Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV troeft Ajax af: ‘Er was ontzettend veel belangstelling’

Laatste update:

Armando Obispo blijft bij PSV. De achttienjarige centrale verdediger heeft zijn aflopende contract met drie seizoenen verlengd en ligt nu tot medio 2021 vast in het Philips Stadion, zo maakt PSV vrijdag via de officiële kanalen bekend.

In de arbeidsovereenkomst is ook nog een optie voor een extra seizoen opgenomen. “Er was ontzettend veel belangstelling uit binnen- en buitenland, dus we zijn erg blij dat Armando bij ons blijft”, aldus technisch manager Marcel Brands. “Dit is opnieuw een speler uit de eigen opleiding die de potentie heeft om het eerste elftal te halen.” Het Eindhovens Dagblad claimt overigens dat onder meer Ajax en Watford interesse hadden.

Obispo is de aanvoerder van de beloften en kwam dit seizoen zeven keer in actie in de Jupiler League. Hij speelt sinds 2006 voor PSV; daarvoor kwam het talent uit voor LSV ODC. “We zien hem de stappen maken die we hebben voorzien en we zijn blij dat ook Armando zelf, zijn ouders en zaakwaarnemer Ali Dursun vertrouwen hebben in onze aanpak”, besluit Brands.

Obispo moet zijn debuut in het eerste nog maken, maar er wordt dus al veel van hem verwacht. Ook Aad de Mos is onder de indruk: “Ik durf te zeggen dat Obispo beter is dan Matthijs de Ligt, beter dan Nicolas Isimat-Mirin en beter dan Daniel Schwaab. Je mag niet wachten met het opstellen van deze jongen, want dan mis je de trein”, zei de analyticus en trainer in ruste in augustus in een interview met Omroep Brabant.

Denk jij dat Armando Obispo gaat doorbreken in PSV 1?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Goed nieuws dit, grootste verdedigend talent in Eindhoven. Speelt nu al erg volwassen en gaat sws binnen 2 jaar zijn kans in het eerste krijgen. Met talenten weet je het nooit, maar Obispo lijkt het wel te halen.

18 november 2017 om 08:09

Uhm wel een laat bloeier meestal zie je de gestaalte al op 16 jarige leeftijdwaar grote clubs aan talenten gaan trekken als ze opvallen..het is een wisselvallige speler dan matig dan weer oké.het is dan meegenomen als je een club heb,die achter je zit.we zullen zien wat de toekomst zal brengen.

Ook binnenlandse interesse dus, zal wel Ajax zijn geweest dan. Die geruchten waren er ook al, heel goed nieuws dat hij blijft.

17 november 2017 om 17:19

Er staat in het artikel ook gewoon dat het ajax is.

17 november 2017 om 17:23

Het Eindhovens Dagblad beweert dit maar het zou zeker kunnen kloppen. Waarom zou je niet geïnteresseerd zijn in een groot verdedigend talent? Zoveel loopt er niet rond op de Nederlandse velden.

Ik meen me te herinneren dat er op ajaxshowtime een artikel was geschreven waarin de schrijver ervoor pleitte om Armando op te halen bij PSV. Ik ben blij dat hij uiteindelijk is gebleven.

17 november 2017 om 17:27

Denk dat qua verdedigend talent we juist niet te klagen hebben, alle andere linies is grootste probleem. We hebben in minder dan jaar tijd 3 A-junior als aanvoerder gehad in de JL (Obispo, Schuurs en vorig seizoen periode de Ligt voor hij volledig doorgeschoven werd) die allen verdedigers zijn, Pierie die met 15 in voorseizoen debuut bij Heerenveen mocht maken en nu basis speelt daar. Hoogma en Van Drongelen die nu eerste jaar senioren zijn maar al tijd in Eredivisie erop hebben zitten. Terwijl ook in de jeugd het verdedigend wel aardig in elkaar lijkt te steken qua individueel talent.

17 november 2017 om 21:23

Dat is aangepast, dat stond er eerst niet.

17 november 2017 om 17:24

Ajax toonde interesse toen hij nog net geen 16 was, zagen in hem perfecte vervanger van Fosu-Mensah om naast de Ligt te zetten. Die interesse was al lang bekend, zal dus logischerwijs hebben aangehouden.

Wordt dit net zo'n succes als Menno Koch en De Wujs? Dat waren ook zogenaamde grote verdedigende talenten...
Aad de Mos zegt meestal niet veel zinnigs, maar toch wel heel vreemd dat hij deze jongen boven De Ligt zet. De Ligt heeft al interlands gespeeld (niet met veel succes overigens) en geschitterd in de EL.

17 november 2017 om 17:24

Aad lult wel vaker onzin.

Je weet pas hoe goed iemand is als diegene op het hoogste niveau heeft gespeeld.

De Ligt was bijv in de EL Finale met kop en schouders de beste. Obispo heeft alleen bij Jong gespeeld,

Maar goed, Obispo is wel degelijk een groot talent. Maar beter dan De Ligt ? Laat die jongen eerst maar eens zijn debuut maken.

17 november 2017 om 17:26

De Wijs heeft bewezen verdedigend talent te hebben maar is te traag om te spelen voor een topclub en Koch heeft (mede door blessures) niet het niveau gehaald wat hij kon halen. Beide waren talentvol maar niet zo talentvol als Obispo. Deze jongen kan voetballen, verdedigen en is nog redelijk snel. Of hij het gaat moeten we natuurlijk nog zien (zoals bij elk talent) maar hij heeft veel meer talent dan die 2 die je net noemt.

17 november 2017 om 20:11

De wijs zie ik zeker nog wel voor een topclub inde ED spelen. Zie hem wekelijks bij Excelsior en vind het echt een geweldenaar. Maakt heerlijke tackles en betrap hem eigenlijk nooit op een fout. Was er al vanuit gegaan dat wij hem dit seizoen niet meer konden halen. Wel mee eens dAt hij een voetballende cv naast zich kan gebruiken.

17 november 2017 om 21:11

Hij kan geweldig verdedigen inderdaad maar ik heb twijfels of hij het ook kan met 50 meter on z'n rug. Die twijfels heb ik ook bij Schwaab trouwens dus in dat opzicht kan het prima.

17 november 2017 om 17:29

Misschien omdat talenten bij Ajax ook vaker de kans krijgen om zich te laten zien in het eerste.

17 november 2017 om 17:35

De Ligt en Obispo zijn van zelfde geboortejaar maar ook voor de nationale jeugdelftallen kreeg de Ligt sneller basisplaatsen en werd hij doorgeschoven, de Ligt was in de jeugd echt een monster en zat niet voor niets met 16 al voor het eerst op de bank bij Ajax 1 in vCL. Niveau waar Obispo geloofd werd door de Mos (u19) pakte De Ligt zijn eerste individuele prijs met 15 jaar (won Best player op Copa Amsterdam, u19 nadat hij eerder dat jaar al beste speler op Future Cup won) en als u16 speler met Oranje u17 mee was naar EK u17 en daar ook goed speelde. Ik ben zelf gigantisch fan van Obispo en had hem dolgraag bij Ajax gehad maar ben er ook heel zeker van dat de Ligt eerder de kans had gekregen bij Ajax dan Obispo zou hebben gehad (al had ik hem dit jaar best als back-up bij eerste van Ajax gezien) Kan niet lang meer duren voor hij zijn kans gaat krijgen en heb er ook vertrouwen in dat hij indruk gaat maken.

17 november 2017 om 17:39

Ja maar er haken er ook veel meer af ala bijv. Lukoki. Wat is de meerwaarde geweest van het opstellen van zulke spelers in Ajax 1?

17 november 2017 om 17:56

Uiteraard zullen er jongens afhaken, maar met het verkoop van Klaassen bijv. heb je die opleidingskosten al meer dan terugverdiend. Daarnaast ben ik van mening dat jeugdspelers die echt talentvol zijn gewoon vaak de kans moeten krijgen, ook al spelen ze nog niet perfect in het begin. En met echt talentvol bedoel ik jongens waarvan je ziet dat ze de stap hogerop kunnen maken.

17 november 2017 om 18:27

De laatste jaren krijgen ook bij Ajax niet snel meer kansen. In de basis staan veltman, de Ligt en soms van Beek uit de opleiding. Bij PSV zijn door Zoet, Brenet, Hendrix, Locadia en soms Bergwijn. En ook vorig jaar stonden er bij Ajax maar weinig jeugd spelers in de basis.

17 november 2017 om 19:11

@janssen alleen brenet en hendrix is echt psv jeugd. Bergwijn bijv komt uit de jeugd van Ajax.

Als je al die spelers meerekent,
Dan speelt bij ajax qua jeugd;
Onana, veltman, de ligt, vd Beek, F de jong, S de jong, Cerny, Kluivert, Dolberg en Neres als twijfel. Daarnaast krijgen spelers als Eiting ook kansen

17 november 2017 om 19:21

Bergwijn speelt sinds de zomer van 2011 in de jeugd van PSV maar die mag je niet meetellen als PSV jeugdproduct? En dan kom je aanzetten met Frenkie de Jong die pas sinds de zomer van 2016 bij Ajax speelt en dat is dan opeens een jeugdspeler? En je noemt Neres die voor twaalf miljoen in de winterstop van vorig seizoen is overgekomen. Hij speelt er nog geen jaar en dat is dan een twijfelgeval?

Je ziet toch hopelijk zelf wel in wat een onzin je uitkraamt Iseldiroed.

17 november 2017 om 19:45

Beter lezen fatman

17 november 2017 om 20:18

Ja praat gekleurde onzin

Bergwijn heeft 1 jaar voor Ajax gespeeld en speelt na al vanaf 2011 voor PSV (terwijl hij nog maar 20 is dus vanaf zijn 14de)
Jeroen Zoet was 15 toen hij in de jeugd van PSV kwam
Locadia was 17 en had nog geen ervaring in het profvoetbal.

Onana was 19 toen hij bij Ajax kwam en al betaald voetbal had gespeeld voor Barca 2, dus hoezo kun je dit Ajax jeugd noemen?
F. de Jong was 18 toen hij van Willem II af kwam en hier al in het eerste had gespeeld, dus geen Ajax jeugd.
Dolberg was wat betreft leeftijd nog wel een jeugdspeler maar had ook al prof voetbal gespeeld voor Silkeborg, of te wel geen Ajax jeugd.
En bij Neres ga ik niet eens de moeite nemen om het duidelijk te maken dat dit totaal geen Ajax jeugd genoemd mag worden.

En dan probeer je de Ajax school nog verder op te hemelen door te stellen dat Eiting ook kansen krijgt. Nou als we dat criterium gaan hanteren dan wint PSV het de laatste seizoenen glansrijk van Ajax want dan heb ik de volgende namen nog voor je:

Lammers
Paal
Guomundsson
Lundqvist
Rosario
Rigo

Allemaal spelers die al wel hun debut hebben gemaakt en dus ook kansen krijgen.

Dus nee ik ga niet ontkennen dat in het verleden Ajax grote spelers groot heeft gebracht en dat de kansen in het verleden voor jeugdspelers groter waren bij Ajax dan bij Psv. Maar het heden geeft een ander beeld wat jij met Onana en Neres nog probeert op te fleuren.

17 november 2017 om 20:24

Af en toe Van de Beek? 10 vd 11 wedstrijden in de basis gespeeld dit seizoen.

17 november 2017 om 20:44

Jij snapt het. En de beste speler uit de eigen jeugd is Lasse Schöne.

17 november 2017 om 17:38

Vermeld er ook even bij dat Oranje het WK is misgelopen, daarnaast ging de EK finale ook verloren, dus schitteren vind ik wel een groot woord. Pas als deze jongens het in de CL of op een WK/EK laten zien, kunnen we spreken van grote verdedigers. Sanchez speelde bijv. ook maar 1 seizoen bij Ajax maar bij hem zag je direct al dat hij toe was aan een stap hogerop.

17 november 2017 om 17:47

Sanchez was wel op die leeftijd nog een semi-prof en werd eerste paar wedstrijden uitgelachen door eigen fans, is verdedigend (positioneel) nog niet zo sterk als hij zal moeten worden maar heeft een fysiek surplus door zijn kracht en gigantisch atletisch vermogen. Sanchez krijgt enorm veel complimenten maar was zeker niet vlekkeloos afgelopen seizoen en werd bij Colombia ook paar keer pijnlijk duidelijk gemaakt. Dat Sanchez een goede verdediger is en gigantisch potentieel heeft is duidelijk maar is ook een stuk ouder dan de Ligt die vorig jaar in Europese wedstrijden beter presteerde (en daarvoor plekje in EL TotT kreeg en 2 MotM uitverkiezingen) terwijl hij 3 jaar jonger is. Denk dat de vergelijking tussen Sanchez en de Ligt niet op gaat maar is duidelijk dat de Ligt veel verder is dan Sanchez met 18 was.

17 november 2017 om 18:01

Maar het gaat om het hier en nu. Leeftijd vind ik leuk en aardig, maar Sanchez is nu gewoon basisklant bij een CL ploeg, kan ik dat ook van de Ligt verwachten over 3 jaar?

17 november 2017 om 18:28

3 jaar ?

Als hij zich goed doorontwikkeld en die foutjes eruit krijgt waarom niet ? Als je ziet welke clubs nu al interesse hebben.

We moeten niet doen alsof Sanchez vorig seizoen wekelijks foutloos speelde.

Ik vond Matthijs vorig seizoen in een aantal wedstrijden zelf een stuk beter spelen dan Sanchez.

Sanchez liep soms ook gewoon te slapen.

17 november 2017 om 18:57

Als je goed leest zie je inderdaad dat ik ook van mening ben dat de combi Oranje en De Ligt niet uitpakt zoals gehoopt. Dat Nederland niet is geplaatst valt overigens niet De Ligt te verwijten. De 'grote' jongens als Strootman, Depay, Robben en Wijnaldum hadden moeten opstaan, maar dat viel vies tegen. Italiã« is trouwens ook niet geplaatst, zijn dat dan ook prutsers?
De Ligt schitterde overigens wel in de EL. Hij is volgens mij zelfs opgenomen in het team van het toernooi. Ja, de finale ging helaas verloren, maar De Ligt was toen wel de beste op het veld. Je mag De Ligt niet goed vinden, maar kom dan met goede argumenten. Die zijn er overigens wel.

17 november 2017 om 20:24

De tijd dat het met talent in Nederland over het hier en nu gaat ligt achter ons, Ajax teert laatste jaren op jonge spelers die potentie vertonen en ook wisselvallig zijn. Laatste paar jaar is er voor 250+ miljoen verkocht aan talenten, dat staat het toe spelers als Neres, Wober, Sanchez, Cassierra te halen zonder te hoeven verkopen. Dat is momenteel een grote bron van geld, net als de opleiding. Dusja, gaat niet alleen om het hier en nu meer, de Ligt vertegenwoordigd enorm veel waarde en staat er in buitenland gigantisch goed op door zijn kwaliteiten. Dus nee, ik sluit het niet uit dat hij als hij 21 is in een grote competitie speelt. En aangezien we niet weten hoe de Ligt er met 21 voorstaat is de meest eerlijke vergelijking toen ze allebei 17/18 waren en kan je dat dus ook beste doen. In de topwedstrijden voor Ajax vond ik vrijwel elke keer de Ligt beter dan Sanchez. Tegen Schalke was Sanchez slechtste man op het veld en werd hij door Burgstaller op momenten gewoon kinderlijk geklopt, de verloren EL finale was de tactiek van tegenstander deels Sanchez aan de bal laten en hield de Ligt zich beter staande dan Sanchez (die wel met zijn snelheid nog goede tackle vs Lingaard had die door was, maar ook daar stond Sanchez zelf niet helemaal juist) Wil ermee zeggen dat Sanchez vorig jaar ook niet altijd top was, net als de Ligt dat nu niet is maar dat is normaal voor jonge verdedigers.

Tja, en een paar jaar terug zeiden we nog dat we geen verdedigers kunnen opleiden.

Met oa Obispo, De Ligt, van Dijk zitten we toch wel goed de komende jaren.

Het is momenteel vooral aanvallend heel armoedig!

Goed nieuws dat hij gebleven is. Er is iets aan het veranderen bij PSV. Talent krijgt nu ook in Eindhoven kansen. Zo goed als ajax in de jeugd is is PSV nog niet maar we zijn zeker op de goede weg. Het talent is er nu en ze krijgen ook steeds vaker kansen in het eerste. Van mij mogen ze trouwens wel nog meer kansen krijgen. Schwaab en Isimat presteren niet dus ik zou Obispo best al een keer tegen een kleine tegenstander aan de bak willen zien.

17 november 2017 om 17:41

PSV is gigantisch goed bezig op Jeugdniveau en is naar mijn mening geen mindere keuze dan Feyenoord dat is (sla persoonlijk AZ onder en middenbouw en Ajax bovenbouw iets hoger aan nog) en gaan ook voor Oranje jeugdelftallen een meer prominente rol spelen. PSV heeft dan wel niet de randstad als vijver maar heeft in België ook nog een hele interessante vijver binnen hun straal van scouting dat ook wel eens een grote troef kan blijken te zijn. Geef PSV nog 5-7 jaar en die gaan gewoon -als ze op dit tempo doorgaan- een hele goede opleiding van de grond krijgen. Ze hebben ook een hele interessante regio rondom Eindhoven op technologisch vlak, als ze dat erin gaan betrekken gaan ze er zelf enorm op vooruit en kunnen ze -door gebrek aan concurrentie- een luxepositie verkrijgen die Feyenoord, Ajax en AZ niet hebben door gigantisch aantal BVO's in dat deel van Nederland.

17 november 2017 om 17:47

PSV heeft echt wel talenten, maar bij Ajax krijgen ze vaker de kans. Obispo zou ook meer speeltijd moeten krijgen, dan kan hij gelijk al proeven aan het grote werk en bij spelers die echt talentvol zijn is het een kwestie van veel speelminuten geven.

17 november 2017 om 17:58

En toch staat er bij PSV nu meer jeugd in de basis dan bij Ajax. Bij Ajax krijg je sneller de kans, maar vaak te vroeg waardoor er later weer een terugval is. PSV probeert ze alleen te brengen als ze er klaar voor zijn.

17 november 2017 om 18:01

Dit seizoen gaat het al veel beter qua jeugdspelers de kans geven Paal mocht even proberen linksback te zijn, Bergwijn krijgt echt een kans omdat hij die verdiende, Mauro krijgt een kans tegen VVV als het nog echt ergens om gaat, Lammers mocht nog een paar wedstrijden meedoen en verder mochten Gudmondsson en Rosario nog een paar minuten voor spek en bonen meedoen. Dat is al wel een hele vooruitgang als je kijkt naar hoe vorig jaar niemand de kans kreeg (en dat zelfs toen het niet liep). Het enige kritiek puntje is dan misschien dat Obispo geen kans krijgt terwijl zijn concurrenten staan te schutteren maar dat is ook wel begrijpelijk. Een jonge speler in een onzekere verdediging zetten is een risico dat Cocu niet durft te nemen. Jammer maar begrijpelijk.

17 november 2017 om 18:05

En daarin verschilt PSV dus van Ajax, als Cocu zo'n beslissing wel durft te nemen dan kan zo'n speler zich aan de hand van de druk ook beter ontwikkelen. Uiteraard zal het niet altijd goed gaan, maar dit zijn dan wel de momenten waardoor een speler echt kan groeien i.p.v. de laatste 20 minuten meedoen.

Ajax dacht een gevalletje Bazoer te realiseren 😎

17 november 2017 om 17:45

Ach ja, het is een groot talent. Ze zijn gek als ze het niet proberen.

17 november 2017 om 17:51

Ik denk ook wel dat hij het serieus heeft overwogen, gezien de tijd die eroverheen is gegaan vanaf de aanbieding. Blij dat hij blijft en hoop dat hij dit seizoen al wat minuten mag maken. Bij een 2-0 lijkt het mij dat hij een Schwaab wel eens kan vervangen, als hij al niet beter is.

Dat Ajax geïnteresseerd was in hem zal best, maar ik denk dat dat nooit een optie is geweest. Ik ben in ieder geval blij dat deze talentvolle verdediger vast is gelegd. Dat hij als een enorm verdedigend talent wordt gezien zegt me niet heel veel, dat was met Koch en eerder Marcellis ook het geval.

Was waarschijnlijk een speler voor jong-Ajax geweest. Met De Ligt en Wober hebben we al een uitstekend centrum. En deze generatie genoten zijn al 5 stappen verder in hun ontwikkeling en international. Prima keuze om bij Psv te blijven. Hopelijk krijgt hij daar ook de kans...

Dit wordt de beste verdediger sinds jaren. Slap gelul eerst maar eens mogen laten zien. Moet je niet bij Cocu zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren