Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real alvast bezig met 2024: ‘Mogelijke opvolger Ancelotti gespot in Engeland’

Laatste update:

Roberto De Zerbi moet Carlo Ancelotti opvolgen als trainer van Real Madrid, zo weten diverse Spaanse media dinsdagochtend te melden. De 44-jarige Italiaan wordt in de Spaanse hoofdstad gezien als de ideale man om het werk van zijn twintig jaar oudere landgenoot over te nemen. Het contract van Ancelotti bij Real loopt komende zomer af, terwijl De Zerbi bij Brighton & Hove Albion nog tot medio 2026 vastligt.

De Koninklijke is al even bezig aan een verjonging van de selectie, daar succesvolle krachten uit het recente verleden richting het einde van hun carrière gaan. De clubleiding van Real ziet komende zomer als het geschikte moment om ook een jonge en innovatieve oefenmeester aan te stellen.

Ancelotti loopt namelijk uit zijn contract. De 64-jarige succescoach wordt in Brazilië, Spanje en Italië hevig gelinkt aan het bondscoachschap bij de Gele Kanaries. Fernando Diniz is momenteel interim-bondscoach bij de Brazilianen, maar zijn contract loopt eind mei af. Het dienstverband van Ancelotti in Madrid stopt een maand later, waardoor de weg openligt.

De Zerbi moet Ancelotti doen vergeten bij Real, dat inmiddels al contact zou hebben opgenomen met de oefenmeester en zijn management (Excellence Sport). Real-voorzitter Florentino Pérez is gecharmeerd van het attractieve en verzorgde voetbal dat De Zerbi heeft laten zien bij Brighton en Shakhtar Donetsk.

Daarnaast is Pérez van mening dat De Zerbi heeft laten zien dat hij goed kan omgaan met de nieuwe generatie voetballers. Real heeft met Arda Güler (18), Jude Bellingham (20), Eduardo Camavinga (21), Rodrygo (22) en Vinícius Júnior (23) een vijftal aan jonge sterren in huis, die het mondiale voetbal het komende decennium moeten domineren.

Het zal niet makkelijk worden voor Real om De Zerbi los te weken bij Brighton, daar hij na dit seizoen nog voor twee jaar vastligt. The Seagulls wisten in september 2022 al behoorlijk te verdienen aan een manager, toen Graham Potter en zijn staf voor zo’n 25 miljoen euro werden overgenomen door Chelsea.

Momenteel staat De Zerbi met Brighton op de achtste plaats in de Premier League, met slechts twee punten minder dan nummer zes Manchester United. In de Europa League staat de Engelse middenmoter op de tweede plaats in Groep B met zeven punten. Koploper Olympique Marseille pakte een punt meer, terwijl AEK Athene en hekkensluiter Ajax het beduidend minder doen. De Amsterdammers werden tot tweemaal toe met 2-0 verslagen door Brighton.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Persoonlijk geef ik liever de voorkeur aan Xabi Alonso als opvolger van Ancelotti. Hij kent de club al wat een uitstekend voordeel is. Daarnaast vind ik Xabi Alonso meer losser dan De Zerbi. Dat is wat de huidige groep zo kenmerkt qua teamgeest met elkaar. Ook is Brighton inderdaad niet een makkelijk onderhandelingspartner. Die gaan heel veel geld vragen om hem te kunnen losweken daar.

21 november 2023 om 13:07

Dan kan de afkoopsom van 16 miljoen, als die klopt, nog goedkoop uitvallen inderdaad als je naar de transfersommen van Brightonspelers zonder clausule kijkt.

21 november 2023 om 14:26

Groot voordeel is natuurlijk dat Alonso als geen ander de wetten van het topvoetbal kent. Is 15 jaar lang een van de beste middenvelders ter wereld geweest. Gespeeld bij Liverpool, Real Madrid en Bayern München. De Zerbi heeft zijn hele carrière tot dusver bij relatief kleine clubs gebivakkeerd.

Bij een club als Real Madrid gelden andere regels. Niet alleen de druk van buitenaf, de meest kritische fans van Europa, de media (kranten die vrijwel exclusief met Real bezig zijn), maar ook intern (de politiek in de bestuurslagen) en een groep van 20-25 topvoetballers die je allemaal tevreden moet houden. Ik denk dat bijv. een Kroos eerder van Alonso accepteerd als zijn rol kleiner wordt dan van De Zerbi.

Dan lijkt Alonso mij toch een betere optie eerlijk gezegd. De Zerbi heeft het uitstekend gedaan bij Sassuolo en Shaktar en nu natuurlijk geweldig bij Brighton. Maar bij Brighton kwam hij wel terecht in een elftal dat al goed draaide, waarna hij het uiteraard nog beter liet draaien.

Qua voetbal vind ik Alonso echter minstens even indrukwekkend als De Zerbi en hij kwam terecht bij een volledig vierkant draaiend Leverkusen en draaide dat echt geweldig om. Daarnaast is hij een (soort van) clublegende en sowieso een legende van het Spaanse voetbal. Ook lijkt het me beter voor Courtois. De Zerbi verlangt namelijk toch echt waanzinnige dingen van zijn doelman op voetballend gebied en schuift daarvoor betere keepers gewoon aan de kant. En Courtois lijkt me niet echt binnen dat voetballend stramien te passen.

21 november 2023 om 13:57

Klopt inderdaad, ik had zelf nog niet nagedacht over Courtois maar die past niet in de speelstijl van de Zerbi.

Voordeel is wel dat de Zerbi in een 433 speelt, terwijl Alonse een 541 speelt. Dat betekent dat je bij Alonso sowieso wingbacks, een extra cv en een 10 of een spits moet halen om het elftal naar zijn hand te zetten.

Rodrygo en Vinicius passen sowieso minder bij Alonso zijn speelstijl, net als Mendy en Carvajal.

Denk dat beide coaches een succes kunnen zijn bij Real, zolang papa Perez maar volledig achter zijn keuze staat en de middelen beschikbaar stelt om de selecties naar de smaak van de trainer te maken. De basis staat in ieder geval uitstekend.

Courtois
Militao
Aankoop
Alaba
Aankoop
Tchouamene
Camavinga
Aankoop
Bellingham
Endrick
Vinicius
21 november 2023 om 15:23

Ik denk wel dat Xabi tactisch sterk genoeg is om flexibiliteit voor de dag te brengen op dat gebied.

@RealMadrid heeft hier recent ook een tactische bespreking gedaan van het systeem van Leverkusen en daar was de conclusie eigenlijk dat het heel goed bij de huidige selectie van real past.

21 november 2023 om 17:34

541 (5221 eigenlijk) op papier maar gewoon een 4231 in praktijk. Als je naar de heatmaps of de gemiddelde posities kijkt is dat heel duidelijk.

Wat hij nu met Bayern doet kan je 1 op 1 kopieeren naar Madrid met een paar aanpassingen en zou gewoon prima werken. Rodrygo zou buiten de boot vallen denk ik want hij zou wel een spits willen (zoals elke coach los van het systeem) maar een uit het lijstje Rodrygo, Vini, Valverde, Bellingham, Camavinga, Tchouameni valt volgend seizoen sowieso buiten de boot als er een spits wordt aangetrokken en Rodrygo is dan de meest voor de hand liggende.

21 november 2023 om 13:58

Als de komst van De Zerbi betekent dat Courtouis oprot van RM, dan ben ik volledig voor zijn komst.

21 november 2023 om 14:09

Wat is er mis met Courtois? Hij lijkt het gewoon goed te doen bij RM? En wie zou je dan graag willen zien als keeper bij RM?

21 november 2023 om 15:21

Er nog niet over heen dat je het helemaal fout had betreffende zijn kwaliteiten bij zijn komst?

21 november 2023 om 15:49

1 van de beste keepers (pre-blessure), maar moreel helemaal failliet.

21 november 2023 om 16:58

Unai Simon zou ik wel graag zien komen. Speelt al jaren erg sterk, Spaans international en is goed zowel op de lijn als met de voeten. Bovendien loopt zijn contract in 2025 af..

21 november 2023 om 17:35

Ik vind Courtois qua persoon maar een droeftoeter maar moreel helemaal failliet? Hoezo dat nou weer? Je doelt toch niet op het feit dat ie pro-Israel is omdat zijn vrouw Israeli is? Dat zou wel weer typerend idioot zijn.

21 november 2023 om 17:43

Dat is wel nog niet half de keeper die Courtois is. Met Simon op doel had real een CL minder.

21 november 2023 om 18:03

Ahh, als je vrouw Israeli is, dan mag je zo’n …. regime steunen. Begrepen.

21 november 2023 om 18:34

Jij steunt dan weer Poetins invasie als ik het me goed herinner (anders excuses). Maar dat zal genuanceerder liggen neem ik aan?

21 november 2023 om 18:36

Excuses aanvaard. Gasten als jou hollen “nuance” helemaal uit.

Doe niet moeilijk en stel Xabi Alonso aan

Xabi Alonso of De Zerbi zijn denk ik de meest logische opvolgers van Ancelotti voor Real Madrid. Ik denk zelf dat Alonso een streepje voor heeft vanwege zijn verleden bij Real, bovendien moet De Zerbi het seizoen nog maar eens overleven. In Engeland kun je in een maand tijd van hero naar zero gevallen zijn en met een doos onder je arm op straat komen te staan!

Blijf zelf hopen dat de Zerbi ooit naar juve komt. Dat er tenminste fatsoenlijk voetbal op de mat wordt gelegd. Deze selectie kan dat. Eerste wedstrijd bewijst dit, waar juve dominant en verzorgd voetbal speelde. Tegenstanders komen dan niet aan te pas.

Waar het nu weer ouderwets counter voetbal is. En sommige potjes op goed geluk worden gewonnen.

Ben benieuwd waar Guintoli mee komt. Sluit niet uit dat er verlengd wordt met Allegri als Juve kampioen zou worden van Italië. Wat een ramp zou wezen.

Ik zou persoonlijk toch voor Alonso gaan, hoewel De Zerbi ook een uitstekende trainer is en al bij diverse clubs heeft laten zien erg goed te kunnen presteren. Beide spelen vermakelijk voetbal en gaan een grote carrière tegemoet als ze deze lijn voortzetten. Ik vind Alonso, vanwege zijn verleden bij Real, de meest geschikte man voor komende zomer. Hij past erg goed bij de club, is Spaans van origine en heeft een moderne geest. Zet dat af tegen het feit dat hij talent laat spelen, ontwikkelt en Real daar van bulkt en je hebt de ideale match. Het wordt interessant om te zien wie uiteindelijk de vervanger van Ancelotti zal gaan worden en wat dit voor positieve danwel negatieve impact op Real zal gaan hebben. Ancelotti speelt wellicht niet het meest moderne voetbal, maar die man weet als geen ander hoe je die belangrijke trofeeën binnensleept.

Lijkt me strategisch spelletje van Real. Het zou me heel sterk verbazen moest het niet Alonso worden.

Doe wordt met huid en haar opgevreten door de kleedkamer dan wel de media in Madrid. Lijkt me geen slimme keuze. Voor mij blijft Xabi de absolute favoriet.

Zou toch leuk zijn om eens een coach bij Real te zien die echt voor aantrekkelijk voetbal staat, heeft La Liga hard nodig. Denk dat Xabi wel eens de volgende kan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren