Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV bevestigt gesprek met beoogde zomeraanwinst: ‘Het gaat de goede kant op’

Laatste update:

PSV heeft goede hoop Sergiño Dest definitief over te kunnen nemen van FC Barcelona, zo bevestigt algemeen directeur Marcel Brands in NOS Studio Voetbal. PSV kan de 23-jarige vleugelverdediger voor een bedrag van ongeveer tien miljoen euro definitief inlijven, maar moet daarvoor wel een akkoord zien te bereiken met Dest over zijn persoonlijke voorwaarden.

Dest speelt op dit moment naar grote tevredenheid van PSV op huurbasis in het Philips Stadion. De club bedong vorig jaar een optie tot koop in de deal met Barcelona.

Presentator Sjoerd van Ramshorst laat het bedrag van tien miljoen euro vallen. "Ja, dat klopt", bevestigt Brands. "De optie ligt vast. We zijn met Sergiño en zijn zaakwaarnemer in gesprek." Van Ramshorst wil weten of het de goede kant op gaat. "Ja", klinkt het.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

PSV had Dest graag afgelopen zomer al definitief ingelijfd, maar dat bleek onmogelijk. "Dat wilde Sergiño toen nog niet. Hij wilde kijken of het hem zou bevallen. We hebben hem ook nog wel moeten overtuigen."

Inmiddels voelt Dest zich helemaal thuis in Eindhoven. "Hij is gaandeweg het seizoen eigenlijk steeds enthousiaster geraakt. Hij heeft het heel goed naar zijn zin, is populair in de groep, ook bij de supporters. Dat is de reden dat hij wel met ons in gesprek wil over de toekomst."

Dest liep zaterdag op de training bij PSV een vervelende knieblessure op. "We weten nog niet precies hoe ernstig het is", zegt Brands. "Maandag weten we meer, maar het zag er niet goed uit. Het was een beetje een raar moment op de training, niet eens in een duel."

Voor PSV hoeft een eventueel zware blessure een transfer niet per se in de weg te staan. "We moeten even afwachten hoe of wat, maar aan de andere kant: wij geloven in Sergiño als speler en ik ga ervan uit dat hij ook weer fit wordt, dus wij zouden hem heel graag bij PSV houden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dat is fijn nieuws. Dest langer binden is fantastisch. Rustig herstellen van z’n blessure en daarna weer lekker doorgaan bij ons.

Ik vond het bij Ajax een softie en begreep totaal niet waarom Barca en Bayern heb wilde hebben. Vervolgens leek dat beeld bevestigd omdat hij bij Barca en Milan niet is geslaagd. Toen ik in de zomer hoorde dat Dest kwam was ik dus best teleurgesteld want ik vond het een speler van niks. Ik heb er misschien nooit zo naast gezeten. Wat een speler man. Een ongekende drive en aanvallend mega gevaarlijk. En het maakt hem niet of hij 1,2 of 3 wedstrijden per week speelt en of dat als links of rechtsback is, hij blijft gaan tot het laatste fluitsignaal.
Als hij bij PSV wil blijven zal PSV zijn Barca salaris moeten evenaren (3-4mil). Ik weet niet wat dat met de verhoudingen in het salarishuis zal doen maar man wat zie ik Dest graag blijven.

21 april 2024 om 23:38

3-4 miljoen voor een back in de Eredivisie is naar mijn mening gestoord. Wat wil je De Jong dan gaan bieden om tevreden te blijven houden, 6 miljoen exclusief bonussen?

21 april 2024 om 23:41

Het is inmiddels wel de prijs die je betaald voor een back die meekan in de top van de Eredivisie en waarmee je ook in de CL voor de dag kan komen. Ik moet er niet aan denken om straks weer Patrick van Aanholt in de basis te zien. En weet jij een goedkoper alternatief die direct meekan in het niveau van PSV?

22 april 2024 om 00:03

Andres13 het probleem is dus dat je er in de cl niet mee aan kan komen

22 april 2024 om 00:56

Blijkbaar toch goed genoeg om te overwinteren

22 april 2024 om 06:36

Dan moeten ze ramalho ook maar een nieuw miljoenen contract voorleggen, die was blijkbaar ook goed genoeg om europees te overwinteren.....

22 april 2024 om 06:57

@Sitostick het altijd mooi als een Nederlandse club overwintert. Maar ze zaten ook wel in een makkelijke poule, naast Arsenal. Daarbij ook met enige geluk door. Zat je in poule A, C of een F dan kan niet aanproppen met een Dest.

21 april 2024 om 23:41

zullen vast goedkoper uit zijn als ze wel aan zijn salariseis voldoen dan als ze een andere speler zouden moeten kopen met dezelfde kwaliteiten als Dest, en die zullen uberhaupt niet zo gauw voor de Eredivisie kiezen.

zou echt mooi zijn als ze hem weten over te nemen van Barca.

22 april 2024 om 06:34

Het zou mooi zijn als Dest langer blijft, dan hoef je komende zomer in ieder geval niet ook nog een LB te zoeken die er direct staat voor de basis. Maar bijv. een 3-4mil aan salaris gaat een psv toch nooit in het salarishuis krijgen? Wat zouden spelers als een Schouten, boscagli, Veerman dan wel niet als salaris moeten krijgen als die contracten nog een keer opengebroken worden? Of als je een Tilman toch nog probeert binnen te halen?

Waarom gaat het steeds alleen maar over Dest? Hoe staat het de aflopende (huur)contracten van de Jong, van Aanholt, Tillman, Ramalho, Bella-Kochap, Sambo en Waterman? Worden de 1 jarige contracten van Boscagli, Benitez, Obispo en Mauro verlengd? Hoeveel van deze deze 11 spelers zijn er volgend jaar nog en hoe zit het met de vertrekwensen van Bakayoko en Veerman? Maximaal hoeveel basisspelers mogen aan het einde van het seizoen weg, 2/3? Hoever gaat PSV om de rest bij elkaar te houden? Hoeveel geld is er dan nog om de vertrokken spelers te vervangen?

22 april 2024 om 09:13

Omdat het simpelweg nog te vroeg is om op al deze vragen een antwoord te geven? Het is eind April joh.

Overigens is over Sambo en Waterman al bekend dat ze weggaan.

22 april 2024 om 11:15

Bella kochap zal na dit seizoen niet terug keren, amper gespeeld en gewoon te duur om over te nemen.

Tilman zullen ze ongetwijfeld willen overnemen, beetje afhankelijk wat hij en bayern Willen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren