Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ploeggenoot Fer moet in militaire dienst en mist duel met Manchester City

Laatste update:

Voor Ki Sung-yong gaat de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen aan zijn neus voorbij. De middenvelder van Swansea City is niet geblesseerd, geschorst of gepasseerd, maar moest terugkeren naar zijn vaderland Zuid-Korea, om aan zijn militaire verplichtingen te voldoen.

/

Voor Ki wordt geen uitzondering gemaakt: de middenvelder zal vier weken in dienst moeten. Hij is reeds teruggekeerd naar zijn vaderland en zal zondag dus niet meedoen tegen Manchester City. “Hij moet vier weken in dienst en omdat we willen dat hij ook nog wat rust pakt voor het nieuwe seizoen, hebben we hem nu al weggestuurd”, laat Francesco Guidolin van Swansea weten.

Iedere Zuid-Koreaan tot 29 moet twee jaar militaire dienst vervullen: doet hij dat niet, dan moet hij vrezen dat hij het land wordt uitgezet. Ki won op de Olympische Spelen van 2012 echter met Zuid-Korea de bronzen medaille en hij en zijn teamgenoten kregen vervolgens te horen dat zij maar vier weken in dienst hoefden te gaan. Voor Ki is dat moment nu dus aangebroken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar, omdat hij goed tegen een bal kan trappen hoeft ie maar vier weken?? Belachelijk. Zal wel met de nek worden aangekeken bij de infanterie.

14 mei 2016 om 08:21

Ik vind verplichte legerdienst pas belachelijk.

14 mei 2016 om 08:27

Met een gestoorde leider die je buurland regeert en het grootste leger ter wereld heeft, vind ik dat voor Zuid-Korea zo gek nog niet.

14 mei 2016 om 08:31

Ik vind niet dat men zoiets kan verplichten, maar dat is maar mijn mening.

14 mei 2016 om 08:34

Het zou de discipline van een hoop jongelui aanzienlijk verbeteren als de dienstplicht hier ook weer ingevoerd zou worden. Ik zou voor zijn in ieder geval.

14 mei 2016 om 08:37

Zouden ze hier weer in moeten voeren, stukje opvoeding en voor de jeugd van tegenwoordig zeker goed..

14 mei 2016 om 08:43

Samcro

Want de discipline van de jongelui de dag van vandaag is oh zo slecht? Dat is wat elke generatie over de volgende generatie zegt, ik vind dat nonsens om eerlijk te zijn. Deze nieuwe generatie kent hun slecht gedisciplineerde jongeren ja, maar die kende de generaties daarvoor ook, ik zie in deze generatie echter ook hardwerkende jonge mensen die strijden voor elkaar of voor hun gezin en voor de samenleving. Dat deze generatie zogezegd meer discipline nodig heeft klopt gewoon niet. Tijden veranderen, en elke tijd heeft zijn minder en beter opgevoede figuren, net zoals elke tijd dat tot nu toe gehad heeft. Het leger zal zeker niet op iedereen het "gewenste" effect hebben, zeker niet wanneer het verplicht is, voor sommigen zal het heilzaam, verrijkend en leerrijk werken, voor anderen helemaal niet, bij anderen zou het helemaal niets betekenen.

14 mei 2016 om 08:54

Gasparov

De jeugd van tegenwoordig is niet beter of slechter dan de jeugd van welleer.

14 mei 2016 om 08:58

Goed gezegd delpiero. Het is wel chill om gedisciplineerd te zijn als het nodig is, maar er zijn tal van andere eigenschappen die ik liever bij mensen terug zie. Zoals inlevingsvermogen, daar ontbreekt het ook nogal wat mensen aan

14 mei 2016 om 09:07

Alsof mensen in de tijd van dienstplicht hier discipline bijgebracht werd ..

14 mei 2016 om 09:24

Grootste leger ter wereld? Noord
Korea? Dat lijkt me sterk.

14 mei 2016 om 09:33

Het is wel degelijk algemeen bekend dat Aziatische landen de grootste legers hebben van de wereld. Noord-Korea heeft de grootste, China, Zuid-Korea en Vietnam zijn ook heel groot.

14 mei 2016 om 09:33

Zoek maar op. Ze hebben enorm veel reservisten

14 mei 2016 om 09:42

Ligt aan het land, voor israel of z-korea kan ik het begrijpen. In europa totaal niet

14 mei 2016 om 10:04

Mee eens. Wat hebben wr toch een mazzel dat we hier geboren zijn.

14 mei 2016 om 10:13

@nem0 ze hebben wss wel het grootste leger maar niet het sterkste

14 mei 2016 om 10:28

Dan kan jij je niet goed verplaatsen in de situatie tussen de 2 Korea's, maar dat is mijn mening.

14 mei 2016 om 10:30

Ze hebben meer dan een miljoen soldaten in dienst en dat is enkele miljoenen meer wanneer je reservisten meerekent. En dat op een bevolking van 25 miljoen.
Waarschijnlijk niet het sterkste leger natuurlijk, maar groot is het wel.

14 mei 2016 om 10:34

maar als je de reservisten meetelt heeft turkije bijna net zo veel militairen als noord-korea inwoners heeft ..

14 mei 2016 om 11:06

De beide Korea's zijn officieel nog gewoon in oorlog he. Dus zo vreemd vind ik het niet.

14 mei 2016 om 11:56

Natuurlijk heeft elke generatie zijn goede en mindere, maar de tendens is zichtbaar dat het aandeel minder goede steeds groter wordt in elke 'nieuwe' generatie.

14 mei 2016 om 12:06

Samcro

Die tendens is helemaal niet aanwezig, verschil is dat vandaag alles bekend raakt via media en social media, en dan vooral slechte zaken, goede worden minder belicht omdat goed niet zo hard verkoopt als slecht en onthutsend nieuws. Vroeger wist niemand wat bij wijze van spreken, nu wel, en dan is het makkelijk om te zeggen; pff die nieuwe generatie ook...

14 mei 2016 om 12:08

Semkayan

Kan ik wel, doet niets af aan het feit dat dit gewoon dwingen is, en dwang is nooit goed als het om zulke grote ingrijpende dingen gaat die een leven helemaal kan veranderen.

14 mei 2016 om 21:03

@samcro
Heb je ook bewijzen dat de generatie van nu slechter is dan de generatie van vroeger? Of roep je maar wat in het rond?

16 mei 2016 om 16:52

@samcro

Hier in Nederland kan je zoiets sowieso niet meer verplichten met al die belastingen en de puinzooi van de regering die de burgers weer op moeten ruimen. Ik denk dat de helft van de soldaten hier in Nederland niet eens weten waarvoor zij worden uitgezonden.

14 mei 2016 om 08:23

Iedereen die bij toneelstukje-spelen-voor-gevorderden-bosjes-en-struiken zit van defensie wordt toch met de nek aangekeken?

14 mei 2016 om 08:25

Zo gek is dat niet. Feit is dat je je land moet dienen en door het behalen heeft hij dat op een andere manier gedaan. Geld niet alleen voor voetballers dit voorrecht.

Meen me te herrineren dat het team dat onder Hiddink zo goed presteerde ook zo'n dergelijke regeling heeft gekregen.

14 mei 2016 om 11:09

Ja er zijn inderdaad verschillende uitzonderingen. Als je bijvoorbeeld wetenschappelijke onderzoek doet (een PhD oid) hoef je ook niet meer het leger in. Het idee is inderdaad gewoon dat iedereen op een bepaalde manier iets moet betekenen voor het land. En als je officieel nog gewoon in oorlog bent vind ik de dienstplicht niet eens zo vreemd.

14 mei 2016 om 08:25

Denk dat daar dan een geld bedrag voor gegeven moet worden. In Turkije is dat altijd zo geweest.

@ADP

Zie het meer als een training in tijden van nood.. misschien een beetje onnodig maar is toch een leuke ervaring!

14 mei 2016 om 09:11

Norris. Hij kan idd goed tegen een bal trappen. En draagt hiermee bij aan de prestaties van zijn lands voetbalteam en ook wel aan het imago van zijn land. Niet gek dat hiermee rekening gehouden wordt. Gebeurt in veel landen bij diverse sporten.

Kijk dat zijn regels. Zouden ze hier in Nederland ook moeten instellen met die waardeloze instelling van veel jeugd tegenwoordig

14 mei 2016 om 10:22

Hou alsjeblieft op zeg. Hoezo heeft de jeugd van tegenwoordig een waardeloze instelling? Ik denk dat je naar de vele media-berichten neigt maar waarom zou de media een bericht willen plaatsen over een jongere die niks heeft gedaan: het is dan totaal niet interessant. Bovendien was er vroeger ook al zulke jeugd 'zonder instelling' maar werd dit minder bekend voor de samenleving door minder vormen van media.

Ik vind het echter goed dat hij in ieder geval even dienstplicht 'ervaart'. Je weet het nooit met Noord-Korea, zeker niet omdat bijna de gehele bevolking in het leger zit en ze reeds de kernwapens ontwikkeld en gebruikt hebben.

14 mei 2016 om 21:04

Drogreden 1: algemeen generaliserend

16 mei 2016 om 17:02

Hoe kun je in Nederland zoiets verplichten als driekwart van de jongeren niet eens weet waarvoor het in dienst zou moeten? Bovendien hebben wij geen regering waarvoor mensen zouden willen vechten. In tijden van oorlog zou je zoiets kunnen verplichten, maar ook dan vind ik dat elk mens het recht moet hebben om zelf te kiezen.

Misschien heeft die waardeloze instelling van jeugd wel te maken met het feit dat de bestuurders van het land volledig incapabel zijn of misschien is de huidige jeugd wel niet zo erg als iedereen doet vermoeden, maar word dit sneller belicht omdat we tegenwoordig social media en smartphones hebben waardoor alles al snel landelijk nieuws word?

Bij dat soort uitspraken als de jouwe mag je toch verwachten dat je het kan onderbouwen met feiten en goede argumenten. Nu roep je maar iets in het rond en gezien de directe sneer van jouw uitspraak heb je waarschijnlijk zelf ook in dienst gezeten. Is dat niet het geval, is jouw uitspraak nog meer ongegrond dan het al was!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren