Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV moet basiskracht missen tegen FC Utrecht en heeft één twijfelgeval

Laatste update:

PSV moet het zondag tegen FC Utrecht doen zonder Joey Veerman. Dat bevestigde trainer Peter Bosz op de persconferentie in aanloop naar het Eredivisie-duel. Of Jerdy Schouten mee kan doen, is nog niet bekend. Daarnaast ging Bosz nog maar een keer in op Yorbe Vertessen, die zelf graag lijkt te willen vertrekken bij de Eindhovenaren.

Veerman zou deze week eigenlijk in de basis starten tijdens het bekerduel met FC Twente. De middenvelder raakte in de warming-up echter geblesseerd aan zijn kuit, waardoor hij niet in actie kon komen.

Van die blessure is hij dus nog niet voldoende hersteld, zo blijkt vrijdag. Volgens Bosz is Veerman nog niet fit genoeg. "Ik denk niet dat het lang gaat duren, maar het is nu al wel duidelijk dat hij zondag niet kan spelen", aldus de oefenmeester.

Over het meespelen van Schouten wordt zaterdag beslist. Bosz: "Hij is nog steeds een beetje ziek. Hij gaat morgen trainen en dan gaan we kijken of hij kan spelen."

Als PSV zondag weet te winnen in en van Utrecht, dan heeft de club de eerste achttien wedstrijden van het seizoen allemaal gewonnen. Dat zou een Eredivisie-record zijn.

Yorbe Vertessen
Het is de vraag of Yorbe Vertessen deze winter bij PSV blijft. De 23-jarige Belg moet het veelal doen met een reserverol, en staat in de belangstelling van verschillende clubs. Vrijdag meldde Jeroen Kapteijns van De Telegraaf dat Union Berlin voorlopig is afgehaakt in de strijd om Vertessen.

"De berichten uit Duitsland zijn dat Union Berlin inmiddels het vizier gericht heeft op een alternatief voor Yorbe Vertessen. De Duitse club heeft de interesse in de PSV’er op een laag pitje gezet en zou de pijlen nu richten op Marco Grüll van Rapid Wien", aldus de journalist op X.

Op de persconferentie ging Bosz nog een keer in op de situatie rondom Vertessen: hij wil niet dat de aanvaller vertrekt. "Wij willen kampioen worden en daar hebben we hem bij nodig. Dat heeft hij tegen FC Twente al laten zien", was de trainer duidelijk.

PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsof we als utrecht zijnde nu meer kans hebben om een resultaat tegen PSV te halen, kijk naar de historie, en kijk naar de huidige ranglijst, nee, dit is een en blijft een makkie voor PSV vrees ik.

19 januari 2024 om 14:20

Nou PSV heeft geen goede opties voor Schouten. Dan mis je 3 middenvelders Veerman, Schouten en Saibari. Dat is wel een hap kwaliteit. Dan zal dit wel de opstelling worden. Is ook niet heel onaardig maar bij lange na niet de beste opstelling.

Benitez
Teze
Ramalho
Boscagli
Dest
van aanholt
Til
Tillman
Bakayoko
de Jong
Lang/Vertess
19 januari 2024 om 15:06

Ja Tillman kan Veerman prima vervangen maar van Schouten naar van Aanholt of Mauro Jr is wel een groot probleem. Misschien Boscagli doorschuiven en Obispo erbij?

19 januari 2024 om 17:19

Vond van Aanholt niet eens zo tegenvallen als stand-in voor de 6 positie. Tegen Utrecht zal het geen probleem zijn, maar tegen Feyenoord is dat wel anders. Grotendeels door Schouten wist Psv de betere te zijn in Rotterdam de laatste keer.

Als Tillman speelt zoals tegen Twente is dat geen enkel probleem, die speelde echt een dijk van een wedstrijd. Als Schouten niet mee kan dat is dat wel een domper, waarschijnlijk gaat Mauro daar dan spelen.

19 januari 2024 om 14:22

Ik denk eerder Van Aanholt. Die speelde ook op die positie tegen Arsenal en viel voor hem in tegen excelsior

19 januari 2024 om 19:31

Wat is de verwachting eigenlijk wat betreft Tillman? Zou voor psv top zijn om hem vast binnen te halen, wat een heerlijke speler!

Veerman is in mijn ogen de beste speler van PSV dus een aderlating dat hij niet meedoet en dat Saibari er ook niet bij is. Maar zelfs zonder Veerman, Saibari en Schouten moet PSV zonder al te veel problemen kunnen winnen zondag.

19 januari 2024 om 14:32

Voor mij niet Simon. Schouten, de Jong en Boscagli vind ik beter.

19 januari 2024 om 18:42

Schouten is vele maken belangrijker.
Veerman heeft nog weleens een off day.

En zo mis je misschien wel ineens een heel middenveld (schouten/veerman/saibari). Gelukkig staan er twee vervangers klaar in de vorm van Til en Tillman maar de nummer 6 positie blijft gevaarlijk, van Aanholt is gewoon niet goed genoeg voor die positie. Jammer genoeg ziet de directie en de trainer dat anders dus moeten we het er mee doen het komende half jaar. Hopelijk is Schouten op tijd beter en blijft hij dat ook de komende 6 maanden!

19 januari 2024 om 14:58

Van Aanholt is misschien niet goed genoeg voor die positie in de CL, maar tegen Utrecht zou dat geen enkel probleem mogen zijn

19 januari 2024 om 15:29

Psv heeft ook al punten gepakt zonder Schouten, maar dat was dan met Veerman/saibari. Dus ik denk dat dit niet appeltje eitje wordt nee.

Schouten is voor psv, wat Henderson is voor Ajax. Die schijnen ze te hebben gekocht

19 januari 2024 om 18:44

@ yoda... we weten nog helemaal niet of henderson gaat zijn war schouten voor psv is.
Hij moet nog debuteren, wie weet speelt hij de pannen van t dak.
En wie weet is het een totale mis match. (Denk persoonlijk wel dat dit een slimme aankoop is).

in mijn ogen is Schouten (zeker nu Saibari ook nog weg is) moeilijker op te vangen dan Veerman. Met Tillman heb je iemand die opbouwend ook wel iets kan. Doet het meer in de vorm van combinatie voetbal en minder met passing, maar ook tegen Twente gezien dat dat geen probleem hoeft te zijn. Schouten zorgt toch veel meer voor de balans van het elftal

Er zijn genoeg invallers die PSV aan een overwinning kunnen helpen
Tillman, Van Aanholt kunnen dit opvangen .
Maurice Junior nog achter hand zou ook kunnen
Kom op PSV toch niet bang voor Utrecht.
.

we gaan er alsnog met 0-5 af, en als het heel misschien mee zit met 1-4. Ik heb totaal geen verwachtingen van mijn club en ga voor de verandering een keer genieten van de tegenstander.

Als Veerman en Schouten niet meedoen, maar met name Schouten, dan noteer het eerste puntenverlies maar. Met ook nog Saibari afwezig komen we balvastheid te kort en duelkracht. Van aanholt gaat dat niet oppikken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren