Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSV brengt fors bod uit op toptalent dat stage liep bij Manchester United’

Laatste update:

Karol Borys moet op korte termijn de overstap maken van Slask Wroclaw naar PSV, zo melden diverse Poolse media. De Eindhovense interesse in de zestienjarige middenvelder was al langer bekend, daar journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad begin juni met het nieuws kwam dat de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen de Pool voor drie jaar wil vastleggen. Volgens de Poolse berichtgeving heeft PSV reeds een bod uitgebracht. Een precieze transfersom wordt daarbij niet genoemd, maar het zou gaan om een bedrag boven de twee miljoen euro.

Borys staat in Polen bekend als een van de grootste talenten van zijn generatie. De aanvallende middenvelder, die bij Slask Wroclaw nog tot medio 2024 vastligt, liep anderhalf jaar geleden nog stage bij Manchester United en ook AC Milan aast op zijn handtekening. PSV wil in Borys investeren middels het zogeheten talentenpotje uit een van de partnerfondsen. De entourage van de Pool ziet een overstap naar PSV wel zitten, daar Borys ook minuten kan gaan maken in Jong PSV.

De zestienvoudig jeugdinternational van Polen Onder 17 debuteerde op absurd vroege leeftijd in de PKO Ekstraklasa, de hoogste afdeling van Polen. Borys was 15 jaar, 7 maanden en 23 dagen oud toen hij als invaller zijn profdebuut maakte in een thuisduel met Górnik Zabrze (3-4 nederlaag). Inmiddels staat de teller op acht duels in de hoofdmacht van Slask Wroclaw. Borys viert eind september zijn zeventiende verjaardag en lijkt dat dus te doen in Eindhoven als speler van PSV.

Volgens Transfermarkt is Borys zo’n 800.000 euro waard, maar Lukasz Ciona rept via Twitter over een bedrag van ‘ruim boven de 2 miljoen euro’. Ciona is als journalist werkzaam voor het Poolse sportmedium Pilka Nozna. Volgens scout Kamil Radka heeft de vader van Borys reeds bevestigd dat PSV concreet is voor zijn zoon. Indien de Pool daadwerkelijk komt lijkt hij de tweede middenvelder uit 2006 te worden die op korte termijn aanspraak maakt op minuten in de hoofdmacht. Tygo Land (17) zat tijdens de Eredivisie-duels met Sparta (0-1 winst) en Fortuna Sittard (2-1) winst al bij de selectie van de Eindhovenaren.

Verwacht jij dat Borys bij PSV gaat tekenen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geld vliegt er weer eens uit, aan alles behalve de verdediging. Word er moedeloos van. En qua opmerking dat er te veel verdedigers zijn, er zijn nog meer middenvelders voor minder posities. Nu is dit een talent, zeker, snap ook dat hij in de jeugd begint. Maar het geld klotst niet geheel tegen de plinten, en de CL voorrondes overleven moet het doel zijn. Dat gaat met de huidige verdediging, wederom, niet lukken.

1 juli 2023 om 11:57

Je leest toch dat dit uit de zogeheten talentenpot komt? Heeft werkelijk niks te maken met het reguliere budget, ofwel met versterkingen voor de hoofdmacht.

1 juli 2023 om 11:58

Het is 1 juli. Kom op mensen dat ongeduldige de hele tijd. Feit is dat je niet meteen binnen een paar weken je selectie klaar hebt. Tis niet zo gemakkelijk als wij denken.

1 juli 2023 om 12:06

Boehoe. Ze zijn echt niet met maar een speler tegelijk bezig, en ze zijn ook echt wel met verdedigers bezig.

1 juli 2023 om 12:16

Zou ook geld verspilling zijn met een coach die vol op de aanval speelt.

Maar snap de frustratie bij PSV-fans wel een beetje. Waarom speelt Boscagli eigenlijk na zijn blessure niet meer?

1 juli 2023 om 13:48

Omdat het zomerstop is 😉

1 juli 2023 om 20:37

Ah vandaar. Want ik zag hem eerst nog op de bank zitten, maar de laatste weken zit hij niet eens meer bij de wedstrijdselectie...

1 juli 2023 om 14:20

Simpel. Koop nu 3 verdedigers en je huidige verdedigers die nu enige waarde met zich meedragen zijn weg. PSV wilt eerst af van wat verdedigers want als PSV nu de aankopen al doet weten andere clubs dat bijvoorbeeld Ramalho 3e centrale verdediger is en komen ze met een veel lager bod.

1 juli 2023 om 16:01

Eindtovenaar

Dit noemen ze vorm van penny wise pound foolish

Dus je wilt eerst brandhout verdedigers verkopen, voordat je nieuwe verdedigers haalt. In hoop misschien 1 a 2 miljoen meer te ontvangen voor een speler.

Dan neem je risico dat PSV weer niet klaar is voor de VCL waar je 40 mil startgeld CL kan verdienen.

Maar ja, be my guest. Please hou dit soort beleid vast en zie een Feyenoord en Ajax steeds verder uit zicht raken.

2 juli 2023 om 03:57

Het gaat er meer om dat je al 10-11 spelers op de loonlijst hebt als verdedigers en als je er dan nog 2 of 3 bijhaalt en dalijk er geen een verkocht krijgt dat je straks 14 man salaris moet betalen terwijl er kwalitatief misschien maar 4-5 voldoen op dat moment.we zijn psv he geen man City.

Dacht dat alleen Ajax het zich kon veroorloven om jeugdspelers voor miljoenen te kopen.

Mocht zo;n jongen daadwerkelijk zijn talent waarmaken, dan zijn dit natuurlijk slimme koopjes. Weet alleen niet hoe de constructie bij PSV werkt. Er is een zogeheten talentenpotje uit een van de partnerfondsen. Bedrijven investeren dus geld zodat PSV talenten kan kopen en verder opleiden. Stel deze jongen gaat straks voor 40 miljoen weg, krijgen deze partners dan 25% of 50%. Of krijgen de partners gewoon elk jaar 8% van het geld wat ze hebben ingelegd? Zal vast wel een PSV fan zijn die dit weet?

1 juli 2023 om 12:40

Achtergestelde lening die over 10 jaar afgelost gaat worden. Dus volledige zeggenschap

1 juli 2023 om 12:41

En een rente van 1.5%

1 juli 2023 om 15:28

Thanks, nuttige informatie. Geen aanvullende eisen waar talenten aan moeten voldoen?

1 juli 2023 om 12:41

Volgens mij kun je het meer als lening zien. Het is in ieder geval verboden dat een derde partij eigenaar is van een speler.

1 juli 2023 om 12:49

Als ze elk jaar 8% vangen dan wil ik ook wel wat inleggen

Enerzijds goed dat PSV zich op deze categorie (top)talenten richt, anderzijds blijft het toch een enorm risico om dik twee miljoen euro voor een 16-jarige neer te leggen. Niet in de laatste plaats omdat hij maar voor maximaal drie jaar kan tekenen, en je dus al binnen een jaar of twee een probleem en grote kans op kapitaalvernietiging hebt als hij op zijn 18e verjaardag niet bij wil tekenen. We zien het nu ook weer bij Babadi hoe lastig het is om talenten langdurig te binden

1 juli 2023 om 13:42

No risk, no reward. Beter nu 2m neerleggen dan straks 15m te moeten betalen. En als hij het niet redt dan heb je 2m verloren over een aantal jaren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren