Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV'er heeft verrassend keepersvoorbeeld en bedankt buschauffeurs

Laatste update:

PSV heeft Kjell Peersman zijn eerste profcontract uitgedeeld. De doelman vierde vorige maand zijn zestiende verjaardag en mag daarom zijn handtekening zetten onder een officiële verbintenis in het Philips Stadion. Peersman is tot de zomer van 2023 vastgelegd, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen.

Peersman, ondanks zijn leeftijd al 1.90 meter lang, geldt volgens PSV als een 'talentvolle keeper' Hij is jeugdinternational van België: Peersman debuteerde dit seizoen voor België Onder-17 en speelde in 2019 ook interlands voor de Onder-16 en Onder-15. Hij keept sinds 2014 bij PSV en speelde afgelopen seizoen voor het eerst met de Onder-17 van de club. Peersman is na de negentienjarige Maxime Delanghe de tweede Belgische keeper die in korte tijd een contract tot medio 2023 ondertekent bij PSV.

"Ik vind het heel bijzonder dat ik bij deze club mijn eerste profcontract kan tekenen. Het is een heel speciale dag voor mij en mijn familie", reageert Peersman via het clubkanaal van PSV. Hij erkent dat het als Belgische jongen 'even wennen' was in het begin bij PSV. "De mondigheid is een groot verschil", lacht hij. "En de keeper moet juist heer en meester zijn. Maar het mooie aan deze club is dat ik dat heb kunnen leren. Ik ga me dit jaar laten zien bij de Onder-18 en daar proberen eerste keeper te worden. Mijn doel is om zo snel mogelijk de stap naar PSV 1 te maken en dat is ook het doel van de club."

Als Peersman wordt gevraagd naar zijn voorbeeld als keeper, komt hij met een verrassende naam: de jonge sluitpost spiegelt zich aan de 56-jarige Peter Schmeichel, oud-keeper van onder meer Manchester United en Denemarken. De journalist van PSV TV geeft aan dat hij die naam niet als eerste verwachtte. "Nee, klopt. Zijn stijl lijkt het meest op die van mij. Mijn opa noemde me altijd 'kleine Schmeichel'. Mijn opa is er niet meer, maar hij heeft veel voor mij betekend. Schmeichel is een topkeeper die alles had." Tot slot bedankt Peersman zijn naasten, onder wie zijn opa. "Ik wil ook alle buschauffeurs van PSV bedanken, want ik word elke keer op en neer gereden van België. In het bijzonder wil ik buschauffeur Mo echt graag bedanken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aantal talentvolle keepers heeft PSV nu rondlopen in de jeugd. Benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Zou leuk zijn wanneer er na Zoet binnenkort weer een jongen uit de eigen opleiding het eerste haalt en basisspeler wordt.

21 juni 2020 om 11:37

Klopt zeker. Toch hebben ze de laatste jaren geen topkeepers meer gehad. Zou Unnerstal komend seizoen weer de voorkeur krijgen? Een goede keeper alleen voetballend wat minder.

21 juni 2020 om 11:54

Nouja dat komt ook omdat Zoet de laatste jaren de enige keeper is geweest die onder de lat heeft gestaan haha. Die is een tijdje erg goed geweest maar laatste maanden is daar het beste wel van af. Ik denk dat PSV inderdaad volgend seizoen met Unnerstall gaat spelen, simpelweg omdat de keepers positie nu niet prioriteit heeft en er in de huidige situatie geen grote bak met geld is. Erg goede lijnkeeper maar voetballend inderdaad heel matig.

21 juni 2020 om 13:49

Zoet komt toch uit de jeugd van Veendam?
Desondanks; wel leuk als psv met een eigen opgeleide keeper komt over een paar jaar. Zou een goede impuls zijn voor de jeugdopleiding.

21 juni 2020 om 16:03

Zoet heeft inderdaad ook in de jeugd van Volendam gespeeld.... Kwam op z'n 15e naar PSV en heeft dus ook gewoon in de jeugd van PSV gespeeld.

Wat is er zo apart aan Schmeichel als voorbeeld noemen, vraagje voor de auteur :-)

21 juni 2020 om 10:34

Nou ja, gezien het leeftijdsverschil heeft Peersman zijn voorbeeld nooit zien keepen.

21 juni 2020 om 10:39

Ah! Op die manier

Mwah, het internet verandert veel toch?

21 juni 2020 om 10:59

Ondanks het internet zou je toch verwachten dat een jochie zich spiegelt aan een voorbeeld dat hij wekelijks ziet spelen. En niet iemand die hij kent van een paar verhalen of YouTube compilaties.

21 juni 2020 om 11:37

@mcmulenga Best bijzonder dat mensen gaan discussieren over iemand zijn persoonlijke voorkeur.wellicht spreekt geen van de hedendaagse keepers hem aan, wat ik mijn enorm goed kan voorstellen overigens.schmeichel had een schitterende stijl, had charisme, en bovenal was een bizar goede keeper met wellicht wel de beste reflexen ooit.

21 juni 2020 om 10:37

Deze jongen is 16, dus geboren in 2004. Ervan uitgaande dat je pas vanaf een jaartje of 6 een beetje bewust wordt van topspelers die je ziet op televisie of social media, zou het betekenen dat hij pas vanaf 2010 een beetje doorheeft welke goeie keepers er rondlopen of hebben rondgelopen. is het wel merkwaardig dat hij Schmeichel als voorbeeld noemt die al sinds 2003 met pensioen is. Je zou eerder van zo'n knul verwachten dat hij met namen als Casillas, Buffon, Neuer etc zal komen. Maar dankzij zijn opa zal hij vast veel oude beelden hebben teruggekeken.

21 juni 2020 om 11:34

@oortap als je prof voetballer wil worden is er helemaal niks vreemds aan dat je heel veel tijd besteed aan het terugkijken van bv keepers uit het verleden.afgezien van wellicht Buffon is er nooit meer een betere keeper geweest dan Schmeichel.

Nou zeg heel verrassend inderdaad: Een van de beste en meest legendarische keepers van de laatste 25jr opnoemen als je voorbeeld. Bestaat de 'redactie' van VZ uit alleen 18 jarige 'journalisten' ofz?

Vind het bedankje naar de buschauffeurs hem wel sieren. Er zijn mensen die anders zouden reageren na het tekenen van z’n eerste profcontract.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren