Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSV serieus in de markt voor zestienjarig ‘fysiek monster’ uit Zweden’

Laatste update:

PSV hoopt zich deze winter te versterken met Jonah Kusi-Asare, zo meldt het Zweedse Sportbladet. De pas zestienjarige spits van AIK wordt gezien als een groot talent en moet ruim vijf miljoen euro kosten. Ook Club Brugge ziet Kusi-Asare graag komen.

In Zweden twijfelen ze niet meer aan het feit of Kusi-Asare deze winter vertrekt bij AIK. De zestienjarige spits ligt goed in de markt en heeft de clubs voor het uitzoeken. De vraag is alleen welke club bereid is de gewenste 60 miljoen Zweedse Kroon (5,3 miljoen euro) op tafel te leggen.

PSV zou samen met Club Brugge bereid zijn om een bod uit te brengen op de jonge aanvaller, zo schrijft Sportbladet. Het is niet bekend wat de hoogte is van dat bod. Kusi-Asare beschikt pas sinds november van dit jaar over een A-contract bij AIK.

"Met de juiste houding en instelling kan hij zo ver komen als hij wil", sprak sportief manager Thomas Berntsen onlangs lovend op de clubsite van AIK. "Fysiek is hij al een monster. Daarnaast beschikt hij over scorend vermogen en is hij tweebenig. Het zal lastig worden om hem te behouden."

Kusi-Asare werd afgelopen januari door AIK overgekomen van Brommapojkarna, kort gezegd BP. De 1,96 meter lange centrumspits is jeugdinternational van Zweden en wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende talenten van zijn generatie.

De aanvaller maakte zijn seniorendebuut in augustus van dit jaar, toen hij tien minuten voor tijd mocht invallen in de competitiewedstrijd tegen Varbergs BoIS. Hij werd daarmee de jongste debutant ooit in het shirt van AIK (16 jaar en 54 dagen).

Sportbladet weet dat er al contact is geweest tussen AIK en 'een aantal geïnteresseerde clubs'. Om welke clubs het gaat wordt niet bekendgemaakt. Wel wordt duidelijk dat de Zweedse club het gewenste bedrag nog niet op tafel heeft zien komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

16 jaar en 1,96 meter?! Dat is wel een flinke jongen.
Persoonlijk vind ik de Scandinavische competities vaak een interessante vijver om in te vissen. Spelen best wat getalenteerde, technische voetballers en is over het algemeen ook nog niet zo gigantisch duur.

Als ik keer tijd heb voor gamen dan speel ik carrière mode en daar is Jason van Duiven echt een beest. Zijn er psv fans die de jeugd op de voet volgen en misschien kunnen vertellen of Jason niet onze toekomstige spits is?? Op fc24 scoort ie namelijk best makkelijk 😂

13 december 2023 om 19:22

Het lijkt een beetje stil geworden rond van Duiven. Ik volg jong PSV dit seizoen niet op de voet maar naar mijn idee doet hij het dit seizoen toch wat minder dat het vorige waarin hij toch een behoorlijk goede indruk maakte. Met Pepi hebben we natuurlijk al een prima spits achter de Jong maar van Duiven zie ik in potentie nog steeds uitgroeien tot eerste spits van PSV.

14 december 2023 om 09:51

Ik neem aan dat er vanuit gegaan wordt dat Pepi volgend jaar 1e spits is met daarachter Jason van Duiven (en evt ook nog Luuk), en dat van Duiven rustig aan gebracht wordt zoals nu met Pepi gedaan wordt. En als Pepi dan naar het buitenland verkast, hebben we een goed opgeleide eerste spits.

Tenminste, dat hoop ik.

13 december 2023 om 19:37

Jason van Duiven (18) was vorig jaar heel sterk. Jason heeft ook een 17-jarig broertje Robin van Duiven, ook een spits onder contract bij PSV. De van Duiven familie komt overigens uit Almelo meen ik.

Ik neem het met een korrel zout. Ruim vijf miljoen betalen voor een 16-jarig talent is niet iets wat PSV snel doet. Bovendien heeft PSV met Pepi en Van Duiven al twee talentvolle jonge spitsen achter De Jong.

13 december 2023 om 19:26

Mocht het wel waar zijn dan is de kans wel groot dat het echt een giga talent is om die reden.

13 december 2023 om 19:30

62 minuten gemaakt over 4 wedstrijden waardoor die 0 goals of assist heeft geleverd voor 5 miljoen. Als we dan bijvoorbeeld kijken naar Warren Zaïre Emery die stond op zijn 16de in de basis van PSG, dat is een 'giga talent'

13 december 2023 om 19:49

Wel goed signaal dat PSV deze markt afstruint. Strategische aankopen doen is wat je wil.

13 december 2023 om 19:54

Die jongen is 16, tegen de tijd dat die in het 1e kan komen is pepi allang weg.

Ja ja. Leuk en aardig. Kunt m wel een fysiek monster noemen, maar met zulke kenmerken sta je gewoon nog steeds hooguit in de schaduw van Brobbey..

13 december 2023 om 19:31

De nieuwe Scamacca

13 december 2023 om 23:08

O ja, dat was ook een knoest toen ie nog jeugdspeler was. Eenmaal richting senioren viel dat fysieke voordeel weg en was het niks bijzonders meer, althans in de tijd in Nederland. Daarna was het nog redelijk goed gekomen 😊

Heb hem gekocht op FM. Groeide in één seizoen al uit tot topscoorder van Eredivisie en verkocht voor 35 miljoen aan Atletico

13 december 2023 om 19:25

Is 35 dan niet een beetje weinig met 44+ goals?

Interessant, scorend vermogen en tweebenig, zou in principe eerst bij 0-19 eerst uit komen (ff wennen), dan kan Robin van Duiven doorschuiven naar Jong PSV en dan kan zijn broer Jason verhuurd kunnen worden aan Heracles (blessure hornkamp) of Vitesse (gebrek aan scorend vermogen)

Het zweedse antwoord op Haaland en mogelijke opvolger van Ibrahimovic?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren