Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV draait zwarte cijfers, krikt eigen vermogen op én heeft grote stadionplannen

Laatste update:

PSV heeft over het afgelopen seizoen een nettowinst van dertien miljoen euro geboekt, zo blijkt uit het jaarverslag 2022/23 dat vrijdagmiddag gepubliceerd is. De Eindhovenaren hebben de winst met name weten te realiseren door een positief transferresultaat van 33 miljoen euro door de verkopen van onder meer Cody Gakpo en Noni Madueke.

PSV boekte het afgelopen seizoen successen op het veld met de winst van de TOTO KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en de tweede plaats in de Eredivisie, maar ook op financieel gebied is er veel goed nieuws. De omzet passeerde voor het eerst de grens van honderd miljoen euro in een jaar dat er geen Champions League-voetbal werd gespeeld. Dit kwam met name door de groei van de commerciële-, merchandise- en ticketingomzet. Het eigen vermogen had door de coronacrisis een flinke knauw gekregen, maar dit is ook weer opgekrikt naar 31 miljoen euro, waarmee een verder herstel werd gerealiseerd.

Verwachtingen
Het nieuwe financiële boekjaar is ondertussen veelbelovend begonnen. PSV heeft zich gekwalificeerd voor de lucratieve groepsfase van de Champions League en met de verkoop van Ibrahim Sangaré is er reeds een grote uitgaande transfer gerealiseerd. De club verwacht daarom dat ook in het seizoen 2023/24 een positief resultaat wordt geboekt, waarmee verder kan worden gebouwd aan het eigen vermogen.

PSV heeft aan het vorige seizoen een nettowinst van dertien miljoen euro overgehouden. Vooral de transfers van Gakpo (Liverpool) en Madueke (Chelsea) hadden een positieve impact op de financiële doelstellingen van de club. De Eindhovenaren konden hierdoor afgelopen zomer volop investeren in nieuwe aanwinsten. In totaal gaf technisch directeur Earnest Stewart 55 miljoen euro uit aan spelers. Hirving Lozano, Ricardo Pepi, Jerdy Schouten en Noa Lang werden definitief ingelijfd, terwijl Armel Bella-Kotchap en Malik Tillman op huurbasis de stap naar PSV maakten.

Stadionplannen
Omdat het momenteel zo goed gaat met de club, wil PSV binnen enkele jaren het eigen stadion uitbreiden. Ook een verhuizing wordt niet uitgesloten, zo schrijft het Eindhovens Dagblad, al gaat de voorkeur wel uit naar uitbouw in het Philips Stadion. Volgende week wordt een opdracht verstrekt aan onderzoeksbureau Hypercube om met een voorstel te komen hoe PSV om moet gaan met de toekomst. Hypercube is vooral ook gevraagd om ‘out of the box’ te denken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En hoe kwamen we toch aan al dat geld zeg.

29 september 2023 om 17:50

Zo zie je maar weer. Er wordt zoveel geroepen. Allemaal van ‘horen zeggen’.

29 september 2023 om 17:59

Een positief resultaat zegt niet perse iets over je liquiditeit he. Ter illustratie: de omzet of transfersom reken je toe aan de periode van realisatie (toerekeningsbeginsel), maar dat geld ontvang je niet in 1 keer (je cashflow). Als je bij een willekeurige beursfonds de jaarrekening bekijkt kan het een positief resultaat hebben in de winst- en verliesrekening, maar een negatieve kasstroom hebben. Liquiditeit moet je analyseren om deze vraag te stellen

29 september 2023 om 18:14

Heb je reden om te twijfelen aan de liquiditeit?
Volgens mij is er geen enkele reden om te twijfelen aan de cashflow en aan de mogelijkheden van PSV om aan verplichtingen te voldoen.

De club lijkt de coronacrisis te boven en zit ik een positieve flow, zowel financieel als sportief.

29 september 2023 om 18:24

Nee ik heb niet zozeer een twijfel, maar probeer even duidelijk te maken dat een positief resultaat niet alles kan zeggen

29 september 2023 om 19:23

@fcbrabantstu:

Rik Elfrink heeft al heel vaak geschreven dat PSV er financieel gewoon goed voor staat momenteel. En ik ben geneigd dat dan te geloven, want voordat hij PSV-watcher werd was Elfrink chef van de economieredactie van het Eindhovens Dagblad en daarvoor jurist bij de Rabobank.

29 september 2023 om 19:59

Liquiditeit is sowieso geen probleem aangezien psv voldoende kapitaalkrachtige sponsors en bestuurders heeft. Zelfs Van der Wallen in zijn eentje kan dit makkelijk voor zijn rekening nemen.

29 september 2023 om 20:22

Dat klopt zeker! Ik denk alleen dat je als club er wel een beleid op na wil houden dat je niet 'gered' wil worden door kapitaalkrachtige bestuurders

29 september 2023 om 20:23

Ooh ik heb ook wel vertrouwen in rik elfrink. Ik wilde alleen even duidelijk maken dat die 31 miljoen niet op de bankrekening terecht komt. In het topic van de winst van ajax werd geopperd om de hele winst van 39miljoen te investeren. Alleen kan dit natuurlijk niet omdat je dit geld niet hebt

29 september 2023 om 21:47

Ik vind het wel positief nieuws. Eindelijk zit psv in de lift .Uit breiden van stadion dat had ik niet verwacht. Op het moment een goede trainer goeie spelers technische beleid is ook best goed. Mijn hoor je niet klagen. Alleen in de cl tweede worden zou top zijn.

30 september 2023 om 09:36



voor een club als psv is een positieve liquiditeit toch helemaal niet belangrijk als je eigen vermogen , winst en omzet goed is. Ik denk dat in dit geval een lening aanvragen niet moeilijk is om dit tijdelijke probleem op te lossen. Het kost je een beetje rente, meer niet.

29 september 2023 om 19:05

Inderdaad altijd zo belachelijk als men nog steeds blijft vragen 'waar betaalt Psv dit van?' bij elke (top)transfer die ze doen. Of ken nog steeds schijtlollig blijft over grond die verkocht is aan de gemeente. Evenals AZ en Feyenoord gaan zij wel verstandig(er) met geld om. Gewoon gezond financieel beleid ... Chapeau! Als Stewart in de winter Vranckx en Braintwaithe haalt, is Psv niet meer te stoppen.

29 september 2023 om 19:48

Savano
Braintwaithe is inmiddels basisspeler bij Everton. Die doen ze echt niet meer zomaar even weg.

29 september 2023 om 20:29

Schijnbaar wou hij zelf bij psv blijven. Mocht psv in de cl overwinteren is het echt niet ondenkbaarder hij komt.

29 september 2023 om 21:47

Ja het is wel ondenkbaar dat hij komt. Hij was al onbetaalbaar toen hij nog geen basisspeler was. Nu speelt hij basis bij een PL club. Die kost inmiddels 20+ miljoen.

29 september 2023 om 22:00

@fossen Als die jongen bij Everton blijft spelen denk ik dat je er met het dubbele nog niet bent, die Engelse clubs betalen doorgaans vermogen voor homegrown players met potentie.

30 september 2023 om 00:17

Lekker makkelijk, zo achteraf. Op dat moment was het gewoon heel risicovol. In de loop van de transferperiode tot aan Rangers (thuis) werd echter duidelijk dat men aan de juiste kant van de medaille zat. Echter zien we momenteel bij Ajax dat je ook heel snel weer kunt vallen als het even slecht gaat en dan heeft Ajax heel wat meer op de botten dan PSV.

Mooi werk. Nu bouwen aan meer kapitaal op het veld.

Dit is nog zonder de verkoop van Sangare en de CL miljoenen? Ziet er toch een stuk beter uit dan hier vaak geschreven werd.

29 september 2023 om 17:56

Julie hebben het gewoon netjes op orde, en een solide team.

29 september 2023 om 19:04

Inderdaad zonder de verkoop van Samgara, maar ook zonder de 55M aan inkopen van afgelopen zomer. Die vallen beide in dit seizoen

29 september 2023 om 20:04

Nee alleen de afschrijvingen vallen in dit seizoen. Stel dat de allemaal een 5 jarig contract hebben getekend dan “kost” dit psv 11 miljoen voor aankomend jaar.

29 september 2023 om 20:25

Helemaal juist. Op deze manier drukt chelsea ook zijn kosten door 8 jarige contracten uit te delen

29 september 2023 om 23:51

Alleen moet je in Premier League sinds een poosje binnen 5 jaar afschrijven, toch?

Grond verkocht voor €60 miljoen ofzo, en het stadion in eigen beheer hebben... het blijven rare constructies.

Is er al bekend mocht Psv het uit willen breiden naar hoeveel plekken het wil gaan?

29 september 2023 om 18:12

aldus Fctwent3, het ging om een bedrag van 48.4 miljoen. wel gek dat hier iemand van Twente over begint. waar psv jaarlijks gewoon netjes geld betaald in de vorm van erfpacht. Heeft de gemeente Enschede 14 miljoen euro aan schulden kwijtgescholden. tevens heeft ABN amro 4,5 miljoen euro kwijt gescholden...

29 september 2023 om 18:36

De gemeente heeft €5 miljoen kwijtgescholden, en abn ambro €4,5miljoen... dat andere bedrag van de lening moet gewoon terug betaald worden maar hoeft Twente geen rente over te betalen.

29 september 2023 om 19:08

@Fctwent3 ga dan niet zeiken over 'rare constructies'. Wat is hier raar aan? Er wordt toch gewoon betaald itt kwijtgescholden. Besef je wat de gemeente kon doen voor de lokale gemeenschap met deze gemiste inkomsten?

29 september 2023 om 18:27

Een tukker die praat over rare constructies is nogal ironisch. Over je vraag: nee want PSV is slechts zich aan het orienteren over wat de mogelijkheden zijn. Ze weten nog niet eens of ze een nieuw stadion willen, of uitbreiden van het philipsstadion. Er is nu een planbureau aan het werk gezet en die gaan onderzoek doen. Ik verwacht dat PSV wil doorgroeien naar 40/45 duizend man. Stadion zit iedere week bomvol, ook tegen kleinere clubs.

29 september 2023 om 18:41

Zal wel mooi zijn.. moet toch ook wel kunnen wij hebben stadion van 30,000 en bij Twente zijn hun al aan het oriënteren om het stadion over enkele jaren uit te breiden bijv door grachten te verwijderen.

Ja bij jullie zit het altijd wel goed vol! Mooi om te zien, voor Nederlands voetbal alleen maar beter wanneer jullie een uitbreiding krijgen

Commercieel goed gepresteerd.
Sportief succes met de CL.
Ogenschijnlijk stabiele ploeg, die een goede kans heeft op plek 1 of 2. 3 zou ook nog voorronde CL zijn.
Mede dankzij de nieuwe trainer en een aantal gerichte aankopen is er een positieve vibe om de club.
Allemaal prima, nu dus de kop erbij houden en gefocused blijven.

PSV wordt gesteund door de grote bedrijven uit Eindhoven e.o., zoals Asml. Bij Feyenoord en in Rotterdam zouden ze dat ook wel eens kunnen doen, zeker nu de club stabiel bezig is.

29 september 2023 om 18:37

Ja, Port of Rotterdam op het shirt

Eindelijk na jaren van verlies gaat het beter met PSV. Dit is te danken aan mensen die verstand van zaken hebben in de voetbalwereld. Een Andere club staat er slechter voor door wanbeleid en mensen die alleen hun zakken willen vullen

29 september 2023 om 18:41

Ehhh met slechter voor bedoel je alleen sportief neem ik aan? Eigen vermogen Ajax is nog altijd bijna 10 x hoger met ruim 250 Miljoen euro. En het verwijten dat er mensen zitten die hun eigen zakken willen vullen slaat eveneens nergens op. Maar Psv is goed bezig absoluut, en mocht ook wel een keer na 6 jaar ellende. De rollen zijn ( nu) even omgedraaid en zo gaat het al de gehele voetbalgeschiedenis. Aan Ajax om er zsm weer bovenop te komen. Uiteindelijk komt het altijd weer goed. En Ajax mag ontzettend blij zijn dat er financieel een kerngezonde basis ligt.

30 september 2023 om 01:42

Mensen vergeten dat de goede resultaten van nu ook mede door mensen zijn behaald die er nu niet meer zijn. Daar wil ik jou niet mee aanvallen. Maar wou het even benadrukken.

Moet hier een foto van Stewart bij? Hoe groot was zijn bijdrage hier nou aan? Dan hadden ze Mislintat ook wel bij het bericht met de zwarte cijfers van Ajax mogen plaatsen😀

29 september 2023 om 18:52

ze gebruiken altijd dezelfde foto😂😂

Om een bureau met de term cube in hun naam te vragen om 'out of the box' te denken vind ik vrij hilarisch 😂

Aub geen stadion op een industrieterrein, ook al is het een ramp om je auto te parkeren en om uut de stad te komen. Gewoon daar blijven zitten en kijken wat er mogelijk is om er nog een paar stoeltjes bij te zetten.

Er staan inmiddels 9.000 mensen op de wachtlijst voor een seizoenkaart en afgelopen zomer zijn er amper seizoenkaarten vrijgekomen. Het stadion is nagenoeg altijd uitverkocht. Dan moet je inderdaad concluderen dat je stadion te klein is geworden.

Ik hoop alleen wel van harte dat ze het uit gaan breiden, een verhuizing zou ik heel erg vinden. Als je de jaren van de officieuze voorloper meetelt speelt de club al 113 jaar onafgebroken op dezelfde plek. En die ligging midden in de stad, op loopafstand van het station en het uitgaansgebied, daar zullen ze bij veel andere clubs jaloers op zijn. PSV zou een stuk van z'n karakter verliezen bij een verhuizing.

29 september 2023 om 19:29

Denk ook niet dat dat gaat gebeuren. Heeft een jaar of 5 geleden al een ontwerp online gestaan waar in ze de eerste en tweede ring een beetje in elkaar laten overlopen. Volgens mij door de onderste ring naar voren te halen. Daarnaast werden de hoeken waar je tegenaan kijkt en waar nu sky boxen zitten gewone zitjes. Dat kon tot 15000 plaatsen opleveren. Denk dat het ook zoiets gaat worden. Zag er erg mooi uit en doordat de voorste rijen dichter op het veld was zag het er echt Engels uit.

Stadion uitbreiden? Begrijp me niet verkeerd maar vernam dat onlangs sinds jaren PSV weer champions league speelde tegen een Europese topploeg als Arsenal en niet eens alle kaartjes kreeg verkocht. Waren er nog velen over.

Zou even sparen..

29 september 2023 om 19:31

Bedoel je de wedstrijd die in Londen was?

29 september 2023 om 19:35

Dat ging over uitkaarten.

29 september 2023 om 19:39

"begrijp me niet verkeerd maar vernam dat onlangs sinds jaren PSV weer champions league speelde tegen een Europese topploeg als Arsenal en niet eens alle kaartjes kreeg verkocht."

Er staan 9.000 mensen op de wachtlijst voor een seizoenkaart en het stadion is thuis vrijwel altijd uitverkocht. En ook de CL-wedstrijden waren ondanks redelijk idiote prijzen in no time stijf uitverkocht.

Wat je misschien hebt gelezen is dat de kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen Arsenal niet zo heel snel ging. Wat verklaarbaar is, omdat PSV vorig jaar ook al tegen Arsenal speelde en niet iedereen de tijd en het geld heeft om zomaar even een tripje naar Londen te maken dat ze vorig jaar ook al gemaakt hebben. Uiteindelijk zijn er toch nog ruim 2.000 mensen mee gegaan.

29 september 2023 om 19:39

Wij begrijpen jou niet verkeerd, maar volgens mij begrijp je het zelf niet helemaal… die wedstrijd in London was inderdaad niet volledig uitverkocht door meereizende supporters. Thuis is het altijd volle bak. Er is een gigantische wachtlijst voor seizoenkaarten en meer en andersoortige business seats zijn ook welkom. Dus lijkt me een heel goed plan!

29 september 2023 om 21:08

Begrijp hem zeker wel.. vond het gewoon bizar dat je na jaren weer eens Champions League speelt en dan ook nog eens een mooie kraker hebt en dan niet eens alle uitkaartjes (wat vaak al een heel minimaal aantal is) verkocht krijgt.

Dit zou het beste PSV sinds jaren zijn, daar heb je dan toch interesse in?

Dat is volgens mij wel anders bij andere Nederlandse clubs die Champions spelen of speelden

30 september 2023 om 09:48

je kan hooguit concluderen dat psvers niet graag naar het buitenland reizen voor een wedstrijd (wat niet klopt) maar dit zegt helemaal niks over thuiswedstrijden, die zijn heel vaak uitverkocht en ik ben een van de duizenden wachtenden op een seizoenskaart. maar mijn hoop op er 1 is al vervlogen, tenzij ze gaan uitbreiden.

Nederlandse supporters zijn teveel gehecht aan nostalgie en historie, maar kijken verder niet naar de toekomst. Real, Barcelona, Juve, Atletico, Benfica, Porto, Everton, Arsenal, etc. Allemaal nieuwe stadion of forse renovaties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren