Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV neemt toptalent over van FC Twente: 'Trots is het juiste woord'

Laatste update:

Andrew Mendonca had zijn vertrek zelf al aangekondigd via Facebook en woensdagmiddag heeft PSV op de officiële website van de club bevestigd dat het de jeugdspeler heeft overgenomen van FC Twente. In het bijzijn van zijn familie heeft Mendonca een driejarig contract getekend.

De vijftienjarige middenvelder komt transfervrij over van Twente, waar hij bekend stond als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. Het talent begint op 9 juli bij zijn nieuwe club; op die datum is hij zestien jaar oud. Bij PSV zal hij vanaf de voorbereiding aansluiten bij PSV O17.

“Ik ben blij dat ik hier mag komen voetballen”, zegt de jongeling. “Ik voel me trots, trots is het juiste woord.” De ambitieuze middenvelder heeft het traject dat hij zelf wil doorlopen al uitgestippeld: “Eerst starten bij O17, daarna doorstromen naar O19 en Jong PSV en vervolgens doorbreken in het eerste elftal en prijzen pakken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er zullen nog wel veel meer spelers gaan vertrekken denk ik. Het perspectief voor een talentvolle jeugdspelers is ook ineens anders. Ben erg benieuwd wanneer de grote transfers op gang gaan komen.

Dat doorbreken in PSV 1 verwacht ik echter niet, de koers die PSV ingeslagen was met eigen jeugd, zijn ze alweer vanaf gestapt. Zie het aantrekken van van Ginkel ten opzichte van het talent Jorit Hendrix.

15 juni 2016 om 15:40

Van Ginkel is nog steeds geen PSV'er ? Aangezien Chelsea zo lang op zich laat wachten laat PSV andere opties open.

15 juni 2016 om 15:53

En daarbij zonder van ginkel was psv niet kampioen geworden. Zoveel doelpunten en zo belangerijk voor het spel zonder hem had psv minder punten.

15 juni 2016 om 18:02

Ik zeg ook nergens dat het goed of slecht is, maar feit blijft wel dat Jorrit Hendrix gewoon goed stond te ballen, van Ginkel komt en Jorrit wordt er gelijk uit gehaald.

15 juni 2016 om 19:27

Welkom bij een topclub. De concurrentie hoort moordend te zijn.

15 juni 2016 om 20:00

Hendrix heeft anders genoeg wedstrijden gespeeld voor Psv. Bergwijn heeft ook wedstrijden gespeeld. Dat ze altijd opzoek zijn naar versterking is gewoon een sterkte van Psv. Ze richten zich gewoon op de jeugd en op ervaring. Win/win situatie.

15 juni 2016 om 15:59

Dat mensen daar altijd zo over zeuren. We hebben het over ploegen die moeten strijden om het kampioenschap en in de Champions League spelen.

Als je dan zo'n kwaliteitsinjectie kan krijgen door van Ginkel te huren dan moet je dat altijd doen. In het geval van een middenmoter kan je er wellicht wat makkelijker voor kiezen om te gaan voor eigen jeugd.

Uiteindelijk geldt altijd: Als je goed genoeg bent zal je spelen.

15 juni 2016 om 18:06

Misschien een keer goed lezen, is schijnbaar moeilijk. Ik zeur nergens ik geef alleen weer wat de kansen bij PSV voor een jeugdspeler op een plek bij het eerste. Ik gaf daarbij de vergelijking met hoe er met Jorrit Hendrix is gehandeld.

15 juni 2016 om 18:28

Er is niet met Hendriks gehandeld.... Die jongen heeft veel mogen spelen en steekt heel veel op van zijn collega's. Dit is een deel van zijn ontwikkeling, daar waar het bij andere clubs vaak ophoudt nadat ze in het eerste komen. Kijk maar eens naar El ghazi en Bazoer..... Opgehemeld, maar staan stil op dit moment. Niks mis met de weg zoals psv die voor hun spelers uitstippelt

16 juni 2016 om 11:14

Jij beweert dat je verwacht dat een speler niet door zal breken, omdat PSV volgens jou een een koerswijziging met betrekking tot het inpassen van jeugdspelers heeft gemaakt. Vervolgens verwijs je naar het feit dat PSV van Ginkel heeft gehaald en dit ten koste is gegaan van Hendrix.

Je gaat dan wel voorbij aan het feit dat Zoet wekelijks onder de lat staat en Locadia ook gewoon 29 wedstrijden gespeeld heeft. Volgens de 'home grown' regels is Willems ook een zelf opgeleide speler en die staat ook gewoon in de basis. Brenet heeft 27 wedstrijden gespeeld. Hendrix, ondanks de komst van van Ginkel, ook nog 26.

Je merkt hier op VZ dat er veelal een opvatting is ontstaan dat PSV niets met eigen jeugd doet, terwijl uit bovenstaande blijft dat dit niet het geval is. Grote verschil is dat PSV geen jeugd inpast, puur om het inpassen van jeugd. Als je echter laat zien goed genoeg te zijn dan kom je ook gewoon aan spelen toe.

Feit is dat van Ginkel beter is dan Hendrix. Uiteindelijk draait het daar toch ook om.

15 juni 2016 om 16:16

@lionion:

PSV heeft afgelopen seizoen 47 officiële wedstrijden gespeeld en bestaat voor het merendeel uit internationals. Dan heb je dus spelers die 50-60 wedstrijden per jaar spelen. Als je wil spelen om de landstitel, om overwintering in de Champions League en om de beker, lijkt het jou dan een goed idee om dat te doen met een selectie waarin maar drie middenvelders zitten die goed genoeg zijn voor de basis (guardado, Pröpper, Hendrix)? Natuurlijk niet. Je moet voor elke linie minstens één of twee reserves hebben die basisplaatswaardig zijn. En Van Ginkel bleek afgelopen seizoen ook wel nodig. Hendrix en Guardado zijn allebei een tijd geblesseerd geweest.

15 juni 2016 om 16:29

En daarbij heeft PSV wel degelijk al flinke stappen gemaakt. Tot een paar jaar geleden leverde de jeugdopleiding van PSV vrijwel niets op. Nauwelijks spelers die een rol van betekenis konden spelen in PSV 1 of die een leuk bedrag opleverden. Nu hebben Zoet en Locadia een basisplek, Brenet en Hendrix krijgen regelmatig speeltijd, Depay is voor veel geld verkocht, Lestienne mocht weg omdat PSV het met Bergwijn gaat proberen…

15 juni 2016 om 16:46

Vergeef me als ik het verkeerd heb cabinessence, maar ik zie jou vaak bij Bazoer topics en meende te herinneren dat je vaak wil verduidelijken dat Bazoer absoluut geen Ajax jeugd is omdat hij op 15 jarige leeftijd van PSV overkwam (en na protesten van PSV pas na zijn 16e mocht spelen voor Ajax).

Maar deze Medonca komt ook op 15 jarige leeftijd over en zal op zijn 16e pas zijn 1e duel voor PSV gaan spelen. Zoet kwam ook op zijn 15e, Locadia op zijn 16e en Brenet pas op zijn 17e. Waarom steeds beginnen over Bazoer enerzijds en dan deze spelers opnoemen als PSV jeugd anderzijds?

Met deze Medonca, Carolina (az) en Duarte (sparta) heeft PSV goede zaken gedaan. Ik hoop stellig dat hij het 1e haalt.

15 juni 2016 om 17:00

Het maakt toch geen reet uit of het nu eigen jeugd is of de jeugd van een andere club. PSV geeft in ieder geval de jeugd wel een kans, ze worden niet allemaal vanuit het niets in de basis gegooid maar ze maken zeker hun minuten. Momenteel is er bij PSV een goede balans tussen jeugd en ervaring.

15 juni 2016 om 18:05

@scrumpti0uz:

Ik geloof niet dat ik zelf ooit over Bazoer ben begonnen, alleen dat ik enkele keren een weerwoord heb gegeven als iemand Bazoer eigen jeugd noemde. Die jongen heeft van zijn 9e tot zijn 16e (niet 15e) bij PSV gespeeld, ging op zijn 16e naar Ajax en mocht daar meteen aansluiten bij Jong Ajax (met ook heel snel al oefenwedstrijden in Ajax 1). Hem eigen jeugd van Ajax noemen slaat nergens op. Hij heeft simpelweg niet eens in de jeugd van Ajax gespeeld.

Wat de PSV-ers die ik noemde betreft: Hendrix speelt sinds zijn 9e bij Psv. Depay speelde vanaf zijn 12e bij Psv. Zoet heeft vier jaar in de A- en B-jeugd gespeeld. Brenet kwam van een amateurclub en heeft ook nog een jaar in de A-jeugd gespeeld. Locadia speelde een jaar in de A en daarna een jaar in Jong PSV voordat hij zijn competitiedebuut maakte.

15 juni 2016 om 20:49

Haha ik had het dus toch goed. Je maakt nu weer allerlei excuses. Bazoer heeft zelfs met de A1 van Ajax tegen PSV gespeeld en werd met de A1 van Ajax kampioen. Hij deed ook mee in de Future Cup wat onder 17 is en NextGen en Youth League wat allebei onder 19 competities zijn. Dus hoezo niet bij de jeugd gespeeld?

Brenet kwam in 2012 en maakte in 2012 zijn debuut in het 1e van PSV. Bazoer tekende in 2012 en maakte laat in 2014 pas zijn debuut, maar Bazoer speelde niet in de jeugd? Hahaha.

15 juni 2016 om 21:12

Bazoer was 16 toen hij vertrok bij Psv. Hij was op twee maanden na 17 toen hij voor Ajax mocht gaan spelen. In zijn eerste seizoen bij Ajax, 2013-2014, speelde hij 21 competitiewedstrijden voor Jong Ajax. Hij zal vast een paar keer in de A1 hebben gespeeld, maar dus sowieso veel vaker in Jong Ajax.

Nee, je hebt gelijk. Mijn excuses zijn slap en Bazoer is een mooi voorbeeld van hoe goed Ajax is in het opleiden van eigen jeugd. Knap werk, hoor.

15 juni 2016 om 16:56

Van ginkel is een totaal andere speler dan hendrixs

15 juni 2016 om 17:28

Kan je dat zelfde ook dan van Ajax zeggen? Ze hebben net een nieuwe Mexicaanse spits gekocht voor best veel geld terwijl bij Ajax ook een jonge 18 jarige aanvaller genaamd Dolberg rond loopt. Die zal dan ook niet meer aan de bak komen.

15 juni 2016 om 18:11

Ik denk vwb Dolberg dat hij langzaam gebracht gaat worden, zoals het eigenlijk hoort en wat in NL bijna niet meer gebeurt. Tevens heeft Dolberg een zware blessure gehad. Maar goed dat is wat ik denk, maar idd dat is afwachten.

Wat ik bedoel met Hendrix is op het moment dat Van Ginkel kwam hij eigenlijk direct er naast werd gezet.

Er word wat gestrooid hier op VZ met namen als Super talent hier, en Super Top talent daar en uiteraard de nieuwe Messi niet vergeten .. als we zo doorgaan dan moeten we toch makkelijk over een paar jaar de cL hebben veroverd volgens Vz

On topic...

Zat er aan te komen dat de Spelers van Twente, eieren voor hun geld gaan kiezen

15 juni 2016 om 16:02

Haha, heerlijke reactie en je hebt gelijk. Er lopen talloze Messies en Ronaldos rond als we de berichten moeten geloven. Zijn ze niet van de Balkan, dan wel uit Scandinavië of Azië....

Pijnlijk voor Twente maar een te verwachten ontwikkeling die, ben ik bang, zich pas in de beginfase bevind. Wat moet er nog van Twente worden......??

Ik ken iemand die zat bij hem in het team dit jaar en hij zij dat dit niet echt een bijzondere speler is. Deze Mendonca is een degelijke middenvelder wat de bal aanneemt en alles terug speelt. Verder zij hij dat het enigzins verrassend was want er zaten een paar spelers in die nog beter waren als hij.

15 juni 2016 om 16:51

Klopt ik vind Maurice Kone eigenlijk een grotere talent, maar dat is een aanvaller en misschien was PSV enkel nog op zoek naar een middenvelder voor deze leeftijdscategorie.

Een beetje off-topic, maar mag een club een speler een contract aanbieden als deze nog geen 16 is? Of moeten alleen zaakwaarnemers jonge spelers met rust laten?

15 juni 2016 om 16:53

Contract gaat pas na zijn 16e in.

15 juni 2016 om 17:30

Sterker nog, onder de 16 zijn ze vrij om te spelen waar ze maar willen. Aangezien ze 16 moeten zijn om een contract te tekenen kunnen ze zo weg. Een mislukte maatregel van fifa of uefa tegen kinderhandel.

15 juni 2016 om 20:53

Dat is niet waar mayarood, Barca kreeg niet voor niks een transferverbod en hetzelfde gaat gebeuren met de clubs uit Madrid. Deze speler wordt over een paar weken al 16 en daarom kon dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren