Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV moet knoop doorhakken: ‘Ik ga mijn goede contract niet verscheuren’

Laatste update:

Hidde Jurjus wacht af wat de toekomstplannen van PSV zijn. De 26-jarige doelman speelde de voorbije twee seizoenen op huurbasis voor De Graafschap, dat met oog op komend seizoen ervoor koos om Rody de Boer van AZ op huurbasis over te nemen. Jurjus heeft nog een contract voor een jaar met de Eindhovense topclub, waar Roger Schmidt komend seizoen voor de selectie staat. “Ik wacht rustig af wat er gaat gebeuren”, vertelt hij vrijdag aan de Gelderlander.

Jurjus stond naar eigen zeggen langer open voor een langer verblijf bij De Graafschap, al begrijpt hij ook de keuze van de Keuken Kampioen Divisie-club om een nieuwe doelman te halen. “Ik kon de club nog geen toezeggingen doen en wist dat ze verder keken. Ze zijn daarin heel open naar mij geweest. We gaan op een goede manier uit elkaar. Daar ben ik blij om. Want dit is en blijft mijn club. Wie weet keer ik hier ooit weer terug”, benadrukt Jurjus in gesprek met de regionale krant.

Jurjus zit op korte termijn met de clubleiding van PSV om de tafel. “Als PSV een rol voor mij ziet, ga ik daar serieus over nadenken. Ik heb een goed contract, dat ga ik niet zomaar verscheuren. En anders??Dan ga ik op zoek naar een nieuw avontuur. Ja, ook het buitenland is een optie. Ik sta overal voor open.” Het is nog onduidelijk hoe het keepersgilde van PSV onder leiding van Schmidt eruit zal zien. Op dit moment staan ook Jeroen Zoet, Lars Unnerstall en Robbin Ruiter nog op de Eindhovense loonlijst.

Jurjus wil de uitstekende lijn van het abrupt afgebroken seizoen doorzetten. Na twee degradaties met Roda JC Kerkrade, waar hij op huurbasis speelde, en De Graafschap, behoorde de doelman in 2019/20 tot de smaakmakers van de Achterhoekers. “De drang om mezelf weer te bewijzen, was enorm”, zegt hij. “Ik koos er bewust voor nog een jaar bij De Graafschap te voetballen. Ik wilde koste wat kost laten zien wat ik wil en kan. Ik ben er trots op hoe ik mezelf heb teruggeknokt na een moeilijke periode. Die lijn wil ik doortrekken. Waar dan ook.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hidde, lekker je contract uit laten lopen en dan weer terug naar de Graafschap.

12 juni 2020 om 09:53

Enkele jaren terug vond ik het toch echt een fijne doelman, hij kan het toch niet zijn verleerd? Van mij mag hij het wel proberen in Fryslan. Afgelopen jaar keepte hij ook prima begreep ik (niets van gezien, ik volg geen Kkd, dus dit is puur op basis van wat ik lees) en wat vertrouwen kan natuurlijk veel doen met een mens. En aangezien wij in Heerenveen geen doelverdediger hebben, kan hij lekker zonder druk ballen uit de goal gaan tikken.

12 juni 2020 om 10:05

Ja hij keepte weer prima. Fijne gozer is het ook die je er prima bij kan hebben.

12 juni 2020 om 10:49

Als die jongen transfervrij is, staan er wel grotere clubs in de rij om hem in te lijven. Een terugkeer naar De Graafschap zie ik dus niet snel gebeuren. Als FC Twente Drommel verkoopt, mag hij van mij sowieso wel komen. Hij is dan wel geen uitblinker, maar hij zakt ook zelden tot nooit door de ondergrens. Voor Eredivisie-begrippen gewoon een degelijke doelman.

PSV moet deze jongen lekker verkopen. Hij zal nooit 1e keeper worden bij PSV en hij heeft ook niet de insteek on 2e of 3e keeper te worden. Je hebt er als club niks aan als je reservekeeper zich niet schikt in zijn rol. Denk dat dit een prima keeper is voor top KKD of rechterrijtje eredivisie.

12 juni 2020 om 09:03

Ik betwijfel of hij niet een jaar 2de of 3de keeper wil zijn. Daarnaast vraag ik mij ook af welke club geld voor Hidde gaat betalen en waarbij ze er financieel ook nog uit komen. Ik denk dat het voor PSV het verstandigst is (als ze hem niet als 2de of 3de keeper zien) hem een leuk bedrag mee te geven, zijn contract verscheuren en hem ergens anders naar toe laten gaan. Zo beperk je de kosten.

12 juni 2020 om 09:12

Maar PSV heeft natuurlijk Unnerstal als 1e keeper en Ruiter die zich lijkt te schikken in de rol van reserve (zoet zal wel vertrekken). In mijn ogen moet de 3e keeper een jeugdspeler zijn. Ik zal als PSV zijnde nog wel even afwachten of ze er wellicht nog een paar ton voor kunnen krijgen, en anders inderdaad transfervrij laten vertrekken.

12 juni 2020 om 09:14

Er is vast wel een club die hem een jaar wil huren, waarbij PSV het salarisverschil betaalt. Die club kan hem dan na dat jaar zelf onder contract nemen.

12 juni 2020 om 09:26

Verkopen wordt denk ik lastig, want dan moet er een club komen die geld voor hem kan (en wil) betalen. Daarnaast zou Jurjus dat goede contract bij psv moeten inleveren voor een lager salaris. Wat dat betreft lijkt me de optie van @janssen hierboven de meest waarschijnlijke optie, tenzij psv het contract zou ontbinden en het salaris bij een nieuwe club aanvult tot aan het bedrag in zijn psv contract

Zou hem best graag bij Twente zien als Drommel weggaat

12 juni 2020 om 10:50

Ik dacht inderdaad precies hetzelfde. Dat zou wel een mooi alternatief zijn voor Drommel.

12 juni 2020 om 11:48

Wie neemt Drommel over dan?

12 juni 2020 om 11:58

Ik heb geen idee. Het is ook geen zekerheid dat hij vertrekt, maar hij heeft aangegeven een stap te willen maken, er is interesse en als ze er nog een som geld voor willen vangen, is het vrij reeel dat Drommel vertrekt.

Dat wordt een jaartje op de bank en dan transfervrij naar een club uit de middenmoot in Nederland. Hij heeft nooit de verwachtingen waar kunnen maken, met absoluut dieptepunt zijn verhuur periode aan Roda JC, waarin hij door vreselijke fouten mede verantwoordelijk was voor de degradatie.

12 juni 2020 om 12:08

Maar daarna heeft hij zich gelukkig wel weer enigszins herpakt. Heeft afgelopen seizoen gewoon prima gekeept, al was het natuurlijk wel maar op het tweede niveau. Blijft toch wel zonde aangezien dit toch eerst een aardig groot keeperstalent was..

12 juni 2020 om 12:15

Ik heb De Graafschap niet uitvoerig gevolgd, maar wat ik heb gezien zag hij er altijd wel uit als een betrouwbare keeper. Heeft natuurlijk met het niveau van de KKD te maken, maar ook zeker met het ouder worden en de toegenomen ervaring. Denk dat het voor clubs in de middenmoot ED een goede en betrouwbare keeper kan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren