Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rekik kwijnt weg op de bank bij Marseille: ‘Draait bij hem om timing'

Laatste update:

Karim Rekik heeft het moeilijk bij Olympique Marseille. De centrumverdediger kwam dit kalenderjaar nog maar twee keer in actie voor de Franse topclub. Stevige concurrentie in de achterhoede houdt de ex-PSV’er voorlopig uit de basis. Trainer Rudi Garcia erkent dat de Nederlander zich in een lastige situatie bevindt.

Na het kampioenschap van PSV in 2015 werd Rekik door Manchester City verkocht aan Marseille. In zijn eerste seizoen kwam hij nog veel aan spelen toe, maar dat is dit seizoen wel anders. “Wat betreft de situatie van Karim draait het eigenlijk allemaal om timing”, vertelt de coach volgens Foot Mercato. “Hij is het slachtoffer geworden van het feit dat het duo Rod Fanni en Rolando het zo goed doet. En dan was er ook nog de transfermarkt. Er werd gedacht dat hij zou vertrekken en anderen zijn plek zouden innemen.”

Het contract van de 22-jarige verdediger loopt door tot de zomer van 2019. “Hij zit in een lastige situatie, maar ik waardeer wat hij laat zien op de training. Hij kan zijn steentje bijdragen aan het huidige Marseille. Hij is een fijne speler om te coachen.”

Moet Karim Rekik komende zomer kiezen voor een transfer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het siert hem dat hij niet nu al zeurt. Als hij hier sterker uitkomt liggen er nog genoeg mooie jaren voor hem. Aankomende zomer vertrekken naar een iets minder grote club met minder druk. Persoonlijk hoop ik op Italië. Udinese, Atalanta, iets in die richting.

4 maart 2017 om 10:31

En dan veel leren wat betreft sprongkracht, positionering (ook in de duels) en tackelen.

4 maart 2017 om 10:35

Van 7e in Frankrijk naar 4e in Italie lijkt me niet bepaald een afname in druk...

4 maart 2017 om 12:39

Arsenal

Haha ja maar hoe lang houd Atalanta dat uitzonderlijke niveau nog vol? Marseille is traditioneel een grotere club waar veel meer verwachtingen zijn en er meer druk rust. Ben bang dat Atalanta deze zomer al haar sterkhouders verliest, en dan is het weer zoals vanouds rond plek 10 dat ze staan (normaliter) .

4 maart 2017 om 12:52

Marseille de afgelopen jaren:

nu: 7e
15/16: 13e
14/15: 4e
13/14: 6e
12/13: 2e
11/12: 10e

De Marseille fans zouden er onderhand toch wel aan gewend moeten zijn geraakt buiten de top te vallen. Atalanta daarentegen heeft zo'n spectaculair seizoen, dat de fans volgend jaar misschien wel op nã³g meer hopen. Zeker als Europees voetbal erbij komt.

4 maart 2017 om 14:09

Leuk dat je een rijtje maakt van de laatste jaren van Marseille maar doe dat dan ook van Atalanta als je toch aan het vergelijken bent.

15/16: 11e
14/15: 17e
13/14: 11e
12/13: 15e
11/12: 12e

Met alle respect voor Atalanta, doen het al jaren heel behoorlijk met beperkt materiaal maar Marseille is een topclub in Frankrijk en hoort gewoon bij de 3 grootste clubs van het land. Atalanta hoort in dat opzicht in Italie nog niet bij de 10 grootste clubs van het land.

Daarbij heeft Marseille een nieuwe eigenaar die de komende jaren nog 200 miljoen in Marseille gaat stoppen. Marseille gaat volgend jaar gewoon weer samen met Paris SG, Monaco en Lyon in de top-4. eindigen.

4 maart 2017 om 14:42

Dat kan ik ook bij jou zeggen: leuk dat je dat rijtje maakt. Echter mis je volledig mijn punt. In feite: je versterkt die van mij eigenlijk alleen maar.

Ik benoemde dat rijtje om aan te geven dat de supporters niet meer de verwachtingen (zouden moeten) hebben als vele jaren terug, en dat die druk dus wel mee valt.
Daarbij zei ik dat juist omdã£â¡t Atalanta normaal gesproken laag eindigt (en ze nu dus erg hoog staan), de druk volgend seizoen aanzienlijk hoger zal liggen. Supporters hopen opnieuw op een goed seizoen, terwijl ze naar verwachting dat niet zullen waarmaken.

4 maart 2017 om 17:38

@arseneal

Haha, je snapt toch wel wat er bedoeld wordt? Toen Feyenoord minder presteerde wilde het toch ook niet meteen zeggen dat het geen grotere club meer was dan pak 'm beet AZ? De druk bij clubs waar fans veel gewend zijn is nou eenmaal veel groter.

Afijn, je snapt het vast wel.

Ik vraag me echt af of waarom hij bij PSV wegging. Hij was basisspeler in het kampioenselftal maar voor mijn gevoel nog niet klaar, ik denk dat PSV hem best wel nog een jaar had willen huren met het oog op Champions League. Als hij te betalen is lijkt hij mij wel voor PSV een geschikte opvolger van Moreno, alles beter dan zo'n talent op de bank zien te vergaan.

4 maart 2017 om 12:10

Volgens mij wilde PSV hem in die tijd zelfs gewoon kopen. Die jongen overschatte zichzelf echter iets te veel hij was ongeveer gelijkwaardig met Bruma maar die liggen nu toch weer ver uit elkaar. Echt zonde want Rekik had een beter cariere verloop gehad als hij bij PSV was gebleven want het was toch een hele talentvolle verdediger.

Op basis van wat zou Rekik eigenlijk in de basis moeten staan? Misschien is hij niet goed genoeg. Soms denk ik dat we van iedere Nederlandse speler verwachten die naar het buitenland gaat dat hij een onbetwiste basisspeler is/moet zijn.

Al die jongens die regelmatig op de bank zitten bij Barcelona/dortmund/sevilla/leverkussen/mainz/nec/.... hoor je toch ook niet constant? Iedereen heeft een rol binnen het team en misschien is dit het wel momenteel voor Rekik.

4 maart 2017 om 12:55

Ik merk dat ook, het kan in mijn ogen aan 4 dingen liggen: 1 Wij zijn de liefhebbers, en van nature geen broodvoetballers. 2 Ons eergevoel zit ons in de weg en we leggen de schuld altijd bij een ander (in dit geval de trainers) we zijn immers een zeikvolk. 3. Die jongens op de bank bij pak hem beet Arsenal spelen zoveel wedstrijden dat ze wel aan voldoende minuten komen. 4. Als een buitenlandse speler zo durft te zeuren worden ze met de grond gelijk gemaakt door de pers.

Zo zie je maar dat er toch verschil zit tussen de Jupiler Pro League en de Eredivisie. Rekik was en is nog steeds een goede verdediger en was steunpilaar bij PSV terwijl Rolando geen indruk wist te maken met zijn uitleenbeurt aan Anderlecht. Die laatste zorgt er nu wel voor dat Rekik niet aan spelen toekomt. Het kan vreemd lopen. Ik schat Rekik toch echt wel hoger in dan Rolando.

4 maart 2017 om 12:25

Wil je nou zeggen dat de jupiler pro league beter is dan de eredivisie? Hahaha. Typische reactie van belgen due altijd in de absolute schaduw hebben gestaan van Nederland, en al jaren elke kans grijpen om aan te tonen dat ze nu beter zijn. Dat was al zo sinds voor t wk, wij zouden er niks van kunnen en België kon wereldkampioen worden. Wij missen op penaltys de finale en jullie gaan er snel uit. 2 jaar later, belgie gaat wel even kampioen worden, wales knikkert ze eruit.
Buiten dat de Belgische competitie net zo weinig voorstelt aks de eredivisie, zijn clubs als psv ajax en feyenoord een maatje groter dan anderlecht, en betekent het falen van 1 speler bij 1 club nog niet dat dit voor elke speler geldr. Op basis van 1 voorbeeld trek je al een conclusie.

4 maart 2017 om 12:36

Swesue

Jij doet net hetzelfde als Rodeduivel hierboven, hij haalt twee voorbeelden aan om iets te staven waarvan hij zelf overtuigd is, veel te weinig natuurlijk en het is helemaal geen bewijs dat de Pro League beter is dan de NL comp, het is zelfs absoluut onzinnig om zo te gaan vergelijken want zo werkt het voetbal niet. Echter, doordat jij nu afgeeft op hem en er "typische reactie van de Belgen" van maakt, bega je net dezelfde fout, door te veralgemeniseren en alle Belgen over 1 kam te scheren. Jij trekt net zo goed conclussies over Belgen op basis van Rodeduivel zijn reactie, totaal verkeerd, je kan zelfs geen conclussies trekken op basis van 10 Belgen hun reacties hier, laat staan 1.

4 maart 2017 om 14:30

Waar zegt Rode Duivels letterlijk dan dat de Belgische beter is dan de Nederlandse? Hij zegt enkel maar dat er een verschil is tussen de twee competities, kan evengoed zijn dat hij zinspeelt op de manier van voetballen etc. Hij benadrukt zelfs dat hij Rekik de betere verdediger vindt.

Dat jij je meteen in je gat gebeten voelt en wat kom veralgemenen zegt meer over jouw complexen dan dat van "alle Belgen" denk ik dan.

4 maart 2017 om 15:11

Zwakke conclusie om twee redenen: 1) Rekik was alles behalve onbetwist bij PSV. Het was zelfs de zwakke schakel achterin. 2) Rolando is een rechtercentrale verdediger en Rekik een linkercentrale verdediger. Dat maakt hun géén concurrenten!

Aardige woorden maar blijkbaar is hij gewoon niet goed genoeg. Denk dat hij gewoon tekort komt.

Volgend seizoen maar weer terug naar Nederland. Waarom niet als linksback bij Feyenoord, en dan Kongolo centraal. Hij komt er tot slot ook vandaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren