Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid reageerde vol ongeloof: ‘Hij wilde zelf graag voor NEC spelen’

Laatste update:

Het management van Mink Peeters kan zich niet vinden in de uitlatingen van Remco Oversier, technisch directeur van NEC. De spelmaker annex aanvaller van Real Madrid Juvenil A, het Onder-19 team van de Spaanse club, werd via investeerders aan de Jupiler League-club aangeboden, maar Oversier gaf in gesprek met de Gelderlander te kennen geen interesse te hebben. De posities waar de negentienjarige Nijmegenaar uit de voeten kan, zijn al overbezet en daardoor zou elke partij 'een verliezer' zijn, zo stelde Oversier. Het kamp Peeters houdt er een andere versie op na.

Door Daniel Cabot Kerkdijk

Peeters speelde afgelopen seizoen voor Real Madrid Juvenil A, het team dat onder leiding van oud-voetballer Guti beslag legde op de treble: de landstitel, de Copa del Rey en de Copa de Campeones van Spanje. In de Youth League strandden de tieners van Real Madrid in de halve finales. Mink Peeters maakte deze zomer promotie naar Real Madrid Castilla, het tweede elftal dat uitkomt op het derde niveau van Spanje, en traint daar nu ook mee. Hij wordt niet langer als een juvenil maar als een jugador profesional beschouwd. "De Segunda B is eigenlijk een rare competitie", zo vertelt vader en begeleider Geert Peeters in gesprek met Voetbalzone. "Het is een harde competitie waarin veel gewerkt wordt en waarin het moeilijker voetballen is." Spelers die de overstap van Juvenil A naar Real Madrid Castilla maken moeten doorgaans genoegen nemen met invalbeurten. "Ze leren er ook veel, maar de kans is ook groot dat je regelmatig op de bank zit." Real Madrid heeft de intentie om het contract van Peeters, dat 30 juni 2018 ten einde loopt, met enkele seizoenen te verlengen en de tiener een seizoen elders op tijdelijke basis onder te brengen. "Dat kan in Spanje, Duitsland of Nederland zijn."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De voorkeur van Mink Peeters zelf gaat uit naar een verhuur aan een Nederlandse club. Hij maakte in 2011 de overstap van PSV naar Ajax en koos drie jaar later voor een plek in de jeugdopleiding van Real Madrid. Als Nijmegenaar vond hij het een interessante optie om tijdelijk voor NEC uit te komen, ook al speelt de Gelderse club in de Jupiler League en heeft Real Madrid liever dat talenten op het hoogste niveau uitkomen. "We hebben dat aan enkele investeerders van NEC voorgelegd en die vonden dat een goed idee. Die hebben dat bij NEC aangegeven. Het is niet zo dat Real Madrid hem heeft aangeboden. Het leek Mink zelf de moeite waard om te kijken wat er mogelijk was. Een jaar op huurbasis bij NEC om daarna weer terug naar Spanje te gaan. Dat kwam dus bij Oversier terecht en die zei: 'Ik ken hem eigenlijk niet'. Hij wilde dat Mink op proef zou komen."

Real Madrid reageerde vol ongeloof, daar een contractspeler nimmer op stage gaat. "Een speler van Real Madrid, een speler die inmiddels een prof is, gaat niet ergens proef draaien. Dat slaat natuurlijk nergens op. Dat is gewoon onwetenheid van een technisch directeur. Dat gaat niet gebeuren. Er zijn voldoende clubs met interesse in Mink. NEC zegt nu dat ze hebben afgezien van Mink, terwijl het precies omgedraaid is." Dat Oversier er in gesprek met het regionale dagblad een andere versie op nahoudt, duidt er volgens Peeters senior op dat de technisch directeur de hete adem van de supporters in zijn nek voelt. "Mink wilde zelf graag voor NEC voetballen. Maar we kregen te maken met een technisch directeur die Mink helemaal niet kent en daar waren we verbaasd over."

With Marcelo

Una publicación compartida de Mink Peeters (@minkpeeters) el


"We hebben het over een speler die een nieuw contract met Real Madrid gaat tekenen. Die gaat niet op proef bij NEC. Hij kan naar verschillende clubs." De eerste twee seizoenen van Mink Peeters in dienst van Real Madrid verliepen enigszins moeizaam door divers blessureleed. "Hij had een gebroken sleutelbeen en een gebroken pols. Dat zijn niet echt voetbalblessures, maar het voetbal in Spanje is harder en Mink is een speler die zijn mannetjes probeert te passeren."

Peeters ondervond ook de gevolgen van de FIFA-straf die Real Madrid kreeg opgelegd. Uit voorzorg werd de Nederlander aan de kant gehouden en door de trage administratie bij de FIFA was hij de eerste vier maanden van zijn verblijf in Madrid niet speelgerechtigd. "De eerste vier maanden van afgelopen seizoen miste hij eveneens door blessureleed. Tussen januari en maart heeft Mink wel heel veel gespeeld. Guti rouleert echter heel veel. De laatste wedstrijden van het seizoen heeft hij iets minder gespeeld, omdat het team stond zoals de trainer dat wilde, zonder een nummer tien." Tussendoor overleed de oma van Peeters, waardoor hij ook wat meer rust kreeg.

Peeters heeft hoe dan ook uitstekende statistieken sinds zijn overgang naar de hoofdstad van Spanje. In 29 optredens was de voormalig jeugdspeler van Ajax en PSV goed voo r10 doelpunten en 16 assists, terwijl hij maar 9 keer een volledige wedstrijd speelde. "Hij heeft ook een heel goed half jaar achter de rug en dat is ook de reden waarom Real Madrid hem een nieuw contract heeft aangeboden. We hopen de komende weken eruit te zijn waar hij gaat spelen en nog daarvoor zal hij zijn nieuwe contract ondertekenen." Over de duur van het nieuwe contract kan Peeters senior nog geen duidelijkheid geven, maar het gaat in ieder geval niet om een eenjarige verbintenis.

Real Madrid wil dat Peeters komend seizoen in 'een vrij rustige' omgeving veel aan spelen toekomt. "In Duitsland moet je je weer aanpassen en Mink kent het spel in Nederland. Het is makkelijker om een jaar terug naar Nederland te gaan en daarna weer terug te keren. Real Madrid wil nu en ook over een jaar gewoon met Mink verder. Ze vinden een jaar op hoog niveau in Nederland op dit moment beter dan de Segunda División B. Dan zal hij terugkeren naar Real Madrid Castilla of wellicht wel doorstromen. Dat is de opzet." Peeters senior heeft al diverse gesprekken met clubs uit Nederland achter de rug. "Ik ga geen namen noemen, dat vind ik niet eerlijk ten opzichte van de clubs. Het gaat zeker om de Eredivisie of de top van de Jupiler League."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan wel enigszins begrijpen dat Real Madrid vol ongeloof was dat een club als NEC een speler van Real Madrid op stage vraagt. Oversier had hier beter in moeten handelen.

Peeters is bij Real Madrid bekend als een van de grote talenten die eventueel naar het eerste kan doorgroeien, een huurperiode naar NL kan zeker uitkomst bieden voor hem om vervolgens na dat seizoen weer terug te keren bij Castilla (hopelijk in de Segunda division).

19 juli 2017 om 13:37

' Ik kan wel enigszins begrijpen dat Real Madrid vol ongeloof was dat een club als NEC een speler van Real Madrid op stage vraagt'

Ik dan weer wat minder. Het is niet zo dat omdat deze jongen van Madrid komt dat het meteen een goede voetballer is. Odegaard was het zogenaamd ook helemaal maar ook die heeft moeite met het niveau hier in Nederland. Zeker als je weet dat bij NEC de aanval eigenlijk al overbezet is met behoorlijk wat pseudospitsen snap ik heel goed dat ze niet zomaar een jongen nemen die nog 0,0 bewezen heeft 'maar wel goed moet zijn omdat ie van Real komt'. Ben afgelopen tijd best kritisch op meneer Oversier geweest maar dit heeft ie prima gedaan.

19 juli 2017 om 19:14

Het is vrij simpel. De posities zijn op de flanken vrij goed bezet, daar kunnen Groeneveld, Grot, Larsson, Sleegers en Rayhi spelen. NEC heeft weinig geld te besteden dus is het vrij logisch dat zij salarisruimte vrij houden voor andere posities die versterkt moeten worden, zoals een rechtsback, centrale verdediger en linksback. En dan ook nog het liefst een middenvelder en extra spits. NEC heeft voor JL begrippen een top salarisbudget, dat betekent nog niet dat huren van deze jongen maar even kan. Daarbij klinkt het toch wel heel erg zielig bij het kamp van Peeters... Beledigd dat NEC een speler van Real Madrid afwijst...

19 juli 2017 om 20:39

Als 'ie bekend stond als 1 van de grootste talenten dan zou Nec op voorhand al helemaal niet ten sprake komen. Dan had 'ie gelijk kunnen/moeten aansluiten bij Castilla. Jupiler league spelen in Nederland voor een 19 jarige jongen die Real 1 moet halen? Dat is toch funnest voor zijn ontwikkeling man. Die had dan minimaal eredivisie moeten gaan spelen. Maar die clubs zijn natuurlijk ook niet geinteresseerd in deze jongen. Nee, Peeters senior is gekrenkt in z'n ego door de terechte opmerking van Oversier ('who the hell is Peeters?' en van Peeters junior zullen we nooit meer wat terughoren, of misschien alleen dat hij als 22/23 jarige toch nog in Nl terugkeert bij een Roda, Zwolle of Excelsior.

Ik snap de commotie niet zo. Deze Mink Peeters heeft nog niets interessants laten zien op het hoogste niveau en de betrokken partijen lopen elkaar de vliegen af te vangen om gezichtsverlies te voorkomen, terwijl ze met deze onzin juist allen in een kwaad daglicht staan.

Als deze jongen naar betere clubs dan NEC kan, snap ik niet waarom Real Madrid de moeite neemt daarop te reageren. Overigens zien zijn statistieken er wel goed uit. Ik denk ook dat er wel een aantal clubs in de Eredivisie bezig zijn om deze jongen naar Nederland te halen voor 1 of 2 jaar.

19 juli 2017 om 13:56

Real Madrid heeft toch nog helemaal niets gezegd?

Gisteren kwam uit dat die technisch directeur van NEC de speler af had gewezen. Nu komt het management van Peeters naar voren met hun versie van het verhaal.

Blijkbaar zag Peeters het zitten om tijdelijk in zijn geboortestad te gaan spelen. NEC zei nee en dan kan iedereen weer verder met de orde van de dag lijkt me. Zoals hier in iets van Maart al verkondigd werd stonden veel aantrekkelijker clubs als NEC klaar om Peeters te huren. Hij zal dan vast wel een mooi plekje kunnen vinden en dan moet hij het daar maar laten zien.

19 juli 2017 om 14:19

Quote uit de tekst:

Real Madrid reageerde vol ongeloof, daar een contractspeler nimmer op stage gaat. "een speler van Real Madrid, een speler die inmiddels een prof is, gaat niet ergens proef draaien."

19 juli 2017 om 14:28

In de tekst staat o.a. ook: Het is niet zo dat Real Madrid hem heeft aangeboden. Het leek Mink zelf de moeite waard om te kijken wat er mogelijk was.

Zoals ik het lees is het verhaal NEC door 'kamp' Peeters opgezet, die er voor gezorgd hebben dat ze via via zelf bij bij NEC gepolst hebben of hij daar terecht kon.

Blijkbaar gaf de TD van NEC aan dat hij hem niet kende en wel op proef kon komen. Dat Madrid vol ongeloof reageerde lijkt mij tegen het kamp Peeters te zijn geweest, toen ze aangaven dat hij bij NEC op proef terecht kon. Immers had Madrid hem niet aangeboden maar kamp Peeters zelf contact met NEC opgenomen.

19 juli 2017 om 19:36

Vader Peeters (gitarist van De Sjonnies) heeft via de businessclub wel wat ingangetjes bij Nec. Die wist blijkbaar dat z'n zoon verhuurd mocht worden en polst Nec. Die willen 'm eerst wel eens zien en als hij dat bij Real brengt, weten die van niets en moet hij z'n gezicht redden. Dan heeft Oversier het ineens gedaan.

Ofwel: de uitkomst is dat ie miet naar NEC gaat. De rest is vooral een hoop geblaat en weinig wol, waarbij alle partijen hun eigen ego blijkbaar heel belangrijk vinden.

19 juli 2017 om 13:54

vergeet niet dat hij ook nog een keer op de foto mocht met Marcelo

19 juli 2017 om 20:07

Marcelo zal die foto ongetwijfeld ingelijst hebben en boven zijn bed hangen 😉

''een speler van Real Madrid, een speler die inmiddels een prof is, gaat niet ergens proef draaien. Dat slaat natuurlijk nergens op''

Met zo'n hooghartige, bijna arrogante instelling is het sowieso al beter dat die jongen niet naar Nijmegen komt, want dat soort types gedijen hier niet goed.

Verder vind ik dat Oversier in deze het gewoon prima gedaan heeft. We hebben op dit moment gewoon teveel aanvallende spelers waarvan er ook nog een paar niet voldoen. Als je dan een speler haalt moet je er echt 1000 procent van overtuigd zijn dat het een meerwaarde is. En gezien Oversier in de afgelopen maanden waarschijnlijk niet de tijd had om regelmatig naar de A1(of iets in die richting) van Real Madrid te kijken moet je ook niet meteen toehappen. Feit dat dit via de investeerders gaat vind ik overigens al opvallend, die zouden zich hier helemaal mee moeten bemoeien/voor moeten lenen en Oversier gewoon z'n werk laten doen. Komt ook nog bij dat het om een huurtransfer gaat waarvan meneer Oversier in het begin al heeft gezegd minder huurconstructies te willen.

19 juli 2017 om 17:43

Heel erg met je eens, maar niet betreft de investeerders. Ze hebben het enige en juist gedaan door Oversier in te lichten en hem het verder af te laten handelen. Dat mensen contact opnemen met de investeerders kunnen zij niets aan doen.

Haha, het is bijna alsof Real Madrid bang is om hem stage te laten lopen, omdat NEC er dan achter komt dat hij er niets van bakt. Ik geef NEC helemaal gelijk: dat iemand onder contract staat bij Real Madrid hoeft echt geen garantie te zijn dat hij een versterking is. Denk nog maar eens terug aan Mastour en in mindere mate Odegaard.

19 juli 2017 om 14:18

Zoals ik het lees heeft Real Madrid echt nog helemaal niets met dit verhaal te maken gehad. Het 'kamp' Peeters zou hem graag in Nijmegen laten voetballen en hebben dat voorgelegd aan enkele investeerders. Ik neem aan dat het figuren zijn die iets met NEC van doen hebben en het zo via via bij die Oversier terecht is gekomen.

Mocht NEC ja hebben gezegd dan neem ik aan dat het kamp Peeters zich bij de verantwoordelijken bij Madrid gemeld zou hebben om aan te geven dat ze zelf een plekje hebben gevonden waar hij het komend seizoen graag zou spelen.

19 juli 2017 om 14:22

Ah, zo had ik het nog niet bekeken. Zou kunnen.

Ik snap het volledig aan NEC zijnde.
Waarschijnlijk laat R.madrid hem niet voor niets in Nijmegen spelen en NEC ziet nou niet in de positie waarbij je risico's kan nemen ivm geld.
19 jaar, veel blessureleed gehad en niet wetende wat zijn kwaliteiten precies zijn betekent gewoon een gok als je hem neemt.

Haha eerst enorm gaan clubhoppen voor de centjes en dan zielig gaan doen dat een competitie te hard is en zoonlief elders moet spelen. Wanneer die club niet geïnteresseerd is, lekker gepikeerd gaan doen. Papa zegt nog net niet dat zoonlief beter is dan alles wat erbij NEC speelt en dat NEC God op de blote knieën zou moeten bedanken. Zo gek is het helemaal niet dat ze bij NEC geen idee hebben wat voor niveau deze jeugdspeler uit Madrid heeft. Huiliehuilie verhaal zeg..

Wat een arrogantie van Real zeg. Als deze technisch directeur hem niet kent, is het heel normaal om hem eens op proef te laten draaien. Zou hij hem dan maar blind moeten huren, zonder dat hij enig idee heeft wat deze speler kan? Wat een onzin en arrogantie komt er uit Madrid zeg.

19 juli 2017 om 18:20

Edit: of uit het kamp Peeters, aangezien het nou niet helemaal duidelijk is of deze reactie van Real komt of van de mensen om Peeters heen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren