Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV krijgt boete van KNVB en vreest voor uitduel zonder supporters

Laatste update:

PSV heeft een boete van tienduizend euro gekregen van de KNVB omdat supporters in de uitwedstrijden tegen sc Heerenveen en De Graafschap vuurwerk afstaken in het uitvak. Toon Gerbrands baalt stevig van de boete en zegt op de clubwebsite dat een andere maatregel dichtbij is. Volgens de algemeen directeur nadert de club een uitwedstrijd zonder uitsupporters.

“Iedereen begrijpt dat we voor dit geld een betere bestemming hadden kunnen vinden”, reageert Gerbrands via het clubkanaal. Het is zeker niet de eerste keer dat PSV bestraft wordt door de KNVB. “Het dossier PSV in Zeist vult zich na een tijd zonder incidenten in rap tempo en dat kan verstrekkende gevolgen hebben.”

De koploper van de Eredivisie heeft van de voetbalbond te horen gekregen dat de maat een keer vol is. "We naderen het moment waarop we voor straf geen supporters mee mogen nemen. En dat zou echt sneu zijn, want de spelers roemen niet voor niets ook vaak de steun die ze buiten Eindhoven ontvangen”, aldus Gerbrands.

De directeur hoopt dat het klaar is met het afsteken van vuurwerk tijdens wedstrijden. “Het is gezamenlijk beleid. Er hebben in het verleden vreselijke incidenten plaatsgevonden", aldus Gerbrands. “Mensen hebben blijvende schade opgelopen. Het is geen kwestie van roomser dan de paus willen zijn, het is pure noodzaak.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terechte straf en wss morgen 1 fakkel en geen uitsupporters naar Amsterdam

16 maart 2019 om 11:05

Ik denk dat dat juist een statement is. Laat het maar een keer ontploffen dan is het misschien een keer afgelopen. Steeds waardeloze en nietszeggende acties uitvoeren helpt schijnbaar niet.

16 maart 2019 om 11:38

Tot Ajax de kwartfinale CL zonder uitpubliek in Turijn moet spelen...

16 maart 2019 om 12:16

Die kans zit er volgens mij ook in, want volgens mij loopt er nog een onderzoek van de Eufa naar 1 of 2 wedstrijden van Ajax (toch?). Maar ook dat zou in mijn ogen terecht zijn, ook al is het steeds maar een kleine groep die het verpest voor iedereen. Misschien leren de boosdoeners het dan af en spreken anderen zich sneller uit tegen de boosdoeners. Ik weet dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan, maar het wordt tijd dat mensen elkaar eens gaan aanspreken op dit gedrag of stewards e.d. waarschuwen als ze zien dat iemand vuurwerk bij zich heeft.

Een vraag daarbij: Waarom steken clubs zelf voor een wedstrijd geen vuurwerk af, dat zie je wel vaker bij de grote wedstrijden in de eredivisie, dus volgens mij is dat gewoon legaal. Dan kun je vuurwerk afsteken, terwijl het toch veilig blijft, aangezien het aan de veiligheidseisen voldoet en heb je de sfeer werking.
Of gaat het de supporters om vuurwerk Tijdens de wedstrijd?

16 maart 2019 om 11:11

Dat sowieso niet. Heb kaarten al binne

16 maart 2019 om 12:24

Dan storten ze je geld terug en laten ze geen psv supporters binnen. Zovaak meegemaakt in Amsterdam dat de bus of trein teruggestuurd wordt

16 maart 2019 om 10:36

Zie jaarverslag 2017/2018 op de website van de KNVB.

Knvb heeft geld tekort of zo dat ze plotseling voor elk stukje vuurwerk een boete van tienduizenden euro's uitdelen.

16 maart 2019 om 11:48

Daar tegenover weet elke supporter dat je geen vuurwerk mag meenemen en dat je daarmee je eigen club en mede-supporters kunt benadelen. Als dat dan toch gebeurt en de club krijgt een boete dan heeft het niet zozeer te maken dat de Knvb hiermee rijk wilt worden.

toch frappant dat de supporters van PSV zich (net als bij de andere clubs) keer op keer misdragen en dan wegkomen met een boete van 10.000 euro, maar nog steeds mee mogen naar de grote wedstrijden.
Daar waar andere clubs naar mijn nog gevoel wel eens zwaarder en langer bestraft worden.

16 maart 2019 om 11:14

Noem eens wat voorbeelden?

16 maart 2019 om 11:53

Omdat het bij die clubs te maken heeft met vuurwerk in andere vakken gooien, vernielingen, confrontaties opzoeken etc. Bij PSV gaat het in dit geval om wat fakkeltjes en misschien een knallertje in eigen vak.

Ach, uitwedstrijdje zonder supporters is best te doen. Ken een clubs die daar al jaren mee moeten dealen.

En Ajax heeft geen enkele wedstrijd zonder uitpubliek hoeven spelen voor het vuurwerk in een PSV vak gooien vorig jaar

16 maart 2019 om 13:04

Psv misschien ook niet, voor nu staat alleen een boete.

16 maart 2019 om 13:28

Bij PSV gooien ze geen vuurwerk in een ander vak met doel als mensen te verwonden

16 maart 2019 om 13:42

Zwarte rookbom tegen Ajax vergeten?

16 maart 2019 om 14:10

Wat ongekend zinloos en dom om hier weer naar Ajax te wijzen. Maar als het je beter doet voelen Ajax heeft ook een flinke stapel boetes gehad de afgelopen jaren.
Boetes in de CL zijn voor bier gooien naar Benzema zijn uiteindelijk zelf verhaald op de 'daders'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren