Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rechterhand Blatter speelt vermoorde onschuld: ‘Neem mezelf niets kwalijk’

Laatste update:

Het rommelt aan alle kanten bij de wereldvoetbalbond FIFA. Door een onderzoek van de Zwitserse en Amerikaanse autoriteiten heeft voorzitter Joseph Blatter zijn ontslag ingediend en tweede man Jérôme Valcke zou tien miljoen dollar aan smeergeld hebben overgemaakt op CONCACAF-rekeningen. Valcke is zich echter van geen kwaad bewust.

/

De secretaris-generaal van de FIFA geeft te kennen dat hij zijn ontslag niet in gaat dienen, maar dat hij mogelijk wel vertrekt als dat de wens van de nieuwe voorzitter is. “Ik neem mezelf niets kwalijk en ik voel me absoluut niet schuldig. Ik hoef mijn onschuld niet eens te bewijzen”, zo bezigt Valcke grote woorden op het Franse radiostation Info. Hij denkt dus dat hij gewoon aan kan blijven bij de FIFA.

The New York Times berichtte dinsdagochtend dat Valcke, de rechterhand van Blatter, een bedrag van tien miljoen dollar aan (in Amerikaanse ogen) smeergeld zou hebben overgemaakt op CONCACAF-rekeningen die werden beheerd door Jack Warner. De FIFA ontkende dit een paar uur later in een officieel statement, maar is betrapt op een keiharde leugen. Valcke was namelijk wel degelijk betrokken bij die transactie. Het document ging later rond op de sociale media.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk, aan het pluche blijven plakken totdat je echt niet meer kan blijven zitten.

Schijnheilige outl*l!

4 juni 2015 om 01:00

ech wel o*tl*l!

Dit kan toch niet alles zijn wat er gezegd is denk ik dan. Een beetje kritische journalist voelt hem verder aan de tand.

4 juni 2015 om 00:24

De meeste journalisten brengen alleen hetgeen men wilt horen.

4 juni 2015 om 01:03

nee hoor juist niet. velen laten juist het tegenovergestelde horen, maar wel wat het onderwerp graag wil horen, anders hebben ze de volgende x geen interview.

Deze man blijft leugens vertellen, totdat het wordt bewezen en hij achter de tralies verdwijnt samen met zijn corrupte FIFA vriendjes.

4 juni 2015 om 08:05

Gefeliciteerd met de promotie

Wel jammer dat Blatter nu na het juichen van Ronaldo niet hier ook nog een imitatie van kan doen: http://static.grupo23.com/f/cxfzyjzrdxfwznt2ytzjfx...
Ik zal Blatter missen, hopelijk gaat de corruptie nu wel snel verdwijnen. Ik vertrouw op van Praag en dat kan ook nog wel is goed uitpakken voor de Nederlandse clubs wat betreft de positie in het europese voetbal!

Echt schandalig man als dit niet was gebeurd zou Marokko het wk krijgen.

Edit
Deze reactie had in een vorige artikel geplaatst moeten worden

3 juni 2015 om 23:24

Als wat niet gebeurd was?

3 juni 2015 om 23:28

Ik citeer uit het bericht over/van Chuck Blazer

"het was overigens niet Frankrijk, maar Marokko dat volgens Blazer stemmen heeft gekocht."

Ik denk dat Marokko niks had gehad, zelfs met steekpenningen lukte het niet.

3 juni 2015 om 23:29

Ach, Marokko had stemmen gekocht voor het wk van 98.

3 juni 2015 om 23:34

Ik heb het over het wk van 2010 marokko was toen ook een kanshebber

3 juni 2015 om 23:31

Welk WK? Dat van 1998? Je weet dat het juist Marokko was die stemmen kocht en niet frankrijk he?

De arrogantie van deze man dat hij nog durft te zeggen dat hij van niks afweet. Wat voor mensen zijn dit in hemelsnaam? Geen enkele vorm van spijt of moraal te vinden bij deze overduidelijke criminelen.

Waarschijnlijk stap deze man ook na twee dagen op!

Blatter heeft dit zelf veroorzaakt door dat hij Ronaldo ging kleineren werd hij daarna niet meer serieus genomen! daar is alles nog erger geworden !

Iedereen had daarna een Hekel aan hem!

Op dat moment ging zijn positie nog meer wankelen!

Snap niks ervan, hij heeft niks gedaan, nee makkelijk eerst zich achter iemand die dood is schuilen, deze man kan zich niet meer verdedigen. En nu menen dat hij kan/mag blijven zitten. Hopelijk wordt het een eerlijke harde man, die de Fifa gaat leiden.

Dat de corruptie nu eindelijk naar buiten komt mag geen verrassing zijn, echter moeten we niet vergeten dat dit pas het topje van de ijsberg is. IK ben toch van mening dat dit niet enkel de Fifa is die zo corrupt is.. Laten we met z'n allen ook het voorbeeld nemen van Ajax en Lyon was het geloof ik dat even met hele dikke cijfers won van Zagreb als ik dat ook goed terug haal.

Wat ik probeer te zeggen is dat we met z'n allen met een gezond verstand kunnen aannemen dat er wie weet wel honderden van dit soort zaken met een luchtje er aan zijn waar we nog niks over weten. Het is ook niet enkel de Fifa, ook acht ik de Uefa corrupt met het voorbeeld van Ajax.

Zo zijn er ook talloze verhalen van oud bestuurders van clubs waaronder een oud voorzitter van Galatasaray die iets mompelt over een periode ver terug in de jaren negentig dat ze tegen een Franse ploeg moesten spelen en dat er berichten waren dat een TV zender uit Frankrijk het zich niet kon veroorloven dat de franse ploeg uitgeschakeld zou worden ipv Galatasaray.

Vele vele voorbeelden kunnen vast naar voren worden gehaald in deze industrie waar miljoenen de wekelijkse normen zijn en op jaarbasis miljarden in omgaan.

Laten we niet de illusie hebben dat het allemaal hierna helemaal puur zal worden maar hopen op meer transparantie en democratie.. "beïnvloeden" van "bestuurders" zal altijd blijven. Goed hotelletje hier, dikke auto daar, gratis etentje zus een baan voor de zoon van Michel Platini als chirurg ergens in de "arabische landen" Prins Ali die de stok voor 4 jaar wil overnemen om daarna waarschijnlijk Platini aan de macht te krijgen.

De corruptie zal niet verdwijnen maar laten we hopen en zorgen dat het ze zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt.

Al die Fransen zijn zo onbetrouwbaar als de neten, die franse bondsvoorzitter, die toch op Blatter stemde, Platini, die net zo corrupt is als zijn zoon, deze Valcke.... Ze zullen straks met zijn allen gaan voor playboy David Ginola of Jerome Champagne om te proberen nog wat servies te redden. Wat een wereld is dit. Ik denk niet dat de volgende voorzitter een Fransman wordt.

4 juni 2015 om 11:38

Ik zie het nog wel gebeuren dat Platini de positie van Blatter overneemt:/

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren