Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rel in Zweden rond Jesper Karlsson: bondscoach wordt live op tv woedend

Laatste update:

Op de Zweedse televisie vond maandagavond een zeer bijzonder interview plaats. Na afloop van het EK-kwalificatieduel tussen Zweden en Azerbeidzjan (5-0) kreeg Janne Andersson, bondscoach van Zweden, de vraag waarom hij Jesper Karlsson zo weinig speeltijd gaf. Andersson was absoluut niet gediend van die vraag, reageerde woedend en liep uiteindelijk weg uit het interview.

Nadat Zweden afgelopen vrijdag nog met 0-3 van België verloor, werd er maandag wel gewonnen van Azerbeidzjan. Dat leek in eerste instantie voor een goed humeur te zorgen bij Andersson. Tot hij bij Viaplay van analist Bojan Djordjic de vraag krijgt waarom hij Karlsson in die twee wedstrijden zo weinig speeltijd gaf. Volgens Djordjic verkeert de vleugelspeler, die tegen Azerbeidzjan inviel en uit een vrije trap scoorde, namelijk in de vorm van zijn leven.

In eerste instantie reageert Andersson nog relatief rustig, al blijkt hij aan het einde van zijn antwoord al behoorlijk geïrriteerd: “We kunnen ook een discussie voeren over de selectie, daar kunnen we het de hele fucking nacht over hebben. Neem me niet kwalijk.” Vervolgens ontstaat er een woordenwisseling tussen Andersson en Djordjic: de analist probeert duidelijk te maken dat zijn vraag niet persoonlijk was bedoeld, terwijl Andersson verontwaardigd vraagt in plaats van wie Karlsson had moeten spelen. “Ik ben klaar met dit gezeur”, voegt de trainer toe.

In verschillende bewoordingen en met onder meer wegwerpgebaren maakt Andersson duidelijk dat hij het echt niet eens is met de vraag. “Je vertegenwoordigt tien miljoen mensen en valt uit tegen iemand die jonger is dan jij. Wat is dat voor iets?”, reageert Djordjic. “En wie vertegenwoordig jij?”, reageert Andersson, waarmee hij volgens Djordjic doelt op zijn Servische afkomt. “Wie zou ik anders vertegenwoordigen?”, aldus de verontwaardigde analist. “Welk ander land? Servië? Is dat wat je probeert te zeggen? Ik vertegenwoordig dit land net zoveel als ieder ander. Dit antwoord zal ik niet vergeten. Het is slecht. Het is vrij laag voor een bondscoach van een nationaal team om te zeggen wat je net zei.”

Andersson reageert daar niet echt meer op. De presentator probeert het interview nog te redden door een andere vraag te stellen, maar de bondscoach heeft er geen zin meer in. “We hebben Karlsson nog tien minuten laten spelen. Iedereen moet tevreden zijn, dit is zo triest. Jullie staan me met z’n vieren hiermee te confronteren, verdorie wat slecht. Bedankt, tot ooit, tot een andere dag, tot ziens", besluit hij, waarna hij wegloopt.

Excuses
Dinsdag heeft Andersson zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag. “Dit was niet goed. Ik heb Bojan gebeld en ge-sms't en gezegd dat het goed zou zijn om even te praten. Mijn hoofd stopte. Iedereen die mij kent weet dat ik een hekel heb aan alle vormen van racisme. Als hij dat zo geïnterpreteerd heeft, bied ik daarvoor mijn oprechte excuses aan. Zo ben ik niet. Ik overreageer op een manier die niet mag. Ik ben al zeven jaar bondscoach en dit is buitengewoon slecht van me. Ik wil er met Bojan over praten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo! Hij wordt inderdaad woedend! Loopt stampvoetend weg met het stoom uit zn oren! Hij laat net geen frikadel achter!

28 maart 2023 om 20:54

Gaat meer om de statement dat hij twijfelt aan de reporters loyaliteit vanwege zijn Servische achtergrond. Wat natuurlijk not done is. Zoals je wel begrijpt, staat ook in de grondwet

28 maart 2023 om 21:04

Lijkt me einde oefening voor de bondscoach. Zo'n opmerking over de afkomst van de interviewer kan echt niet

28 maart 2023 om 21:38

Maar bedoelde de coach dat wel zo? Hij kon het ook zo bedoelen dat hij de trainer is en de andere persoon aan tafel een journalist is en niets met het elftal te maken heeft. Maar in de huidige maatschappij zijn we tegenwoordig meteen klaar om voor iemand te bepalen wat die meent en welke insteek die heeft. En zonder pardon wordt je dan meteen publiekelijk afgemaakt.

28 maart 2023 om 21:42

Ja!!!! Gelijk cancelen!

28 maart 2023 om 22:11

Aangezien de coach een dag later zich schaamde voor zijn uitspraak, kunnen we stellen dat hij het idd zo heeft bedoeld

28 maart 2023 om 22:45

Het irritante is echter dat je de ene dag dit dus kan roepen en de volgende dag kunt zeggen dat dat niet goed was, je het niet meende, zelfs tegen de discriminatie bent die je zelf een dag eerder hebt geïmpliceerd en er met een excuses vanaf denkt te zijn. Niet alleen deze bondscoach, maar zo'n beetje elk publiek figuur of bedrijf denkt en handelt zo, zo lijkt het. Met als gevolg dat je alles maar ongestraft mag roepen, zolang het maar volgt door een niet gemeend excuses.

29 maart 2023 om 04:16

Het enige wat de coach vraagt is wie vertegenwoordig jij…

Is zelfs dit tegenwoordig discriminatie en racisme ???

29 maart 2023 om 08:39

@bochherief, of hij bedoelde het anders dan het werd opgepakt en begreep zijn fout…. Je kunt achter alles wel een dubbele agenda zoeken.

29 maart 2023 om 08:45

Zijn wel echt belachelijke vragen dat hij krijgt. Ze winnen met 5-0, stop dan met zagen over speeltijd voor bepaalde spelers. Winnende coach heeft altijd gelijk, toch?

29 maart 2023 om 08:49

Laten we dan de interviews na winst maar cancellen. Aan een coach vragen waarom hij iemand wel of niet opstelt is toch doodnormaal, dit is nou net het belangrijkste wat die coach moet doen.

29 maart 2023 om 09:23

Vind vragen over speeltijd vaak zeer ongepast, zeker als er gewonnen is. Sommige analisten zeiken gewoon graag, als Karlsson veel speeltijd had gekregen dan ging hij vragen waarom Isak op de bank zat.

29 maart 2023 om 11:28

@bochherief: natuurlijk reageer jij zo, anders kan je niet namelijk. Je conclusie hoeft helemaal niet zo te zijn, kan ook zijn dat hij het niet zo bedoeld heeft maar een ander blijkbaar wel zo heeft opgevat. Lekker doorgaan zo met je woke-gedrag, bah...

30 maart 2023 om 05:43

Idd ben het met je eens

30 maart 2023 om 05:47

@bochherief Hij schaamde over zijn gedrag niet dat het zo bedoelde

Het lijkt mij dat hij het gesprek afsluit en er gewoon klaar mee is, maar ik kan natuurlijk geen Zweeds. Het is natuurlijk apart dat een bondscoach niet normaal vragen kan beantwoorden als je een normale vraag krijg met betrekking tot spelers uit je selectie.

Sneue bedoeling van de 'interviewer'. Lijkt niet het antwoord te krijgen wat hij wilt horen en gaat daarom bijdehand lopen doen. Hij is daar om vragen te stellen prima maar niet om zijn persoonlijke agenda te vertegenwoordigen. Gebrek aan respect

28 maart 2023 om 21:40

Hij stelt een vraag en krijgt geen antwoord. Janne zegt meteen dat hij hier niet van gediend is terwijl Bojan gewoon een vraag stelt waarom Karlis in 2 wedstrijden maar 8 minuten speeltijd krijgt. Vind ik geen gekke vraag. De bondscoach kan hier gewoon antwoord geven door zijn keuze te verantwoorden.

29 maart 2023 om 08:47

@adjx interviewers hebben er een handje van om op een bepaalde wijze vragen te stellen. De geïnterviewde moet maar eens ff op het matje bij meneer de interviewer komen en verantwoording afleggen… tja. Ik kan mij voorstellen dat je dan geïrriteerd raakt en je afvraagt wie en wat de ander het recht geeft om zo te acteren. En dat is mi dan ook hetgeen de bondscoach wil zeggen met “en wie vertegenwoordig jij”. Maar hey, dit wordt door de journalist verkeerd opgepakt of, die is daar niet van gediend, is snel gebekt en weet heel snel het spelletje om te draaien…. Kortom, de fout zou zomaar ook bij de journalist kunnen liggen.

29 maart 2023 om 14:31

Het is een beetje een een rare vraag. Op de positie waar Jesper speelt staat normaal gezien Forsberg, en die speelt gewoon goed bij zijn club RB Leipzig en ook prima in het nationaal elftal.

De andere positie waar Jesper uit de voeten kan of waar Forsberg naar toe zou kunnen wordt bezet door Alexander Isak - en ook hij speelt gewoon prima bij zijn club Newcastle.

Dus de coach heeft een terechte terug vraag, waar zou Jesper moeten spelen en wie moet er plaats maken dan?

Dat de coach de vraag stelt wie de interviewer representeerd komt raar over maar je kunt het ook opnemen als komt deze vraag vanuit het publiek de ruim 10 mil inwoners of uit hemzelf?

De coach is aangesteld om het team te leiden en als hij morgen Jesper laat spelen roept er wel iemand dat Forsberg zou moeten spelen en zo gaan we nog wel verder.

Dat de interviewer meteen de afkomst erbij gaat halen door te stellen dat hij er niet staat voor Servie heeft natuurlijk wel een onderliggend probleem in het hedendaagse Zweden.

Ondanks dat Zweden er van buiten af vriendelijk uitziet en gastvrij kent Zweden wel een groot immigratie probleem en de vele problemen die liggen tussen immigranten en lokale bevolking. Veel armoede en achterstand liggen daar wel tengrondslag van - maar om dat bij dit interview te betrekken door de interviewer ligt meer aan zijn gedachte goed als die van de coach denk ik.

28 maart 2023 om 21:59

Bojan Djordjic, mooi talent in CM 01-02

Woedend? Lol

Ik mag deze coach wel, staat zijn mannetje en het lijkt alsof hij constant een te hoge bloeddruk heeft

Als je gewoon onze nationale ploeg afschaft, zou je dit soort gezeik niet hebben. Iedereen blij.

Met viere man confrontere mij, scheelt niet zo veel van Nederlands haha

Interview meneer is ook gewoon aan het zuigen, zelf op geen enkel noemenswaardig niveau gespeeld maar wel bijdehand lopen doen

28 maart 2023 om 23:35

Als dat je argument is ben je het wel heel ver aan het zoeken, tevens ook ernaast. Interviewer Bojan Djordjic heeft weliswaar kort, maar wel ervaring op UEFA Cup niveau als speler. Heeft bij Manchester United gezeten en ook een aantal seizoenen in de Engelse Championship. Dit in tegenstelling tot bondscoach Janne Andersson, die een heel beperkte carriere als voetballer had in de krochten van het Zweedse voetbal.

29 maart 2023 om 08:47

Heeft letterlijk 1 wedstrijd gespeeld voor Manchester United…

29 maart 2023 om 11:10

Nou ja, als je dan precies wilt zijn, het waren er 2. Een invalbeurt in de PL en één basisplaats in de League Cup. . Beide verloren overigens, in een tijd dat MU nog de echte top was...

Zojuist vernomen dat Karlson per direct uit de selectie is gezet door andersson.

29 maart 2023 om 03:56

Als je HansHansson had geheten, had ik je direct geloofd. Nu neem ik het met een korreltje zout als je het niet erg vindt.

Altijd dat achteraf slap excuus maken! Wees een vent en sta achter je actie ipv beetje slap terug kruipen en excuses afleggen

Sneue coach die zijn ware aard laat zien. Verrassend.

Onder druk komt altijd de ware beestje naar voren.

Ik heb een hele catalogus aan IKEA-meubilair de revue horen passeren

Ken die Djordjic alleen van championship manager 00-01 haha. Was een talentje en transfervrij, uit de jeugd van manchester united. Ik word oud...

Echt laf van die interviewer om dit uit te lokken maar het was niet de bedoeling geweest om te discrimineren van die coach is gewoon een tegenreactie ik ben van "alloctone" afkomst geboren en getogen in België het gebeurd dat er racisme is maar niet alles is racistisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren