Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG wint Supercup ten koste van Dallinga en Spierings; Mbappé breekt record

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft de Trophée des Champions – ook wel bekend als de Franse Supercup – woensdagavond gewonnen. In eigen huis was de landskampioen met 2-0 te sterk voor bekerwinnaar Toulouse, door doelpunten van Lee Kang-in en Kylian Mbappé. Het was voor de Parijzenaren de twaalfde keer in de clubhistorie dat de prijs in de wacht werd gesleept.

Aan de kant van PSG, dat afgelopen seizoen de landstitel veroverde en daarom dit duel mocht spelen, zat voormalig Roda JC-speler Danilo Pereira op de bank. Mbappé, die record na record blijft breken, trad zoals gebruikelijk aan in de aanval. Coupe de France-winnaar Toulouse begon met middenvelder Stijn Spierings en spits Thijs Dallinga in de basis.

Al na 2,5 minuut opende PSG de score. Een lange bal van Vitinha werd door Ousmane Dembélé knap in één keer voorgegeven, en voor de goal stond Lee klaar om af te drukken: 1-0.

De hoofdstedelingen bleven in de fase daarna domineren, maar na een kleine twintig minuten kreeg Toulouse ook een kans. Na een goede pass van Aron Dønnum ging de poging van Gabriel Suazo echter net naast.

In het restant van de eerste helft bleef de thuisploeg het meest dreigend. Zo hadden Bradley Barcola, Achraf Hakimi en Lee kansen op een verdubbeling van de score, maar tot een doelpunt kwamen ze niet. Aan de andere kant van het veld was daar tien minuten voor rust plotseling Dallinga, maar met een uitstekende redding belette Gianlugi Donnarumma hem het scoren.

Vlak voor rust was daar dan toch de 2-0: Mbappé versnelde tussen een aantal Toulouse-spelers in, haalde uit van ongeveer vijftien meter en vond de verre hoek. Het was zijn 111e doelpunt in het Parc des Princes, een record.

Toulouse kwam na de rust vastberaden uit de kleedkamer om er nog wat van te maken, maar tot een doelpunt leidde dat in de openingsfase van de tweede helft niet. Ondertussen raakte Hakimi aan de andere kant de paal uit een vrije trap.

In het restant van de wedstrijden hadden beide ploegen nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Daarmee verzekerde PSG zich van opnieuw een prijs in Frankrijk: de twaalfde Trophée des Champions in de clubhistorie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En toch heb ik bij Mbappé zoiets van: Tja, het is maar in de Ligue 1 waar PSG een teamwaarde van meer dan 1 miljard heeft en de daarna Monaco de hoogste teamwaarde heeft met 343 miljoen...

Is toch heel anders dan een Haaland die de sterkste competitie van de wereld aan gort schiet.

3 januari 2024 om 23:06

Alsof hij het nog niet voldoende in de CL en op het WK heeft laten zien. Groter dan dat laatste wordt het bijna niet.

3 januari 2024 om 23:28



@lierse persoonlijk vind ik Wk's overrated. Landenteams hebben sowieso een lager niveau dan clubteams. Is ook logisch, want landenteams zijn maar korte tijd bij elkaar elke keer en clubteams trainen bijna dagelijks samen. Ook zijn er gewoon heel erg veel zwakke broeders op een WK. Pas vanag de kwartfinales wordt het echt interessant. Dus zo spannend vind ik een WK eigenlijk niet. Een WK heeft gewoon heel veel hype om zich heen omdat vroeger dit zowat het enige evenement was dat op tv werd uitgezonden. Werd je een held op het WK, dan wist 'iedereen' daarvan. Tegenwoordig is de CL een veel hoger niveau dan het WK.
En Haaland, omdat hij een Noor is, zal wellicht nooit op een WK te zien zijn. Dus laten we het houden bij clubvoetbal, want met landenvoetbal moet je ook wat geluk hebben dat je in het juiste land geboren bent.

In de CL presteer hij individueel goed met 43 goals in 59 wedstrijden. Maar voor mijn gevoel ligt PSG er wel vaak snel uit na de groepsfase (op dat ene jaar na dat ze finale haalden).

Ik wil ook niet zeggen dat ik Mbappã© geen wereldspeler vind. Alleen als ik nu zo'n statistiek zie: 111 keer gescoord in het Parc de Princes. Ja, als je elke keer tegen een team speelt dat minder waard is dan jouw jaarsalaris dan is dat toch iets minder imposant.



3 januari 2024 om 23:43

WK’s an sich zijn geen goede graadmeter. Een goed WK spelen maakt je niet meteen een wereldspeler. Twee fantastische WK’s gespeeld hebben, plus al zijn CL prestaties (denk ook aan Monaco) plus zijn cijfers in de Ligue 1 zeggen meer dan genoeg.

Laten we ook niet vergeten dat er legio wereldspelers zijn die eigenlijk geen enkele geweldige prestatie hebben in een WK-kwalificatie. Mbappé heeft er op 24-jarige leeftijd al een stuk of 5. Als je kan doen wat hij kan in de WK-finale dan vind ik oprecht elke vraag of hij het in competitie x of bij club y ook allemaal zou kunnen ronduit belachelijk eerlijk gezegd.

3 januari 2024 om 23:52

Alleen stel ik nergens de vraag of hij het in een andere competitie ook kan. Ik merk alleen op dat 111 keer scoren in het Parc de Princes wat minder imposant is dan het lijkt als je erover nadenkt dat hij gros van de wedstrijden speelt tegen teams die minder waard zijn dan zijn maandsalaris

3 januari 2024 om 23:55

Je eerste reactie kwam zo een beetje over, excuses als ik het fout interpreteerde.

3 januari 2024 om 23:10

Tsja en hoeveel balbezit en dominatie heeft City in de wedstrijden?? Begrijp me niet verkeerd hoor wat Haaland doet is echt geweldig maar vond de Haaland bij Dortmund leuker om te zien. Mbappe wat die jongen laat zien in CL, WK en Ligue 1 en wat die doet is toch fenomenaal daar kan je toch niet over twijfelen ???

3 januari 2024 om 23:32

Wat maakt het balbezit van City uit? Als ik naar de teamwaardes kijk in de Pl:

City 1.29 miljard.
Arsenal 1.11 miljard
Chelsea: 997.8 miljoen
Liverpool: 886.4 miljoen
United: 786.25 miljoen
Spurs: 754 miljoen
Newcastle: 640 miljoen
Aston Villa: 638 miljoen

Dan is het toch alleen maar knapper hoe extreem dominant City is? Want hun tegenstand is veel en veel groter. Dat maakt de prestaties van Haaland pas echt ongekend. En dat zeg ik als iemand die echt een bloedhekel aan City heeft (en aan PSG en Chelsea en Newcastle etc.).

4 januari 2024 om 01:41

Het is de verdienste van Guardiola en die wordt bizar onderschat. Zelden grote miskopen gedaan, kan er altijd iets van maken. Herkenbare stijl, maakt spelers beter. Men mag hem niet zo omdat het een beetje een engerd is. Dat is ie ook, een maniak eerste klas. Ik zit een beetje in het midden wat betreft een persoonlijke opvatting over hem, maar ik vind het echt één van de beste aller tijden en misschien wel de beste coach ooit.

4 januari 2024 om 13:46

City is dominant door de speelstijl van Pep en teams passen zich daarop aan. Elk team graaft zich in tegen City waardoor er veel kansen liggen op counters. Heb jij een team in de Prem city flink onder druk zien zetten waardoor City niet aan hun spelletje toe kwam? Die zijn er nauwelijks. Haaland staat constant in de 16 van de tegenstander, is dat erg? Nee totaal niet dat maakt hem ook zo geweldig. Maar jij zet Mbappe weg alsof hij alleen zo goed is door PSG. Dat is wel erg makkelijk als je ziet wat die Mbappe allemaal uitspookt en eigenlijk altijd PSG bij de hand neemt zelfs toen Messi er speelde.

3 januari 2024 om 23:17

Haaland is misschien wel de beste afmaker op dit moment, maar puur voetballend is Mbappé een paar stappen verder imo. Mbappé zal elke competitie met gemak aankunnen.

3 januari 2024 om 23:37

Zou graag Mbappé in de PL willen zien. Dan krijg je een mooie rivaliteit tussen Haaland en Mbappé.

3 januari 2024 om 23:58

Ik vind eerlijk gezegd met alle respect Haaland niet op het niveau van Mbappe.

4 januari 2024 om 07:55

Als je de kwaliteit van Mbappe niet inziet snap je echt weinig van het spelletje.wat een geweldenaar en veel completer als haaland.Haaland is ook een topper maar die moet echt bediend worden,waar Mbappe zelf kans op kans creëert met zijn demarages

Is het in Frankrijk ook de regel dat de landskampioen, de super cup thuis mag spelen? Anders is het wel erg sneu voor Toulouse. Dan sta je al voor de wedstrijd met 1-0 achter.

Mooie goal weer van Mbappe tussen 4/5 man. Alleen tsja, zal bijna geen waardering krijgen omdat inderdaad maar de ' Ligue 1 ' is.

3 januari 2024 om 23:34

Naja Toulouse heeft een teamwaarde van 85 miljoen (tegen de 1.05 miljard die PSG waard is). Dat is dus niet iets minder dan AZ (109 miljoen) en iets meer dan Twente (61 miljoen).

Is dat dan een wereldprestatie? 4 man van AZ uitspelen en scoren?

4 januari 2024 om 00:14

Wat zeggen die 'teamwaardes' nou eigenlijk? Toulouse heeft een teamwaarde van 85 miljoen, maar wint nogsteeds met 3-2 van Liverpool dat een teamwaarde van bijna 900 miljoen heeft. We leven niet in een gamewereld. Als dat zo was had Man City denk ik nu al 5 keer de Champions League gewonnen. Het was toch gewoon een hele mooie goal van Mbappe?

4 januari 2024 om 19:05

Teamwaardes zeggen heel veel. Is gewoon onderzoek naar gedaan dat er een hele sterke correlatie is tussen een team's market value en hun league ranking aan het einde van het seizoen.

Dus ja, als een team 12 keer de waarde heeft van een ander team, dan zegt dat heel erg veel over het kwaliteitsverschil.

Zoals Cruijff zei: een zak geld scoort geen goals.

Maar daar wil ik aan toevoegen: Maar met die zak geld koop je een spits die er 30 per seizoen inschiet.

En zo werkt het in het voetbal.

4 januari 2024 om 21:22

Chelsea heeft ook een teamwaarde van bijna een miljard, en die staan nu in de middenmoot in de Premier League. Het gaat er niet om hoeveel geld je team waard is of hoeveel je uitgeeft. Hoe kan Girona dan 2e staan in de La liga? Hoe kan Leverkusen dan bovenaan staan in de Bundesliga?

Tsja, vind het maar dom dat mensen zeggen: Mbappé laat het alleen zien in de Ligue 1.
Hij heeft ook in de CL laten zien, meermaals. En daarnaast op een WK. Een WK finale
Topscorer van het laatste WK met 8 goals en een hattrick. Fenomeen. Tweede speler ooit die in een WK finale een hattrick maakte.
Als eerste tiener die twee goals maakte in één WK pot destijds tegen Argentinië...
En als tweede tiener na Pele die scoorde in een WK finale...

De man heeft al zoveel uitgespeeld.

Enige wat hij nog eigenlijk moet doen: in Laliga of de BPL laten zien dat hij 20+ doelpunten kan maken, een Champions League winnen en een EK winnen. Dan heeft hij het wel uitgespeeld. En de beste man moet nog 26 jaar worden hé.

Imposant record toch wel, met een selectie van een miljard in de 5e competitie van Europa 111 goals maken. Zonde dat hij voor het geld langere tijd in een B competitie speelt terwijl hij al had kunnen stralen bij de absolute top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren