Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Remko Bicentini kent vliegende start van kwalificatiecyclus voor WK 2022

Laatste update:

Het Canada van assistent-bondscoach Remko Bicentini is uitstekend aan de kwalificatiecyclus voor het WK van 2022 in Qatar begonnen. In het Amerikaanse Orlando wonnen de Canadezen met 5-1 van Bermuda. “Het is een must om goed van start te gaan, wil je in deze ronde groeien”, geeft Bicentini te kennen in gesprek met Voetbalzone. Canada neemt het in de eerste fase van de WK-kwalificatie eveneens op tegen Suriname, Aruba en de Kaaimaneilanden.

Bicentini werd eind vorig jaar na zijn vertrek als bondscoach van Curaçao aangesteld als assistent-bondscoach bij de nationale ploeg van Canada. De 52-jarige oefenmeester uit Wijchen bracht in januari al drie weken door met de Canadese ploeg, voor een trainingskamp in Florida met spelers die allen actief zijn in de Amerikaanse Major League Soccer of in de eigen Canadian Soccer League. Deze interlandperiode zijn ook spelers uit Europa van de partij, waardoor Bicentini deze week op het trainingsveld staat met onder meer Alphonso Davies (Bayern München), Cyle Larin en Atiba Hutchinson (allebei Besiktas).

“We hebben een sterke selectie, de spelers spelen ook al langer bij elkaar. Alphonso Davies is en echte topper, ik denk dat hij één van de beste linkervleugelverdedigers van de wereld is”, geeft Bicentini te kennen. Canada, de nummer 73 van de FIFA-ranglijst, kende in de nacht van donderdag op vrijdag een goede start van de WK-kwalificatiecyclus tegen Bermuda, de nummer 169 van de wereld. Door een dubbelslag van Larin stond er al voor rust een 2-0 voorsprong op het scorebord in het Orlando City Stadium, de thuishaven van de gelijknamige Major League Soccer-club. Richie Laryea, uitkomend voor Toronto FC, gooide wedstrijd met 53 minuten op de klok op slot, door de 3-0 aan te tekenen.

‘Dit is het tweede grootste land ter wereld, dan heb je zóveel spelers’

Voetbalzone sprak Remko Bicentini eerder over zijn nieuwe uitdaging bij de Canadese nationale ploeg.Lees artikel

Kane Crichlow deed na een uur spelen iets terug namens Bermuda, waarna Larin met zijn derde treffer van het duel en invaller Theo Corbeanu van Wolverhampton Wanderers in de slotfase de score opvoerden naar 5-1. Daarmee grijpt Canada de koppositie in de groep boven Suriname, dat een dag eerder met 3-0 won van de Kaaimaneilanden. De Canadezen staan zondagavond tegenover de Kaaimaneilanden, waarna in juni ontmoetingen met Aruba en Suriname volgen. De winnaar van de kwalificatiegroep plaatst zich voor de volgende fase van de WK-kwalificatiecyclus van de CONCACAF (de voetbalbond voor de Caraïben en Midden- en Noord-Amerika). “Het absolute doel van Canada is het WK 2022 in Qatar, daar gaan we alles voor doen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig voor hem. Nadat hij zo te kakken is gezet door de bond van cura. Het is hem gegund!

Toch vreemd dat deze meneer niet ergens anders als hoofdcoach aan de slag kan gaan. Hij heeft toch met Curacao een uitzonderlijke prestatie geleverd door uberhaupt de Gold Cup te halen en zelfs nog weten te overwinteren ook. Hoewel het niet op een nette manier is gebeurt, begrijp ik de keuze voor Hiddink wel. Hiddink kan net de doorslag geven om jonge spelers te overhalen om voor Curacao te kiezen.

Het is Remko van harte gegund, zeker na die naaistreek van Hiddink en de bond. Sympathieke gozer is het, waar spelers voor door het vuur willen gaan. Ik zou hem op termijn wel een ED club willen zien trainen. Het trainers gilde in Nederland is toch een wel 'ons kent ons' zonder excentriekelingen maar goed da's mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren