Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ricksen zorgt voor emoties: ‘We gaan hem niet beter maken, dat doet pijn’

Laatste update:

Fernando Ricksen speelde tussen 2000 en 2006 voor Glasgow Rangers en de oud-voetballer, die lijdt aan de spierziekte ALS, kreeg zondag een indrukwekkend eerbetoon; onder toeziend oog van ruim 40.000 toeschouwers speelden de ‘Fernando All Stars’ tegen oud-voetballers van Rangers.

/

“Zo veel mensen bij elkaar, dat had ik niet verwacht”, liet de ontroerde Ricksen weten aan De Telegraaf. Voormalig medespelers als Kevin Hofland, Arthur Numan en Ronald de Boer maakten hun opwachting op Ibrox, waar Ricksen een emotionele en mooie, maar vermoeiende dag beleefde. “Ik zal veel moeten slapen de komende dagen om hiervan bij te komen”gaf de 38-jarige Nederlander aan.

Ricksen zelf was niet de enige die tot tranen toe geroerd was door de gebeurtenissen in Glasgow. Ook Hofland had het moeilijk, toen zijn oud-ploeggenoot tijdens de ereronde zichtbaar gehinderd werd door zijn fysieke aandoening. “Als je hem ziet lopen, doet je dat heel veel. En het klinkt hard, maar we gaan hem niet beter maken. En dat doet pijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig om zo'n vol stadion te zien. Hou vol Fernando!

Net de beelden gezien, wat een verschrikkelijke ziekte

26 januari 2015 om 15:51

Voor de liefhebbers: http://www.dumpert.nl/mediabase/6636618/36625f11/ricksen_doet_kickoff_bij_zijn_tribute_match.html

Wat verschrikkelijk om zo af te brokkelen. Hopelijk komt er ooit een behandeling voor zulke ziektes.

26 januari 2015 om 11:14

Hij is bezig met een behandeling
Met medicijnen uit rusland.
En volgens mij ging het al weer wat beter met hem..

26 januari 2015 om 11:57

Ja maar dat is uitstel, geen afstel. Hij is duidelijk aan het aftakelen. Paar maanden geleden liep hij nog gewoon, nu loopt hij al een stuk moeilijker.

26 januari 2015 om 13:16

Meende juist dat het iets beter ging en dat het praten al weer veel beter ging als voor heen

26 januari 2015 om 13:44

Wel nee man. Kijk de beelden en je moet pijnlijk concluderen dat die jongen alleen maar achteruit gaat. Hij kan amper lachen en lopen ziet er niet uit. Alle verkrampingen en verstijvingen worden zo duidelijk zichtbaar. Hij kan niet eens normaal zijn armen omhoog doen. Zijn vingers niet eens meer strekken. Het is de keiharde waarheid van ALS.

26 januari 2015 om 15:14

http://m.telegraaf.nl/telesport/article/23250533/ricksen-schept-duidelijkheid-over-russische-als-medicijnen

26 januari 2015 om 15:14

Mijn mening gebaseerd op dit artikel vandaar

Schitterend eerbetoon aan Fernando Ricksen, hij verdient het! Hopelijk kunnen ze in de toekomst wat doen aan deze vreselijke ziekte!

mooi eerbetoon voor deze held, hij is mijn held omdat hij het bed gedeeld heeft met katie price haha.. pijnlijk om fernando zo te zien, maar schitterend hoe ze daar in schotland met hem omgaan. Het mooiste vond ik dat celtic ook ff 10.000 pond stortte. Daar kunnen wij hier in Nl nog veel van leren.. RESPECT

26 januari 2015 om 11:22

Rivaliteit telt dan niet meer. Het voetbal word dan even bijzaak. Hetzelfde was het geval met Theo Bos. Ik weet nog wel toen dat net bekend werd gemaakt, dat Bos niet meer te genezen was, Vitesse - NEC op het programma stond. In de bussen naar het Gelredome kregen wij het dringende verzoek om de 4de minuut - waarbij de supporters van Vitesse een minuut lang helemaal los gingen - te respecteren. Ik denk dat dat goes gelukt is, want het halve uitvak deed mee. Dat is ook voetbal. Dat is ook respect hebben voor de rivaal. Zo hoort het. Al denk ik dat Celtic een groot modderfiguur had geslagen als het het allee maar belachelijk zou maken.

Prachtig eerbetoon natuurlijk maar ook pijnlijk om te zien dat hij duidelijk weer wat achteruit is gegaan. Echt een klote ziekte die je niemand toewenst. Ik heb afgelopen weekend zijn boek uitgelezen. Aanrader!

Prachtig eerbetoon.
Ik las laatst dat Ricksen op eigen kosten medicijnen nam die nog niet legaal waren maar er wel voor zorgden dat hij vooruit ging? Hij was daar zelf ook heel optimistisch over. Nu ik dit lees gaan me de haren weer over eind staan...verschrikkelijke ziekte maar een geweldig eerbetoon!
Stay Strong Fernando

26 januari 2015 om 11:40

Ik heb ook zo iets gehoord. Hij gebruikt middelen die hier (in het Westen) nog niet gebruikt mogen worden omdat er misschien kans was dat ze of niet werken of slecht voor je zijn. Hij gebruikt ze toch omdat deze ziekte zo destructief is dat je geen andere mogelijkheden hebt. Ik begrijp 'm goed. Het is dit of niks.

26 januari 2015 om 19:25

Ja dat klopt. Die medicijnen zijn experimenteel en nog niet op de markt. Maar als ik de beelden van gisteren vergelijk met die van een paar maanden geleden zie ik toch eerder achteruitgang dan vooruitgang.
Als ze iets vinden dat echt werkt dan zal dat heel snel verspreid en gebruikt worden. Geen enkele onderzoeksgroep zou zo een mirakelmiddel verstoppen.
Langs de andere kant, hij heeft weinig keuze dan te proberen wat er te proberen valt.

Het is echt een verschrikkelijke ziekte, inderdaad pijnlijk om te zien hoe een gezonde gozer binnen no-time zo afgetakeld is. En zoals hij al aangeeft dat hij voor zo'n inspanning al een paar dagen rust nodig heeft, het idee alleen al. Hoop dat hij in elk geval nog een mooie tijd heeft met vrienden/familie.

Pijnlijk om te zien hoe hij aan het aftakelen is. Wel prachtig dit eerbetoon, die eerste goal was niet verkeerd!

Hopelijk geeft dit hem weer wat kracht om verder te vechten tegen deze klote ziekte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren