is.

3 april 2016 om 21:35

Het is eerder Ancelotti die de beste trainer van het moment is. Pep kan daar misschien bij genoemd worden als hij ook succesvol met City is.

Van alle trainers interpreteert Guardiola aanvallend voetbal het beste. Dat heeft hij hoofdzakelijk aan Cruijff te danken.

kan iemand mij vertellen wat een rechts binnen is?

3 april 2016 om 12:27

Ik denk dat een rechtsbinnen de positie naast de rechtsbuiten is, in een 4-1-4-1 systeem.

3 april 2016 om 12:41

Voor zover ik weet wordt een rechtshalf ook weleens rechtsbinnen genoemd

Negatief doen over Guardiola is een beetje in de mode gekomen. Het zou hem allemaal in de schoot geworpen zijn. Persoonlijk vind ik hem een geweldige trainer en persoonlijkheid, die in de geest van Cruijff innovatief denkt en vernieuwingen durft door te voeren ten behoeve van het pure voetbal. Vergeet niet dat Cruijff in zijn trainersloopbaan bij tijd en wijle ook wel enorm veel kritiek te verwerken kreeg. Guardiola heeft Bayern onder een ingewikkeld gesternte overgenomen en het team zeer goed doorontwikkelt. Dat je een keer verliest van Barcelona en Real is op zich niet raar. Het zou juist arrogant zijn het tegendeel te beweren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren