Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV ziet talent en kind van de club vertrekken naar andere Eredivisionist

Laatste update:

Mathijs Tielemans zet zijn loopbaan voort bij Vitesse. Dat maakt de Arnhemse club bekend via de officiële kanalen. De 21-jarige middenvelder komt transfervrij over van PSV, waar zijn contract na deze maand afloopt. Tielemans, die tot medio 2026 heeft getekend in het Gelredome, is de eerste aanwinst van het seizoen 2023/24 van Vitesse.

Op de clubwebsite van Vitesse reageert Tielemans, die rugnummer acht krijgt, zelf op zijn overstap. “Het was mijn nadrukkelijke wens om de stap naar een eerste elftal van een ambitieuze Eredivisie-club te maken. Het voelt namelijk goed om mij te kunnen laten zien in de hoogste competitie van ons land. Vitesse is een mooie club en past perfect in dat plaatje. Bovenal bevat de technische staf twee oud-middenvelders die een prachtige carrière hebben gehad. Dat is ongetwijfeld ook goed voor mijn ontwikkeling. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Ook Benjamin Schmedes, technisch directeur van Vitesse, is blij met het aantrekken van Tielemans. “Mathijs is een echte buitenkans voor ons”, aldus de Duitser. “Met zijn jonge leeftijd, talent en stormachtige ontwikkeling hebben we een uitstekende eerste slag op de transfermarkt geslagen. Door het vertrek van Matúš Bero en Sondre Tronstad moesten wij ons middenveld voor komend seizoen wel versterken. De komst van Mathijs was hierdoor een van onze prioriteiten. Wij zijn blij dat hij - ondanks de vele interesse - voor Vitesse heeft gekozen.”

Tielemans speelde sinds 2010 in de jeugdopleiding van PSV. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet, maar de controlerende middenvelder kwam wel 77 officiële wedstrijden in actie voor Jong PSV, waar hij afgelopen seizoen ook aanvoerder was. In de Keuken Kampioen Divisie was Tielemans goed voor acht doelpunten en acht assists. De Eindhovenaren deden Tielemans een aanbieding om zijn contract met meerdere jaren te verlengen, maar die wees de middenvelder af vanwege het geringe uitzicht op speeltijd in de hoofdmacht van de club. Die speeltijd hoopt hij nu bij Vitesse dus wel te krijgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien dat er veel Psv'ers niet blij mee zijn dat ie vertrekt denk ik dat het wel een versterking moet zijn voor ons middenveld. Zijn er mensen die meer kunnen vertellen over hem en zijn kwaliteiten?

19 juni 2023 om 21:54

Groot talent bij jong PSV met veel potentie. Comfortabel aan de bal en voetballend gewoon goed. Zonde inderdaad, had hem op termijn zeker in het PSV shirt willen zien.

19 juni 2023 om 22:18

Als je 21 bent dan kan je hem toch geen talent meer noemen. Maar het is goed dat hij elders speelminuten kan maken. Ik denk niet dat hij bij psv dit jaar veel speelminuten had gemaakt.

Pas 21 jaar, denk dat dit het beste voor zijn carrière is!

Lekker voetballen in de eredivisie in plaats van de dagen slijten bij de KKD! Benieuwd hoe die zich staande houdt

Goed voor hem. Was wat mij betreft dicht tegen selectie aan. Gaat het wel redden. Wens hem alle succes! Mooi voetballertje

Goede aanwinst voor Vitesse. Jammer dat hij weggaat maar wel begrijpelijk gezien de concurrentie momenteel. Die had nog een of twee jaar moeten wachten voordat ie echt een overstap naar het eerste zou maken.

'tielemans verrast en verkast naar Eredivisie'

Hij haalt zelf een goed punt aan. Zal voor een middenvelder niet slecht zijn om getraind te worden door Theo Janssen en Philip Cocu. Als je daarbij op telt dat Pröpper en van ginkel ook in de selectie zitten is het interessante leerschool voor hem.

Ik zeg het al veel vaker. Dit soort spelers die bij een topclub te weinig aan het spelen komen moeten zorgen dat ze naar een mooie club in de ED gaan waar ze veel minuten kunnen maken.

"talent en kind van de club".. klinkt allemaal weer heel sentimenteel en dramatisch, maar als het echt een supertalent was geweest had PSV hem echt wel een contract aangeboden. Het is ook weer niet zo dat een Europese grootmacht een talent voor veel geld wegkoopt, maar waarschijnlijk zagen ze bij PSV toch niet de potentie in hem die er van hem verwacht wordt. Hij loopt uit zijn contract en bij PSV vinden ze het niet nodig om hem te behouden en dan is hij vrij om te gaan waar hij wil. Jammer, maar denk dat we het ook niet groter moeten maken dan dat het is.

20 juni 2023 om 13:41

PSV heeft hem volgens de tekst wel een contract aangeboden om te verlengen, dus ze wilden hem duidelijk wel behouden. En als je sinds je 8e levensjaar bij de club zit, vind ik Kind van de club niet overdreven. En het is dan misschien geen supertalent, maar dat staat er ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren