Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV kruipt door het oog van de naald: Teze maakt diep in blessuretijd 2-2

Dinsdag, 3 oktober 2023 om 22:55Mart van Mourik • Laatste update: 23:13

PSV heeft in de slotseconden een punt uit het vuur gesleept in de Champions League. In het Philips Stadion leek het team van Peter Bosz onderuit te gaan tegen Sevilla, maar diep in blessuretijd zorgde Jordan Teze voor de gelijkmaker: 2-2. Halverwege de tweede helft kwam de ploeg van trainer José Luis Mendilibar op voorsprong dankzij Nemanja Gudelj, waarna Luuk de Jong vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd met een rake strafschop de gelijkmaker aantekende. Direct uit de aftrap dacht Youssef En-Nesyri op aangeven van Juanlu voor de winnende treffer te zorgen, maar Teze zette PSV alsnog naast Sevilla.

Walter Benítez stond onder de lat bij PSV. Net als in de wedstrijd tegen Arsenal koos Bosz voor Jordan Teze (rechts) en Sergiño Dest (links) als zijn backs. Het hart van de verdediging werd gevormd door Ramalho en Olivier Boscagli, waardoor Bella-Kotchap op de bank zat. Laatstgenoemde had nog te veel last van zijn ontstoken kies om vanaf het eerste fluitsignaal aan de aftrap te kunnen verschijnen. Op het middenveld stonden Jerdy Schouten en Joey Veerman achter nummer 10 Malik Tillman. Spits Luuk de Jong werd geflankeerd door Johan Bakayoko (rechts) en Noa Lang (links). Hirving Lozano begon op de bank.

Sevilla begon met zeer aanvallende intenties aan de wedstrijd, al kon men niet direct voor groot gevaar zorgen. Nadat de ploeg van Mendilibar uitgeraasd was, nam PSV het initiatief over. De Eindhovenaren wisten nog voor het verstrijken van het eerste speelkwartier drie hoekschoppen te forceren, maar uit de dodespelmomenten kon PSV de reflexen van doelman Ørjan Nyland nog niet direct testen. In de 21ste speelminuut werd Lang gevaarlijk met een hard en laag schot, dat uit de hoek werd getikt door de sluitpost van Sevilla. Enkele minuten later schoot Veerman vanaf de rand van de zestien in de handen van Nyland.

Tien minuten voor het rustsignaal dacht de thuisploeg op voorsprong te komen. Ramalho knikte fraai binnen uit een vrije trap van Veerman, maar de centrumverdediger stond enkele centimeters buitenspel: doelpunt afgekeurd. Vervolgens ging Ramalho op eigen helft enorm de fout in door de bal zomaar in te leveren bij Dodi Lukebakio. De aanvaller drong door tot de rand van het zestienmetergebied en produceerde een schot dat rakelings over de kruising ging. Op slag van het rustsignaal kreeg De Jong het publiek op de banken toen hij de lucht in ging na een voorzet van Bakayoko; de kopbal die volgde werd echter gepareerd door Nyland.

In het tweede bedrijf kwam er direct weer veel dreiging vanuit Lang, die ook voor rust de gevaarlijkste man van het veld was. Wederom draaide hij Jesús Navas dol, al belandde de poging die volgde met rechts in de handen van Nyland. Zeven minuten na rust kroop Ramalho door het oog van de naald. Hij leverde de bal opnieuw op bizarre wijze in, en ditmaal kon Adrià Pedrosa scoren. De PSV’er werd echter gered, want Pedrosa toucheerde de bal met zijn hand. Op advies van de videoscheidsrechter keurde arbiter Daniele Orsato de 0-1 af. Kort daarna ging Ramalho weer de fout in: ditmaal dekte hij aan de verkeerde kant van Youssef En-Nesyri, die hard op de lat schoot.

Vervolgens kwam PSV eruit. Lang bezorgde een perfecte voorzet bij Tillman, die het vizier niet op scherp had en van dichtbij onnodig over schoot. Ook kreeg Lang zelf daarna een goede kans na een fenomenale steekpass van Veerman, maar het stiftballetje ging rakelings naast. Veerman deed eveneens een duit in het zakje: hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied net naast de kruising. Na een uur spelen trof Lang de paal. De buitenspeler probeerde De Jong te bedienen, maar de voorzet veranderde via de schouder van Gudelj plots van richting.

Halverwege de tweede helft bleef een nieuwe treffer van Sevilla wél staan. Na een voorzet vanaf rechts legde Sergio Ramos de bal met een kopbal klaar voor Gudelj, die de vrijheid kreeg van Ramalho en van dichtbij onberispelijk hard binnenschoot: 0-1. PSV was duidelijk aangeslagen door de tegentreffer, want de volle druk op het vijandige doel viel weg. In de tachtigste minuut zorgde Lang voor veel gevaar. De vleugelspits had een fenomenale dribbel in huis en maakte ruimte vrij voor het schot, maar zijn lage schuiver ging rakelings naast.

In de 83ste speelminuut kreeg PSV een strafschop van Orsato, daar Tillman in de zestien licht getoucheerd werd door Sergio Ramos. Luuk de Jong schoot op koelbloedige wijze de 1-1 binnen. Het lachen verging de Eindhovenaren snel, want direct na de aftrap tekende Sevilla al de 1-2 aan. Over de rechterflank kwam Juanlu er razendsnel uit en hij bezorgde een voorzet op maat bij En-Nesyri. De spits was in de lucht veel te sterk voor invaller Bella-Kotchap. In de slotfase ontsnapte PSV nog aan de 1-3, want Lukebakio schoot hard op de paal. Diep in blessuretijd kwam PSV nog op gelijke hoogte dankzij Teze, die scoorde na een carambole in de doelmond: 2-2.Gerelateerd

Meer sportnieuws

220 reacties (laatste reactie door mt87)

Allemaal leuk dat ze een puntje pakken door een cadeautje van de scheids maar aangezien Lens gewonnen heeft wordt het een lastig verhaal. Als je door wilt in deze groep moet je thuis natuurlijk gewoon winnen van Sevilla. Ongelooflijk hoe ze na die penalty aan het slapen zijn en hem direct weer om de oren krijgen.

3 oktober 2023 om 22:58

Ojeee PSV dit is toch wel erg jammer. Blaffen, blaffen, weigeren te bijten en tot tweemaal toe dan keihard in je *** gebeten worden door de opa’s van Sevilla. Dan is het prettig dat je nog terug komt maar je moet deze wedstrijd thuis gewoon winnen. Na de 2-2 wil je bijna blij zijn maar dit is gewoon niet genoeg als je 2e wilt worden in de groep; wat een dusdanig sterk PSV gewoon moet nastreven.

Boscagli, Schouten en Lang waren erg goed. Echt goed op CL niveau. Voor de rest wat magere voldoendes en ruime onvoldoendes voor Veerman, Bakayoko, de Jong, Tillman en Ramalho wat mij betreft. Waarom kreeg Tillman eigenlijk (zo veel) minuten? Die heeft buiten de wedstrijd tegen Volendam nog niks laten zien toch? Terwijl Saibari het in de grote wedstrijden al wel heeft laten zien dit jaar.

Lozano is sinds zijn terugkomst ook nog geen schim van wat hij in zijn eerste periode was. Ik ben bang dat dit, na de winterstop, wel eens Europa League of erger kan worden voor PSV. Hoop dat ze mijn ongelijk nog gaan aantonen. Trouwens wel een erg vermakelijke wedstrijd voor de (semi) neutrale toeschouwer. Hoewel ik wel op winst van PSV hoop in de CL.

3 oktober 2023 om 22:59

Snap basisplaats van Tillman boven Saibari ook niet.

Dest heb je ook niets aan

3 oktober 2023 om 23:01

Die vrije trap aan de zijlijn op het laatst was er ook geen. De scheidsrechter stond wel aan de kant van PSV. Overwinning was eigenlijk een must maar door dit gelijkspel heb je nog kansen op plek 3 en een kleine kans op plek 2.

3 oktober 2023 om 23:01

Ja en wat dacht je van wisselen? Wisselende trainers hebben altijd gelijk. Het was inderdaad blaffen en niet bijten en je voelt gewoon dat er gewisseld moet worden en dan doet Bosz dat gewoon te laat.

3 oktober 2023 om 23:02

Ik ook niet. Saibari was in een gekke vorm. Had hem persoonlijk laten staan. Ook het opeens niet meer spelen van vertessen verbaasd me. Hij viel constant goed in.
Wel heerlijke tweede helft. Genoten van lang hoor. Topper in wording.

3 oktober 2023 om 23:03

Tillman had idd niet (zo lang) moeten spelen. Veerman was soms wat slordig maar vond hem toch wel voldoende vandaag met wat mooie passes. Bakayoko en Lozano zijn eigenlijk goede spelers maar vond ze vandaag allebei onvoldoende. Ik hoop dat psv 3e wordt want ik zie ze op deze manier wel ver komen in de Europa Leaugue

3 oktober 2023 om 23:03

Hoezo geen vrije trap? Ramos pakt de PSV’er tot 3x bij zijn schouder. Natuurlijk een terechte vrije trap.

3 oktober 2023 om 23:04

Nee heel vreemd. Die jongen verlengt zijn contract en als beloning komt die opeens op de bank terecht.

3 oktober 2023 om 23:05

Dat was gewoon een domme overtreding van Ramos. Heel opzichtig vasthouden.

3 oktober 2023 om 23:06

Inderdaad genoten van de wedstrijd! Acties van Noa Lang, mooie passjes van Veerman, spanning. Ik heb ervan genoten! Maar ochochoch, de kwetsbaarheden tegen de grotere ploegen worden nu wel duidelijk. Voorin zijn ze echt totaal niet efficiënt, en dat al de tweede wedstrijd op rij. Is er überhaupt wel een plan B voor de aanvallers?Dan het moment van de 1-2, dat je zo staat te slapen kan echt niet op dit niveau. En achterin, ik kan me niet eens voorstellen dat er bij Jong PSV een slechtere CB staat dan Ramalho. Dit kan echt niet meer.Edit: trouwens wel leuk voor Teze dat hij die gelijkmaker maakt. Is laatste tijd best lekker bezig.

3 oktober 2023 om 23:07

De grens vlagde voor een overtreding, vrij weinig met de scheids te maken. Afgekeurde goal ook gewoon terecht afgekeurd, mede op aangeven van de VAR.

3 oktober 2023 om 23:07

Ehhh Sjaak Polak die bal was volgens de scheids al uit die gewoon een ingooi. Gewoon geel voor die tackel

3 oktober 2023 om 23:11

Ramos tot 2x toe benadeeld

3 oktober 2023 om 22:58

Helemaal mee eens. Maar wat een leuke pot was dit om te kijken, mag ook gezegd worden.

3 oktober 2023 om 23:09

Leuke 2e helft bedoel je? 1e helft was drama en zaaddodend.

3 oktober 2023 om 23:10

Idd ... Ik heb me prima vermaakt, vooral in de 2e helft

3 oktober 2023 om 23:11

Voor de neutrale kijker. Bizarre pot was dit zeg.

3 oktober 2023 om 23:31

Wat ook gezegd mag worden: normaal verlies je deze en lopen we weer te janken dat je er 'typisch Hollands' vanaf gaat.

Nu geen hangende koppies en gewoon doorgaan. Zo'n houding wordt vaak beloond in een seizoen.

3 oktober 2023 om 22:59

Maak je niet zo druk man, heerlijke avond voetbal, toch nog een punt, op naar de volgende. Als je tegen Lens punten pakt ziet de wereld er weer anders uit. We moeten altijd meteen weer zeiken en zeuren.

3 oktober 2023 om 23:23

Lens wint met 2-1 van Arsenal, dat wordt lastiger dan we denken

3 oktober 2023 om 22:59

Als je dit niet wint heb je niks in een volgende ronde te zoeken. Kritiek op de achterhoede is weer makkelijk, maar voorin is het ook gewoon matig. Enige die wat doet is lang, maar die mag ook wel eens een actie afmaken ipv al die slappe rollertjes. Tillman bakayoko dest ramalho bella kotchap en de jong zeer matig.

3 oktober 2023 om 23:13

Ik denk dat dat best meevalt. Zeker hij was niet goed, maar het is een jonge kerel. En het is nou niet alsof zijn vervanger wel wat inbracht. Geef die jongen nou gewoon de tijd dit seizoen, die komt er wel.

3 oktober 2023 om 23:22

Ik vond Lang bij vlagen echt geweldig. Die solo langs vier man met het schot wat rakelings naast ging.

3 oktober 2023 om 23:34

Lang was echt goed maar had er van mij echt wel één mogen maken. Vooral dat stiftje, mikt hem gewoon volledig naast.

4 oktober 2023 om 11:10

M.I. vergeten Lang en Bakayoko 1 ding, dat ze vaker van kant moeten wisselen.
Lang was op zich weergaloos met bal, maar de voortzetting was onvoldoende PLUS hij kon de bal nooit voorgeven. Bakayoko was minder op dreef maar had te maken met een betere tegenstander en kwam ook maar nauwelijks tot goede voorzetten. Af en toe van kant wisselen had beide backs tot wanhoop gedreven en meer druk op de goal via voorzetten op De Jong. Mede ook omdat de backs van PSV tot geen enkele voorzet kwamen, omdat ze 1 aan de verkeerde kant speelden (dest) of omdat ze het trage centrum moesten ondersteunen (teze). Bella Kotchap is vooralsnog ook nog niet de oplossing dus Bosz moet toch maar eens gaan denken aan een iets andere opstelling in de topduels.

Benitez
Teze
Boscagli
Bella- Kotch
Dest
Schouten
Veerman
Aanholt
Lang
Bakayoko/Loz
De JOng/ Pep
3 oktober 2023 om 23:00

Psv speelde gedurfd heeft zijn best gedaan jammer gelijk spel. Romalho niet best. Zacht gezegd.

3 oktober 2023 om 23:02

Snap niet dat die steeds weer in de basis staat, PSV onwaardige speler. Niet goed genoeg.

3 oktober 2023 om 23:03

Je kan zeggen wat je wil over Ramalho, maar dat luchtduel bij 1-2 had hij gewonnen. Koppen is namelijk het enigste wat hij goed kan.

3 oktober 2023 om 23:02

PSV had de scheids niet tegen, maar Ramalho wel. Weet niet wat ik liever heb.

3 oktober 2023 om 23:04

Die Ramalho….. daar moet je toch vanaf….

3 oktober 2023 om 23:11

Sjonge jonge jonge.. Hij is ook met alles en iedereen bezig. Wil de leider zijn, maar heeft het echt druk zat met zichzelf. Pff wat was die slecht zeg. Die bal op Veerman ook..

3 oktober 2023 om 23:19

Zijn vervanger was ook niet best hoor

4 oktober 2023 om 08:00

idd hoe hij staat te verdedigen bij de 1-2 slaat helemaal nergens op.

Goh, wat speelt Psv af en toe prachtig aanvallend voetbal! Driehoekjes, 1x raken, lopende mensen, linies overslaan, spelers met individuele acties. Het team legt soms prachtige aanvallen op de mat.
Maar zoals Cruijff al ooit zei: voetbal is een spel van fouten, de ploeg die de minste fouten maakt wint. En als je als Psv zo slordig bent in verdedigend opzicht, dan loop je in het mes. Het kan niet zo zijn dat je de belangrijke gelijkmaker scoort en je vanaf de aftrap vervolgens weer een tegengoal krijgt. Gaat er dan verdedigend helemaal niets goed? Jawel, ook daar zie ik lichtpuntjes: doordekken, felheid, klein maken wanneer het moet. Alleen is het inconsistent en CL niveau wordt dat afgestraft.

Je hebt in ieder geval je eerste puntje in deze moeilijke groep. En dat heeft de burger moed op een eventuele overwintering in CL.

3 oktober 2023 om 23:00

Het is ook wel typisch het spel van peter bosz. Ik kreeg flashbacks naar zijn tijd bij zijn periode bij ajax. Jammer dat het dan verdedigend niet klopt, want anders is het echt top spel.

3 oktober 2023 om 23:06

Klopt, dan is het enige wat nog mist. Wat ook niet helpt is dat je zelf ook niet klinisch bent met je kansen tijdens een 0-0 stand. Maak je er dan eentje, kom je in een flow en kun je iets meer achterover leunen.

3 oktober 2023 om 23:26

Nu heeft Bosz zijn beschikking over Ramalho en Boscagli. Bij Ajax destijds over Davinson Sanchez en de Ligt.

Nu is zijn aanval wel beter.

3 oktober 2023 om 23:00

Psv speelde bij vlagen goed maar moest hier toch echt de punten pakken. Die gelijkmaker is wel lekker maar wordt een lastig verhaal zo. Tweeluik met Lens wordt pittig

3 oktober 2023 om 23:01

Moeilijke groep? Arsenal is natuurlijk van wereldklasse. Maar met Sevilla en ook Lens (ook al stunten ze vandaag tegen Arsenal) tref je het gewoon. Voor een Champions League groep is dit echt geen sterke groep en tref je het gewoon.

3 oktober 2023 om 23:11

Niet mee eens. Ik begrijp waar je vandaan komt. Met twee huidige nummer 15s van hun respectievelijke competitie, maar Sevilla heeft wel veel spelers met Champions League en/of Europa League ervaring. Dat moet je echt niet onderschatten. PSV heeft hoeveel basisspelers met CL ervaring 2, 3?

3 oktober 2023 om 23:17

Ramalho, Lang, Lozano, de Jong, Tillman, Dest, Teze hebben o.a. CL ervaring. Misschien vergeet ik er nog een paar.

3 oktober 2023 om 23:18

Welke ploeg die je uit pot 1 kon trekken heeft minder spelers met cl of el ervaring dan?

3 oktober 2023 om 23:33

Ah vergeef me, ik kwam tot dest, lang en de Jong (van de basis wel te verstaan). Thanks voor de opheldering.

3 oktober 2023 om 23:40

Ach, heb je PSV in je poule, dan tref je het ook… wat zijn wij toch zaad in Europa

4 oktober 2023 om 12:04

Kopenhagen, Rode Ster, Braga, Salzburg en misschien ook wel Lazio is toch gunstiger dan PSV hoor.

3 oktober 2023 om 23:01

De eerste helft van je reactie heb ik niet gezien bij Psv. Lang had wel leuke acties, verdedigend was het dramatisch maar alle lof voor het de hoop niet opgeven en gewoon doorgaan. Leuke 2e helft gezien

3 oktober 2023 om 23:21

Het zit hem ook soms in het aanvalsspel zelf. Daar zitten bij vlagen hele goede dingen in hoor. Ja, dat het dan in de eindfase van de aanval fout gaat of het eindstation het vizier niet op scherp heeft staan, dat ben ik met je eens. Het was veel blaffen en niet bijten.

3 oktober 2023 om 23:04

Moeilijke groep?? Sevilla nummer 15 van Spanje en totaal niet in vorm en Lens moet je met alle respect ook gewoon winnen. Denk dat dit voor PSV een vrij gunstige loting was en je moet schamen als je niet doorgaat met dit team

3 oktober 2023 om 23:13

Zoals ik hierboven al zei: onderschat niet de ervaring op het hoogste Europese niveau.

3 oktober 2023 om 23:17

Waarom praten wij in Nederland altijd zo arrogant, vreselijk man. Lens en Sevilla zijn gerespecteerde Europese ploegen die echt niet onder doen voor Psv. Maar wij moeten wel even winnen, want ze stellen niets voor. Zo kansloos. Psv zal er hard voor moeten werken en eerlijk, als elke wedstrijd zo is als die van vanavond, dan is het in ieder geval genieten.

3 oktober 2023 om 23:28

Ach hou op man. Als je in 1 window Noa Lang, Lozano, Schouten en Tillman haalt en Veerman, de Jong en Bakayoko behoudt moet je in zo’n poule gewoon doorgaan. En ja ze hebben wat ervaring maar met zo’n middenveld en aanval moet je thuis gewoon winnen van een matig Sevilla

3 oktober 2023 om 23:32

Ik denk dat niemand zal zeggen dat ze niets voorstellen. Maar beweren dat dit een hele sterke groep is (voor CL begrippen) is weer het andere uiterste. Sevilla is een ploeg die gepokt en gemazeld is in Europees voetbal, maar wel met name in de Europa League. Bovendien allerminst in topvorm, getuige ook de lage klassering in La Liga. Lens is natuurlijk geen gerespecteerde Europese ploeg, ze spelen voor het eerst in 16 jaar überhaupt weer eens Europees voetbal. Ook zij zijn nog zoekende na vertrek van aantal sterkhouders uit het succesjaar, getuige ook de eveneens lage klassering in de Ligue 1. Dit zijn ploegen die echt niet bij voorbaat onder doen voor PSV, eens. Maar PSV ook niet voor hun. Op basis van de krachtverhoudingen op het veld had PSV hier vandaag gewoon meer kunnen halen, dat is jammer. Al met al wel een spectaculaire pot, met name de tweede helft. Ik heb me goed vermaakt, maar 3-2 had ik toch net iets leuker gevonden haha!

3 oktober 2023 om 23:41

Lens is geen gerespecteerde Europese ploeg. Spelen voor het eerst in jaren in Europa weer dus wat nou gerespecteerde Europese landen ploeg

3 oktober 2023 om 23:43

Ik bedoel dan ook dat het een moeilijke groep is voor PSV. Ik zeg nergens dat het een sterke groep is. Het is namelijk verre van een groep des doods. Echter ,na zolang afwezig te zijn op dit niveau mag je gewoon niet onderschatten. We hebben al zovaak gezien dat ploegen slecht draaien in de competitie maar in de Champions League de sterren van de hemel spelen (ook bij Ajax voorgekomen). Het is en blijft een competitie opzich in mijn ogen.

Verder eens met je nuance Sander.

4 oktober 2023 om 08:26

Romarky, niet mee eens. Op social media ging vooral de grap voorbij dat Arsenal een EL poule heeft gekregen omdat ze CL niet gewend zijn. Het is natuurlijk een grap maar wel met een kern van waarheid, Sevilla presteert altijd in de EL, PSV was bij zijn vorige cl poging volgens mij zelfs de slechtste nederlandse ploeg (of in ieder geval een evenaring) en Lens heeft weet ik hoe lang niet europees gespeeld.. Tsja.. Ook geen hoogvliegers maar met deze selectie heb je gewoon echt kans op overwinteren in de CL. Ook gewoon een team dat bij elkaar blijft met goede aankopen. Je had gewoon van sevilla moeten winnen. Je geeft het zelf weg, en je mag zelfs blij zijn dat je niet verloren hebt.

3 oktober 2023 om 23:06

Ik heb niks van dat mooie voetbal gezien. Alleen een Lang en Bakayoko die voor eigen succes gaan en overal vandaan schieten. Totaal geen benul dat team genoten er veel beter voor staan.

3 oktober 2023 om 23:15

Lang kan je deze wedstrijd niks kwalijk nemen. Wat was die goed zeg.

3 oktober 2023 om 23:19

Sorry niet mee eens, leuk gedribbel. Maar totaal geen overzicht voor de vrije man. Nu alleen maar schoten ipv gevaarlijke kansen creëren voor je medespelers.

3 oktober 2023 om 23:26

Heerlijke dribbel en dreiging, alleen daar win je geen wedstrijden mee. Het is het allemaal “net niet”. Hij moet echt die stap maken om het verschil te gaan maken. Aan zijn bravoure ligt het niet. Zijn interview na de wedstrijd ook erg leuk om te horen. “Op een gegeven moment kwamen ze met 3 man, boeit mij niet, ik ga er gewoon langs”.

4 oktober 2023 om 00:53

MrMisha! Volgens mij had Tillman die voorzet van hem best mogen maken.

Klote dat Lens heeft gewonnen, maar die gelijkmaker kan nog wel eens heel belangrijk zijn. Wel typisch psv in Europa dit, maak je gelijk en dan sta je na 10 seconde weer achter.

Tillman bevalt me wel, maar Lozano lijkt 't voetballen verleerd. Over Ramalho wil ik 't niet hebben.

3 oktober 2023 om 23:00

Lozano is ontzettend goed in teams die op hun eigen helft spelen. Bij grote ruimtes achter de verdediging vind ik hem waanzinnig, maar onder Bosz zetten we de tegenstander alleen maar onder druk. In kleine ruimtes mist hij dan de techniek en speelt hij vaak de bal ver voor zich uit. Hopelijk komt het nog goed.

3 oktober 2023 om 23:06

Lozano heeft tenminste rendement. Hoe hij die vrije trap panklaar legt op het hoofd van Luuk waaruit uiteindelijk de 2-2 komt; dat zie ik Bakayoko en Lang helaas niet doen. Stel je toch voor dat Lozano al die corners had kunnen nemen die Veerman verprutst heeft. Dan had je gewonnen

3 oktober 2023 om 23:11

Ik ben groot Lozano fan dus ben gauw het geneigd het met je eens te zijn. Lozano heeft misschien wat minder vaak succesvolle dribbels maar als hij eruit komt is het vaak wel gevaarlijker dan Bakayoko die nog steeds zo wild schiet. Dat van die vrije trap helemaal gelijk in, daar hoor je niemand over maar hij gaf m goed voor.

3 oktober 2023 om 23:05

Ik vond Tillman maar onopvallend, is Saibari niet beter?

3 oktober 2023 om 23:09

Ze konden beter met het geld wat ze voor Lozano hebben neergelegd een andere verdediger kopen, want die Ramalho kan natuurlijk echt niet..

Heb zo'n idee dat dit een waardeloos Nederlands coëfficiëntenjaar wordt. Als je als nummer 1 van Nederland al niet eens van de nummer 15 van Spanje kan winnen, en ook gezien natuurlijk de eerste wedstrijden van de andere Nederlandse clubs, dan belooft dat weinig goeds. Deze wedstrijd had Psv overigens 'gewoon' moeten winnen natuurlijk, het zat ze nou niet echt mee ook, want ze kregen het een beetje op zn psv's om de oren vandaag. Gelukkig verklote Ramos het nog voor Sevilla vandaag zodat er in ieder geval een gelijkspel uit komt.

3 oktober 2023 om 23:02

De nummer 15 van Spanje waartegen Barcelona uit een gelukje scoort en wint en City met meer geluk dan wijsheid aan het langste eind trekt na een achterstand

3 oktober 2023 om 23:05

Dus 2 wedstrijden verliezen en ook nog een portie wedstrijden verliezen tegen teams die een stuk minder aangeschreven staan dan Barça, City en ook Psv, waardoor ze dus inderdaad 15e staan

3 oktober 2023 om 23:03

Nou nou wat een arrogantie weer. 'De nummer 1 van Nederland tegen dd nummer 15 van Spanje' Sevilla is natuurlijk een grotere club qua europese prestaties dan PSV en hebben meer individuele kwaliteit ( vooral een betere verdediging ). De teams waren aan elkaar gewaagd vandaag dus dat PSV 'gewoon' had moeten winnen is ook overdreven

3 oktober 2023 om 23:06

Ze hadden 'gewoon' moeten winnen op basis van het spelverloop van de wedstrijd. En arrogantie? Ik ben niet eens voor Psv man 😂

3 oktober 2023 om 23:16

@inke nederlandse arrogantie bedoelde ik, dat is zeker een ding. Je zou ook kunnen denken Sevilla is een goed team en de tudsenstand na 6 wedstrijden betekent niet veel. Of zouden spanjaarden zeggen dat jou team ( heel toevallig ook 15e ) zou strugglen tegen een Girona bijvoorbeeld die 1e stonden vorige ronde 🤷‍♂️

3 oktober 2023 om 23:16

Maar Peso, de nummer 1 van Nederland behoort toch gewoon te winnen van de nummer 15 van Spanje?

3 oktober 2023 om 23:14

Nou ja, deze nummer 15 van Spanje speelde gelijk tegen de laagvlieger uit Frankrijk die vandaag won van de nummer 3 van Engeland en favoriet voor de groepszege. Dus als je gewoon van teletekst af komt en gaat zitten kijken kan er gewoon veel gebeuren

3 oktober 2023 om 23:22

Ach Yoda toch. Gelukkig ben ik niet alleen op teletekst aan het kijken en zeg ik daarom ook dat Psv gezien het spelverloop natuurlijk 'gewoon' had moeten winnen en ze lullig tegen hun tegengoals aan lopen. Maar het is alsnog een zeer slecht resultaat als je wat wil bereiken in Europa. Wat is iedereen snel aangebrand hier zeg. Dat Lens van Arsenal heeft gewonnen is overigens zeer slecht nieuws voor Psv, gezien je logischerwijs als Psv zijnde had gehoopt dat Lens in ieder geval helemaal niet mee zou gaan doen.

3 oktober 2023 om 23:40Hey inke, ik ben niet aangebrand, als ik m’n bericht terug lees, dan zou je dat kunnen denken, niet zo bedoeld. Ergens leek je in jouw bericht ook wat denigrerend, vanwege -tegen de nummer 15 van Spanje- opmerking, maar ik zie dat je dat ook overal aan het nuanceren bent. Prima. No problem.

Dat lens heeft gewonnen is aan de ene kant slecht nieuws, maar laat ook zien dat ook een Arsenal niet freewheelend naar de groepszege hoeft te gaan. Het ligt dus open, en zo zie ik het graag. Maar het kan idd slecht uitpakken voor psv…en de coã«fficiã«nten

Ik heb iig een vermakelijke avond gehad in het stadion en dat is de afgelopen jaren wel anders geweest.


4 oktober 2023 om 08:45

Vind wijzen naar de ranglijst wel heel makkelijk. Dat zegt natuurlijk niet perse wat over een ploeg. Sevilla werd vorig seizoen 12de en won de EL. Presteren in Europa is makkelijker dan een competitie. Dat wil niet meteen zeggen dat die ploeg er niks van kan

Denk dat een kleine overwinning voor Sevilla of een gelijkspel het spelbeeld wel eer aan deden. Sevilla vond ik een stukje sterker ogen de eerste helft. Direct na rust was het over en weer, waarna de laatste 30 minuten PSV de betere was. Ook wel omdat Sevilla ze na de 0-1 liet komen.

Hoewel PSV met name na rust op voorsprong had kunnen komen. Was dat wel heel oneerlijk geweest tegenover Sevilla na die afgekeurde goal. Dat was natuurlijk belachelijk. Handen voor het lichaam, geen strafbaar hands en haalde er ook geen voordeel uit. Die strafschop kon je geven aan PSV, vond hem pakweg 60% wel, 40% niet. Tillmann valt wel heel makkelijk tegen Ramos aan, maar laatstgenoemde moet daar ook niet zo in gaan.. Je moet hem daar helemaal met je 37 jaar ervaring niet de gelegenheid geven hem te versieren.

Op zich geen schande van PSV. Al denk ik dat je hier toch wel had moeten winnen als je wilt overwinteren, en er zat ook wel meer in als het wat je kant op was gevallen. Normaal zal je in het Ramon Sanchez Pizjuan verliezen. Met spelers als En Nesyri, Navas, Rakitic, Ramos en Acuna heeft Sevilla gewoon net wat individuele kwaliteit die PSV niet heeft. Waarbij ze ook nog een bredere selectie hebben. Helemaal zo'n Ramalho breekt je echt op als PSV zijnde, waar Sevilla gewoon nog zo'n Bade op de bank heeft zitten..

Je zal natuurlijk het geluk hebben dat je de laatste speelronde tegen een Arsenal zal spelen wat al door is en met een b elftal aan gaat treden. Nu twee keer winnen van Lens, puntje sprokkelen tegen Sevilla en winnen van Arsenal b, ben je zomaar door!

3 oktober 2023 om 23:00

Geen voordeel uit? Die bal valt daarna toch voor zijn voeten?

3 oktober 2023 om 23:02

Naja op zijn bovenbeen @hallie015 maar daar haalt hij inderdaad voordeel uit dus zeer terecht afgekeurd

3 oktober 2023 om 23:02

Daar was die bal via zijn borst ook wel gevallen hoor.. Het is niet dat hij hem met zijn hand controleert of van richting doet veranderen.

3 oktober 2023 om 23:08

Via zijn buik was er hetzelfde effect geweest. Totaal geen voordeel hiermee.

3 oktober 2023 om 23:10

dit is gewoon een regel. of die krom is, ja daar kun je over discussiëren. het zou nu hetzelfde zijn als je buitenspel goal word afgekeurd. buitenspel is ook een regel. wanneer je de bal met de hand raakt en je hebt daar aanvallend voordeel van, word die afgekeurd.

3 oktober 2023 om 23:24

De bal was via de borst ook zo gevallen ja. Alleen kwam de bal niet op de borst, maar op de hand. Via de hand naar de voet. Dan heb je daar toch voordeel uit? Voordeel uit aanvallend hands, altijd een overtreding. Daar hoeven we toch niet over te discussiëren?

3 oktober 2023 om 23:07

Het was wel strafbaar hands en hij haalde er wel degelijk voordeel uit.

3 oktober 2023 om 23:22

Sevilla de eerste helft een stuk sterker? PSV had in de eerste helft 60% balbezit, 14 doelpogingen tegenover 5 van Sevilla en 2-0 schoten op doel. Juist in de eerste helft had PSV al 1 of misschien zelfs 2-0 voor moeten staan.

3 oktober 2023 om 23:47Ik heb het ook niet verzonnen, maar aanvallend schijnt hands hands te zijn. Hij haalt er voordeel uit, want goal. Dus volgens de regels wel strafbaar. Raar regel, maar ik heb m’n eigen hoofd eraf gebeukt toen psv 2 jaar geleden via Vertessen tegen Ajax op voorsprong leek te komen, maar ik nog niet wist van deze absurde regel en de goal dus werd afgekeurd, omdat de bal ergens in de kluts tegen z’n handen kwam, niemand gezien, toch afgekeurd.

Blij dat de gelijkmaker nog viel maar gezien de poule had je deze wedstrijd natuurlijk moeten winnen. Een naieve trainer en een wankele defensie zijn niet de ingredienten waarmee je de Champions League gaat doorkomen. Echt schanduleus ook dat je na al die tijd nog steeds bent aangewezen op Ramalho in dit soort duels

3 oktober 2023 om 23:06

Die (natuurlijk) ook weer staat te slapen bij de eerste tegen.. Maar goed, zijn vervanger bij de tweede. Diepe zucht..

3 oktober 2023 om 23:33

Die eerste goal kan je altijd tegenkrijgen, maar die tweede natuurlijk niet. Echt wat een teleurstelling dat die linkerkant zo lag te slapen.

Vond wel dat het niet per se aan Bosz naïeve spelopvatting lag vandaag. Sevilla had het moeilijk zat. Maar het stond gewoon niet goed, aanvallend. Wat misschien nog wel erger is voor een aanvallende trainer. Hoe kan hij Luuk nou zo lang op een eiland laten staan? Lang en Bakayoko konden helemaal los qua solos, maar hadden gewoon geen opties. Luuk werd driedubbel gedekt. Man, ik baal als een stekker.

Ramalho was inderdaad lekker bezig, met die bal pardoes in de benen van de tegenstander, en die bal die die aanvaller gelukkig met de handen meenam... maar ironisch genoeg breng je dan alsnog Bella Kotchap, en dan faalt hij in het enige waar Ramalho wel goed in is: koppen.

2x Ramos in de fout, zeker bij de 2e goal echt onbegrijpelijk

3 oktober 2023 om 23:01

Ramos heeft de schijn ook wel tegen hoor. Als je die herhaling zag, deed hij toch eigenlijk heel weinig en liet die speler van PSV zich slim vallen daar aan de zijlijn. De strafschop was ook meer versierd, wel terecht gegeven naar mijn mening, dan dat het echt een grote fout van Ramos was.

3 oktober 2023 om 23:06

Hij hield hem amper vast inderdaad maar je mag van een man met de ervaring van Ramos toch verwachten dat ie niet pal voor de assistent met beide armen om de schouders van zijn tegenstander gaat staan. Was gewoon dom van hem vind ik.

3 oktober 2023 om 23:02

Bij die penalty ging hij niet echt in de fout. Het was immers 100% geen penalty, want hij ging al naar geond voordat ramos hem een heeeeeel klein beetje kon rake .

3 oktober 2023 om 23:09

Ik vond het ook geen strafschop, maar omdat er contact was en het geen overduidelijke fout was greep de VAR niet in. Die bal had natuurlijk niet op de stip mogen gaan, maar ik ben wel blij dat hij er bleef liggen.

3 oktober 2023 om 23:12

Hij ging weldegelijk in de fout, hij zorgde ervoor dat de VAR de pingel niet kon terugdraaien. Dus 100% geen pingel is incorrect geredeneerd door jou.

3 oktober 2023 om 23:03

Plus nog eigen doelpunt van Ramos laatst nog tegen Barca, en nu 2 fouten tegen Psv. Hij helpt Sevilla zo niet nee.

Het lastigste aan aanvallend voetbal spelen is het kneden van een verdediging die niet in slaap valt. Dit is Peter helaas nog nooit gelukt.

Duidelijke conclusie na vanavond. Psv sterk in de eredivisie maar de CL is nog te hoog gegrepen. Zorgen dat je dit seizoen kampioen word en de beker pakt en je hebt een geweldig seizoen. En de centen dit je dan voor de CL krijgt volgend seizoen om het team te versterken. Met de ervaring van dit seizoen kan je volgend seizoen het beter doen. Het was natuurlijk heel naïef om te denken dat er iets te halen viel in deze groep. Sevilla was matig maar als je zelfs deze wedstrijden niet kan winnen dan ben je gewoon niet goed genoeg voor dit niveau.

3 oktober 2023 om 23:04

Na twee wedstrijden van de 6 al een conclusie. Wat een onzin.psv speelde prima en gedurfd alleen op momenten echt heel slordig. Ramalho,bakayoko,veerman de 3 slechtste. We hebben misschien wel de slechtste verdediging van alle teams in cl en veerman loopt ook alleen maar te verzaken ervoor.

Enorme mazzel voor PSV. 2 keer grote mazzel met een pingel en vrije trap mee, en een idioot afgekeurde tegengoal. Plus paal en lat Sevilla. Zelf een keer de paal geraakt, maar dat was uit een van richting veranderde bal, dus telt eigenlijk niet. Bosz heeft zich in ieder geval niet ontwikkeld in het buitenland, het is weer aanvallen met de achterdeur wagenwijd open

3 oktober 2023 om 23:24

Die bal op de paal van Sevilla was ook van richting veranderd, dus telt eigenlijk niet. Pingel was gewoon terecht. Psv meer kansen gehad. Afgekeurde goal komen ze wel goed weg maar om dit nou mazzel te noemen gaat wel heel ver

3 oktober 2023 om 23:29

Telt een goal die van richting wordt veranderd ook niet in jouw wereld?

Noa Lang heeft zich wel even laten zien hoor. Zou het niveau daar in Spanje absoluut aankunnen, moet alleen wat aan zijn rendement werken.

3 oktober 2023 om 23:00

Ziet er allemaal leuk uit maar totaal geen effectiviteit. Juist in de top moet je om de 4/5 dribbels iets kunnen leveren, of een assist of een doelpunt.

3 oktober 2023 om 23:14

Nja het helpt dan ook niet mee dat Tillman op 6 meter van de goal de derde ring weet te bereiken. Daarna raakt ie zelf de paal nog. Maar ja inderdaad met wat meer rendement zou hij best interessant worden voor bepaalde clubs.

Aanvallers spelen veels te veel voor zich zelf. Lang en Bakayoko voorop. Veels te weinig overzicht waar medespelers staan.
Mooie straf voor die domme overtreding van Ramos, gelijkspel was terecht.

Goed gestreden, PSV. Punt is fair enough, denk ik. Wat is met Lozano though? Vormdip of over the hill?

3 oktober 2023 om 23:08

Fair enough? Psv 26 doelpogingen tegen 9 van sevilla.

3 oktober 2023 om 23:14

Omdat Lang en Bakayoko uit alle standen willen schieten. Iets meer overzicht voor de vrije man en je had hier makkelijk kunnen winnen.

Conclusie is dat we tekort komen nog voor de CL. Hopen dat we 3de worden maar zelfs dat word lastig. Komen goed weg met een 2-2.

Het zat niet tegen vandaag met arbitrale beslissingen.

Leuke pot, gelukkig nog een resultaat, anders was Europees overwinteren al bijna kansloos.

Lucky PSV ik had het niet meer verwacht na die knullige 1-2. Geniet ervan PSV echt geweldig dit.

Zeer leuke open 2e helft.
Gelijk spel is zeker verdient over gehele wedstrijd gezien.
Maar zoals het score verloop was kom je met een puntje prima weg.

3 oktober 2023 om 23:03

Tja zo kan ik het ook. Eerste helft niet gezien zeker? PSV heeft het laten liggen, niks meer en niets minder..

4 oktober 2023 om 08:10

PSV was voetballend zeker niet de mindere (over de hele wedstrijd eigenlijk wel de betere) maar als je naar de kansen kijkt vond ik Sevilla gevaarlijker.

Bosz zijn bekende suïcide voetbal. Man man, een beetje druk op de verdediging en het is totale gatenkaas. Het is dat de VAR een bizarre beslissing neemt want dat was een 100% goal. Wordt een lastig verhaal nu Lens wint van Arsenal. Als je Lens uit niet weet te winnen zal het waarschijnlijk exit CL zijn. Zou heel matig zijn in een poule waar je met dit team gewoon door moet gaan

3 oktober 2023 om 23:12

De VAR neemt geen bizarre beslissing. Dat de regel bizar is ben ik het met je eens, maar op dit moment is die regel zo en word die gewoon toegepast. En doordat die bal zijn hand raakt valt die wel precies voor zijn voeten. Als die tegen zijn borst was had die bal niet zo goed komen te liggen. En dan had ik willen zien of doe em gemaakt had. Maar goed blij met een punt. Lens moet minimaal 4 punten worden anders heb je niks te zoeken in de CL.

Ontnuchterende CL-campagne tot nu toe voor PSV. Twee keer getest dit seizoen, twee keer ruimschoots gezakt. Vandaag pakken ze nog met alle geluk van de wereld een punt, waardoor er nog enigszins perspectief is, maar realistisch gezien moet PSV vooral zien te voorkomen dat ze laatste worden in deze poule. Dat lijkt nog lastig zat te worden.

3 oktober 2023 om 23:30

Niet zozeer ontnuchterend voor PSV. Wel voor Bosz, die toch niet geleerd lijkt te hebben van z'n dode hoek. Wat een vreselijk naieve coach is dat. Ik had oprecht verwacht dat hij het inmiddels door zou hebben, maar na 2 CL-duels moeten we concluderen dat Bosz gewoon niet geschikt is voor de CL. Een leuke visie, maar een waardeloze uitvoering.

Dat naïeve Nederlandse voetbal brengt je nergens…. Man man man….
Je had dit Sevilla moeten slopen…. Maar door gebrek aan slagkracht ga je op je weer op je bek….

De tering Bosz gaan we nog wisselen? Je hebt een enorm brede selectie en Ramalho, Bakayoko en Tilman bakten er helemaal niks van. Dit Sevilla was gewoon een matige tegenstander die verslagen had moeten worden. Nu moet je blij zijn met 2 verloren punten.

Persoonlijk vind ik het onterecht gelijkspel. Penalty onterecht en goal onterecht afgekeurd. Hij haalde namelijk geen voordeel van hands. De bal was immers anders gewoon via zijn buik meegenomen. 1 ding is zeker. Noa Lang bepaald alles bij PSV en niemand anders.

3 oktober 2023 om 23:05

Tuurlijk haalde hij voordeel: de bal kwam nu via zijn hand nog net op zijn bovenbeen waardoor hij hem zo mee kon nemen. Als de bal via zijn buik was gegaan was ie niet precies op die plek op zijn bovenbeen gevallen

Wat een frustrerende wedstrijd. Hier had je echt drie punten moeten pakken. Maar aan de andere kant ook veel mazzel gehad. Een aantal spelers komt ook gewoon duidelijk te kort voor dit niveau.

Gemiste kans, hiermee liggen de kaarten op overwintering in de CL een stuk minder gunstig. Hoewel het veel erger kon zijn. PSV mag Ramos wel bedanken, die is bezig aan een van de slechtste weken uit zijn carrière.

4 oktober 2023 om 08:18

De penalty kun je hem misschien nog niet eens zo veel verwijten, maar met zijn ervaring moet hij nooit zo opzichtig iemand bij de zijlijn naar beneden trekken.

Doodzonde. Met deze kansen moet je gewoon afmaken. Geen idee wat men na de penal aan het doen is, misschien met de wissels te maken? Eindstand: doodzonde. Deze poule gaat hem niet worden zo..

3 oktober 2023 om 23:02

Kansen niet afmaken is kwaliteit te kort. als je met de grote jongens mee wil doen heb je kwaliteit nodig

Ze hebben gestreden maar komen gewoon te kort . Maar altijd denken meedoen is belangrijker dan winnen

Noa Lang is wel echt een topvoetballer in wording. Als die z'n rendement iets op weet te krikken gaat het een hele leuke speler voor het Nederlands elftal worden

Oke. Afspreken dat Ramalho niet meer mee mag doen in de CL. Hier had je kunnen winnen. Als je na de 1-1 niet zo ligt te slapen heb je nog tijd. Maar het is wat het is. Ben blij dat we een punt hebben, maar man man wat ging het weer moeizaam.

4 oktober 2023 om 08:20

Maar wie moet je dan ipv Ramalho opstellen ? Het was juist zijn vervanger die niet oplette bij de 1-2.

Mazzel dat je nog een punt pakt, want met de uitslag bij Lens - Arsenal, dan had je al uitgespeeld geweest.

De penalty vond ik erg makkelijk gegeven. Hij ging al naar de grond voordat ie licht werd aangeraakt. Verder beide ploegen echt grote kansen, dus gelijkspel wel terecht. En Ramos, die blijft prutsen. Zo opzichtig en dom vasthouden in dat moment van de wedstrijd terwijl Pepi helemaal niets kon in die hoek... heb wel genoten van de laatste 10 minuten. Dat compenseerde voor de slaapverwekkende andere 80.

Deze wedstrijd had PSV kunnen en moeten winnen. Verdediging blijft een zorgenkindje op dit niveau. Noa Lang speelde fantastisch.

3 oktober 2023 om 23:08

De aanval oogt zeer sterk, maar er wordt weinig afgemaakt… is wel een dingetje

Lekker ook uitgebreid gaan vieren die 2-2. Had gewoon gelijk gas gegeven en was voor die 3-2 gegaan. Gaat echt een heel moeilijk verhaal worden voor PSV.

4 oktober 2023 om 09:54

Nog dommer was Luuk de Jong die een laatste aanval door de neus boort door te blijven jammeren bij de scheidsrechter in plaats van naar voren te rennen.

Leuke wedstrijd met veel kansen voor Sevilla paal lat .
Lastige poule alles kan nog gebeuren.

Heb toch het idee dat ze er meer uit hadden kunnen halen als ze hadden gecounterd. Het is gewoon geen champions league waardige verdediging.

Je bent vrijwel de hele wedstrijd de betere maar je verzuimt op voorsprong te komen. Sevilla waarschuwt nog enigszins met de afgekeurde goal maar daarna zit hij toch. Dan kom je knap en terecht weer terug in de wedstrijd en van een juichend stadion is een halve minuut later niets meer over omdat je weer achter staat. De late gelijkmaker is over de wedstrijd gezien minimaal terecht, maar PSV had hier de volle buit moeten pakken.

Knap gevochten en knap teruggekomen, maar het zou weer typisch NL om nu de kaas van je brood te laten eten.

Gelukkig hebben wij een punt overgehouden. Zo te zien zat er wel meer in. Tegen lens zie ik ons wel een kans hebben op een overwinning (ondanks dat zij van Arsenal drie punten hebben afgesnoept)

3 oktober 2023 om 23:05

Lens? Dat gaan we zeker niet winnen…. Die zijn momenteel sterker dan Sevilla

3 oktober 2023 om 23:09

Heel onverwacht resultaat van Lens vandaag. Staan in de Ligue 1 in degradatiezone. Er zijn zeker nog wel kansen voor PSV maar je maakt het jezelf niet bepaald makkelijker zo natuurlijk..

3 oktober 2023 om 23:26

Je weet ook waar Sevilla staat? Zegt allemaal weinig blijkbaar

3 oktober 2023 om 23:46

Uiteraard weet ik dat, en PSV had toch ook gewoon 3 punten kunnen halen tegen Sevilla vandaag, ze waren toch verre van kansloos? Bovendien heeft Sevilla wel een heeeeeel stuk meer Europese ervaring in de selectie rondlopen dan Lens, dus zou de Spanjaarden persoonlijk wel net iets hoger inschalen, maar dat is mijn gevoel meer. Ik zie Lens zelden live voetballen dus misschien vergis ik me.

4 oktober 2023 om 08:22

@sanderr,
En je hebt ook nog de pech dat Arsenal van Lens verliest. Ik had de hoop dat Arsenal na 5 wedstrijden op 15 punten stond.

Uiteindelijk steelt PSV diep in blessuretijd een punt, 2-2. Anderzijds was PSV grote delen van de wedstrijd de betere ploeg en had het ook zomaar kunnen winnen.

Gelukkig nog een puntje kunnen pakken, ik ben met Europees voetbal voor elke Nederlandse club.
Het zal denk ik een mager voetbalseizoen worden met betrekking tot de coëfficiëntenlijst, maar dat kan nou eenmaal gebeuren en verwacht volgend voetbalseizoen stuk beter coëfficiëntenpolonaise.
Gezellig met onze zoon tijdens het koken deze wedstrijd bekeken haha.
Groetjes uit Rockville, MD!

Penalty was het zeker niet, Psv afgetroefd op ervaring en slim spelen Sevilla, dacht en hoopte dat Psv verder zou zijn dus niet.

Goed nieuws voor het Nederlandse voetbal maar aub voortaan geen Ramalho. Bron van onrust.. PSV weet nog niet heel erg te overtuigen in Europa maar als ze het tweeluik tegen Lens winnen dan ziet de wereld er ineens totaal anders uit!

Wat leuk voor psv zeg. Gefeliciteerd!!!

Vond het strijdplan van Bosz matig hoor, ook geen wissels of omzettingen. Op Dest na speelden op zich wel de juiste poppetjes, maar we hebben de hele eerste helft weggegooid, en dus een stuk van de tweede helft. Luuk stond op een eiland. Zucht...

Bosz dus een onvoldoende.

Dest een zware onvoldoende. Als ik toch een shotje had genomen bij elk balverlies van Dest dan had ik het einde van de wedstrijd niet gehaald. Wat zeg ik? Als ik een slokje bier had gehad per balverlies van Dest was de krat leeggeraakt. Ramalho had een Ramalhootje, maar gelukkig was dat hands (weet niet waar die commentator moeilijk over deed, dit is al sinds mensenheugenis hands). Maar hij heeft wel alle ballen weggekopt, en bij het eerste beste duel van Kotchap ligt ie erin. Moeilijk om aan te zien.

De rest vond ik eigenlijk wel oké spelen. We hadden hier dan ook altijd moeten winnen. Maar, echt, het plan klopte niet. Dit is de tweede keer tegen een sterkere tegenstander dat ik me oprecht afvraag of Bosz de tegenpartij geanalyseerd heeft. We hebben zoveel jongens die dichtbij Luuk kunnen spelen, en eroverheen willen gaan. Stel die dan op.

Teze was mijn motm , ook voordat hij die goal maakte. Die speelde echt heersend. Dat slippertje helemaal op het laatst stond tussen hem in de perfecte wedstrijd. Die heeft reclame voor zichzelf gemaakt vanavond. Ook Schouten vond ik vaak goed. Bal naar Schouten = rust. Lang was ook lekker bezig, maar zonder rendement. Maar bij Lang en Veerman moet ik de Dest-factor meerekenen, want het voetbalt gewoon niet lekker met die koekenbakker aan de linkerkant. Bakayoko vond ik ook oké. Het middenveld had gewoon anders moeten staan zodat Tillman Luuk meer had kunnen ondersteunen, als een soort opgevoerde Til zeg maar. Bij die penalty was hij wel in de zestien en dat hadden we veel meer moeten hebben. Dat was trouwens honderd procent een pingel, dus ik weet weer niet waar die commentator moeilijk over deed.

Teleurstellend. Dom. Onnodig.

Verdiend punt.
Wel jezelf in de voet geschoten met die 1-2.
4 punten tegen Lens.
Gelijk uit bij Sevilla.
Winnen thuis van Arsenal.
En je bent door.
Eitje.

Hele hoop Ajacieden met de opmerking : “nummer 15 van de Primera división”.
Als we Sevilla nu al wegstrepen als een degredatie kandidaat, zo aan het begin van het seizoen. Zullen we dan gelijk concluderen dat Ajax de “nummer 15” van het seizoen is? Slaat natuurlijk nergens op , Sevilla is en blijft een pittige tegenstander voor elk( top) club. Psv heeft een mooie en leuke team, maar moet in deze poule helaas veel geluk hebben om door te komen en die Ramalho kan helaas echt niet meer. Tijd om Lozano vanaf minuut 1 te laten beginnen!

3 oktober 2023 om 23:32

Je vergelijking gaat niet op. Ajax is de nummer 15 van de Eredivisie en ik durf wel toe te geven dat elke club in de CL daar momenteel lachend overheen zou walsen.

Hele hoop Ajacieden met de opmerking : “nummer 15 van de Primera división”.
Als we Sevilla nu al wegstrepen als een degredatie kandidaat, zo aan het begin van het seizoen. Zullen we dan gelijk concluderen dat Ajax de “nummer 15” van het seizoen is? Slaat natuurlijk nergens op , Sevilla is en blijft een pittige tegenstander voor elk( top) club. Psv heeft een mooie en leuke team, maar moet in deze poule helaas veel geluk hebben om door te komen en die Ramalho kan helaas echt niet meer. Tijd om Lozano vanaf minuut 1 te laten beginnen!

3 oktober 2023 om 23:21

Nja, niet alleen Ajacieden maargoed. Niemand doet alsof Sevilla een degradatie kandidaat is, maar feit is wel dat ze 15e staan? Dus er wordt niks verkeerds gezegd. Sterker nog, ik zie veel mensen gewoon zeggen dat Sevilla beter is dan de 15e plek zou doen vermoeden, net zoals jij dat nu ook zegt.

PSV had hier gewoon moeten winnen. Zoveel mogelijkheden en een groot deel van de wedstrijd ben je beter, op dit niveau moet je dat omzetten in winst. Ik had vooraf niet verwacht dat PSV zoveel ruimte zou krijgen, dat maakt deze stand misschien extra zuur maar uiteindelijk mag je nog blij zijn met een gelijkspel ook.

Ramalho in ieder geval nóóit meer opstellen in een CL wedstrijd, tot 2 keer toe doet hij gewoon precies waar je van tevoren al zo bang voor bent. Die man wordt zelf ook onzeker na die rare acties en dat werkt door op de rest van het elftal. Verder bliift de rest van onze verdediging een zorgenkindje maar dat weten we al jaren en dat was bij aanvang van dit seizoen niet anders. Bakayoko goed, Schouten goed, Lang de beste op het veld en verder vond ik het elftal eigenlijk prima spelen op het verdedigende falen na.

4 oktober 2023 om 00:17

Weet je wat het erge is? Ramalho speelde gewoon goed tot zijn buitenspelgoal. Daarna had hij meteen die nonchalante kneuzenbal recht in de voeten van die aanvaller van Sevilla. En daarna stortte hij mentaal weer helemaal in.

Die man is zo snel uit zijn concentratie, en helaas alleen goed als hij honderd procent geconcentreerd is.

4 oktober 2023 om 00:22

Ik vond Ramalho in het begin ook goed spelen. En precies toen ik het idee had dat hij het goed deed, leverde bij de bal kansloos in en kwam er een gevaarlijke kans voor Sevilla. Typisch.

4 oktober 2023 om 00:40

Ja, het is een gebed zonder end met die vent. Binnen deze wedstrijd, maar ook overall. Elke keer als je denkt, 'hij kan toch wel wat', legt hij weer zo'n wedstrijd op de mat waardoor je denkt, 'stel die man nóóit meer op! ' .

4 oktober 2023 om 02:52

@MT87 Maar dit is dus niet incidenteel, dat is het probleem met onze Ramalho. Dat hij niet de snelste is zou geen ramp zijn als hij positioneel altijd goed zou staan maar zo nu en dan heeft de beste man gewoon echt geen idee waar hij staat krijg ik het idee. Nu heeft hij zijn snelheid niet mee maar als verdediger is hij best goed, het zijn de idiote capriolen die hij steevast op cruciale momenten uithaalt die hem de das om doen (rare terugspeel ballen, kinderlijk balverlies in de buurt van de 16 of ballen inleveren op gevaarlijke plekken, uitglijden of vallen etc.).

4 oktober 2023 om 11:58

@ Mattias , ik zeg ook dat het een gebed zonder end is. Gisterenavond had ik alleen gehoopt op een prestatie van Andre zoals tegen Ajax, dat was ook een cruciale wedstrijd om de tweede plek. Maar het werd gewoon weer koekenbakken 3.0 . Helaas hebben we maar één verdediger die een beetje lief voor onze hartslag is. Hopelijk kan Bella Kotchap doorgroeien naar de tweede.

Moet eerlijk zeggen dat ook Bella - Kotchap bij mij heeft afgedaan. Wat hij daar stond te dekken bij die vrije kopbal van En-Nesyri is voor mij een raadsel.

Ondanks zijn mooie assist tegen Volendam (en zijn goal die houdbaar was) ben ik nog steeds niet overtuigd van Tillman. Ik zie totaal niet waarom hij een verbetering is ten opzichte van een Saibari.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.AZ3022
4.FC Twente3013
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
W. BenítezKeeper140
Y. VertessenAanvaller123
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 PSV 12 0 1 0
2022/2023 PSV 27 0 2 0
2021/2022 PSV 29 1 4 0
2020/2021 PSV 33 0 3 0
2019/2020 PSV 2 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren