Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid-middenvelder Brahim Díaz én Frans toptalent debuteren bij Marokko

Laatste update:

Brahim Díaz heeft zijn eerste minuten als international van Marokko in de benen. De middenvelder annex buitenspeler van Real Madrid deed vrijdagavond 86 minuten mee tijdens de 1-0 oefenzege op Angola. De Atlasleeuwen wonnen de wedstrijd uiteindelijk dankzij een eigen doelpunt van David Carmo.

Bijzonderheden


Naast Díaz konden onder meer Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Nayef Aguerd (West Ham United), Sofyan Amrabat (Manchester United) en Hakim Ziyech (Galatasaray) rekenen op een basisplaats. Ook ruimde bondscoach Walid Regragui een plekje in voor AS Monaco-toptalent Eliesse Ben Seghir, die tot dusver enkel jeugdinterlands had gespeeld namens Frankrijk, waar hij ook voor uit mag komen.

Het werd uiteindelijk geen sprankelend debuut voor Díaz en Ben Seghir, hoewel eerstgenoemde een aantal keer zijn klasse liet zien met fraaie acties. Marokko probeerde wel de aanval te zoeken, maar stuitte continu op een defensief Angola.

In de 72ste minuut wist Marokko de wedstrijd toch naar zich toe te trekken, toen Angola-verdediger Carmo een voorzet van linksback Yahia Attiat-Allah in zijn eigen doel werkte. Daardoor wisten de Marokkanen de eerste wedstrijd na de teleurstellend verlopen Afrika Cup winnend af te sluiten.

Marokko - Angola 1-0


72’ 1-0 eigen doelpunt David Carmo

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En niet te vergeten dat we amine adli die ongeslagen met bayern leverkusen op de bank zit. Harit basisspeler van marseille is niet eens opgeroepen samen met abde van betis ook niet opgeroepen en mazraoui was er ook niet bij. Laat staan als lamine yamal ook voor marokko had gekozen. Ik heb in mijn leven nog nooit zo’n sterk marokkaanse elftal gezien. We hadden met de tijden van chamakh, el hamdaoui, benatia ook een heel sterk elftal.

Wat is die diaz een fraude. Die man is niet normaal hoe hij mensen passeert alsof ze er niet staan.

Dus we hebben spelers van real madrid, manchester united, as monaco, sevilla, bayern leverkusen, bayern munchen, paris saint germain, marseille en west ham united. Topclubs met ziyech en bono bij mindere teams en lekhedim real madrid B. Toptalenten staan aan te kloppen. Dit marokko hoort in het rijtje argentinië, frankrijk, kroatie en brazilië. Olympische spelen komt eraan en de wk 2026 dan zullen jullie het met eigen ogen zien

23 maart 2024 om 08:08

Geniet van de talent en de selecties, maar vergeet niet dat landen als Argentinië, Kroatië, Brazilië of Spanje top spelers uitpoepen alsof het diarree is. Word een moeilijke taak om continue daar tegen op te boksen, desondanks staat er echt veel talent op het veld. Hopelijk nog zo'n sterk WK

23 maart 2024 om 08:19

En ik ben saibari ook nog vergeten. En dan heb je driouch erbij die deze zomer ook naar de top gaat. Spelers als khannous van genk en salah stade rennes heb ik niet opgenoemd maar zijn ook grote talenten. Maar hebben het nog niet waargemaakt.

Laten we zeggen frankrijk kan 3 topelftallen maken en marokko 2. Ik heb het over de elftallen vergelijken. En we hebben het ook in de halve finale laten zien dat we niet onder frankrijk doen. Net zoals portugal en frankrijk. En was nog met een flopspits en flopverdediger en zonder diaz en talent van monaco.

Kijk op elke linie. Bono is hij minder dan een lloris of die keeper van argentinie? Verdediging hakimi, eguard (west ham)
Middenveld diaz, ziyech, adli en ben sghir (monaco) 19 jaar

Alleen de spitsenprobleem we hebben alsnog en-nesiry

23 maart 2024 om 09:54

Dat je geweldige talenten en spelers hebt geeft iedereen je wel na, maar Frankrijk kan denk wel meer dan 4/5 selecties opbrengen en dan nog steeds in balans zijn met andere landen. Bezitten over zoveel talent, maar enkel talent red je het niet mee. Marokko heeft stappen gezet om talent nu te binden en sommige spelers zoals Bono, Ziyech en nu Diaz zitten tegen de top aan of hebben een topniveau gehaald. Nu is het een zaak dat jongens dus Diaz dat niveau gaan halen binnen een selectie, en vele andere talenten. Wil niet altijd lukken zie Koopmeiners, Simons of Frimpong die er last van hebben ook. Zoals GeenInspiratie zegt op langere termijn mee doen en je mag je ook in dat rijtje gaan scharen.

23 maart 2024 om 08:11

Ik waardeer je optimisme maar het laatste toernooi wat ik me kan herinneren vloog je er uit tegen Zuid Afrika in de achtste finales. Laat Marokko eerst maar eens wat bewijzen buiten een incidenteel sterk toernooi. Zodra je 2/3 WK’s achter elkaar meedoet om het zilverwerk mag je jezelf wellicht in dat rijtje scharen.

23 maart 2024 om 08:25

Zeer goeie lichting voor Marokka begrippen, maar ik zal even rustig afwachten. Snap je enthousiasme. Marokko zal eerst een structureel kwalificeren en dan ook nog eens door de poule moeten komen. Landen zoals Engeland, Nederland, Duitsland zitten echt nog wel tussen de top 3 en landen als Marokko in. Eerst eens de komende eindtoernooien echt mee doen voor de halve finales of de beker.

23 maart 2024 om 10:53

Ik ben het met je eens dat Marokko nog zeker niet bij de top hoort, maar ik vind echt niet dat Nederland zoveel beter is. Wat hebben die nou laten zien de afgelopen 10 jaar als je eerlijk bent. Ook als je kijkt naar de selectie valt dat wel vies tegen toch (op de verdediging na, want die is absolute top)?

23 maart 2024 om 11:55

Ik schat Marokko momenteel hoger in dan Duitsland. Die lijken het helemaal te zijn vergeten. Hebben ook een groot spitsen en verdedigingsprobleem.

23 maart 2024 om 13:04

Talentvolle lichting wil ik het niet noemen. Het zijn met name spelers die geboren en voetballend zijn opgeleid in andere landen. Er zit weinig opleiding vanuit Marokko bij.
Je kunt wel complimenten uitdelen aan de scouting en bestuur die spelerd met Marokkaanse roots kunnen overtuigen voor het land te kiezen.

23 maart 2024 om 17:09

Dan is het toch ook een talentvolle lichting? Lichting is niets anders dan een generatie. Waar ze zijn opgegroeid maakt in deze verder niets uit

24 maart 2024 om 16:59

HZ, hou toch eens op met die onzin joh... Duitsland, Frankrijk, Portugal, Brazilie, Argentinie etc vegen de vloer aan met Marokko, met alle respect.

23 maart 2024 om 08:26

Hou op hoor, goede ploeg dat zeker maar Frankrijk in één adem noemen gaat serieus te ver! Je staat met dit elftal je mannetje zal een wedstrijd tegen Oranje spelen waar de vorm van de dag of arbitrale beslissingen bepalend zullen zijn voor de uitslag maar Frankrijk,Portugal,Spanje,Engeland,Brazilië en Argentinië zijn echt beter. Dat je trots bent op dit team begrijp ik en zou ik in jouw geval ook zijn.

23 maart 2024 om 09:16

Misschien moet je niet roepen dat mensen geen verstand van voetbal hebben en gewoon mensen met een andere hele nette mening (zoals hoogdruk zetten) accepteren?

Eerder begin je zelf met: Driouch naar de top. Hij speelt bij Excelsior. Dan is de top echt nog ver weg. Ziyech is toch geen wereldtop? Subtop prima, maar wereldtop dat is die gewoon niet anders speelt die niet in Turkije. Spelers van Genk en stades Rennes noemen en dan beginnen over rijtje Argentinië.

23 maart 2024 om 11:55

Ziyech zou niet bij de selectie zitten van Frankrijk nee.. net zoals die andere namen die je noemt buiten Hakimi. Braham Diaz en Ziyech zijn absoluut geen wereldtop, Ziyech hoort niet eens bij de subtop momenteel.. Marokko heeft ook een keer iets gepresteerd en je denkt gelijk zijn wereldtop. Amrabat was een van de beste spelers op het WK en die bakt er helemaal niks van. Kan absoluut niet mee in de subtop PL..

23 maart 2024 om 14:26

Heb gisteren de wedstrijd gezien en moet zeggen dat hij ounahi beter thuis had kunnen laten tot hij zijn oude niveau weet heeft want dat begon na zijn voetblessure wat ik heb begrepen. Hij heeft toen harit gezegd dat hij de komende wedstrijden wel zal oproepen dat is de reden dat hij niet is opgeroepen want regragui kent zijn talent. reken er maar op dat de komende wedstrijden andere spelers zal oproepen die het minder hebben gedaan nu. Vond ben seghir het wel goed doen samen met Brahim diaz. Jammer dat hij lekhdim niet meer de eerste helft laten spelen om even te wennen. Kaabi heeft het ook minder gedaan open kans voor doel wat hij mist en sofian amrabat vond ik een beetje gestrest spelen.

23 maart 2024 om 09:47

Je lijdt een beetje aan waanbeelden. De manier waarop je op anderen resgeert duidt iets typisch wat je vaker ziet bij Marrokkaanse voetbalfans; het is enthousiasme dat makkelijk in arrogantie overloopt. Marokko heeft 1 lekker WK, heerlijk toernooi voor ze, en nu zijn ze als Frankrijk of Argentinië? Gelet op hun basisspelers alleen al- nee. En jouw standaard, el Hamdaoui en Chamakh (de ene is door zijn persoonlijkheid totaal geflopt en de ander is nog steeds een running joke onder Arsenal fans van het kaliber Bendtner) geeft hier een hoop van weg.

Je verliest de laatste Afrika cup tegen Zuid-Afrika. Je reageert onder een artikel waar je met pijn en moeite door een eigen goal van Angola wint. Weet je wat Frankrijk en Brazilië met een Angola of Zuid-Afrika doen? Dat wordt 4 of 5-0, en ze geven geen kans weg. Dat zijn topploegen. Marokko wordt dat niet, ze moeten van een goede coach en goede lichting uitgaan, en dan kun je een keer een leuke run hebben. Structureel is er geen enkele aanwijzing dat ze een relevante ploeg gaan worden.

23 maart 2024 om 10:19

Perfect verwoord Bongiorno. Marokkanen raken overenthousiast in hun trots voor hun landgenoten. Van de ene kant wel mooi, van de andere kant vraag je je af hoe je zó subjectief kan zijn. (Wij Nederlanders zijn het tegenovergestelde, wij houden niet bepaald van ons nationale team)

Vorig WK werden Ounahi en Amrabat ook naar de top gepraat. Ounahi hobbelt mee bij een subtopper in Frankrijk. Amrabat laat bij United zien absoluut niet met de top mee te kunnen. Die wordt wekelijks uitgelachen door United fans. Waarom Amrabat bij Marokko wel goed is? Omdat hij daar 4 minuten de tijd krijgt om de bal aan te nemen, goed te leggen en dan te passen. En ook echt denken dat Ziyech met Frankrijk mee kan? Hahahahaha. Hilarisch.

En dan inderdaad zó strontarrogant uit de hoek komen en iedereen die het niet met je eens is geen voetbalkenner noemen. Marokko heeft één wereldtopper in Hakimi. Diaz kan het worden, de rest is pure middelmaat. Je vliegt eruit tegen godbetert Zuid Afrika. Iets meer nederigheid mag wel.

23 maart 2024 om 10:58

Laten we niet overdrijven. Er reageert 1 fan op deze manier en Marokkanen worden direct over een kam geschoren. Wat nog wel eens vaker voorkomt... Bij Nederland heb je ook af en toe fans die net te enthousiast zijn. Zo lees ik bijvoorbeeld nog vaak genoeg dat Nederland bij de absolute top hoort, terwijl zij inmiddels al 10 jaar lang niet meer hebben gepresteerd als landen zoals Tsjechie, Polen etc. Je hebt overal realisten en optimisten, maar scheer niet iedereen over één kam

23 maart 2024 om 11:45

Hehe, tuurlijk heb je realisten. Je hoeft je niet aangevallen te voelen hoor. Het is gewoon zo dat Marokkanen over het algemeen heel erg enthousiast over hun landgenoten zijn. Dit concludeer ik niet op basis van een onderzoek hoor, dat is perceptie na wat ik op sociale media meekrijg. Het is dus een aanname vanuit mijn kant dat Marokkanen overenthousiast reageren als een van hun spelers het een periode leuk doet.

Laten we eerlijk zijn, niet maar één fan reageert zo. Op het WK waren het een stuk meer die zo praatten over middelmaat als Amrabat en Ounahi. Onder dit artikel is het inderdaad maar één iemand die zo reageert, dat is waar. Ik verwijt het Marokkaanse volk ook niks, je mag prima trots op deze lichting zijn hoor.

23 maart 2024 om 11:52

Laat maar, ik heb de reacties onder dit artikel doorgelezen. Het is niet maar één iemand die zo reageert..

23 maart 2024 om 12:10

Bij aannames gaat het al fout. Tuurlijk hoor je de extremen/hardste schreeuwers. Als ik social media zou moeten geloven, dan is iedereen een racist. Alleen weet ik wel beter. Tijdens het WK was dat enthousiasme deels terecht. Ze lieten het namelijk wel zien met een 4e plek als eindresultaat. De meeste Marokkanen die ik ken zijn juist zeer kritisch en niet snel tevreden. Geloof me wat je hier leest vertegenwoordigt niet Marokko. Oké het is er niet 1 het zijn er 2 pietje precies... (die meerdere reacties plaatsen) Dat trotse ben ik wel met je eens. Dat is nou eenmaal wat meer dan bij Nederlanders. Ik wil alleen uit de wereld helpen dat de meeste Marokkanen, Marokko scharen bij de wereldtop. Wij zien ook wel dat we nog een lange weg te gaan hebben. Wel zijn we de juiste kant op aan het gaan.

23 maart 2024 om 13:19

Fair En-nesyri. Je hebt gelijk, de schreeuwende minderheid overschreeuwt de meerderheid wel vaker. Dat zal vast hier ook zo zijn. Excuses voor mijn aannames dan.

Verder ben ik het ermee eens dat het Marokkaanse elftal de goede kant op gaat. Structureel een halve finale op het wk halen lijkt me onhaalbaar, maar de poulefase moet je met dit team wel altijd doorkomen, en dan afhankelijk van de loting kan je nog wel eens stunten.

Een winst op Angola dmv een eigen doelpunt en ik zie hier iemand zeggen dat ze zich kunnen meten met Frankrijk en Argentinië. Het is toch altijd wel mooi om te zien hoe de passie en vaderlandsliefde het zicht kan vertroebelen.

23 maart 2024 om 08:25

Afrikaans voetbal vergelijken met europees... dan heb je het niet begrepen. Marokko zou eerder Europees kampioen worden dan Afrikaans..

23 maart 2024 om 08:27

Hahahahahahahahahaha.

Kijk anders even tussen welke continenten de WK’s worden verdeeld qua winnaars voordat je zoiets doms uit je vingers laat komen

23 maart 2024 om 08:40

Ja in afrika worden je benen van je lijf getrapt en krijg je een gele kaart. In europa speel je tegen landen als finland en schotland waar tackelen verboden is bij wijs van spreken. Voetbal in afrika is totale chaos waar iedereen de bus parkeert en allemaal door elkaar heen rennen op het middenveld. Nederland won ook mager in de 80ste minuut met 1-0 tegen een afrikaans land op het wk. Dus is nederlanddan ook niks?

En met spelers als ziyech, hakimi, diaz en saibari heb je topspelers crème a la crème. Tegen belgie was het geluk, tegen spanje was het geluk, tegen kroatie was het geluk, tegen portugal was het geluk. Afrika en wk zijn 2 totale verschillende competities. Afrika is de jungle waar je met een doodstrap een gele kaart krijgt.

23 maart 2024 om 09:07

Ik ben mezelf aan het herhalen, maar crème de la crème? Een rechtsback, een speler die in Engeland geflopt is. Een reserve van Madrid en een prima talent. Is dat in jouw ogen crème de la crème? Noem 1 speler die bij City in de basis zou staan…

23 maart 2024 om 09:27

Wie was speler van de maand februari bij real madrid? Kijk jij wel voetbal? Saibari word zelfs door nederlandse analisten van espn toegewijst aan manchester city. Hakimi kan ook mee met city. En diaz ook. Dan laat ik de toptalenten buiten omdat ze nog niet bewezen hebben. Saibari heeft het laten zien tegen arsenal en andere wedstrijden in de champions league of je bent een teletekst supporter anders weet ik het ook niet

23 maart 2024 om 09:29

Hakimi en zelfs Mazroui zouden in de basis kunnen staan bij City.
AK is totaal anders dan een EK, de velden in Afrika zijn slagvelden. Vroeger was het nog erger met al die polletjes in het veld. Het is totaal niet vergelijkbaar. Oranje zou ook niet verder komen dan de kwartfinale. Aan zo een Frenkie of Xavi zou je helemaal niks hebben. Bounou had ook niet misgestaan bij een hele grote topclub

23 maart 2024 om 09:37

Kijk jij wel voetbal of let je alleen maar op spelers uit je eigen land?
Kom op zeg, marokko heeft een sterk elftal, maar europese top door 1x een degelijk wk te spelen slaat natuurlijk nergens op.
Landen als argentinie, frankrijk, engeland etc zijn toch wel van een ander niveau.
Leuk subtop elftal net als NL meer niet.

23 maart 2024 om 09:41

Wij kijken voetbal met een realistische blik, jij zou Sofyan nog bij City mee zien kunnen. Prima dat je trots bent, maar als Marokko het volgende wk weer eens meedoet zoals vorige keer dan kunnen we zachtjes erover beginnen te praten, nu absoluut nog niet.

23 maart 2024 om 09:55

dat analisten Saibari toewijzen aan Manchster City zegt niks. Die speelt daar echt niemand uit de basis.

Leuk je enthousiasme, maar Marokko is erg overrated. Word eerst maar is de beste uit je eigen continent. Voordat je je schaart in een rijtje met Frankrijk, Argentinië. Echt een disrespect van je

23 maart 2024 om 09:56

Wat is een opmerking ‘kijk je wel voetbal’ ontzettend dom en respectloos. Argumenteer je op je werk ook zo?

Saibari die het tegen een bijna uitgespeeld Arsenal laat zien… Prima. Aantal andere wedstrijden ok, maar crème de la crème? Anders nog even opzoeken wat dat betekent. Stuur mij de link maar waar de ESPN analisten zeiden dat die bij City meekon. Moet makkelijk te vinden zijn toch?

Speler van de maand, boeiend… speelt Díaz (mooie naam btw) als iedereen fit is? Welke toptalenten had je het nog meer over? Hakimi speelt Walker er echt niet uit.

23 maart 2024 om 10:06

Ik ben een die hard PSV fsn, maar ik heb nog nooit een analist bij een wedstrijd van PSV horen zeggen dat Saibari naar City moet. Zou mooi zijn als hij dat niveau kan halen, maar wellicht moet hij eerst eens basisspeler worden bij PSV. Mits iedereen fit is hij namelijk wissel.

23 maart 2024 om 10:12

Speler van de maand ja boeiend he, het is toch maar real volendam waar je speler van de maand word 🤣. Ja diaz heeft een marokkaanse vader dat kan je gewoon opzoeken. In spanje krijg je je vader als moeder achternaam dus hij speelt zeker voor zijn vaderland. Wanneer je de discussie niet meer kan winnen begin je over zijn achternaam lachwekkend. Die 10 zwarte spelers bij frankrijk zijn wel louis, durand en dupont? Marokko heeft 100% marokkanen met marokkaans bloed.

Ja kijk je wel voetbal want volgens jou kunnen diaz, hakimi en saibari het niveau van city niet aan. Uitgespeeld arsenal? Oke en heb je ook de andere champions league wedstrijden gezien of niet? Saibari is de enigste speler van de eredivisie die tegen de top 5 clubs heeft gescoord in 1 seizoen en zelfs als hij niet speelt en invalt scoort hij alsnog.

Laat frankrijk of nederland meedoen met zuid amerika dan zal je zien dat ze niet eens de kwartfinale halen.

Ga jij maar in afrika spelen waar je niet in je spel kan komen door expres overtredingen maken, zwak optreden door de scheids, slechte velden, 35+ graden

De wk komt eraan en jij kijkt niet eens wedstrijden van marokko. Hoe kan je dan oordelen. En je verraad jezelf dat je speler van de maand niks vind bij de beste club van de wereld terwijl bellingham en andere wereldtoppers daar ook spelen. Dat laat al zien dat zelfs al is een marokkaanse speler de beste je het nooit toe zal geven. Zelfs als wij de wk winnen in 2026 zal je zeggen dat het geluk is.

23 maart 2024 om 10:23

Gast, ooit gehoord van niet wrijven in een vlek? Ik snap je enthousiasme hoor, Marokko heeft een goede en veelbelovende selectie, maar vergeleken met toplanden Frankrijk, Argentinië, Engeland etc heeft Marokko nog een lange weg te gaan. Niet erg hoor, maar voor nu gewoon een goede subtopper. Je slaat nu compleet door en ik denk oprecht dat veel Marokkaanse voetbalfans zich de ogen uit de kop schamen voor wat je hier allemaal neer kwakt.

23 maart 2024 om 10:26

Humor op de zaterdag, Marokko op dezelfde hoogte als Frankrijk lezen we hier.
Gisteravond wat te veel gedronken jongen? En oja "de" wk ga je nooit winnen, Europese dominantie zal blijven.
Dan nog even over je manier van communiceren met anderen, heb jij thuis ooit iets over respect geleerd? Waarschijnlijk niet anders reageer je niet zoals jou op andere mensen.

23 maart 2024 om 10:37

Ik vind argentinië de absolute top. Frankrijk stelt niks voor zonder mbappe. Spelen parkeer de bus. Voor de rest camavinga en tchouameni vind ik redelijke spelers. Spelers als dembelé giroud pavard vind jij dat de absolute top? Daar zit marokko echt niet onder. Frankrijk heeft gewoon een sterke coach met sterk systeem

23 maart 2024 om 10:53

Was een flauwe opmerking over de naam dias, maar zo geprikkeld reageren is lachwekkend. Is toch geen probleem dat het een mix is?Anyway met een Spaanse moeder is het elftal dus niet 100% Marrokaans toch .

De vraag die ik je stelde: Staat diaz in de basis als iedereen fit is? Als het er echt om gaat speelt die dan? Bovendien is real nu echt beste ploeg ter wereld? Waarom denk je dat ik city aanhaal?

Andere opmerking is het Sevilla van dit seizoen of lens echt champions league niveau of gewoon leuke Europa league ploeg? Met andere woorden dat is geen nogmaals geen crème de la crème.

Expres overtredingen maken? Dat hebben ze in Italië en Argentinië uitgevonden.

23 maart 2024 om 10:58

Dit vind ik lachwekkend. Je verwijt mensen dat ze geen verstand hebben van voetbal of vraagt of ze überhaupt voetbal kijken en dan ga je nu zelf roepen dat Frankrijk niks voorstelt zonder Mbappe? Behalve Hakimi zal geen andere Marokkaanse international meekunnen met het niveau van de Franse ploeg.

23 maart 2024 om 10:32

Marokko als voetballand. Dan heb je toch al je antwoord? Alsof je mensen serieus neemt die dat beweren. Turkije is ook ooit derde geworden op een WK. Wat hebben die landen verder ooit gepresteerd? Zijn en zullen altijd middenmoters blijven op voetbalgebied. De prestaties zeggen genoeg. Individueel zullen ze weleens topspelers hebben, maar daarmee is meteen ook echt alles gezegd. En ja hoeverre echt topspelers? Eerder uitzondering dan regel. Als ik hier al moet geloven dat Brahim Diaz en Saibari als absolute wereldtop worden neergezet…Volgend jaar bankt Diaz meteen zodra Endrick en/of Mbappe komt/komen. Ziyech heeft het bij de absolute top nooit kunnen waarmaken. Alleen Hakimi schaar ik onder wereldtop wat Marrokaanse spelers betreft.“afrika wordt je doodgeschopt, is het fysiek veel te sterk, is het chaos en rent iedereen door elkaar, Nederland zou niet verder komen dan de kwartfinale”.Even een vraag op bovenstaande bewering: Heeft een Afrikaans voetballand ooit een WK finale behaald? Jullie zetten jezelf zo erg voor schut man. Afrikaanse landen komen op elk voetballend facet schromelijk te kort om internationaal wat te bereiken. Halve finale per ongeluk wat incidenteel gebeurt is het maximaal haalbare. En ik heb het vaker benoemd: ik zie een Afrikaans land nooit wereldkampioen worden. Onmogelijk. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar iedereen hier mag me eraan vastpinnen. Gaat nooit gebeuren.

23 maart 2024 om 10:42

Marokkanen zijn rasvoetballers. Turken niet. Daarom zal marokko blijven presteren op hoog niveau met de juiste visie en systeem die ze hebben gecreëerd. Plus topspelers zijn bij de selectie toegevoegd zoals diaz en ben sghir. Neem een kijkje in de b elftallen van madrid, bayern munchen en psg. Talent zijn al aan te kloppen

23 maart 2024 om 10:48

Broeder,Je praat onzin man. Marokko neem ik totaal niet serieus. 1970, 1986, 1994, 1998, 2018 en 2022. En in 2022 gepresteerd wat ze nooit meer gaan herhalen. Hebben zich 20 jaar lang niet eens kunnen kwalificeren voor het WK. Marokkanen rasvoetballers en Turken niet? Ik denk dat ik mondiaal meer Turkse topspelers heb gezien dan Marokkaanse.Maar dat is een andere discussie. Beide zijn voetbaldwergen in mijn ogen. Middenmoters. Niet meer en niet minder.Marokko zijn ras voetballers die zullen blijven presteren. Tot nu toe is dat historisch gezien niet eens gebeurt. Dus hoe goed zijn ze nou als rasVoetballers en alsVoetballand? Als jij je tussen 1998 en 2018 0x kwalificeert voor een WK, ben je gewoon niks.Ben seghir topspeler? Weet jij de definitie van een topspeler? Man man man. Chauvinisme ten top. Ik ga uitloggen voor vandaag. Genoeg buikspieren getraind. Fijn weekend

23 maart 2024 om 11:20

Ja ben sghir een topspeler. Ik heb niet gezegd wereldtop gewoon een topspeler. Dat jij je fantasie erop losgooit is jouw probleem. Ik vind een topspeler iemand die aan de voetbaleisen voldoet. Inzicht, snelheid goede voorzetten, man passeren, techniek en consistentie.

Dat marokko vanaf 98 tot 2018 er niet bij was ligt aan de coach, taktiek en systeem. Er was geen visie. Marokkanen in marokko hebben niet het niveau van de europese top. Vandaar dat wij er niet bij waren. Sinds de hele bond onder de loep is gegaan en de bondscoaches ook uit europa werden gehaald zoals renard, regragoui en pim verbeek.

Het enigste wat ik zeg is dat marokko tegen de absolute top aanleunt. We zijn het niet. Maar we kunnen zeker winnen. Je kan niet zeggen dat we met geluk van de wereld nummer 4 België hebben verslagen met 2-0. Met geluk van spanje winnen. Op wk2018. Hadden we ook gelijk gespeeld tegen spanje. Portugal nummer 7 van de wereld ook gewonnen. Van Brazilië wel vriendschappelijk afgelopen jaar ook van gewonnen nummer 5. En tegen kroatië ook een gelijkspel. Dit is allemaal in 1 jaar en 4 maanden gebeurt.

23 maart 2024 om 11:34

Nou nog niet uitgelogd dus toch even jou uit je droom helpen: ze leunen ook niet tegen de absolute top aan. De afgelopen Afrika Cup was alweer een bevestiging dat die 3e plek op het WK een toevalstreffer was. Veel poeha en hosanna naar aanloop van de Afrika Cup ook bij de NOS. We zouden de grote favoriet even goed in kaart brengen. Precies 0x hebben ze mij kunnen bekoren.Die oefenwedstrijden zeggen mij niks. Ik kijk naar prestaties wanneer het daadwerkelijk om de prijzen gaat. Als Marrokko 10x tegen Portugal, Brazilie of Spanje speelt, gaan ze er 8x gewoon met de staart tussen de benen vanaf.

23 maart 2024 om 11:52

Als marokko de wk weer halve finale halen in 2026 zijn we dan wel top of nog steeds niet? Ik vind 5 spelers van marokko met de top meekunnen op niveau. Daar kunnen we eeuwen over discusseren maar het is allemaal subjectief. De vraag is, als marokko het weer doet neem je dan je woorden terug?

23 maart 2024 om 13:26

Het is niet subjectief. Ik kan hier schreeuwen dat Marten de Roon meekan met de absolute top, dat slaat echter helemaal nergens op en dat klopt niet. De Roon en Amrabat is ongeveer hetzelfde niveau.

Frankrijk stelt niks voor zonder Mbappe? Lol. Zij hebben op 9 plekken een betere speler dan Argentinie.

Griezmann, Dembele, Kounde, Maignan, Nkunku, Coman, Tchouameni, Camavinga, L. Hernandez, T. Hernandez, Zaire-Emery, Diaby en zo kan ik nog wel 20 spelers noemen die tegen de Europese top aanschuren, of het zijn. Echt met afstand het meest complete elftal van de wereld. Die Ben Seghir waar jij zo hoogdravend over bent zou bij Frankrijk 15e in de pikorde zijn.

23 maart 2024 om 13:34

Turkije was totaal anders dan Marokko, verliezen in de groepsfase met wereldploegen zoals China en costa Rica..Japan in de 1/8 finale .. golden goal Senegal kwartfinale, halve finale verloren (normaal) en een uitgeblust en deze keer geen omgekochte wedstrijd met zuid Korea. Marokko had een veel moeilijkere route..vergelijking raakt geen wal

23 maart 2024 om 15:05

Marokko is het meest recente toernooi uitgeschakeld in de 8e finale door Zuid-Afrika gap.Die halve finale is net zo een once in a lifetime happening zoals Turkije in 2002.Maar daar kom jij over 50 jaar pas achter denk ik. Terwijl wij dat nu al inzien. Marokko moet komende 20 jaar structureel presteren op eindtoernooien willen ze tot de top behoren. Top 10 hebben ze nooit toe behoord en gaan ze komende jaren imo ook niet tot behoren. Top 15 betwijfel ik ook. Je steekt er op je eigen continent niet eens boven uit man. Waar heb jij het over?

23 maart 2024 om 16:25

Ja we hadden het toch over wk? Marokko staat gewoon op nummer 12 fifa ranking dus top 15 is 100% een feit of je het wilt of niet. Je doet alsof we met china en finland in de poule zaten? Vervolgens ook nog portugal en spanje uitgeschakeld. En vervolgens 4-0 pak slaag van frankrijk hebben gekregen?

Je volgt marokko niet eens, je weet niet wat voor visie ze hebben op wat basseer je dat ze niet weer ver kunnen komen op het wk? Jij begrijpt niet dat clubcompetitie en wktoernooien totaal andere soort voetbal is. En we zaten ook met canada in de poule die ook toppers heeft zoals davies dus hoe kan je 5 wedstrijden geluk aan je zijde hebben? Ja als we net als turkije tegen costa rica, china, japan en senegal moesten dan mocht je zeggen once in a lifetime ja. Belgie nummer 4, kroatie finalist 2018 en halve finalist 2022. Portugal ek winnaar en spanje wk winnaar 2010 dat allemaal doorstaan met verlenging 120 minuten lang de 0 is allemaal geluk. En tegen frankrijk hadden we genoeg kansen gecreëerd.

Waarom lukt het kroatie wel om steeds ver te komen met 4 miljoen inwoners en alleen wereldtop modric hebben ze voor de rest niet? Omdat ze toernooiploegen zijn met de beste taktiek. Dan kan je brazilie, spanje, portugal of engeland zijn je word gewoon opgegeten. Waar is duitsland? Voetbal kan zo omgedraaid worden met nieuwe toplanden. België idem dito is klaar.

23 maart 2024 om 23:46

Marokko is een kleine speler op voetbalgebied. Altijd geweest en dat zullen ze altijd blijven. Je praat nu over het WK maar je negeert hun meest recente toernooi waarvan het deelnemersveld van lager niveau was. En op dat niveau konden ze al geen potten breken. Dus mijn stelling dat die derde plaats eerder toeval was en waarschijnlijk nooit meer zal gebeuren (zoals de hele geschiedenis tot nu toe al heeft laten zien), is waarschijnlijker dan jouw idee dat Marokko de komende jaren een absolute grootmacht of outsider voor een WK titel wordt.Je slaapt. Word wakker!PS: Kroatie is gewoon een bewezen voetballand. Staan er haast altijd en presteren met regelmaat. Dat moet Marokko nog zien te behalen. Maar als je 8e finale Afrika Cup al gaat slapen tegen Zuid-Afrika, tja dan ben je echt niet zo goed als denkt. Laat staan datgene wat jij hier allemaal beweerd en hoopt. Je bent totaal niet objectief. Het begint zelfs irritant te worden. Hemel je land toch niet zo op gebaseerd op onderbuikgevoelens.Die fifa ranking zegt me weinig. Duitsland staat 16e. Maar als ik die net zie spelen tegen Frankrijk: die tikken Marokko van Tetouan naar Marrakech en terug. Ivoorkust staat 39e maar wint recent de Afrika Cup.

24 maart 2024 om 04:09

Weetje wat het grappige is ? Dat Turkije leuk en aanvallend voetbal liet zien op dat wk hebben het wereld elftal van Brazillië erg moeilijk gemaakt. Marokko daar in tegen speelde elke wedstrijd met 9 man achterin en loerden alleen maar op de counters. Jaar later vliegen ze er kansloos uit tegen Zuid Afrika

23 maart 2024 om 11:53

Gast die jongens hebben gister de hele dag gevast.

24 maart 2024 om 17:06

Oh, dat deden ze voor het eerst? Je weet vooraf gewoon al dat dit dan als excuus aangedragen wordt...

23 maart 2024 om 12:52

Een wedstrijd tegen Angola is anders dan een wedstrijd tegen Frankrijk of Argentinië. Als je veel afrikaanse wedstrijden bekijkt zul je dat begrijpen. Marokko zou het op een ek veel beter doen dan op een afrika cup. Het voetbal in afrika is heel erg fysiek en de omstandigheden zijn heel anders waardoor je je spel niet kunt spelen en automatisch meegaat in het vecht voetbal. Zo een wedstrijd is geen meetlat!

24 maart 2024 om 17:08

Volledig eens dat deze wedstrijd niet als maatstaf gebruikt kan worden, maar het is vrij onzinnig om na deze pot te zeggen dat ze op het niveau zitten van Frankrijk, Argentinie etc. Daarvoor hebben ze niet genoeg kwaliteit in de selectie, ook al spelen er een paar bij grote clubs.

23 maart 2024 om 13:53

De milde manier waarop je je uitdrukt is aandoenlijk Samcro. Hulde voor je beheersing, want vertroebelen is nou niet bepaald de term die komt bovendrijven. Leuke ploeg hoor, Marokko. Voor mij is echter het enige dat van belang is, dat Brahim fit en ongeschonden terugkeert naar Madrid. De rest zal het me een worst wezen.

24 maart 2024 om 17:08

Je kent me RM, ik ben de rust zelve.

Ook wel een lekkere debuut van Carmo. Die heeft voor Angola gekozen, wat best een verassing is, want het was wel een jongen met potentie om het Portugese elftal te halen. Was al een keer eerder bijgeroepen. Maar het lijkt erop dat hij net als Ferro (zelfde traject) achter gaat lopen in zijn ontwikkeling na zijn grote transfer naar Porto, waardoor die nu voor Angola heeft gekozen. Maar ja, bij je debuut een eigen goal maken is ook niet heel chill.

Die tataas worden ziek ze hebben alle hoop gevestigd op Xavi Simoms haha dat zou nu een mooie pot zijn we klaren ze Marokko is coming up.

Tja Nederlanders die over het Nederlandse elftal lopen te zeiken is iets wat normaal is geworden, maar na het lezen van de comments komen nu ook Nederlanders op Marokko beetje te zeiken en op een denigrerende manier nog ook… Dat gezeik en zuur doen zit blijkbaar echt in het dna van de Nederlanders.

23 maart 2024 om 13:28

Zeiken nog wel? Er wordt hier gereageerd op iemand die Marokko vergelijkt met Frankrijk en Engeland Dat slaat nergens op.

Als dat al zeiken is.. moeten we hier allemaal Marokko mee omhoog praten of mag er kritisch gereageerd worden?

23 maart 2024 om 16:03

Lees reactie van Wendy en samcro maar ff…

Marokko stelt niet veel voor in voetballerij. Op het wk hadden ze beetje geluk. Met het hele team achterover leunen en van uit de counter toe slaan. Als marokko zelf het spel moet maken dan bakken ze er niets van en lijkt als of ze nooit hebben gevoetbald. Dat zag je ook op de afrika cup. Iemand noemt amine adli als bankzitter bij bayern leverkussen en 23 jaar oud is en vervolgens marokko wil vergelijken met top landen waar van hun spelers van 18 19 21 22 23 als basis staan bij de top ploegen. Grappig
lekhedim is 18 jaar en speelt bij realmadrid b dan vervolgens zeggen dat marokko vergelijken kan worden met Brazilianen. Brazilianen lachen je vierkant uit. Real Madrid betaalt 60 miljoen voor 17 jarige Braziliaan. Fc barcelona die ook zo bedrag heeft neer gelegd voor Braziliaanse top talent en chelsea die miljoenen betaald voor 17 jarige Braziliaan. Droom verder top ploegen zouden niet eens 60 miljoen euro betalen voor de beste speler in het marokkaanse elftal hahahaha

23 maart 2024 om 16:02

Hahahaha je moet wel bizar veel geluk hebben als je België, Spanje en daarna nog eens Portugal uitschakelt. Hou toch op man, blijf maar focussen op NL want die gaan als een tierelier hè…😴 de lichting van Marokko ziet er in ieder geval beter dan die van NL uit

24 maart 2024 om 00:00

Ik lach jou uit met je laatste zin. Nederland op voetbalgebied vergelijken met Marokko is hetzelfde als een Lamborghini vergelijken met een Golf 4 die regelmatig uitvalt.

Spelers, clubs, prestaties: Marokko mag niet eens kijken naar de schoenen van Nederland op voetbalgebied. Laat staan strikken.

24 maart 2024 om 08:37

Lol nederland? 🤣🤣. Flekken is natuurlijk beter dan bono, wijnaldum is beter dan diaz toch? Frimpong is ook beter dan hakimi zeker? Zelfs en-nesiry heeft 2 keer meer goals gemaakt dit seizoen dan depay. En-nesiry (10) depay (5)

Enigste spelers die beter zijn is van dijk en rijnders.

Effe specsavers bellen jij

23 maart 2024 om 16:54

Ja net zoals anthony meer dan 80 miljoen heeft gekost. Bakt hij er wat van? Het is algemeen bekend dat marokkaanse topvoetballers niet voor hoge bedragen worden gehaald. Kijk maar naar el hamdaoui kampioen met az in zijn prime. Wie wilde hem kopen? Alleen fiorentina. Belhanda kampioen met montpellier frankrijk. Taarabt bij queens park rangers naar de premier league beste speler van qpr. Niemand wilde ziyech kopen bleef nog bij ajax omdat niemand concreet was terwijl hij met ajax halve finale champions league haalde.

Tegenwoordig kijken ze niet meer naar technische vaardigheden. Ze kijken ben je snel? Ben je fysiek sterk en daarna word je als poppetje gebruikt zoals de coach het wilt. Hele tijd tikken en opbouwen en weer balletje terug. Enigste die leuk voetbal speelt is manchester city. Terug naar onderwerp waar is brazilië dan op het wk? Worden er gewoon eruit geknikkerd door een paar oostblokkers. In het hedendaags voetbal zijn de bedragen flink omhoog gegaan maar dat zegt niks over de voetbalkwaliteiten.

23 maart 2024 om 23:57

Paar oostblokkers? Kroatie is een voetballand van statuur man. 1998 nog derde he? Toen Marokko zogenaamd een gouden generatie had met Hadji, Naybet, Bassir, Chippo, Hadda en consorten. Waar waren die toen dan? Je praat denigrerend over een land dat historisch gezien mijlenver boven de jouwe staat.

Vervelend mannetje ben jij. Valt weinig nuance te bespeuren bij jou. Respectloos ook nog.

24 maart 2024 om 04:17

Man man man paar oostblokkers zegt ie. Die oostblokkers hebben wel de derde plaats geclaimd op het wk tegen nota bene Marokko werd het 2-1

24 maart 2024 om 08:29

Ja omdat jij het niet begrijpt ga ik het nog een keer uitleggen. Volgens jou en anderen moet je wereldspelers hebben om bij de top te horen. Ik zeg dat het niet zo is. Daarom gebruikte ik kroatie als voorbeeld. Hun hebben alleen modric voor de rest allemaal oostblokkers ja. Dat is niet denigrerend. Het is juist het tegendeel dat zonder wereldspelers je bij de absolute top kan behoren. Maar ja voorbeelden begrijpen is alleen heel moeilijk voor jou en andere he? Alleen maar kleine foutjes zoeken dat ik oostblokkers als woord gebruik. Is dat een scheldwoord dan? Dus voor de laatste keer. Een paar oostblokkers die niet wereldspelers hebben maar hardwerkende spelers die 1 team zijn en door het vuur gaan voor elkaar.

Terug naar onderwerp. Ik volg marokko sinds 2004 en ik heb ook al duizend keer gezegd dat zonder een goede coach en zonder een goede bond je niks gaat bereiken. Dit is nu bij marokko veranderd. Plus toptalenten die bij marokko aanschuiven geloof ik dat we iedereen kunnen verslaan en met het niveau meekunnen. Dat is de instelling die je moet hebben. Spelers als amrabat zijn ook bij marokko niveau te laag. Daarom zeg ik je volgt marokko niet. We hebben el azzouzi die het spel versneld. Maar ik heb zijn naam niet genoemd omdat ik weet dat je kinderachtig bent dat je dan weer gaat reageren dat ik el azzouzi opnoem. Maar daarom zeg ik ook, als je marokko volgt en de spelers dan begrijp je waarom ik zeg dat ze meekunnen met de wereldniveau. Elke 3 maanden komen er nieuwe spelers bij. In 2018 mochten wij al blij zijn dat we 1 speler hadden die in de top speelde namelijk hakimi. Voor de rest hadden we niemand in de top. En nu zijn het alweer 5/6 spelers die in de top 3 van de spaanse, franse en duitse competitie spelen. Met de potentiële spelers die ook meekunnen in de top 3 omdat ze aan mijn eisen voldoen (technisch snel) en snelle tempo opvoeren weet ik dat ze wereldniveau als team zijn. En daarom gebruikte ik kroatie. Je hoeft niet net als frankrijk 5 elftallen met topspelers maken die in de top spelen om bij de wereldtop te horen. Zelfs nederland heeft meer spelers op hoog niveau dan kroatie. Het is niet een wedstrijd de meeste spelers op hoogst niveau hebben. En over afrika cup heb ik al heel vaak gezegd dat je niet in je spel kan komen door tackles op de benen. Kijk naar de foto van diaz met hakimi. Zijn hele teen was onder de bloed. Ga jij maar spelen tegen afrikanen die alleen maar op je benen en voeten staan en trappen. En in 36 graden hitte met een polleveld in congo. Didier drogba heeft zelfs een burgeroolog laten stoppen. In togo werd adebayor met zijn spelersbus beschoten. Weet waar je over praat of wees stil. Voor de rest ga ik niet meer praten over afrika

Het was weer veel dreiging maar weinig stootkracht. Geen enkele uitgespeelde kans zoals gewoonlijk. Nee, Regragui heeft het zeker nog niet op een rijtje. Zijn tijd begint denk k ook te tikken. Met dit materiaal hoor je gewoon met minimaal 3-0 te winnen van Angola.
Wel blij met Diaz. Speelde een goede wedstrijd.

Marokko stelt niets in voetballerij. Zelfs in Afrika stellen ze niet veel voor. Ik heb paar westrijden gezien van marokko en wat mij opvalt bij die westrijden dat marokko echt drama is. Ze kunnen niet eens 6 keer over passen en ze kunnen zelf totaal niet voetballen of het spel maken. Op het wk waren ze gewoon niet top het is bus parkeren dan zien waar het schip eindigt. Op afrika cup zagen wij het al dat marokko absoluut geen top voetbal land is en het spel voetbal niet begrijpen en er zit totaal geen idee achter. Je hebt altijd landen of clubs in toernooi verassen zo als de Grieken de Ek wonnen of porto de beker met grote oren wonnen of psv half finale haalt dan is dat ook vaak 1 malig of turkije half finale wk heeft gehaald in die tijden wouden Turken ons laten geloven dat turkije een top voetbal land was.

Jij noemt elhamdoui of belhanda niemand kent deze spelers ik kan je zo 100 Braziliaanse namen opnoemen die over heel de wereld bekend zijn en wereld sterren zijn. Dat marokkaanse spelers lage prijs kaart hebben is dat er nooit 5 top teams zich melden voor zo speler. Als er 5 top teams zich melden of in beeld is dan schiet de prijs kaart wel omhoog. Het is schande dat jou land marokko met mijn land Brazilië wilt vergelijken terwijl wij al aantal wk hebben onze naam hebben geschreven . Als Brazilië voor wk kwalificeert dan is dat omdat wij om die prijs mee moeten doen en samba voetbal willen verdedigen en niet bus parkeren dan zien waar het schip land.

Het is schande dat jij marokko naast Brazilië wilt plaatsen tewijl marokko sinds 1988 nog maar 1 keer verder gekomen dan kwart finale en zijn vaak in groepsfase ook uitgeknikkerd in Afrika ook in Afrika stellen ze niets voor en 20 jaar lang niet gekwalificeerd voor het wk dat wil je top land noemen omdat je paar talenten wil noemen die bij excelsior rdam voetballen en real Madrid b terwijl talenten van top landen al op het hoogste niv presenteren en spelen.

Marokko is niv Bosnië Servië Schotland oekraine of ik schat ze zelfs lager dan dat. Marokkaanse Olympische spelen heeft gisteren verloren van Oekraïne.

Haha Kroatië alleen luca als marokko spelers had wat Kroatië in team heeft dan zouden je ze allemaal opnoemen en top spelers noemen. Je hebt marokkaanse bril op. Je noemde eerder manchester city als enige team die echt voetbalt waar ik het niet mee eens ben maar goed maar ik kan je wel vertellen dat 3 kroaten bij dat team spelen. Dan heb je nog mario PasalicMarokkaanse elftal bestaat vaak uit spelers die heel weinig minuten maken bij hun clubs en sommige spelen helemaal niet bij hun club dat wil je top land noemen hahha. Waar spelers niet eens veel minuten maken bij de clubs en spelen in het marokkaanse elftal omdat ze niet zo veel keus hebben dat wil je een top land noemen en als ze bij top clubs spelen zou je nog zeggen oke maar geen minuten maken bij sub club en dan vervolgens ze top noemen is lachwekkende

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren