Real Madrid walst over Braga heen; Inter bedankt Serdar Gözübüyük

Real Madrid heeft woensdagavond zonder al te veel moeite afgerekend met Sporting Braga in Groep C van de Champions League: 3-0. De Madrilenen begonnen zonder Jude Bellingham - dé man in vorm op het moment - aan het duel en de Engelsman werd niet gemist. Braga miste vroeg in de wedstrijd nog een strafschop, maar verder kwam Real niet in de problemen. In Groep D wist Internazionale ternauwernood af te rekenen Red Bull Salzburg: 0-1. Een rake penalty van Lautaro Martínez bleek het enige dat de twee ploegen kon scheiden.

Real Madrid - Sporting Braga 3-0
Even leek het erop dat Real verschrikkelijk aan de wedstrijd begon. Na vijf minuten spelen kreeg Braga namelijk een strafschop na een overtreding van Lucas Vázquez. Álvaro Djaló stond vervolgens tegenover Andriy Lunin, die op het laatste moment de in de warming-up geblesseerd geraakte Kepa Arrizabalaga verving, staan. Het was vervolgens de Oekraïense doelman die redding bracht, waardoor Real een vroege achterstand bespaard bleef.

Niet veel later waren het de Spanjaarden die op voorsprong konden komen. Na een fraai uitgespeelde aanval mocht Brahim Díaz inschieten. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege een overtreding. Nog voor het verstrijken van het eerste halfuur nam Real dan toch de leiding. Na een aanval uit het boekje over de linkerflank belandde de bal bij Rodrygo, die vervolgens aflegde op Díaz. De Spaanse middenvelder wist toen alsnog de score te openen: 1-0.

In de tweede helft nam Real snel afstand van zijn Portugese tegenstander. Na een snelle counter kon Vázquez afleggen op Vinícius Júnior, die een verdediger uitkapte en afwerkte: 2-0. Ook de derde goal kwam voort uit een snelle tegenaanval van Real. Dit keer was Vinícius de aangever en Rodrygo de doelpuntenmaker. Laatstgenoemde wist de keeper te passeren met een fraai stiftje: 3-0.

Het tweede bedrijf van de wedstrijd bestond voornamelijk uit Spaans eenrichtingsverkeer en dus kwam Braga er weinig aan te pas. De overwinning van Real kwam daardoor geen moment meer in gevaar en uiteindelijk werd de 3-0 tussenstand dan ook gepromoveerd tot eindstand.

Red Bull Salzburg - Internazionale 0-1
Internazionale trad in Oostenrijk aan zonder Denzel Dumfries. De wingback kreeg rust van trainer Simone Inzaghi en begon op de bank. Zonder de voormalig PSV'er had Inter het verschrikkelijk lastig tegen Salzburg. De Italianen, die bij een overwinning geplaatst zouden zijn voor de knock-outfase van de Champions League, kwamen tot weinig kansen en in de eerste helft was Salzburg zelfs licht de bovenliggende partij. De ploeg uit de Oostenrijkse Bundesliga dwong Inter-doelman Yann Sommer tot enkele reddingen, maar kon niet veel meer afdwingen dan dat.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld enigszins. De beste kans van de wedstrijd tot dan toe was voor Marcus Thuram, die uit een corner de bal schampte met zijn schouder. Had de Fransman de bal met het hoofd weten te raken, dan had hij een grote kans tot scoren gehad.

Zo stevende deze draak van een wedstrijd lang af op een doelpuntloos gelijkspel. Enkele minuten voor het ingaan van de blessuretijd maakte Salzburg-middenvelder Mads Bidstrup echter het verschil door hands te maken in zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük wees terecht naar de stip, zag hoe Martínez de penalty binnenschoot en de eindstand op het scorebord zette: 0-1.

1
2

Veel positiefs vandaag. Kwalificatie is binnen, Vini met een goal en een assist, Rodry was uitstekend en ook een goal en assist en Brahim eveneens uitstekend en een goal. Ook Lunin prima wanneer hij op de proef werd gesteld al was dat niet bijster vaak. Hopelijk kan hij nu wat meer minuten maken, begrijp nog steeds niet waarom Kepa de voorkeur krijgt.

De opstelling was ook prima. Jude en Carvajal kregen wat broodnodige rust, Lunin dus uit noodzaak eens terug in de basis en Brahim die eindelijk zijn minuten krijgt (en waarmaakt). Prima selectiebeleid van Carlo vandaag.

De wissels daarentegen waren weer dramatisch en op het idiote af. Na 70 minuten sta je 3-0 voor en kan je beginnen wisselen en wat doet Carlo? Die haalt Brahim er af die uitstekend speelde en de minuten en het vertrouwen zeer nodig heeft. Laat hem toch de wedstrijd volmaken kerel. Haalt ie Rodrygo eraf terwijl die ook uitstekend was en eveneens nood heeft aan vertrouwen, laat die jongen toch zoeken naar een extra doelpuntje. Dan had ik nog eerder Vini eruit gehaald die ook meer nood heeft aan rust. Gooit ie Carvajal erin die helemaal niet nodig was en net zo goed de wedstrijd volledig had kunnen uitzitten en zoveel mogelijk had kunnen rusten. Mendy eruit voor Garcia sloeg ook nergens op. Garcia krijgt op zich vaak genoeg minuten en Mendy heeft nou niet bepaald rust nodig. Guler blijft dan weer 90 minuten op de bank terwijl dit gezien de stand en het spelverloop, waar madrid makkelijk kon combineren, de uitgelezen wedstrijd was om hem te laten debuteren en wat minuten laten maken.

Vijf wissels en 1 was een goede en begrijpelijke wissel en dat was Paz voor Fede. Ook voor Paz was het een perfecte wedstrijd om wat minuten te maken en Fede kon de rust wel gebruiken. Al de andere wissels waren lachwekkend en bedroevend tegelijkertijd. Ongelooflijk toch hoe die man zelfs op een nagenoeg perfecte avond als deze de fans weet te ergeren.

8 november 2023 om 23:10

Heel goed verwoord. Ancelotti was echt krankzinnig bezig met zijn wissels. Sloeg echt helemaal nergens op

8 november 2023 om 23:18

Lunin moest gewoon spelen na courtois zijn blessure. Kepa huren is echt vreemd gewoon. Verder wat ben ik blij als Ancelotti vertrekt zeg. Rodrygo, mijn heldje, zo blij dat ie scoort. Want algemeen speelt ie altijd wel goed, alleen moet ie vaker scoren.

9 november 2023 om 20:13

Dat guler niet speelde, had te maken met de angst dat als guler gister had gespeeld en dit weekend, hij waarschijnlijk door de turkse coach zou worden opgeroepen voor de interlandperiode. Ik was erg blij met de minuten die nico paz kreeg.

Prima overwinning, Rodrygo en Vini gescoord, hopelijk kunnen ze het nu ook weer in de competitie.
Güler op de bank gehouden zelfs na 3-0, Ancelloti heeft kauwgom in zijn hersenen zitten denk ik. Wel leuk dat Paz kon invallen.

Real Madrid was weer Vardrid. Hoe Vasquez in de 20e minuut geen rode kaart kreeg en een penalty tegen is een vraag voor de eeuwen.

8 november 2023 om 23:03

Ze krijgen een zeer lichte strafschop tegen die 9/10 keer niet gegeven wordt en ook Madrid zelf dit seizoen al meermaals niet gegeven zag worden. Even later is er aan de overzijde eveneens contact en gebruikt de verdediger ook de arm en wordt hij niet gegeven. Dat jij dan het lef hebt om te zeiken over een situatie waar Bruma de bal vergeet en nooit meer kan heroveren en tegen Vazquez aanloopt maakt je ofwel ontzettend dom ofwel een sneue troll.

8 november 2023 om 23:06

Tegen Vasquez aanloopt? Ahahahha. Jij bent de trol. Vasquez komt als een trein inrennen puur op de speler die zo ongeveer stil staat.

8 november 2023 om 23:07

Ik geloof niet in trollen, ik denk dat hij gewoon heel erg dom is. Ik zag ook geen pingel daar, de overtreding op Cama aan de andere kant was zwaarder.

Intense wedstrijd met kansen heen en weer. Uiteindelijk was de strafschop terecht. Niks bedankt aan Güzubuyuk. Hij had een zelfs eerder moeten geven. Wat speelde Thuram goed zeg. Wat een beest. Lekkere dribbles, 90 minuten lang gestreden. Al met al belangrijk overwinning. Inter kwalificeert zich voor de volgende ronde. Met een drukke en lastige programma voor de boeg zoals uit tegen Juve en Napoli kan Inter zich nu volledig op de serie A focussen.

8 november 2023 om 23:13

Die Thuram is niet normaal inderdaad. Wat een snelheid. Geweldige aankoop.

8 november 2023 om 23:22

@Lierse1997

Met hem voel je niet dat Inter Lukaku of Dzeko mist.

Transfervrij.

9 november 2023 om 00:09

Inter moet vooral van Juve winnen want dan zet je een grote stap richting de scudetto, Napoli op ze minst een gelijkspel.

Rodrygo is nu over dat dooie punt, wat speelde hij goed. Ook Vinicius speelde een uitstekende wedstrijd. Iedereen verwacht altijd maar wonderen van hem maar als hij met al zijn beperkingen een goal, een assist en een aantal geweldige passes in de 16 afgeeft, dan kan je niet anders dan concluderen dat hij een goeie wedstrijd speelde. Brahim was heel goed maar was duidelijk opgebrand, die wissel was begrijpelijk. Ook de lopers Rodrygo en Valverde waren begrijpelijke wissels. Die hebben gesmeten met hun krachten. Vazquez zat op geel en speelde ongelukkig, maar Carvajal heeft toch wat rust gehad gelukkig. En Arda? Jammer dat hij niet zijn debuut maakte, maar dat komt vast wel. Plaatsing voor de volgende ronde, volle winst, niks te klagen.

Weinig mensen hebben het over de wedstrijd, maar over hoe het in godsnaam mogelijk is dat Arda Guler vandaag hier niet zijn debuut heeft gemaakt. Deze jongen heeft een gunfactor van hier tot tokyo, en hij laat bizarre dingen zien op de trainingen. Dat is Carlo Ancelotti voor je. Alleen Nico Paz was een goede en leuke wissel, maar voor de rest allemaal zinloze wissels zoals een linksback voor een linksback. Bij mijn hangt de vlag uit, als Ancelotti geen trainer meer is van Real Madrid, en dat heeft door bepaalde redenen te maken.

Maar goed. 3-0, en je bent na 4 wedstrijdjes al door. Thuis tegen Napoli wel ff de eerste plek veiligstellen.

De blessurelijst wordt ook weer steeds groter. Kepa die dit keer uitvalt in de warming-up. Heel knap hoe Lunin vandaag stond te keepen. Ik heb toch wel respect voor deze man.

Lunin is na Courtois dan ook onze beste keeper. Het was totaal niet nodig om Kepa te halen.

8 november 2023 om 23:11

De redding van Lunin in de laatste seconden was ook zeer knap. Hij was inderdaad heel goed vandaag.

8 november 2023 om 23:14

Ancelotti is erg demotiverend. Niet logisch en kiest telkens voor de makkelijkste weg. Kroos en Vinicius hele wedstrijd laten staan was onnodig. Ik zal de eerste zijn die een drankje trakteert als Ancelotti weg is. Bedankt voor de bewezen diensten en succes verder.

8 november 2023 om 23:16

En voor de mensen die zeggen dat hij pas terug komt van een blessure, je zit niet voor niets in de selectie dus kan je spelen. Ik vond het ook raar. Gun die jongen lekker zijn debuut. 3-0 voor in een nietszeggende potje. Kon die zonder druk ook is lekker gaan ballen. Hele gemiste kans want tegen Valencia gaat die dan ook niet spelen.

8 november 2023 om 23:23

Ja en als ie erin kwam en weer geblesseerd raakte was Carlo ook een oen toch. Man man man wat een gezeik om niks! Paz kwam erin, prima toch. Guler rustig aan mee doen!

8 november 2023 om 23:30

Nou zuig je weer eens dingen uit je duim. Waarom zou men in hemelsnaam Carlo bekritiseren als een speler als hij geblesseerd raakt? Als het nou iemand betreft die helemaal wordt uitgeperst en nooit mag rusten zoals we bij oa Vini en Fede hebben gezien dan wel, en met reden. Hier slaat dat nergens op.

Paz was inderdaad een leuke en goede wissel op een goed moment. Je mag echter 5x wisselen Socio...

10 november 2023 om 12:43

Leuk praat hoor en wat ga je nu zeggen? Ben benieuwd, je weet het altijd beter nou ik wacht je reactie af hoor...

"Something is wrong with Arda Güler. He has suffered another setback in his recovery". (Marca)

8 november 2023 om 23:39

Ik denk dat Ancelotti Guler elke dag op de training ziet en jij niet. Leuk dat hij een gunfactor heeft bij jou, maar je krijgt een invalbeurt wanneer je het verdient, niet omdat het je gegund wordt.

8 november 2023 om 23:49

Al zijn medespelers zeggen dat hij op de trainingen hun mond doet openvallen van verbazing over zijn kunnen. Komt dan niet af met Ancelotti ziet hem elke dag op training.

10 november 2023 om 12:45

Echt he, allemaal experts hier. En zie nu dit...

Kijk, dat je tegen Rayo Arda niet laat spelen heb ik begrip voor. Dat was een intense wedstrijd met veel op het spel. Maar waarom speelde hij vanavond niet eens een kleine 10 minuten? Ik snap Ancelotti niet. Dit is geen voorzichtigheid meer, dit is gewoon te extreem.

10 november 2023 om 12:42

Wat heb je nu hier over te vertellen??

11 november 2023 om 19:48

Ben jij nou serieus? Hoe moest ik nou weten dat Arda weer geblesseerd was? En heb je serieus hierop zitten wachten om op mij te reageren? Haha, zielig man.

Inter bedankt de scheids niet, het was gewoon een zuivere penalty. Verder een stabiele wedstrijd van Inter. Zat niet altijd mee, maar uiteindelijk is de kwalificatie nu toch zo goed als zeker binnen.

Moeilijke beginfase en je hebt geluk dat Lunin die penalty stopt. Zeker die Vazquez is een partijtje drama. Het is bijna 2024 en Real Madrid heeft nog steeds Lucas Vazquez als back-up achter Carvajal. Blijft bizar gewoon. Maar goed daarna goed herpakt en mooi dat zowel Brahim, Rodrygo en Vinicius het goed deden deze pot. Dat hadden ze ook wel nodig want de aanval moet veel vaker opstaan. Voor de rest jammer dat Güler dan weer niet invalt. Was het perfecte moment geweest. Waarom zit die anders in de selectie. Maar ja wel mooi dat Nico Paz dan zijn minuten krijgt. Mooie Champions League avond en gekwalificeerd voor de knock-out fase natuurlijk!

Ik weet niet wat er met Carletto is. Vooral dit seizoen merk ik dat hij zijn relatief stoïcijnse houding kwijt is geraakt. Hij juicht ook overdreven bij elk doelpunt. Waar heeft hij last van? Laat die Arda lekker 10/15 spelen, joh. Waarom moet Brahim eruit? Wat heeft Modric op z’n 38e nog nodig om zijn legende status in beton te laten gieten? Moet hij echt opdraven ipv een Arda in deze wedstrijd? Allemaal vragen die ik mezelf moest stellen door het wisselbeleid en dergelijke tijdens de tweede helft.Mooi, leuk spel gezien. De sterkhouders zijn tevens de jonge honden. Hoe gek is het om een paar jaar vooruit te kijken. Hierro, Raul en Ramos waren ook ooit jong en die hebben allen honderden wedstrijden gespeeld. Ooit op een dag hebben jongens als Valverde, Vini en Cama die rol. Ze verschillen in karakter van de Spanjaarden, maar spelen met volle overgave voor de Koninklijke status. Prachtig om te zien. Zou toch kijken of er niet een soort Adebayor transfer mogelijk is in januari.

Als hij het vandaag al niet aandurft bij zo een stand ben ik er nu al zeker van dat Arda geen minuten zal maken aankomend weekend tegen Valencia. Naja, dan zie ik hem weer spelen met Turkije en hopelijk daarna wel tegen Cadiz.