Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Revelatie Stengs was bijna van Ajax: ‘Ze waren zeer geïnteresseerd’

Laatste update:

Ajax was twee jaar geleden 'zeer geïnteresseerd' in Calvin Stengs, maar greep destijds naast zijn komst. Scout Co Meijer van Ajax tipte de groeibriljant na een jeugdtoernooi in Amsterdam. Stengs bleef echter bij AZ, waarvoor hij de afgelopen weken indruk maakte met doelpunten, assists en fraaie acties.

"Ik heb even m'n papieren nagekeken en heb hem op 2 mei 2015 gezien bij een internationaal toernooi in Amsterdam", vertelt Meijer aan MeerSport. Stengs speelde toen nog in de jeugd van AZ. Op het toernooi kwam de rechtsbuiten in actie tegen Paris-Saint Germain, Liverpool, Anderlecht, Manchester City, Club Brugge en Feyenoord. "Dat is een zeer hoog niveau. Daar was hij de speler van het toernooi."

"Ik heb hem in kaart gebracht met een spelersrapport. Ajax was in hem geïnteresseerd, maar AZ was even sneller", blikt Meijer terug. "Ik heb mijn bevindingen op papier gezet en naar Ajax gestuurd. Dan is het aan hen wat ze er verder mee doen. Ze waren zeer geïnteresseerd, maar hij koos voor AZ. Daar moet je heel snel bij zijn." De achttienjarige Stengs verlengde vorige week zijn contract in Alkmaar tot medio 2022.

Bij welke club past Calvin Stengs beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Dus hij speelde al bij AZ toen hij de beste man opviel maar AZ was alsnog sneller? Kijk hier trouwens niet van op, zo'n toernooien worden massaal afgelopen door scouts van Ajax, is voor Stengs beter dat hij die stap niet heeft gemaakt denk ik. Nu begint hij bij AZ door te breken terwijl hij waarschijnlijk bij Ajax in de o19 en Jong Ajax had gespeeld.

29 mei 2017 om 21:57

Contract waarschijnlijk anders was naar ajax.

29 mei 2017 om 22:00

Als ik me niet vergis was dat pas een jaar later, meen dat hij in 2016 zijn eerste contract tekende en paar (3/4?) dagen geleden deed verlengen.

29 mei 2017 om 23:27

In veel gevallen wordt de speler natuurlijk al in een eerder stadium gepaaid om zijn eerste contract bij die club te tekenen. Blijkbaar heeft Ajax toenadering gezocht maar gehoord dat hij bij AZ ging tekenen.

29 mei 2017 om 21:58

Misschien speelde hij in de jeugd van AZ maar had hij nog geen contract getekend? Dat klopt wel ongeveer als je nagaat dat ie toen 16 was.

29 mei 2017 om 22:02

Dat was pas vorig jaar dat hij zijn eerste contract tekende meen ik, 2016. Een jaar later dan waar over gesproken word hierboven.

29 mei 2017 om 22:46

Vaak is dit wel de leeftijd waar je echt de stippellijnen uit gaat zetten naar het profvoetbal. Hoe ziet de club je ontwikkeling en wanneer komt ke eerste contract. Wellicht dat AZ na of tijdens het toernooi dit met hem is gaan bespreken, waar ook min of meer werd afgesproken dat die een jaar na het toernooi een contract zou krijgen. Als Ajax daartussen had gezeten, had hij wellicht anders gekozen. Uiteindelijk is een AZ ook perfect voor talenten en voor sommige talenten zelfs een betere optie dan een Ajax.

29 mei 2017 om 22:54

Dat is heel goed mogelijk, ik denk dat in dit geval AZ zeker een betere keuze was. Die stappen zetten was bij Ajax een stuk moeilijker geweest omdat je op de flanken met Kluivert, Cerny en Neres 3 spelers hebt binnen 1 geboortejaar zowel boven als onder hem die ook op zijn positie kunnen spelen. Dan heb je ook nog een Nunnely of Mees de Wit die er spelen, bij AZ was hij iets zekerder van zijn plek. Ik schat hem qua talent wel boven Mees de Wit en Nunnely natuurlijk maar is lastig te zeggen of hij zich had ontwikkeld bij Ajax, zodoende denk ik dat dit zeker de juiste keuze was. Lekker 2 jaar bij AZ spelen en dan kijken waar je staat, niet volledig in de spotlights bij een mindere wedstrijd maar wel naam voor jezelf maken bij een goede wedstrijd.

Goed voor zo'n jongen dat hij eerst kan rijpen bij een AZ. Kan over ongeveer twee jaar (als hij zich zo blijft ontwikkelen) de stap naar Ajax altijd nog maken. En bovendien had hij bij Ajax te maken gehad met veel concurrentie, dus uiteindelijk lijkt mij dit de juiste keuze voor hem.

29 mei 2017 om 22:48

Bij Ajax wordt wel op een hoger niveau getraind wat juist goed is voor je ontwikkeling. En bij Ajax krijgt de jeugd minimaal net zo'n snelle kans als bij AZ om door te breken. Dus of het beter voor hem is geweest is lastig te zeggen. Hij heeft iig minder goede concurrentie bij AZ en minder druk.

29 mei 2017 om 23:29

Stengs is in zn interviews een vrij nuchtere jongen, dus denk dat hij qua mentaliteit ook beter bij AZ als Ajax past. Bij AZ ben je om te leren, bij Ajax natuurlijk ook, maar bij Ajax word je eerder aan de kant geschoven als het niet loopt. Dus dat hij bij AZ bleef lijkt mij beter juist, want kijk maar naar hoe Adam Maher achteruit ging toen die naar PSV ging. Natuurlijk andere club als Ajax en andere speler als Stengs, maar voor Stengs is het gewoon te vroeg om de stap te maken, net als dat Maher te vroeg naar PSV ging in mijn ogen

Ik kan er altijd zo slecht tegen hoe snel iemand een revelatie wordt genoemd, hij is mij inderdaad positief opgevallen, en ben geen azijnzijker, maar dit moest ik gewoon even kwijt. Toch vind ik dit bericht altijd nog minder erg dan 'Nieuwe Messi' 'Nieuwe Ronaldo' berichten

29 mei 2017 om 22:11

Maar wel een azijnzeiker! 😂
Geintje hoor..(vanwege de spelling).
Ben het wel met je eens. En in dit geval komen de grootste loftuitingen notabene bij zijn eigen trainer vandaan. Het is te hopen dat deze jongen daar geen last van krijgt en mooie stappen blijft maken.

29 mei 2017 om 22:27

Lofuitingen dan 😂

Ligt nu voor 5 jaar vast dus wie er ook komt, mag dik betalen. Dat is voor een NL club al bijna niet meer op te brengen voor een 18 jarige speler.

Wat is nou eigenlijk zijn positie? Op FOX zeiden ze linksbuiten, maar hij speelde rechtsbuiten, maar mij lijkt het eerder een middenvelder met zijn overzicht, goede dieptepass en zijn gebrek aan pure snelheid (al heb ik hem maar 2x zien spelen, dus ik kan het gemist hebben). Goede keus om bij az te blijven, want bij ons zou die pas bij de o19 zitten denk ik. Wel jammer dat we hem geen eigen jeugd kunnen noemen .

29 mei 2017 om 22:30

Wat ik nu van hem gezien heb vond ik niet minder dan bijvoorbeeld een Nouri hoor. Dus met die o19 valt het wel mee denk ik. Evenals Kluivert, heeft een paar leuke potjes gespeeld, maar is er ook nog niet klaar voor i.m.o.

29 mei 2017 om 22:41

? Deze jongen had nog niet bij Ajax 1 gespeeld en bij Jong Ajax heb je met Nouri, De Jong, Kluivert en Cerny voor hem. Denk niet dat hij verder was dan de o19 behoudens een paar invalbeurten in Jong denk ik.

29 mei 2017 om 22:35

Ik zie hem als tweede spits in een 442 maar dat zou niet zo snel geburen bij AZ die bijna altijd 433 met 2 buitenspelers speelt

29 mei 2017 om 22:39

Dus een aanvaller. Dat is goed voor het Nederlands voetbal, want daar missen we echt veel kwaliteit en talenten als robben stopt.

wat een lul dat jochie met zich belangrijk voor doen zeker echt een miskleuntje die Meijer
Stengs speelt al van af 2009 AZ .wat een lul verhaal.
gespeeld sv Dios.
2009 bij haarlem
van 2009 tot 2016 bij AZ jeugd opleiding.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren