Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Quinten Timber zorgt met actie voor verbijstering bij Pierre van Hooijdonk

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk is van mening dat Quinten Timber een gebrek aan scorend vermogen heeft. De analist van Studio Voetbal heeft zich verbaasd over de manier waarop de middenvelder van Feyenoord zondag tegen PSV (2-2) een grote kans om zeep hielp. Timber kreeg vlak na rust een opgelegde kans om de 1-1 te maken, maar verzuimde de bal tegen de touwen te schieten. Walter Benítez kon zijn weinig overtuigende schot gemakkelijk redden.

In de 53ste minuut van de wedstrijd zag Santiago Giménez zijn kopbal op prachtige wijze gepareerd worden door Benítez. De rebound van Timber kon de Argentijn een stuk makkelijker pakken, daar de inzet van de Feyenoorder recht op hem af kwam. Van Hooijdonk rekent Timber de gemiste kans aan. “Als je deze mist, dan is het toch een blunder? Hij moet deze binnen schieten. Hier gelden geen excuses voor.”

Timber staat na 24 wedstrijden voor Feyenoord op drie doelpunten en twee assists. Van Hooijdonk vindt zijn rendement te laag. “Een middenvelder moet een goal kunnen maken. Wanneer je zo afwerkt, krijg ik daar een moeilijk gevoel bij. Als je deze niet maakt, welke ga je dan wel maken?” Volgens Van Hooijdonk maakte Timber tegen PSV de verkeerde keuze. “Als je als middenvelder de bal zo inschiet, met binnenkant voet. De bal moet hoog of in de hoek. Als middenvelder werk je toch ook wel eens af op de training?”

De 21-jarige Timber was tegen PSV de vervanger van Sebastian Szymanski, die volgens Van Hooijdonk enorm werd gemist bij Feyenoord. “Kökçü speelde iets terug, Wieffer was goed, maar bij Timber zie ik het nog niet. Bij elke balaanname gooit hij zijn lichaam erin. Dat doet hij omdat hij tijd nodig heeft en de oplossing niet meteen ziet.” Zijn knieblessure houdt Szymanski de komende weken nog aan de kant waardoor Timber ook in het TOTO KNVB Beker-duel met NEC hoogstwaarschijnlijk weer zal starten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja. Dat was een slappe kt bal. Maar om daar nou een heel artikel aan te wijden? Pierre lijkt mij overigens niet de enigr die deze mening is toebedeeld.

6 februari 2023 om 13:56

Alles wat Feyenoord gerelateerd is levert natuurlijk lekker veel views en reacties op . Waardeloos schot inderdaad. Vind Timber eerlijk gezegd sowieso een beetje overschat. Het kan nog best wat worden, maar waar is hij momenteel nou echt heel goed in? Een middenveld Szymanski, Kokcu, Wieffer lijkt mij het beste middenveld van de Eredivisie.

6 februari 2023 om 13:59

Sangare, Guti, Simons zou ik ook nog aandurven als beste middenveld te bestempelen.

6 februari 2023 om 14:06

Dan toch niet de Sangare van de laatste paar maanden. Wat is die ver teruggezakt zeg. Xavi is wel echt buitencategorie inderdaad, heerlijke speler om naar te kijken.

6 februari 2023 om 14:08

Je hebt veerman echt nodig hoor. Guti is leuk, maar als veerman gaat strooien zit elke tegenstander in de shit. Zeker als je xavi simons voor je hebt staan.

Gisteren werd het middenveld van psv aardig overlopen toen simons op was. Voor veerman werd gewisseld liep dat beter.

6 februari 2023 om 14:13

Simons is natuurlijk geweldig bezig en Guti doet het goed dit seizoen, maar Sangaré vind ik tegenvallen. Met een Sangaré in vorm geef ik je gelijk, maar nu is de balans niet goed. Dat merk je vooral tegen mindere tegenstanders. Er is veel gezegd en geschreven over de restverdediging van Ajax, maar PSV kan er ook wat van. Zeker als Veerman en Sangaré samen spelen. De reden dat Veerman niet altijd speelt is volgens mij ook omdat sangaré niet het niveau haalt van de afgelopen seizoenen. Hij kan het risico dat Veerman meebrengt niet voldoende compenseren.

6 februari 2023 om 14:28

Alvarez/Kudus/Klaassen (of Taylor) zou ik ook durven bestempelen als het beste middenveld.

6 februari 2023 om 14:52

Simons staat zelden nog op het middenveld, net als Kudus. Het middenveld Szymanski, Kokcu, Wieffer is gewoonecht perfect in balans. Verdedigend ijzersterk, genoeg techniek in huis en scorend vermogen.

6 februari 2023 om 15:33

Ajax heeft het beste middenveld met Alvarez, Berghuis en Kudus. Helaas speelt dit middenveld nooit. Het is werkelijk bizar dat Taylor speelt ten faveure van een supertalent als Kudus. Met Alvarez als stofzuiger moet je in mijn ogen altijd spelen met Berghuis en Kudus.

6 februari 2023 om 16:17

Ik denk dat je bedoelt "op t middenveld", maar Taylor speelt natuurlijk niet ten faveure van Kudus. Die speelt rechtsbuiten omdat we geen betere rechtsbuiten hebben. Wat ik gister goed vond om te zien, was dat de wisselwerking tussen Berghuis en Kudus wel goed ging. Kudus af en toe vanaf het middenveld, Berghuis naar voren. Dan maakt het eigenlijk niet meer zoveel uit waar je Kudus neerzet. Persoonlijk zie ik hem ook op het middenveld, maar dan samen met Alvarez en Klaassen/Taylor. Met Kudus én Berghuis is denk ik te risicovol

6 februari 2023 om 17:34

Marton3103, grotendeels met je eens, al zat Kudus eerder dit seizoen weldegelijk bank omdat Taylor speelde. Daarnaast heb je zeker een punt qua risico afweging. Ik zou het echter wel aandurven met Alvarez er achter. Berghuis is naast zijn aanvallende kwaliteiten ook best een kuitenbijter vind ik.

6 februari 2023 om 13:57

Timber is mijn ogen een hele goede voetballer, maar ook eentje die meer een verbindingsspeler is dan een echte spelmaker of een stofzuiger. Hij draait over het algemeen juist overal slim zijn lichaam in, in tegenstelling tot wat Pierre zegt. Hij zorgt voor rust aan de bal en heeft de techniek om de bal vast te houden (of te verleggen) in een kleine ruimte. Natuurlijk had die bal moeten hangen (ik denk dat wij als amateurs hem nog hadden gemaakt) maar dat is geen reden om die jongen helemaal af te fakkelen.

6 februari 2023 om 14:10

Timber is de vervanger van Kokcu. Maar je kunt geen 2 kokcus opstellen. Die is gehaald om orrie te vervangen. Heb je volgend jaar een hele goede aan.

Voorlopig lekker met kokcu, wieffer en taabouni spelen..maar dat gaat slot helaas niet doen. Dan is bullaude ook een goede optie.

6 februari 2023 om 14:04

Vorige week riep hij nog dat 'het talent van Timber' afdruipt. Lekker consequent oftewel: geef je bek maar een slinker. Alles voor de kliks.

6 februari 2023 om 14:05

Was dat niet vd Vaart?

6 februari 2023 om 14:30

Klopt, dat was v/d Vaart, al roept die ook maar wat. Ik zie Timber ook meer als een verdedigende middenvelder.

6 februari 2023 om 14:24

Vind ik verder ook wel een hele controversiële mening hoor. Een verdedigende middenvelder met een gebrek aan scorende vermogen. Dat zie je nou nooit op de velden..

6 februari 2023 om 14:31

Precies.. ik hoop niet dat ze bij Feyenoord ook zo denken als v Hooijdonk en dat ze gaan verwachten dat de doelpunten van Timber af gaan komen. Tuurlijk moet hij een goal kunnen maken, 3/4 per seizoen bij wijze van, maar hij is niet de man die het in z'n natuur heeft zitten om vanuit alle hoeken en standen even een bal binnen te schieten.

6 februari 2023 om 14:42

Scheelt ook dat Timber geen verdedigende middenvelder is…

6 februari 2023 om 14:54

Maar ook geen nummer 10 of aanvallende middenvelder of hoe je het wil noemen. Gewoon een middenvelder die het moet hebben van hard werken, goede fysiek en kan verder aardig voetballen.

6 februari 2023 om 15:00

Het is gewoon een 8. Heel simpel, daarnaast is hij echt wel wat meer wat jij noemt. Hij heeft een goede techniek, amper van de bal te krijgen, inhoud en loopvermogen, goed aan de bal etc. Maar hij moet na de zomer als Kokcu weg is op zijn plek.

6 februari 2023 om 15:20

Dan zitten we toch aardig op 1 lijn, je beschrijft het alleen met meer woorden. Goede techniek, goed aan de bal (kan aardig voetballen). Amper van de bal te krijgen, loopvermogen (hard werken, goede fysiek).

Ik vind sws dat Timber te weinig brengt tegenover het bedrag wat hij gekost heeft. Het lijkt vooral dat hij zelf een verkeerd beeld heeft van zijn kwaliteiten. Hij komt het best tot zijn recht als 6 of zelfs rechtsback, maar vind zichzelf een aanvallende middenvelder.

6 februari 2023 om 13:43

Inclusief bonussen toch bijna 10 miljoen euro? Dat is een hoop geld ja, maarja dat krijg je met Eredivisiescouting. Dan betaal je al snel teveel geld. Een Sangare heeft bijv maar 7 miljoen gekost en gaat komende zomer voor sowieso 37.5 weg.

6 februari 2023 om 13:51

Het ligt er maar aan wat je referentiekader is. Ik heb wekelijks naar Bassey van 22 mio gekeken. Dan doet Timber het voor 10 mio nog niet zo slecht. Overigens knap dat je nu al de transfersom van Sangare weet.

6 februari 2023 om 13:52

Dat is z'n afkoopsom die in z'n contract staat.

6 februari 2023 om 13:55

@rochus, wel het vizier op scherp houden he. Je hebt niet naar de daadwerkelijke Bassey gekeken maar naar een Schreuder geprogrammeerde Bassey, dat is dan inderdaad niet een Bassey van 22mio. Overigens vraag ik me af of je ooit nog een Bassey van 22 mio te zien krijgt, als hij de kans krijgt en met een duidelijk opdracht het veld in wordt gestuurd zie ik eerder een Bassey van 15-20 mio naar voren komen6 februari 2023 om 13:56

Dan heb je het wel over de enige voltreffer op scoutgebied van PSV van de afgelopen 5 jaar. Andere voorbeelden van aankopen uit het buitenland zijn Guti, Max, Baumgartl, Bruma, etc. Allemaal van buiten de Eredivisie, redelijk duur en waarschijnlijk achteraf als 'te duur' aan te merken. Daarentegen was Dumfries juist achteraf weer een goede investering, en die komt juist wel uit de Eredivisie.

6 februari 2023 om 13:59

Nee, het gaat om een bedrag van 7 miljoen dat d.m.v. bonussen nog kon oplopen tot ongeveer 7,5 miljoen. Deze bonussen echter vervallen met de transfer van Toornstra. Verder ben ik het overigens niet eens met de opmerking over zijn positie. Je ziet dat deze gozer kan voetballen. Het is echter geen 10 en ook geen nummer 6. Hij is de opvolger van Kokcu maar die positie is gewoon (nog) niet beschikbaar. Een gevalletje Amrabat toen El Ahmadi nog een jaar bij Feyenoord zat. Ik heb in ieder geval nog alle vertrouwen in Timber.

6 februari 2023 om 13:59

Dan moet wel iemand die afkoopsom willen betalen natuurlijk..

6 februari 2023 om 14:01

@rochus, ik hoop eerder dat iemand dat niet betaalt. Die clausule is maar tijdelijk, daarna kan PSV weer vragen wat ze willen. En de Chelseas van deze wereld betalen gemakkelijk meer dan 40 voor Sangare.

6 februari 2023 om 14:02

@caribbean zonder het topic te willen kapen (maar het toch te doen). Als Heitinga er meer verdedigende zekerheid inbouwt dan zie ik Bassey echt nog wel stappen maken. Gisteren zag je dat de restverdediging veel beter stond. Bij het opkomen van het centraal duo zag je dat Taylor zich liet terugzakken. Gebeurde onder Schreuder totaal niet. Als Heitinga dat ook met Bassey / Timber duo en daarvoor Alvarez die zich laat terugzakken voor elkaar krijgt dan zie ik nog wel degelijk meerwaarde in Bassey. Maar laat die jongen gewoon niet LB spelen.

6 februari 2023 om 14:04

@The-Jump, ook de Sanagare van de afgelopen weken. Ik vind dat hij een best forse terugval heeft gehad. Ik had zeker verwacht na vorig seizoen dat hij het team de afgelopen weken meer had gedragen. Die potentie van vorig seizoen zie ik nu niet terug en dat is jammer.

6 februari 2023 om 14:51

@carribean: Zolang hij op de bank zit gaat hij dit natuurlijk nooit meer opleveren. Dan mag je blij zijn als hij nog 5 mln opleverd.

6 februari 2023 om 13:44

Een 6 is hij ook niet. Is toch echt meer dan een 8. Kijk alleen al naar het verschil wat een echte 6 brengt als Wieffer en vergelijk dat is met Timber toen hij daar stond.

6 februari 2023 om 13:54

Ik denk dat hij op 6 toch het meest uit zijn carrière kan halen. Hij heeft rondom de 16 van de tegenstander totaal geen rust en maakt dan vaak verkeerde keuzes.

6 februari 2023 om 13:58

Daar ben ik het niet mee eens. Als 6 vind ik hem juist matig. Ik denk als we hem volgend seizoen op 8 zien, op de plek van Kokcu dus, dat hij dat juist heel goed kan invullen. Hij is namelijk geen 10 zoals we zagen, ook wat jij benoemt en als 8 is het toch anders voetballen.

6 februari 2023 om 13:46

Als 6 totaal niet dat heeft die nu toch genoeg wedstrijden laten zien..
Timber vind zichzelf ook gene 10.
Timber is gewoon de opvolger voor Kokcu dat is zijn positie.

Vorige wek viel hij voor symanski in en dt deed hij weer meer dan behoorlijk.
Gisteren gewoon moeite maar hij was niet de enige met het compacte spel van psv.

Wat van Hooijdonk zegt is ook simpel heeft dit seizoen al van buiten de 16 gescoord ook. Deze bal was niet goed hoor maar vind dat van Hooijdonk hem te kort doen

6 februari 2023 om 13:52

Denk dat wij hem pas echter zullen zien schitteren wanneer Kokcu wordt verkocht. Hij is niet een 10, maar ook niet een 6 zoals Wieffer het invult en in balans houdt. Wat mij betreft is de opvolger van Kokcu al in huis en kun je hem volgend jaar pas echt beoordelen wanneer hij ook op deze positie wordt gebruikt. Neemt niet weg dat deze bal gewoon had moeten zitten, want er was genoeg tijd om hem de hoek in schuiven.

6 februari 2023 om 14:13

Hoe komen mensen erbij dat timber een 6 is? Wieffer is een 6. Je ziet toch wel het verschil of niet? Timber is een 8, box to box. Inhoud en loopvermogen, goed aan de bal, moet inderdaad alleen nog leren beter voor de goal te worden, maar hij is in niets een 6.

Deze speler moet te ver naar voren spelen. Door blessures maar ook door Wiefer. Hij is een 6.

6 februari 2023 om 13:50

Juist het compleet tegenovergestelde.. Timber is een aanvallend ingestelde middenvelder, een 8 die wellicht ook op 10 kan spelen. Echter door het vertrek van Aursnes het niet halen van een vervanger en de blessure van Wieffer moest Timber verdedigend veel werk doen en uiteindelijk werd hij de 6 zodat Kokcu en Szymanski zich meer met aanvallende taken konden bezighouden.

Hierdoor kwam Timber maar amper in scoringsposities en was hij verdedigend ook niet top wat niet zo gek is aangezien dat niet zijn positie is. Door Timbers blessure kwam Wieffer in de picture wat een echte zes is en die positie dan ook uitstekend invult.

Die bal had inderdaad moeten hangen. Als de keeper op de grond ligt, schiet je hem toch minimaal een meter hoog? We hebben het hier over een profvoetballer die 6 dagen in de week voetbalt.

6 februari 2023 om 13:55

Ik verbaas mij er regelmatig over hoe slecht sommige profvoetballers zijn in het goed op doel schieten. Schot vanaf rand zestien en die vliegt dan de tweede ring in ofzo. Daar kan ik mij echt wel aan ergeren. Ze zijn 7 dagen in de week, gedurende het seizoen, met voetbal bezig. Dan moet het op doel kunnen krijgen van die bal een stuk beter.

6 februari 2023 om 14:17

Ja of een corner die volledig afdraait, ik begrijp dat ook amper.

6 februari 2023 om 14:19

Spanning speelt ook mee natuurlijk. Op de training met 0 druk is het makkelijk. Ga er maar aanstaan in een volle kuip. Sommige spelers scoren makkelijker een moeilijkere bal dan een open kans door de druk.

Zo'n bal moet idd hangen, ik telde hem ook al. Geluk bij een ongeluk dat hij niet zat zeg. Prima blunden van die Timber. Benitez keepte gisteren weer uitstekend, topkeeper is dat.

6 februari 2023 om 14:53

Benitez keepte gisteren een hele goede pot. Ik telde die van Gimenez al en die van Timber helemaal. Ook op die bal van Danilo had die een goede reflex.

Met Drommel was het denk ik een overwinning voor Feyenoord geweest.

Ik heb Tomasson ook weleens de makkelijkste ballen zien missen, toch heeft hij er genoeg gemaakt. Deze bal missen kon echt niet maar om daar gelijk allemaal conclusies aan te hangen.

6 februari 2023 om 19:42

Tomasson was wel echt een fenomeen wat dat betreft. Die miste per wedstrijd minstens drie 100% kansen maar scoorde dan toch ook nog altijd een goal. Goeie speler die toen nog bij het grote AC Milan terecht is gekomen.

Speelde Timber bij FC Utrecht niet ook als defensieve middenvelder?

Wat was Vd Vaart ook weer vermoeiend in dit gesprek. Ja Gimenez moet em ook scoren!!!! Ja ok, boeiend, we hebbem het nu over Timber. Raf is echt het van niveau VZ reageerder.

6 februari 2023 om 14:42

Maar van het niveau van welke VZ reageerder?

6 februari 2023 om 15:03

Champions League

6 februari 2023 om 16:31

Naja wel wat hoger dan ik, Japie? Prem?

7 februari 2023 om 15:13

Ja, dat is de Champions League van Vz!

Hoe leuk zou een podcast of youtubeshow zijn waarin VZ-leden als analisten gaan discussiëren. Dat ontstijgt sowieso het niveau van Van der Vaart en Van der Meijde etc.

6 februari 2023 om 15:42

Dat vond ik ook heel irritant ja. Gimenez heeft afgelopen weken nog prima bewezen te kunnen scoren, het draaide om Timber nu. Voor de rest kan ik overigens wel goed luisteren naar Rafael, die is van een veel hoger niveau dan Sneijder bijv.

Komt wel goed met Timber!
Komt bij een nieuwe club alles wat groter en wat minder vrijblijvend, vervolgens vervelende blessure en net pas terug.
Natuurlijk moet die bal erin maar de kopbal had al mogen hangen hoor!
Hij kan niets aan zijn prijskaartje doen.
Kortom een beetje geduld!

Ach daar hebben we professor van Hooydonk weer alsof niet alle spelers wel eens een kans missen , akelige vervelende man .

Ik heb die hype rondom Timber (en ook Zerrouki) sowieso nooit begrepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren