Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV maakt de tongen los in het buitenland: ‘Iedereen heeft hem in het vizier’

Laatste update:

De voortreffelijke reeks die PSV momenteel neerzet in de Eredivisie blijft ook buiten de landsgrenzen niet onbesproken. In België kijkt men met bijzondere interesse naar de verrichtingen van hun landgenoten en rekent men zich alvast rijk met Johan Bakayoko.

"Het is onwaarschijnlijk. Hij heeft mijn verwachtingen overtroffen", vertelt Play Sports-commentator Thomas Liekens bij Sporza Daily. "Je zag hem de afgelopen jaren spelen en kon toen al wel zien dat hij er zou komen. Afgelopen zomer vroeg ik me alleen af of hij wel zoveel geld waard was toen ik alle transfergeruchten hoorde."

Liekens is van mening dat Bakayoko er slim aan heeft gedaan door in Eindhoven te blijven. "Gewoon doorgroeien, prijzen pakken en dan de volgende stap zetten. Zijn cijfers zijn ridicuul. Het is onwaarschijnlijk. Hij maakt een ongekende groei door dit seizoen."

Bakayoko staat op de tweede plaats als het gaat om spelers met de meeste succesvolle dribbels in de Eredivisie. Als het gaat om spelers die direct betrokken zijn bij doelgevaar staat hij op nummer één. Ook is hij de PSV'er die het vaakst een dribbel aangaat tijdens de wedstrijd.

"Hij was al goed, maar de stappen die hij nu zet zijn heel sterk", vervolgt Liekens. "We zijn niet de eerste die de vergelijking maken, maar hij wordt nu al 'de nieuwe Doku' genoemd, terwijl we eigenlijk nog aan het bekomen zijn van het feit dat hij (Doku, red.) impact maakt bij City. Iedereen heeft Bakayoko in het vizier."

"PSV heeft de beste ploeg, juist omdat ze als ploeg opereren", gaat Liekens door. "Feyenoord heeft ook een geweldige trainer, laten we Slot niet tekort doen, maar nu valt het allemaal goed voor Bosz. Neem Luuk de Jong. Niemand had verwacht dat hij nog zo sterk zou zijn in deze fase van zijn carrière."

Liekens vindt PSV een van de beste ploegen die hij de afgelopen jaren in Nederland heeft gezien. "Dit is de mentale opvolger van het Ajax van Ten Hag", doelt hij op de succesploeg die de halve finale van de Champions League haalde in het seizoen 2018/19.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bakayoko is zich inderdaad goed aan het ontwikkelen. Dat onstuimige in zijn acties moet er nog wel uit. Het is al beter dan vorig jaar, maar het oogt soms allemaal nog wat ongecontroleerd, alsof hij moeite heeft de bal dicht bij zich te houden en/of onder controle te houden. Dat zie je niet vaak bij aanvallers, maar gelukkig voor hem is dat trainbaar.

5 december 2023 om 21:00

Zit zeker nog verbetering in, maar los van zijn dreiging legt hij nu al hele aardige cijfers neer. 8 assists en 3 goals in 14 wedstrijden. Nog 1 goal of assist erbij en hij zit qua goals en assists al aan het aantal van Antony in de eredivisie in zijn laatste jaar bij Ajax

5 december 2023 om 21:37

Tja, dat rendement stelde ook helemaal niets voor. Sowieso heb ik nooit gesnapt waarom Ten Hag dacht dat Antony het wel even ging doen bij Manchester. Daar is hij nog lang niet goed genoeg voor. Ik zie ook meer in Bakayoko dan in Antony.

5 december 2023 om 21:56

Vind bakayoko eigenlijk nog tegenvallen qua rendement. 4 goals in dit psv is echt niet veel als je alles speelt. Ook heeft hij niet echt een passeeractie en schiet hij vaak vrij wild. Zijn voorzet is wel oke, maar voor het buitenland heb je meer nodig lijkt me.

5 december 2023 om 22:36

Wat vooral goed is bij bakayoko is zijn eerste aanname let daar maar eens op. Echt een goeie spelerke

5 december 2023 om 23:06

FR10, blindstaren op stats van een buitenspeler is sowieso niet zo slim. Anthony en Bakayoko houden constant 2 man bezig en hebben de kwaliteiten om bijvoorbeeld een klassieker om te draaien.

Het zijn nog geen eindproducten maar de potentie is onmiskenbaar. Vandaar ook de hoge bedragen vanuit het buitenland.

6 december 2023 om 04:14

Rendement is zeker wel een goede graadmeter. Als je in de Eredivisie al een laag rendement hebt, heb je niks te zoeken bij een topploeg in het buitenland waar je tegen spelers speelt die je minder ruimte geven, fysiek beter zijn en verdedigend slimmer.

6 december 2023 om 08:31

@hazardinho
Geen passeer actie? hoeveel backs heeft hij al zoek gespeeld? Hij kan binnendoor en buitenom. Hij is vrij compleet waarbij alles uiteraard nog beter kan en moet.
Het schieten is idd vaak nog wel heel erg wild. Maar dat vind ik bij heel veel spelers het geval.

6 december 2023 om 10:01




Bedankt Hazardino, daar gaat mijn koffie Bakayoko geen passeeractie; dan weet je dat je echt alles hebt gelezen.

En die 'in het buitenland heb je meer nodig lijkt me' opmerking raakt natuurlijk kant noch wal. Sure, voor City, Bayern en Real Madrid heb je meer nodig. Maar kijk voor de aardigheid eens wat een subtopper/degradant in een willekeurige topcompetitie op de flanken hebben staan. Daar doet Bakayoko echt niet voor onder hoor.



6 december 2023 om 10:12

Ik staar me er niet blind op.
Zie in de wedstrijden dat Bakayoko bedrijvig is en tegenstanders bezighoudt, maar als daar geen rendement achter zit dan heb je er helemaal niks aan.
Wat dat betreft heb ik 10x liever Bakayoko dan een Antony. Het rendement van Antony is eigenlijk echt beroerd.

Overigens totaal oneens met Hazardinho. Als je kijkt naar het spel van Bakayoko zit daar een hele goede passeeractie bij.



5 december 2023 om 21:21

Hij kan zich op veel vlakken nog verbeteren. Maar dat weet 'ie zelf ook en daar is hij elke dag mee bezig. Maar als je nu al zoveel rendement hebt, dan laat je wel zien dat je echt een enorm hoog plafond hebt.

5 december 2023 om 21:38

Ik vind dat (potentie vertaald naar toekomstige kwaliteit) bij aanvallers altijd lastig in te schatten, maar voor de rest ben ik het met je eens. Hij moet echter wel echt af van dat onstuimige.

6 december 2023 om 08:23

Een tijd geleden zei ik al hij word een speler van 40 tot 50 miljoen. Ik denk dat hij meer op gaat brengen. Zijn ontwikkeling is razend snel gegaan.
Ik ben bang dat hij in de winterstop weg is. Hopelijk is dat niet zo.

6 december 2023 om 10:36

De overwintering in de CL helpt in ieder geval het sportieve plaatje om hem binnenboord te houden. Afgelopen zomer zou ik niet rouwig zijn geweest als die voor die (wat was het?) 35-40 mln weggegaan was. Maar hoe verkeerd zag ik dat, zeg. Enorm veel assists en als hij vaker die voorzet geeft, komen daar nog veel meer bij.
Ik verwacht dat hij het seizoen hoe dan ook afmaakt. De noodzaak voor verkopen is er nu niet, zoals vorig jaar met Gakpo. En dan in de zomer een mooie stap, met CL ervaring in de K-O fase.

Als hij nog iets vaker voor de pass of voorzet kiest ipv een schot van 25 meter, wordt ie echt een topper. Die gozer is zo gevaarlijk in z'n acties en ondanks dat ie meestal schiet, heeft ie een geweldige indraaiende voorzet. Best jaloers op.

5 december 2023 om 21:23

Is 'ie al enorm aan het verbeteren tov vorig seizoen. Zo'n goal als van Veerman tegen Twente-uit had 'ie vorig jaar altijd op goal geschoten, maar nu behield hij perfect het overzicht. Ook gaat hij al vaker buitenom, zit meer variatie in zijn spel.

5 december 2023 om 22:08

Helemaal mee eens, met name dat wegsteken van Til of een voorzet op LDJ mag nog vaker gebeuren. Als ik toch een kritiekpunt moet benoemen, dan is het vooral het volwassen worden in bepaalde situaties. Afgelopen zondag bijv verantwoordelijk voor de tegengoal van Gimenez, door een kansloze dribbel in te zetten op het middenveld en simpel balverlies te lijden. Tegen Twente laat hij gewoon zijn man lopen, waar hij gelukkig in de tegenstoot de assist kon geven voor de 0-1.

Maar al met al moeten we heel blij zijn met zijn ontwikkeling. Zijn invalbeurt afgelopen seizoen in De Kuip, was echt een van de allerslechtste die ik heb gezien. Als je dan ziet wat voor speler het nu is geworden, dan beloofd dat heel veel goeds voor de toekomst. Daar alleen maar heel veel respect voor opbrengen en gelukkig voor ons zal er heel veel interesse komen. Rechtsbuitens zijn ontzettend zeldzaam geworden, zie het prijskaartje van Antony..

Ik twijfelde altijd heel erg over Bakayoko, maar begin dit seizoen ook te geloven dat hij een grote speler kan gaan worden. Zoals Bosz ook al zegt moet hij wel nog echt veel verbeteren, en toch is hij al zo goed en belangrijk voor Psv.

Zal in de zomer wel vertrekken, maar ik denk dat na dit seizoen nog een jaar blijven echt perfect voor hem zou zijn.

Ik vind het geen verrassing dat Bakayoko het goed doet, die jongen heeft bij jong PSV ook mooie dingen laten zien en de potentie droop er toen al vanaf, die lijn heeft hij bij PSV 1 gewoon doorgetrokken. Ik denk niet dat hij bij PSV al is uitgeleerd en het zou hem denk ik goed doen om nog een jaartje te blijven maar dat hij over een niet al te lange tijd een stap omhoog gaat maken lijkt me wel duidelijk.

Na dit seizoen onhoudbaar, zelfs met zijn verbeterde contract. De echt vermogende clubs leggen die minimaal 40 (en ik schat dat PSV er nog 10 bovenop gooit) lachend neer. Tuurlijk, hij zou nog een jaar moeten blijven. Maar ik zie het niet gebeuren!

6 december 2023 om 04:25

Het is voor psv te hopen dat hij nog 2 goede potten speelt in de Cl en dan met België op het En dan kan er weleens een echt top bedrag uitrollen. Psv zou nooit akkoord moeten gaan met minder dan 60 een van de topclubs of een van de mindere goden in Premierleague gaat de gok toch wel nemen.

als je wilt weten waar Bakayoko zich nog in moet verbeteren als hij echt een topspeler wilt worden moet je maar eens de goal van Feyenoord afgelopen weekend even terugkijken en vanuit waar die kans uit voorkomt.

als hij die momenten van twijfel uit zijn spel haalt dan zie ik wel een mooie toekomst voor hem.

6 december 2023 om 09:10

Ook had Hartman hem in zijn broekzak. Pas toen Lopez erin kwam kon hij die assist geven. Denk dat hij nog niet klaar is voor een volgende stap

Wel leuk om eens te horen hoe ze er in België naar kijken. Wel een aanrader deze podcast aflevering. In België zijn ze veel positiever over PSV dan we hier in Nederland zijn.

6 december 2023 om 00:48

Omdat we in Nederland vaak het kritieke punt op willen zoeken en wat minder optimistisch wat dat betreft denk ik. Paar weken geleden was iedereen nog lovend over Feyenoord toen ze op een goede positie stonden in de poule van de CL, en was PSV maar dat ploegje wat het alleen maar in de Eredivisie kon. Tables have turned, we zijn in Nederland altijd meegaand in de waan van de dag.

En toch vind ik dat Bakayoko te veel ruimte nodig heeft om echt gevaarlijk te zijn. Dat was bijvoorbeeld zo in de eerste helft tegen Sevilla maar ook tegen Feyenoord.

Je ziet hem inderdaad met de week beter worden. In het begin van het seizoen vond ik hem nog niet rendabel, hij had hele mooie acties kwam 1 of 2 man voorbij maar leverde de bal dan vaak in of gaf een zwakke voorzet. Nu zie je dat daar verbetering in komt en dat hij volwassen wordt. Dit is een wereldtopper in spé.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren