Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rafael van der Vaart ziet nieuw geval van ‘Kuip-vrees’: ‘Hij straalt niets uit’

Laatste update:

Rafael van der Vaart denkt dat Alireza Jahanbakhsh gebukt gaat onder de druk die het spelen in De Kuip met zich meebrengt. De analist van Studio Voetbal is ondanks de heldenrol van de Feyenoorder, die met twee goals een punt binnenbracht tegen PSV (2-2), niet onder de indruk. "Hij straalt niets uit", vindt Van der Vaart.

Pierre van Hooijdonk opent het woord over Jahanbakhsh, die tegen PSV na een uur spelen inviel. "Het is nog geen gelukkig huwelijk geweest, hoewel Arne Slot hem vaak gebruikt", ziet Van Hooijdonk. "Maar hij gebruikt hem vaak wel omdat Jahanbakhsh zoveel werk verzet. Dan moet hij de back tegenhouden. Als je een buitenspeler bent, wil je liever gebruikt worden omdat je je man elke keer passeert. Hij wordt eigenlijk om de verkeerde reden ingebracht."

Van der Vaart trekt een parallel met een Feyenoorder uit het verleden. "Je hebt Jahanbakhsh nodig als het niet loopt, maar ik vind hem een beetje als Anthony Lurling. Die heeft een beetje Kuip-vrees. Hij was echt een goede speler bij sc Heerenveen, zoals Jahanbakhsh dat was bij AZ. Maar De Kuip is dan toch erg groot. Als het meezit, dan loopt het wel. Maar vandaag dacht ik in het begin: daar gaat hij weer... Die rake kopbal was eigenlijk zijn eerste goede moment." Jahanbakhsh kopte in de 81ste minuut binnen uit een fraai boogvoorzetje van Oussama Idrissi.

Arno Vermeulen ziet Jahanbakhsh regelmatig worstelen in Rotterdam-Zuid. "Ze fluiten hem snel uit, hoor. Als hij één bal verkeerd raakt, dan fluit de hele Kuip." Van der Vaart reageert: "Ja, maar terecht ook, want hij straalt niets uit. Iedereen van Feyenoord nam hem na die tweede goal ook mee, toen ging Jahanbakhsh met zijn vingers in de oren staan. Het is echt een gevecht voor hem. Hopelijk helpt deze wedstrijd hem daar een beetje doorheen. Maar ik ben nog niet kapot van hem, als ik heel eerlijk ben."

Van der Vaart is wél fan van Idrissi, die zeer sterk inviel op de linkerflank bij Feyenoord en beide assists voor zijn rekening nam. "Idrissi is in mijn ogen tien keer beter dan dat Jahanbakhsh is. Het komt er bij hem ook nog niet helemaal uit, maar als je hem vandaag ziet invallen... Eigenlijk door hém heeft Feyenoord 2-2 gespeeld. Hij heeft zoveel dreiging in die een-tegen-een. Jordan Teze was eigenlijk, totdat Idrissi inviel, de beste op het veld, na Xavi Simons dan. Toen Idrissi inviel dacht ik: nu gaat het gebeuren. En het gebeurde ook."

Heeft Alireza Jahanbakhsh last van 'Kuip-vrees'?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zit Van der vaart daar aan tafel als die zulke onzin verkoopt kan die beter op dit forum mee posten. vind Jahanbakhsh alles behalve kuipvrees uitstralen.

5 februari 2023 om 23:15

En Idrissi 10x beter dan Alireza noemen 😂

5 februari 2023 om 23:21

Ben het eigenlijk wel met Van der Vaart eens. Die jongen loopt zwaar gefrustreerd rond al meer dan een jaar. Dat uit zich af en toe ook in vreemd gedrag. Dat hij Idrissi 10 keer beter noemt snap ik overigens niks van.

6 februari 2023 om 06:37

Klopt wel dat Ali gefrustreerd over het veld loopt. Was vroeger de vredestichter maar staat nu vaak vooraan om te ruziën. Zal met druk te maken kunnen hebben of hij wilt niet meer die softie zijn maar ik zie niet dat dit met een Kuipvrees te maken heeft.

5 februari 2023 om 23:28

Van der Vaart moet lekker naar Roemenië emigreren. Hebben we daar geen last meer van!

5 februari 2023 om 23:51

Omdat iemand een andere mening heeft dan jij moet hij maar het land uit?

5 februari 2023 om 23:28

Ik vond Teze ook behoorlijk sterk spelen, maar tegen Idrissi was het helemaal weg. En dat terwijl Idrissi ook nog niet echt goed stats kan overleggen in de Kuip... Eigenlijk heel de voorhoede is twijfelachtig.
Dat zag vd Vaart dan wel weer goed.

Maar -als tegenstander- hoe zie jij Jahanbakhsh ?

5 februari 2023 om 23:36

Hoe ik Jahanbakhsh zie ? ik zie Jahanbakhsh als een speler die voor elke topclub in Nederland bruikbaar is. bij ons staat El Ghazi op die plek Jahanbakhsh is niet minder

5 februari 2023 om 23:52

Goh. Nu je het zegt. El Ghazi en Jahanbakhsh zijn echt EXTREEM vergelijkbaar haha. In letterlijk alles. Enkel positief, naast het voetbal.

5 februari 2023 om 23:54

Ik ben persoonlijk niet op gek op hem, maar als je alternatief El Ghazi is, snap ik je wel.

Samen wel goed voor 3 van de 4 goals...

6 februari 2023 om 11:23

Het hebben over 'Kuip-vrees', terwijl een speler twee keer scoort bij een invalbeurt bij een 0-2 achterstand, terwijl het team alle moeite heeft om voorin iets te forceren. En dan wel fan zijn van Idrissi, die ik eerder dit allemaal vind uitstralen.

Het blijft een aparte analist die Van der Vaart, want Jahanbakhsh is vooral heel wisselvallig. Hij wisselt dit soort momenten af met slechte partijen. Iets wat overigens de hele voorhoede van Feyenoord last van heeft. Paixao, Dilrosun, Idrissi, Walemark, Jahanbakhsh. Ze kunnen de ene week fantastisch spelen en de andere week onzichtbaar zijn.

6 februari 2023 om 12:10

Ja je kon dit echt een halfjaar lang roepen over Ali maar dan doet die het op het moment dat die er 2 inlegt, en ook 2 knappe goals. Bovendien wordt die echt niet uitgefloten bij 1 mindere actie, hij werd tijdens het warmlopen al toegezongen nota bene.

Eens, oogt vaak erg wijfelend en zet z'n acties dan ook niet lekker door. Hopelijk vandaag vertrouwen getankt. Ook fijn om te zien dat Idrissi, sinds hij vanuit Sevilla naar Nederland is gekomen, voor het eerst weer fit en lichtvoetig oogt. Als die gaat draaien aan de linkerkant dan zal hij, in ieder geval tegen de subtoppers en ploegen daaronder, voor veel dreiging en rendement zorgen.

Echt een slechter vergelijk dan met Lurling is niet denkbaar. Alireza ligt heel goed in de kuip, sympathieke kerel, enorm veel inzet ook al is het er niet altijd even goed uitgekomen. Alireza is een topkerel, en we zullen hem altijd steunen.

Lurling, wat een absurd vergelijk, dan heb je een tik van de molen gehad hoor.

6 februari 2023 om 02:23

Bij Jahanbaksh wik je altijd een beetje op 2 gedachten. Als hij speelt verricht hij ontzettend veel werk en motiveert hij zn medespelers. Het ziet er echter vaak gewoon heel knullig uit en veel mislukt bij hem.

Dus het publiek houdt van m vanwege zn drive en werklust en hij heeft echt 100% voor de club, echter komt het er niet uit, zoals hij dat deed bij AZ

6 februari 2023 om 02:34

Eens, verschil tussen dag en nacht. Lurling was niet echt geliefd en mede later ook vanwege een incident met Kalou meen ik mij te herinneren. Jahanbakhsh lijkt in de armen te zijn gesloten dus die vergelijking loopt volledig mank.

Idrissi is 10x beter dan Jahanbakhsh volgens Vd Vaart. Hebben ze geen tv ontvangst meer op het kamp of wat?

Idrissi 10x beter? De beste man heeft welgeteld 2 verdienstelijke wedstrijden gespeeld. Toevallig was dit er een van. Tegen Sturm Graz was de tweede.

Niet voor niks dat Alireza toegejuicht werd in de Kuip toen hij ging warmlopen. In Utrecht sleepte hij ook al een gelijkspel, en bijna de winst, uit het vuur. Die speelt met eindeloze inzet.

Ik snap niet waarom er gezegd wordt dat hij snel wordt uitgefloten. In tegendeel hij is juist een van de publiekslievelingen en wordt vaak toegezongen, ondanks dat hij niet altijd naar behoren presteert.

6 februari 2023 om 00:39

Onvoorstelbaar. Het is zijn werk en hij praat klinklare onzin



Ben geen fan van Jahanbaks, maar het is gewoon een hele bruikbare speler voor in de selectie. Niet voor de basis maar in de breedte, kleine ruimte positiespel zijn niet aan deze draver besteed maar ruimte, voorzetten en uithalen. opertunistische speler die echt wel wat kan.

Iedereen bij Feyenoord steunt hem juist. Natuurlijk wordt er gefloten bij een slechte pass, maar dat doen we bij iedereen. Jahanbakhsh heeft bij vele ook juist de gunfactor, juist door zijn harde werken. Door het harde werken vinden de meeste dat hij juist bij Feyenoord past, dat hoort de club (wat mij betreft) ook juist uit te stralen.. Tuurlijk gaat niet alles perfect, maar bij welke aanvaller van Feyenoord zie je dat wel alles perfect gaat? precies..

Over het algemeen vind ik v/d Vaart wel van toegevoegde waarde bij voetbalprogramma's. Maar Jahanbakhsk is een super sympathieke jongen, die heel goed ligt bij zowel het publiek als de spelersgroep. Hij is de olie in de machine, en zorgt voor eenheid binnen de (bonte) selectie. Laat v/d Vaart lekker over Ajax praten, en neem hem af en toe met n flinke korrel zout. Hij zit hier helemaal naast, maar dat geeft niet. Ik heb de indruk dat Jahanbakhsk steeds beter in vorm komt. Ga zo door Alireza!

Een dodelijke combinatie. Talent en hard werken. Een garantie, met een beetje mazzel, om heel ver te komen. Hopelijk blijft xavi simons het volhouden om veel energie in z'n voetbal spel te leggen.

'Ze fluiten hem snel uit, hoor. Als hij één bal verkeerd raakt, dan fluit de hele Kuip.' Wat een onwetendheid. Ik heb zelden iemand die zo beneden verwachting presteert, zo vaak toegezongen horen worden. Vandaag werd er zelfs om hem geroepen, al ruim voordat hij erin kwam

6 februari 2023 om 02:26

Dat idee heb ik bij veel 'analisten', op Bruggink en Kwakman na eigenlijk

Onzin, Ik ben geen fan, want vindt Jahanbakhs geen bijzondere voetballer, maar de Kuip, zijn toezingen zijn juist de momenten waar zijn vertrouwen toeneemt. Laat hij nou net een speler zijn die er beter door gaat spelen.

geen Kuipvrees maar uiteindelijk mist hij, vooral aan de bal, techniek, handelingssnelheid, inzicht. Staat los van het gegeven dat hij een goede trap heeft maar als Feijenoord echt verder wil moet de kwaliteit van het spel op hoog tempo ook omhoog. en ik denk dat je daar betere spelers voor nodig hebt.

Haha Arno en eigenlijk ook de rest van de mensen daar laten maar weer eens zien dat zij hun werk totaal niet serieus nemen. Hoe kan je nou zeggen dat Alireza altijd uitgefloten wordt terwijl het tegendeel waar is?

Dat betekent dus dat je maar wat roept zonder je erin verdiept te hebben. Makkelijk geld verdienen zeg.

Ik vind het allemaal weer zo overdreven. "hij straalt niks uit" .. Dat is niet zoiets als dat ik zeg dat van der Vaart de dikste man ooit is of geen haar meer of zn hoofd heeft.

Bij jahanbakhsh heb ik het net niet gevoel of een beetje een pechvogel gevoel om het zo te verwoorden. Opzich laat hij geen verkeerde dingen zien maar steeds dat laatste beetje gaat steeds mis. Maar goed, elke buitenspeler van feyenoord is dit seizoen onbetwistbaar. Hopelijk gaat hij dit seizoen nog laten zien waarom hij zijn transfer naar brighton destijds verdiende.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren