Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV'ers zoeken 'wat extra's': 'Het kan beslissend worden voor de titel'

Laatste update:

Nu Ajax en PSV drie speelronden voor het einde in punten gelijk staan, kan het doelsaldo wel eens beslissend worden in de strijd om het kampioenschap. PSV moet een achterstand van zes goals zien goed te maken en denkt nu met een vervelend gevoel terug aan wedstrijden eerder in dit seizoen, waarin het verzuimde om aan het doelsaldo te werken.

/

Tegen De Graafschap werd een vroege 3-0 voorsprong twee keer niet verder uitgebouwd qua doelsaldo (6-3 en 4-2) en tegen Heracles Almelo was de 2-0 ruststand ook de eindstand. Stijn Schaars snapt wel dat er in deze wedstrijden nauwelijks werd gedacht om het doelsaldo: “Hoe vaak komt het nou voor dat een titel op doelsaldo wordt beslist? Maar nu we zo dicht bij elkaar, lijkt het inderdaad een rol te gaan spelen.”

“We blijven aan de wedstrijden beginnen met als uitgangspunt dat we moeten winnen”, benadrukt Schaars in gesprek met De Telegraaf. “Maar we moeten wel kijken of we in de loop van de wedstrijd ook op dat vlak iets extra’s kunnen doen. Het kan beslissend worden voor het kampioenschap.” Dinsdag speelt PSV thuis tegen Vitesse.

Denk je dat het kampioenschap beslist zal worden op doelsaldo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een verschil van 6 doelpunten moet worden goed gemaakt, indien beide clubs alles winnen. Wat dan ook direct betekent dat PSV 'minimaal' 9 doelpunten zal moeten maken.

Verder verwacht ik niet dat het op doelsaldo zal eindigen, 1 van de 2 gaat gewoon nog punten verliezen. Al zou het ook wel weer tekenend zijn als beide ploegen nu midweeks verliezen of gelijkspelen.

Edit: eerste stuk herstelt, wat ik bedoelde kwam er niet helemaal lekker uit.

18 april 2016 om 11:13

9 doelpunten goed moet maken? Als PSV wint betekent dat natuurlijk ook dat ze scoren dus het klinkt niet helemaal logisch wat je zegt. Ajax mag mooi uitkijken, het is ze al eens eerder overkomen

18 april 2016 om 11:19

Hij bedoeld dat als Ajax 3 keer wint dat hun doelsaldo met minimaal 3 doelpunten omhoog gaat. Dus PSV zal minimaal een doelsaldo van +9 moeten hebben aan het eind van de rit als het uitkomt op doelsaldo.

18 april 2016 om 11:30

Ja, had een 'goed' teveel in mijn tekst staan. Ze moeten er minimaal 9 maken was meer de intentie. en dan mag ajax alleen maar met 1 doelpunt verschil winnen.

18 april 2016 om 11:35

Ik snap je hoor Jdg84. Dit betekent wel dat Ajax en PSV moeten blijven gaan, ook bij een 1-0 of 2-0 voorsprong dus dat maakt de competitie wel spannend.

Ik hoop Ajax maar zo zeker ben ik er niet van.. Ze spelen gisteren ook ondermaats en ik kan mij 2 eerdere jaargangen herinneren (1991 en 2007) toen de situatie vergelijkbaar was en PSV aan 't langste eind trok..

Ajax had gewoon moeten winnen gisteren wat dat betreft...

Ik zie alleen beide ploegen niet alles nog zo maar winnen. Ajax moet tegen een degradatiekandidaat (altijd punten pakken tegen 't einde van een competitie), twente met de beste speler van de eredivisie en een lastige uitwedstrijd door de jaren heen tegen Heerenveen.

PSV daarentegen moet ook tegen een degradatiekandidaat. 1 die de laatste jaren wel eens vaker weg is gegaan met een gelijkspel. Tegen PEC met een batterij aan Ajax huurlingen en bovendien een goed voetballende ploeg (over 't algemeen) en Vitesse een ploeg met goede spelers waar 't ook zo maar kan gaan lopen..

Wel zijn Ajax en PSV natuurlijk beter dan de ploegen waar ze tegen spelen.. Maar spannend is 't zeker

18 april 2016 om 11:16

Het zou wel spannend zijn, dat doelsaldo. De laatste twee wedstrijden spelen de clubs tegelijkertijd. Ik maak alvast een afspraak cardioloog.

18 april 2016 om 12:06

@De Toekomst, PSV krijgt Cambuur nog op bezoek. Daar kan PSV gewoon 6-0 tegen maken.

18 april 2016 om 13:03

Ajax speelt de laatste wedstrijd tegen De Graafschap. Die zullen op dat moment Of gedegradeerd zijn, of een paar dagen later voor lijfsbehoud moeten spelen. Dat kan natuurlijk net zo goed 0-6 worden.
Daarom blijft het ook leuk.

Echter, verwacht ik helaas dat het doelsaldo geen rol gaat spelen, maar psv gewoon met 3 punten voorsprong kampioen zal worden. Als ajax speelt zoals gisteren, dan zou 2 wedstrijden winnen al veel zijn.

18 april 2016 om 11:17

Nee hoor PSV moet 6 doelpunten goed maken, wat betekend wanneer ze beide alle wedstrijden winnen dat PSV minimaal 9x moet scoren.

18 april 2016 om 11:31

Ik hoop echt dat het op doelsaldo beslist zal worden in het voordeel van mijn club natuurlijk. Dan zal de laatste wedstrijd zo enorm spannend zijn!

Helaas verwacht ik dat het een onmogelijke opgave is voor PSV om Ajax nog op doelsaldo in te halen.

Maar een grote kans dat het niet eens op doelsaldo beslist zal worden.

Ben benieuwd wie de kampioen van de Eredivisie zal worden !

Waarom spelen beide ploegen de laatste wedstrijden eigenlijk niet tegelijk? Het is mentaal wel een voordeel dat PSV steeds als eerste mag spelen. Komende ronde is dat ook weer het geval. Dat zou niet zo moeten zijn.

18 april 2016 om 11:16

De laatste 2 speelrondes zijn beide op zondag om half 3.

18 april 2016 om 11:18

In de laatste twee speelrondes worden alle wedstrijden tegelijkertijd gespeeld! Beide rondes om zondag 14:30.

Ja Stijn je kan alle 34 wedstrijden bij gaan halen en zeggen dat je meer had kunnen scoren. Maar dat geld voor Ajax ook. Hadden ze maar die en die wedstrijd 1tje bij gemaakt hadden ze misschien wel 3 punten in plaats van 1. Je trapt hier gewoon open deuren in.

Tegen Cambuur kan PSV zeker zo een 4 goals maken en Ajax scoort de laatste wedstrijden best moeilijk. Dus het doelsaldo kan PSV zeker nog inhalen. Ik zie beide ploegen in iedergeval niet meer gelijk spelen of verliezen.
Alleen Ajax kan het lastig krijgen tegen FC Twente, die goede wedstrijden afwisselt met slechte wedstrijden dus het is maar eens kijken hoe ze op die dag verschijnen.

Ik denk dat PSV helemaal niet bang hoeft te zijn dat het de titel gaat verliezen op doelsaldo, wel om de hele simpele reden en dat is dat Ajax namelijk nog punten gaat verspelen en jullie niet. Ajax heeft even een opleving gehad qua veldspel maar de laatste 2 wedstrijden spelen ze weer heel moeilijk. Nu de druk groter wordt zie je dat de jonge gastjes van Ajax beginnen te schutteren(wat denk ik komt door een gebrek aan ervaring), en mijn gevoel zegt dat ze daarom nog meer punten gaat laten liggen. PSV wordt gewoon kampioen op punten.

PSV thuis tegen Cambuur gaat in ieder geval een slachtpartij worden, daar kun je donder op zeggen. Maargoed, als het op doelsaldo aan gaat komen dan wordt het evengoed lastig voor Psv. Ik denk wel dat het nog spannend kan worden want ook Vitesse is niet meer in goede doen.

Het wordt spannend en ik verheug me er nu al op. Wat een ontknoping gaat dit worden!

18 april 2016 om 11:29

Ik als psver hoop op een slachtpartij maar dat is nog afwachten. Ook psv scoort weinig dit seizoen tegen de kleinere clubs

18 april 2016 om 11:37

Cambuur speelt nog ergens voor. Dat kan moeilijker worden dan je denkt. Dat is niet perse prijsschieten.

18 april 2016 om 11:59

Kan best nog lastig worden. Cambuur gaat heus niet open huis houden en zal rekening mee houden dat psv vol op de aanval gaat. Nou is dit niet het sterkste punt van psv en daar zullen dan ook weer mogelijkheden voor cambur liggen.

Ajax heeft wel het voordeel alleen maar ploegen tegen te komen uit het rechterrijtje, die misschien met uitzondering van de Graafschap nergens meer om spelen. De Graafschap is afwachten, maar kan play offs niet meer ontlopen. Ze kunnen de laatste ronde al gedegradeerd zijn of definitief de play offs gehaald hebben.

18 april 2016 om 11:30

Dat is misschien ook een nadeel. De ploegen kunnen vrij voetballen want er is geen druk en Heerenveen wil thuis echt wel laten zien wat het kan

18 april 2016 om 11:37

Dus ploegen die vrijuit kunnen spelen zonder de last van het moeten presteren.

18 april 2016 om 13:31

Maar ploegen die vrijuit voetballen, en dan met name degradatie kandidaten spelen Ajax dan vaker in de kaart dan niet. Juist afwachten is de truc tegen Ajax.

18 april 2016 om 14:44

Maar Heerenveen en Twente zijn toch niet zomaar degradatie kandidaat te noemen. De Graafschap kan volledig klaar zijn, of zich moeten voorbereiden op nacompetitie. Heerenveen draait momenteel erg goed en Twente heeft met Zyech iemand die een wedstrijd in zijn eentje kan beslissen.
Het zijn dus niet zomaar simpele potjes.

PSV gaat de titel pakken, die winnen hun wedstrijden op dit moment tien keer makkelijker. Bij ajax zit er een soort slapte in, mede gevoed door rare tactische beslissingen van de boer. Daarnaast staan heerenveen n twente te popelen ajax te pakken en heeft psv na afgelopen weekend de gunfactor. Aan het begin van het seizoen dacht ik al psv en Ajax is er nu even leuk in de buurt geweest, maar ik kan er daarom vrede mee hebben als psv het wordt.

Belachelijk dat je in wedstrijden met een riante voorsprong in de rust er niet aan denkt om aan het doelsaldo te werken. Al helemaal omdat Cocu zelf het kampioenschap van 2007 heeft meegemaakt...het is dat ik geen klomp aan heb maar anders was ie in duizend stukjes gebroken. Hoe kan je níet aan het doelsaldo denken...zó zonde als je hierop het kampioenschap verliest.

Hallo allemaal, het nieuwe 1.2.3. puntensysteem is de ideale oplossing om in de toekomst voor eerlijke punten en een onteressantere competitie te gaan. Meer info:: www.123pointsystem.com
Laat ons via onze poll weten wat jij ervan vindt!

Misschien kan hij morgen al wat regelen bij zijn nieuwe werkgever. Ajax doet ook aan omkoping. Dus waarom psv niet. Maar psv is gewoon kampioen na 34 wedstrijden daar is geen misverstand over. Ze hebben ook de beste selectie. Komt goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren