Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV'er imponeert tegen Ajax: 'Goede kandidaat voor het Nederlands elftal'

Laatste update:

PSV was zondag met 3-0 te sterk voor titelconcurrent Ajax en bij de Eindhovenaren maakte Denzel Dumfries een sterke indruk op de rechtsbackpositie. Oud-verdediger Ben Wijnstekers raakte onder de indruk van de rechtervleugelverdediger en denkt dat bondscoach Ronald Koeman niet meer om hem heen kan wanneer hij zich op deze manier blijft doorontwikkelen. Dumfries is bezig aan zijn eerste seizoen bij PSV, dat hem de afgelopen tranferperiode overnam van sc Heerenveen.

De 22-jarige Dumfries maakte ruim een jaar geleden de overstap van Sparta Rotterdam naar Friesland en dwong al na een seizoen een transfer naar PSV af. In Eindhoven is hij de opvolger van Santiago Arias, die op zijn beurt naar Atlético Madrid verkaste. “Dumfries ging voorop in de strijd en dat was typerend voor PSV”, zegt Wijnstekers in De Telegraaf. “Hij was ongelooflijk agressief in de duels, beet zich vast in zijn tegenstander en bleef maar opkomen. Hij heeft een enorme conditie en was heel irritant voor Ajax. Zo'n speler is heerlijk om in je ploeg te hebben.”

De 63-jarige Wijnstekers is lyrisch over de rechtsback, maar ziet nog voldoende verbeterpunten bij Dumfries. “Hij is soms te opvliegerig en door zijn enthousiasme maakt hij af en toe onnodige overtredingen”, vertelt hij. “Daar moet hij iets slimmer in worden. En qua opkomen zou hij misschien ook wat meer kunnen doseren.”

Wijnstekers noemt Rick Karsdorp als voorbeeld voor Dumfries. “In zijn beginfase bij Feyenoord bleef Karsdorp ook maar gaan”, aldus de oud-speler. “Op een gegeven moment stellen tegenstanders zich daarop in en vinden ze er een antwoord op. Dumfries zal moeten leren om zijn momenten te kiezen. Maar dat zijn peanuts. Als hij zich zo blijft doorontwikkelen, is hij een goede kandidaat om in de toekomst de rechtsback van het Nederlands elftal te worden.”

Verdient Denzel Dumfries een oproep voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speelde echt een geweldige pot. Had neres in zijn broekzak. Doet ook weinig gekke dingen. Natuurlijk moet hij dit een langere periode laten zien. Maar dan zeker een kandidaat voor rechtsback positie

24 september 2018 om 07:20

Neres op links zit bij iedereen in de broekzak... Dumfries kan goeie worden echter moeten we niet te hard van stapel lopen.

24 september 2018 om 07:52

Dat wordt hier nu juist een keer niet gedaan toch? Duidelijk nuances zoals 'als hij zich zo door blijft ontwikkelen' en het duidelijke aangeven dat er nog voldoende verbeterpunten zijn.

24 september 2018 om 07:57

Volgens mij stond Neres in het centrum en in mijn ogen juist te weinig op de linksbuiten positie...

24 september 2018 om 09:28

Nou Neres zette de tweede helft echt wel een paar goede acties in waarbij ik toch onder de indruk was van het verdedigen van Dumfries!

24 september 2018 om 07:35

Werd nog wel ff volledig het bos ingestuurd door Neres

24 september 2018 om 07:40

Nou ja ik ken genoeg spelers die het niet voor langere tijd hoefden te laten zien en zich toch bij oranje mochten melden. Dus dan zou dat met Dumfries ook prima kunnen.

24 september 2018 om 11:42

hahah true, kunnen dumfries nu ook wel Barcelona gaan inpraten

24 september 2018 om 09:29

Ik genoot ontzettend van die videobeelden tijdens die scrimmage voor het doel van Psv. De beelden kwamen vanuit het doel achter Zoet. Je ziet hoe Dumfries zich ervoor gooit en als een dolle meteen weer uitloopt om drukste zetten, prachtig wat een vechtmachine. Ik zag hem dinsdag wat moeite hebben met de handelingssnelheid maar hij gaat ervoor, deze jongen komt er wel.

24 september 2018 om 10:22

Wat mij betreft mag Koeman best opportunistisch zijn. We hebben op dit moment geen zekerheidje op rechtsback. Dus als zo'n Dumfries dan goed speelt, doe hem dan maar direct een uitnodiging hoor. Op zijn minst om hem een keer zelf te testen, en hem aan het grote werk te laten ruiken. De ene speler groeit dan hard door, en de ander krijgt juist een tikkie terug. Niks mis mee om dat lekker snel te weten.

24 september 2018 om 11:02

Mensen vergeten alleen dat de dubbele dekking gisteren uitstekend geregeld was bij Psv. Dat maakt het voor een flankspeler dan ook erg moeilijk om er doorheen te komen.
Ga je puur 1 op 1 op Dumfries dan vind ik hem niet zo heel sterk. Werd vorig jaar nog helemaal dolgedraaid door Kluivert. En dat is niet eens subtop in Europa. Hij heeft wel het geluk dat de rechtsback positie 1 van de minste posities is in het NL elftal. Dus wellicht krijgt die snel een keer een uitnodiging.

24 september 2018 om 11:06

Als Kluivert in vorm is is hij natuurlijk een uitstekende speler. En bovendien kan je niemand op basis van 1 wedstrijd beoordelen. Dan zou Ronaldo ook een prutser zijn, als je ziet wat die in zijn eerste wedstrijden bij Juve presteerde.

Ben het wel met je eens dat Dumfries natuurlijk nog veel te leren heeft, en nu niet in eens in de basis van oranje gedumpt moet worden. Daarom ook eerst gewoon eens in de voorselectie, kijken hoe hij dat doet. Dan is er tijd genoeg voor Koeman om te beslissen of hij een stap verder mag, of niet.

24 september 2018 om 11:07

Denzel Dumfries; de Winston Bogarde van 2018!

24 september 2018 om 11:52

Ik heb de wedstrijd op Epsn gekeken en de commentator daar was constant aan het roepen dat PSV op rechts enorm kwetsbaar oogde. En ik ben het daar mee eens.

Ik vond Dumfries helemaal niet zo sterk en het feit dat Neres er niet aan te pas kwam zat hem voor een groot deel in de rugdekking die Dumfries kreeg. Ik begrijp oprecht niet waar vandaan komt dat hij één van de toppers was in deze wedstrijd. Ik vond hem druistig in de aanval en verdedigend echt te afhankelijk van zijn collega's.

Kan me nog goed herinneren dat iedereen m te duur vond, geen aanwinst, niet goed genoeg, Heerenveen niet zo koppig moest zijn en prijs verlagen, dan maar niet blabla
Snel tegendeel bewezen.
Nu maar hopen dat er ook koppig doorverkoop percentage bedongen is

24 september 2018 om 07:25

Waan van de dag zal heersen de komende tijd, maar op fysiek is deze man onklopbaar. Gisteren had hij bijvoorbeeld enorm veel overtredingen gemaakt maar kreeg maar geen geel. Dan wordt het je ook iets makkelijker gemaakt natuurlijk. Maar is zeker wel een kandidaat voor Oranje.

24 september 2018 om 10:24

Volgens mij steeg die jongen gisteren enorm boven zichzelf uit, net als veel PSV-ers trouwens.

24 september 2018 om 11:42

Dat denk ik niet ik vind/vond psv al sowieso beter ogen dan Ajax.

24 september 2018 om 08:03

Kan me nog een interview van, van Geel herinneren, met Hugo Borst. Nog in zijn Sparta tijd, waarin Borst vroeg of hij geen optie voor Feyenoord is. En van Geel zei, ik vermoed dat hij tekort schiet voor de Nederlandse top. Kan het alleen niet vinden om de link te delen, But really happend😅

24 september 2018 om 10:55

@ rubke_86, niet echt verrassend toch. V Geel zit er 9 van de 10x naast.

Een week geleden was hij nog dramatisch tegen Jong Schotland. Fysiek is hij in ieder geval prima , en ook qua mentaliteit zit het wel goed. Ik vind hem alleen aan de bal , en in zijn keuzes met regelmaat enorm slordig. Als hij daar nog verbeterd is hij wel een kandidaat.

Neres en tadic verdedigen amper mee. Logisch dat hij erover heen dendert. Er werd hem niks in de weggelegd. In de omschakeling glipte neres er zo nu en dan langs, maar tadic heeft daar de snelheid niet voor. Wel ben ik het eens met deze meneer. Heerlijke back alleen zal hij goed zijn momenten moeten kiezen. In oranje had ik hem sowieso gezet i.p.v. Kenny.

Eerlijk gezegd had ik meer twijfels bij Dumfries dan bij Angelino toen ze beide gekocht werden.

Maar ze doen t beide boven verwachting goed. Vooral Denzel valt me mee. Vanaf minuut een doet hij het prima. Angelino laat zo nu en dan zien dat hij verdedigend minder is, maar ik moet zeggen dat t me 100% meevalt.

Denzel had ik eerlijk gezegd de vorige keer al bij de voorselectie verwacht, misschien de volgende keer.

Voorafgaand aan het seizoen had ik totaal geen vertrouwen in hem maar ik moet toegeven dat hij het geweldig doet. Natuurlijk zijn het pas 9 wedstrijden en moet hij (net als heel PSV trouwens) nog laten zien het ook over een langere periode vast kan houden maar dit begin is beter dan ik ooit had durven dromen. Als hij dit niveau vasthoudt dan komt het Nederlands elftal vanzelf wel. Dan is hij echt niet minder dan Tete, Janmaat of Fosu-Mensah.

24 september 2018 om 10:25

In mijn ogen is een fitte Karsdorp nog steeds de nummer 1. En veel trainers zien het zitten in Veltman, dus als die fit is, is dat ook een concurrent. Maar wat mij betreft mag Dumfries gewoon direct in de voorselectie zitten zodat Koeman hem een keer uitprobeert. Ik vind dat sowieso een goede strategie; veel spelers een keer uitproberen in de voorselectie, dat is motiverend voor hen en het houdt de andere spelers scherp, want die voelen de concurrentie.

Wat kunnen we als Nederland een geweldige defensie hebben als deze jongen zich zo goed door ontwikkelt met oa van Dijk, De Vrij, Aké, de Ligt, Fosu-Mensah, Dumfries en een paar die ik waarschijnlijk nog vergeet.

24 september 2018 om 10:27

Ja het worden denk ik vette jaren in de verdediging. Naast de namen die jij noemt zou ik in elk geval nog Karsdorp zetten, die weer fit lijkt. Maar Dijk, Ligt en Vrij zijn sowieso echte top. Het is wel zaak om een keer een vaste LB en vaste RB te hebben, zodat je een echte vaste lineup hebt, en niet telkens wat anders.

24 september 2018 om 11:09

Misschien Angelino over een paar jaar proberen te naturaliseren?

24 september 2018 om 11:57

Bedoel je dat serieus?

Hij is goed bezig, maar echt niet nu al beter dan een aantal jongens die we al hebben. Bovendien wil ik in Oranje alleen spelers die daar echt willen spelen. Als Angelino zich echt Nederlander voelt en hij wil zich naturaliseren, dan prima. Maar wat mij betreft wordt er niet gebedeld bij voetballers of ze alsjeblieft Nederlander willen worden. Graag of niet.

Het is vooral een type dat bij psv prima rendeert. Het middenveld jaagt heel veel af, waardoor hij het in de verdediging relatief ‘makkelijk’ krijgt. Die wedstrijd tegen Jong Schotland was daar ook een goed voorbeeld van, dan moest hij meer alleen écht verdedigen, dan zie je dat er wel verbeterpunten zijn. Een aanwinst is het absoluut!

24 september 2018 om 11:55

Dit dus. Wat men nogal eens onderschat is de enorme bak werk die Hendrix en Rosario verrichten in het ondersteunen van de backs. Het hele systeem van PSV is daar omheen gebouwd, backs die opstomen en vervolgens een verdedigend blok dat die gaten dichtloopt.

En en passant spelen ze ook Ziyech nog totaal uit de wedstrijd. Prachtig om te zien, die twee jongens worden zo enorm onderschat. Maar ja, het zijn geen technische balletdansertjes zoals Frenkie de Jong en dus waardeert men het minder.

Deze jongen speelde aardig (ik blijf het een aardige back vinden en niet meer) maar ik vond vooral het middenveld heel goed. Die Hendriks is echt zo'n ondergewaardeerde top kracht. Die stond als een baas te voetballen op het middenveld.

Ik begin echt met de week meer gecharmeerd te raken van onze nieuwe backs. Angelino is aanvallend goud waard en doet het na een ietwat aarzelend begin inmiddels ook verdedigend prima. En Dumfries stond gisteren echt te spelen als een beest. Die gooide zich met lijf en leden voor elke bal die in z'n buurt kwam.

Dumfries en bergwijn, waren gisteren erg goed en.zijn ook duidelijk j kandifaten voor het Nederlandse elftal.
De rest van het elftal kan.me gsyolen worden.

Wat nou eigenlijk een beetje jammer is dat niemand de credits aan Mark van Bommel geeft ,ik denk namelijk dat hij de jongens tot op het bot kan motiveren wat deze wedstrijden aangaat de mentaliteit die hij had op het veld kan hij goed overbrengen op deze spelers en dat zie je terug.ze werken keihard en gaan de duels in heerlijk om te zien.

24 september 2018 om 10:29

Niemand de credits aan Van Bommel geeft?

Ik lees in een ander topic dat Waterreus hem heeft bestempeld als een zekerheidje om in de toekomst met Bayern de Champions League te winnen. Dan krijg je toch genoeg waardering, lijkt me zo.

Dumfries speelde gisteren heel erg goed, hij is nog jong en moet gewoon de vast rechtsback van Oranje worden. Nu heeft Koeman daar Tete gezet, die op de bank zit bij Lyon. Vreemd dat Koeman allemaal van die bankzitters selecteert zoals Cullissen, Tete en Kluivert... Waar was Koeman gisteren trouwens???

Dumfries is een geweldige aankoop gebleken. Ik was eerst sceptisch omdat ik hem best vaak te druistig vond. Echter dit seizoen is het echt een beest. De rest van de backs in Oranje spelen niet, Tete / Karsdorp en Janmaat vind ik minder dan Dumfries die alleen maar kan groeien. Wat mij betreft moet hij de kans krijgen, spelers in vorm moeten Oranje vullen.

Hij verdiend wel een oproep, maar om nou te zeggen dat hij direct kandidaat is voor een vaste plek in de Oranje selectie of zelfs basis gaat te ver. Hij is nog niet van het niveau wat je voor ogen hebt als je aan een oranje speler denkt. Om dat te bereiken zal hij zich de komende jaren nog verder moeten ontwikkelen en een stuk stabieler moeten worden over een lange periode. Voor nu prima om een keer op te roepen om hem te 'testen' en mee te laten draaien.

24 september 2018 om 11:25

Dumfries is jong, groot en snel, prima rechtsback voor Oranje. Wie moet er dan rechtsback bij Oranje spelen? De laatste keer speelde Tete die bij Lyon op de tribune of de reserve-bank zit (net als Cullissen, en Kluivert, die om onbegrijpelijke redenen zijn geselecteerd). Bij Ajax spelen 7 basisspelers die niet voor Oranje mogen uitkomen (onana, Mazraoui, Tagliafigo, Ziyech, Schöne, Tadic en Neres), dus daar heeft Oranje en het Nederlands voetbal ook niks aan...

Mensen, hou nou eens op met het voordragen van spelers als ze een keer een leuke wedstrijd hebben gespeeld. Dit is dezelfde Humphries die liep te zwalken tegen Jong Schotland en geen deuk in een pakkie boter schoot. Of het nou voor Ajax, PSV of Feyenoord is.
Lachwekkend gewoon dit

24 september 2018 om 11:08

Maar wel met zn allen hopen op Mazroui... heel Ajax vond het terecht dat hij een oproep zou krijgen en bij Dumfries gaat het te snel.

Op termijn misschien, we zullen het zien. Laten we nu niet op de zaken vooruit lopen. Voor PSV is dit, net als Angelino, vooralsnog een topaankoop gebleken.

Met de backs die we nu hebben liggen er waarschijnlijk binnenkort al kansen, maar imo heeft hij nog het gewenste Oranje niveau. Als hij zich blijft doorontwikkelen maakt hij weer wel een grote kans

Ik vond juist dat hij gisteren relatief weinig op kwam. Ik heb ook het gevoel dat dat de opdracht was. Ik heb het gevoel dat hij heel leergieirig is. Als je ziet waar hij een paar jaar geleden speelde en waar hij nu speelt, en ziet hoe hij zich ontwikkelt vraag ik mij af waar zijn eindpunt zal zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren