Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pitroipa kopt Burkina Faso naar halve finale tegen favoriet Ghana

Laatste update:

Burkina Faso heeft zich voor de tweede keer in de historie geplaatst voor de halve finale van de Afrika Cup. In een West-Afrikaans onderonsje met Togo kwam de ploeg van de Belg Paul Put na verlenging als de winnaar uit de bus. Jonathan Pitroipa maakte met een kopbal in de 115e minuut het verschil: 1-0. Het betekende voor Togo zijn eerste nederlaag tegen de Burkinezen sinds 1999. Burkina Faso treft in de halve eindstrijd titelfavoriet Ghana.

/

Burkina Faso maakte als poulewinnaar indruk in Groep C met betrekkelijk fraai combinatievoetbal en snelle aanvallen en die spelopvatting kwam ook tegen Togo duidelijk aan het voetlicht in in Nelspruit. Echt goed voetbal was op de zandvlakte van het Mbombela Stadion echter onmogelijk en hoewel de Burkinezen beter voor de dag kwamen, was de eerste kans voor Togo. Na een fraaie aanval legde Serge Gakpé af op Jonathan Ayité, die de bal voor het inschieten had, maar slechts een rollertje in de handen van doelman Daouda Diakité afleverde.

Wilfried Sanou deed aan de overkant hetzelfde, na een halfuur spelen. De rechtsbuiten van Burkina Faso stond vrij voor het doel, maar trapte jammerlijk in de grond, waardoor Togo kon opruimen. In het laatste kwartier van de eerste helft speelden de Sperwers wat meer van het eigen doel af en Emmanuel Adebayor werd enigszins verlost uit zijn geïsoleerde positie voorin. Samen met Gakpé vormde de spits van Tottenham Hotspur wat dreiging, maar zij werden met het mes tussen de tanden verdedigd. Hierdoor was een brilstand bij rust logisch.

/

Adebayor had in de tweede helft nog geen 120 seconden nodig om echt gevaarlijk te worden. Keeper Diakité zat mis en de kopbal van de kapstok van Togo kabbelde naar de doellijn, maar Madi Panandétiguiri bracht op de lijn redding voor Burkina Faso. Er ontspon zich een open duel, waarin beide landen kansen kregen. Invaller Prejuce Nakoulma claimde tevergeefs een strafschop en stiftte naast namens Burkina Faso en aan de andere kant stuitte Adebayor na een knappe solo op Diakité. De bondscoaches ijsbeerden in hun zone en omdat er niet meer werd gescoord, was een verlenging noodzakelijk.

Met volle kuiten bij de spelers begon Burkina Faso beter in de extra speeltijd, maar behoudens een schotje van Abdou Razak Traoré leverde dat niets op. In de slotminuut van de eerste helft was het wel raak voor de Hengsten: Pitroipa kopte een hoekschop via de lat binnen: 1-0. Het initiatief lag hierna logischerwijs bij Togo, maar zij scoorde niet meer. De vuvuzela’s toeterden hierdoor voor Burkina Faso, dat in 1998 als gastland vierde werd op de Afrika Cup, met veel decibellen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Matige wedstrijd, maar mooi voor Burkina Faso. Leuke ploeg, vooral omdat ze zo als collectief spelen.

Haha Africa Cup verpest de toto voor heel veel mensen!!

Toch we knap dat een land als Burkina Faso het heel erg goed doet in de Africa cup en mogen van mij hem winnen. Ik denk dat Nigeria de echte favoriet is om de cup te winnen.

Haha, toch raar dat Togo en Ivoorkust eruit gaan.
Gelukkig heb ik geen toto gezet.
Hoop nu dat Nigeria de Afrika Cup wint.

3 februari 2013 om 22:27

Zet daar geen Toto op, Mali schat ik ook hoog in en vergeet Ghana niet en vorig jaar werd het ook een verassing

Verdiend gewonnen in mijn ogen. Die strafschop situatie had een penalty moeten zijn want hij werd overduidelijk gehaakt. Verdedigend staat het met Koulibaly en Kone als een huis en hebben ze pas 1 tegentreffer gehad dit toernooi. Ik hoop dat Alain Traore weer fit word, maar ben bang van niet. Adebayor speelde een degelijke wedstrijd en was de beste man van Togo, paar mooie acties en schoten. Op dit veld zou niet meer gespeeld mogen worden.. Ik schat Ghana wel hoger in dan Burkina Faso en Nigeria wint wel van Mali.

Blij toe dat Togo is uitgeschakeld, dan kan Adebayor weer terug naar m'n clubbie Tottenham waar geen spits rond loopt. Dat dit Burkina Faso in de halve finale staat zegt imo wel genoeg over het niveau van de Africa cup hoor. Heb ze in de poule fase gezien en dat was tactisch echt behoorlijk matig. br Ik had nog wel het voornemen dit toernooi te gaan volgen maar de meeste wedstrijden waren gewoon doordeweeks smiddags en in het weekend kijk ik toch echt liever Premier League en Primera division

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren