Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Red Bull Salzburg brengt elfde plek van Nederland op UEFA-lijst in gevaar

Laatste update:

Vitesse hield Zulte Waregem donderdagavond in de Europa League op een 1-1 gelijkspel en leverde daarmee een bescheiden bijdrage aan het Nederlandse totaal op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Feyenoord ging eerder deze week in de Champions League opnieuw onderuit, in eigen huis tegen Shakhtar Donetsk. Door de remise van Vitesse gaat de score van de Nederlandse clubs dit seizoen van 1.700 naar 1.900.

Nederland bezet momenteel de elfde plaats op de coefficiëntenlijst voor de verdeling van Europese startbewijzen voor het seizoen 2019/20. De kampioenen van de eerste tien landen krijgen een direct ticket voor de Champions League-editie van 2019/20. Mocht één van de reeds geplaatste clubs uit die tien landen de Champions League winnen, dan schuift het ticket van dat land door naar plaats elf.

De sterke prestaties van de Oostenrijkse clubs in Europa vormen echter een bedreiging voor Nederland. Red Bull Salzburg lijkt zich in de Europa League te plaatsen voor de knock out-fase van het toernooi. Oostenrijk verzamelde al ruim tweeënhalf keer zoveel punten, 5.000, en overwintering in Europa betekent bonuspunten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Het wordt steeds erger voor de NL clubs. Dit jaar is een flut. Hopelijk presteren de clubs volgend jaar wat beter maar zie het somber in.

20 oktober 2017 om 08:07

In vergelijking met bv Denmark,cyprus,croatia,czech republic zijn we juist heel goed.

20 oktober 2017 om 09:00

@why? Dat zegt toch genoeg hoe diep we zijn gezonken dat je NEDERLAND Europees gezien wilt vergelijken met de landen die je net opnoemt, hallo Nederland nogmaals, Nederland waar we clubs zoals Ajax feyenoord en psv hebben.

Gezien onze prestaties hebben we ook niet zoveel te zoeken in europa. Drie plaatsen europa league en niets in de cl lijkt mij meer dan voldoende.

20 oktober 2017 om 08:00

Nee maar als je dan kijkt hoe Belgie presteert in Europa met over het algemeen minder budget bij die clubs dan is het toch wel echt slecht wat wij hier in Nederland doen.

20 oktober 2017 om 11:55

Belgie is het enige land op heel dit lijstje (plaatje bij artikel) dat nóg slechter presteert dan Nederland dit jaar...

20 oktober 2017 om 08:08

Het maakt mij niets uit hoor. Weg uit de CL vind ik bv prima.

Oostenrijk gaat ons hoe dan ook voorbij. Eed Bull Salzburg gaat echt nog veel punten pakken dit seizoen. Daarnaast lijkt het Griekse AEK ook de knock outfase te gaan halen en doen de Zwitserse clubs het meer dan uitstekend. Problemen stapelen zich op voor Nederland...

Ach, wat hebben wij nog in Europa te zoeken? In de CL is het helemaal kansloos en dat is ook niet gek natuurlijk. De CL is de laatste jaren tot de halve finales toch bijna een formaliteit. De groepsfase vind ik niet eens leuk meer om te kijken. Je kunt, op uitzonderingen na, al aangegeven wie er doorgaan. Ajax had vorig seizoen een top jaar, maar het is gebleken dat het incidenteel is. Dit jaar werden we weer kansloos verslagen tegen nota bene, met alle respect, een Rosenborg. Tegen Nice was het niet eens zo slecht, maar zo gaat het al jaren. Denken dat je er bijna bent, beter spelen maar toch verliezen of er uitgeknikkerd worden. Altijd het gevoel hebben; er had meer ingezeten. Neem de laatste wedstrijd van Feyenoord tegen Shaktar. Shaktar was echt niet zo veel beter, maar dat vinden ze prima. Wij als Nederlanders willen dat er goed gevoetbald wordt bla bla bla, maar wat is goed? Resultaat is goed en daar worden we vaak op afgetroefd.

We moeten gewoon realistisch zijn. Wat stelt onze competitie nog voor? Het is leuk hier in Nederland, maar moeten niet meer de hoop hebben dat we internationaal potten kunnen breken op incidenten na.

20 oktober 2017 om 08:00

Toch kijk ik altijd uit naar de Europese wedstrijden en baal ik er nog steeds van dat mijn club (PSV) er niet bij is dit jaar. Daarom zou ik het toch wel jammer vinden als we nog verder wegzakken.

20 oktober 2017 om 08:08

Jammer blijft het altijd. Ook ik baal er van dat een PSV en Ajax niet gewoon Europees voetbal spelen. Aan de andere kant zijn we toch vaak kansloos en levert het een hoop frustratie op de dag erna. Als je ook gewoon ziet tegen wat voor clubs we vaak worden uitgeschakeld hebben we er weinig te zoeken vind ik.

Staat daar nu dat Red Bull Salzburg de 11e plaats in gevaar brengt?
Volgens mij brengen wij onszelf in gevaar en niet RB Salzburg

Overwintering in de EL levert geen bonuspunten op, in de CL krijg je wel vijf bonuspunten als je de poulefase overleeft. In ieder geval zitten ons nu zoveel landen op de hielen, dat behoud van de 11e plaats een klein wonder zou zijn. Misschien kan Vitesse thuis winnen van Zulte en kan Feyenoord ergens nog een puntje pakken, maar denk niet dat dat genoeg is.

Maar gelukkig doet Belgie het nog slechter dan Nederland dit seizoen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren