Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RKC Waalwijk heeft met Oosting opvolger Grim definitief binnen

Laatste update:

RKC Waalwijk heeft Joseph Oosting aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, zo meldt De Gelderlander dinsdag. De assistent-trainer van Vitesse is de opvolger van de naar Willem II vertrokken Fred Grim. Het contract van de 49-jarige Oosting met Vitesse liep nog een jaar door, waardoor een afkoopsom dient te worden betaald. Oosting heeft in Waalwijk voor twee seizoenen getekend, zo meldt RKC.

De interesse van RKC in Oosting heeft ook een logische achtergrond. Mohammed Allach was eerder technisch directeur van Vitesse en kent Oosting uit hun gezamenlijke periode. De technisch directeur van RKC voelt veel voor een hereniging. Oosting heeft dit voorjaar de cursus coach betaald voetbal afgerond en stond ook in de belangstelling van De Graafschap, waar Mike Snoei onlangs werd ontslagen.

Oosting was in 2019/20 een maand als interim-trainer succesvol bij de Arnhemse club, na het vertrek van Leonid Slutsky. In de voorbije voetbaljaargang maakte de voormalig voetballer van FC Emmen en BV Veendam deel uit van de staf van Thomas Letsch. Daarvoor werkte hij eerder bij FC Emmen en HHC Hardenberg en in de opleiding van Vitesse.

Onder leiding van Oosting veroverde de Onder-19 van Vitesse de nationale beker en met Jong Vitesse werd hij zelfs kampioen. RKC verzekerde zich in de slotfase van het voorbije seizoen van lijfsbehoud in de Eredivisie. Het team van Grim eindigde uiteindelijk als vijftiende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima zet van Rkc, schijnt een prominente rol te vervullen bij Vitesse en heeft waarschijnlijk ook veel geleerd van de invloeden van Letsch.

Voor Oosting ook een prima plek om zijn loopbaan te starten. RKC is toch een heerlijke club voor spelers en ook trainers die het lekker vinden om in de luwte te werken zonder al te veel stress van buitenaf.

Denk dat dit een prima keus is. Oosting kan bij RKC een mooi begin maken voor zijn trainerscarriere.

Zou een gemis zijn voor Vitesse, ligt goed in de groep, en is volgens mij een kundige man. Ik gun hem deze stap zeker, Letsch heeft verlengd, dus hoofdtrainer bij Vitesse zit er voorlopig niet in. Voor RKC een uitstekende zet denk ik. Mischien kan hii door de relatie tussen de clubs ook een uitweg bieden voor jongens als Buitink, Cornelisse, en Huisman. Een jaartje verhuren aan RKC zou voor beide een goede uitweg kunnen zijn. Jongens hebben speeltijd nodig, en RKC goede spelers.

3 juni 2021 om 19:55

Met alle respect maar spelers moeten ook nog maar naar Waalwijk willen komen

3 juni 2021 om 20:22

Waarom zouden ze niet willen. RKC is een mooie club. En voor jongens als deze een prima club voor speeltijd.

3 juni 2021 om 20:37

Ja ergens wel @arnhemmer maar ik denk dat als je kijkt hoe veel minuten Huisman heeft gemaakt denk ik dat hij gewoon bij Vitesse wil blijven, Cornelissen kan denk ik ook wel bij ons (Vitesse) blijven maar iemand als Buitink zou daar wel eens mooie minuten kunnen maken. Voor hem zou het een mooie stap zijn (op tijdelijke basis) denk ik.

3 juni 2021 om 20:44

RKC is zeker een mooie club. Maar ik denk als spelers de kans krijgen dat ze voor andere clubs kiezen

4 juni 2021 om 09:22

Als vervanger kan Vitesse Gery Vink halen als assistent trainer. Zijn contract wordt bij Willem II niet verlengd dus die kan zo overstappen.

Jammer had juist gedacht dat Oosting na Letsch de hoofdtrainer zou worden. Het gaat toch altijd anders in die voetbalwereld. Nu weer hopen dat er een goede assistent komt want deze man had alles goed op de rit en vulde Letsch goed aan en is (voor Vitesse begrippen) een prima veld trainer.

4 juni 2021 om 11:41

Dat kan natuurlijk nog steeds. Als Letsch vertrekt kan Oosting weer in beeld komen en heeft dan ook ervaring als hoofdtrainer.

Mocht Oosting de keuze krijgen tussen RKC en de Graafschap, dan zou het logischer zijn om naar de Graafschap te gaan. Daar valt meer te winnen, dan te verkiezen. RKC gaat het wederom erg moeilijk krijgen en degraderen zou geen fijn debuutjaar zijn als hoofdtrainer. De kans dat hij beter doet, dan Grim is gewoon klein. Terwijl hij bij de Graafschap natuurlijk vol voor promotie kan gaan.

3 juni 2021 om 23:20

Aan de andere kant, als hij met de graafschap niet promoveert, en gezien de sterkte van de kkd is die kans zeer reëel, dan heeft hij pas echt een valse start!

Mooi om te zien dat Joseph een stap kan maken als hoofdtrainer.
Wellicht nog een jaar zijn zoon huren en een paar jongens van Vitesse meenemen

Dan werken naar een nieuw seizoen waarin je de 3 nieuwkomers onder je houd

Het is hem gegund, maar jammer is het zeker. Wie weet kan hij Letscht t.z.t. opvolgen?

Balen zeg dat hij bij ons vertrekt, verder complimenten voor Rkc, want ze halen een zeer kundig trainer in huis. Joseph lag goed binnen Vitesse, zowel bij staf als spelers. Succes bij Rkc, Joseph !

9 juni 2021 om 00:54

Ben benieuwd ken hem eigenlijk helemaal niet. Reacties zijn positief. Hopelijk kan die nog een paar leuke spelers meenemen uit Arnhem die het nog net niet zijn voor het eerste

Welkom Oosting, de verhalen die je voorbij ziet komen geven hoop... Paar weken nog en dan begint de voorbereiding..

8 juni 2021 om 13:41

Heb er weer zin in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren