Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Recordinternational Lloris vindt het mooi geweest en stopt bij Franse ploeg

Laatste update:

Hugo Lloris stopt als international van Frankrijk. Hij speelde 145 interlands voor zijn land en is daarmee recordinternational. De verloren WK-finale tegen Argentinië (3-3, 4-2 na strafschoppen) was zijn laatste wedstrijd voor les Bleus. Lloris maakte op 19 november 2008 in een vriendschappelijk treffen tegen Uruguay (0-0) zijn interlanddebuut en stond veertien jaar onder de lat bij Frankrijk. Tijdens die periode werd hij onder meer wereldkampioen en won hij met Frankrijk de Nations League.

Tijdens het WK in Qatar evenaarde Lloris de vorige Franse recordinternational, Lilian Thuram. De verdediger kwam 142 keer uit voor Frankrijk. De teller van Lloris stopt uiteindelijk na 145 wedstrijden. In november 2008 maakte hij als speler van Olympique Lyon zijn interlanddebuut onder de toenmalig bondscoach Raymond Domenech. Daarvoor was hij al enkele keren opgeroepen, maar speelde nog geen officiële wedstrijd. Steve Mandanda was toentertijd de nummer één. Uiteindelijk werd Lloris de eerste keus en stond hij tussen 2010 en 2022 bijna onafgebroken tussen de palen voor zijn land.

Lloris was voor Frankrijk actief op de WK’s van 2010, 2014, 2018 en 2022. In 2012, 2016 en 2020 was hij eerste keus op het Europees kampioenschap. Het zal even duren voordat Lloris’ record zal worden verbroken. Achtervolgers Lilian Thuram (142) en nummer Thierry Henry (123) zijn al lang en breed gestopt. Olivier Giroud (120) en Antoine Griezmann (117) zijn nog wel actief, waarbij gezegd moet worden dat eerstgenoemde met 36 jaar al flink op leeftijd is.

In een interview met L’Équipe zei Lloris op zijn top te willen stoppen als international. In de verloren WK-finale in Qatar wist hij in de beslissende strafschoppenserie geen van de Argentijnse penalty's tegen te houden. In 2018 in Rusland werd hij wel wereldkampioen met zijn land. In de finale werd Kroatië met 4-2 verslagen. In 2021 won Lloris met Frankrijk het toernooi om de Nations League na een 2-1 overwinning op Spanje. In 2016 op het EK in eigen land haalde Frankrijk de finale, maar verloor het met 1-0 van Portugal.

Bondscoach Didier Deschamps was een van de eersten die op het nieuws reageerde middels een persbericht. “Hugo heeft besloten met pensioen te gaan terwijl hij nog op de top van zijn kunnen is. Hij informeerde mij een paar dagen geleden. We moeten zijn beslissing respecteren, ook al was er nog steeds plek voor hem in ons team geweest. Hij is een zeer grote drijvende kracht geweest van het Franse team en ik maak een diepe buiging voor hem”, zo viel te lezen. “Hugo is een opmerkelijk persoon op menselijk vlak. Hij was aanvoerder toen ik bondscoach werd in 2012 en ik heb nooit spijt gehad dat hij de aanvoerdersband droeg.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zat er aan te komen, in feite was hij voor de penaltyserie al gestopt met keepen.

10 januari 2023 om 09:11

Hahaha, zit wat in. Prachtige interland carrière natuurlijk wel.

Jarenlang de solide sluitpost achterin geweest! Het tijdperk Mandanda / Lloris is voorbij. Ben benieuwd wie de nieuwe keeper gaat worden! Met Areola, Lafont, Meslier, Maignan, en Chevalier staan er alweer een hoop nieuwe kanshebbers klaar, wat een luxe!

10 januari 2023 om 08:49

Ik denk dat Maignan van deze keepers de eerste keuze zal worden, dat is echt een uistekende keeper. Meslier moet nog beter worden, maar is ook nog heel jong en heeft hier de potentie ook wel voor.

10 januari 2023 om 10:06

Vond hem juist niet echt solide. Vaak toch op een foutje te betrappen en heerste nooit echt in de 16. Wel een leuke carrière gehad, maar zeker geen wereldkeeper

10 januari 2023 om 10:32

Als hij 40 matchen op een seizoen speelt maakt hij zijn fouten maar in 6-7 toernooimatchen kon hij gewoon hoog niveau aanhouden. Hetzelfde met Pogba. Een toernooi lang kon hij zijn beste niveau halen maar als dat meer matchen zijn heel wisselvallig. Andere namen zoals Podolski, Shaquiri, etc...

Snap ik wel. Is ooit wel eens mooi geweest. Goede keeper, maar de sleet begint er in mijn ogen langzaam wel op te komen. De Lloris bij Spurs is ook van een minder kaliber dan de Lloris in het Franse elftal leek het wel. Bij Spurs zie ik hem echt met enige regelmaat schutteren.

Denk dat Maignan ook de betere keeper is van de 2 en dat die nu de nieuwe nummer 1 gaat worden. Met een Areola, Lafont en Meslier heb je dan ook nog 3 zeer talentvolle jonge doelmannen erachter. Al is Areola wel een oudere leeftijdscategorie dan die andere 2.

10 januari 2023 om 09:00

Dat komt ook omdat de verdediging van Spurs met enige regelmaat staat te schutteren. Desalniettemin ga ik 'm heel erg missen als hij daar ook stopt, en ik denk dat een hoop andere fans 'm dan pas echt gaan waarderen, want ik zie ons niet zo snel nog een keeper van die kwaliteit halen die ook nog eens meer dan 10 jaar aanblijft.

10 januari 2023 om 09:07

Lloris is toch al best een aantal jaar regelmatig aan het schutteren? Dat heeft ook niet natuurlijk want hij is ook al 36. Maar het beste is er toch al een tijdje vanaf. Desondanks een mooie carrière. Misschien kunnen jullie voor Meslier gaan?

10 januari 2023 om 09:32

Sinds Vertonghen weg is, staat onze verdediging ook vaker wel dan niet te schutteren, dus dat is ook best een aantal jaar. 😅

10 januari 2023 om 12:00

Dit is één reden inderdaad, en daarnaast heb ik van Lloris (en wel meer Franse spelers het idee) dat ze op Frankrijk met een eindronde echt hard pieken in hun prestaties.

De Pogba van Frankrijk was één van de beste middenvelders ter wereld, terwijl hij bij United 1 op de 6 of 7 wedstrijden leverde, Griezmann vind ik Frankrijk altijd fantastisch en dat komt er bij Atletico ook niet altijd uit (en bij Barcelona al helemaal niet). Rabiot was altijd wel afdoende in het Franse elftal, Varane presteerde altijd bij Frankrijk, ook als het bij Real of later United niet liep enzovoort. Deschamps mag een lelijke spelopvatting hebben, hij kreeg de spelers altijd wel scherp voor een eindtoernooi.

10 januari 2023 om 12:24

Ik vind gewoon dat er onder de Spurs fans wel wat meer respect getoond mag worden, want dat ontbreekt nog wel eens. Fans van andere clubs boeit me niet zo. Want ja, hij heeft af en toe slippertjes. Maar die zie ik een Alisson, Ederson, de Gea ook maken. Het is gewoon bijna een decennium één van de betere keepers in de PL geweest. En daar mag je je als Spurs zijnde best mee in je handen wrijven. Bij Frankrijk staat z'n vervanger met Maignan al klaar. Die hadden wij ook voor 15 miljoen uit Frankrijk kunnen plukken die zomer dat hij naar Milan ging, maar Levy zat weer niet op te letten. Bij Spurs zou ik geen 1 op 1 vervanger durven te noemen. Zal sowieso een downgrade worden. Zou wat mij betreft dan ook op het lijstje met spelers mogen die het na alles wat hij voor de club heeft gedaan echt zou verdienen nog een prijs mee te maken.

10 januari 2023 om 13:40

Ik denk dat Meslier ene goede vervanger is. Groot, atletisch, voetballend oké, jong en kent de competitie. Daarnaast ook linksbenig en Frans. Lijkt wel de gedoemde opvolger van Lloris!

10 januari 2023 om 16:08

Meslier heeft imo nog niet het niveau, dan zou ik rondkijken of er niet ergens anders een betere optie rondloopt. Lloris loopt pas vanaf dit seizoen echt minder te keepen. Heeft ontzettend veel betekend voor de club, en zal voor altijd bekend staan als Spurs-legend, maar als de koek op is moet je ook niet aan hem vasthouden wegens het sentiment.

10 januari 2023 om 16:10

Ja hij is zeker lange tijd top geweest. Maar nu al een tijdje niet meer. Dan is het tijd voor een vervanger en dat is dus ook een minpunt zoals jij al aangeeft. Dat Levy niet op tijd door selecteert.

Zoals Glenn en ik hierboven ook al zei. Meslier is de ideale opvolger. Zal wat kosten maar dan ben je zo’n 10 jaar voorzien. Meslier vind ik wel een toppertje hoor. Denk niet dat je ergens een haalbare en betere keeper hebt.

Prima moment voor hem. Heeft met de Franse ploeg zijn successen behaald en er staan jonge en betere keepers klaar om het over te nemen.

Nu zal Mbappe wel aanvoerder worden.

10 januari 2023 om 12:02

Ik denk eerlijk gezegd dat dat Griezmann wordt. Een spits als aanvoerder vind ik sowieso niet heel geslaagd omdat hij voorop het spel staat en hoe goed Mbappé ook bij Frankrijk is, Griezmann is ouder en misschien niet zo beslissend als Mbappé, maar echt een dirigent in het Franse elftal die veel meer bij het spel betrokken is gedurende de hele wedstrijd. Daarnaast levert hij ook structureel in het Franse elftal, hoe hij bij zijn club ook speelt.

10 januari 2023 om 12:27

Ik zie Mbappé ook niet bepaald als aanvoerder, en toen dacht ik ook even aan Griezmann, maar volgens mij kun je dan ook beter verder kijken. Tenzij dat je je aanvoerder graag met knalroze haar een Fortnite dansje ziet doen na een goal. 😅

10 januari 2023 om 13:44

Dat denk ik niet. Ik gok dat een Varane wel eens aanvoerder kan gaan worden. Is één van de oudere spelers die er altijd bij is en eigenlijk ook altijd speelt, ondanks de gigantische concurrentie.

Andere optie zou Kanté zijn, mits fit. Maar daar heb ik mijn twijfels over en hij is ook altijd vrij bescheiden. Dus of hij een goede aanvoerder is, geen idee.

Verder zou, mits fit, een Kimpembe ook wel een optie zijn. Ook één van de aanvoerders bij PSG. Jarenlang al bij Franse elftal en mits fit speelt hij ook vrij veel. Mooie leeftijd en ervaring ook.

Griezmann en Mbappé zie ik niet echt als aanvoerders. Zijn ze in mijn ogen ook te ''jolig'' voor en te veel gefixeerd op hun eigen presteren.

Pogba zie ik ook nog wel ene gooi ernaar doen.

In ieder geval denk ik dat het Varane gaat worden of Kimpembe. Maignan en Kanté zouden ook opties zijn gezien de leeftijd & ervaring. Wellicht Lucas Hernandez ook nog wel.

Zat eraan te komen en mooi dat hij dan gaat stoppen op het absolute hoogtepunt. Er staat een geweldige opvolger in de naam van Maignan en dit was het perfecte moment om hem natuurlijk 1e keeper te maken. Maar goed Lloris mag terugkijken op een fantastische carrière. Recordinternational en aanvoerder geweest. Daarbij heeft hij natuurlijk ook de wereldtitel mogen optillen.

Waarom staat nergens zijn leeftijd in het artikel? Moet ik die nou serieus zelf op gaan zoeken haha. En het EK was in 2021, niet 2020.

Hugo wat een hele. Nu focus op tottenjam onze baas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren