Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pijnlijke statistiek: ook Jong Ajax deelt mee in de Amsterdamse malaise

Laatste update:

Jong Ajax is bezig aan het slechtste seizoen sinds het beloftenelftal is toegetreden tot de Keuken Kampioen Divisie. Het elftal van trainer Dave Vos staat na tien wedstrijden op de negentiende plek op het tweede niveau van Nederland. De jeugdige Amsterdammers wisten slechts vijf punten te verzamelen, veruit de slechtste start sinds het seizoen 2013/14.

Vrijdagavond ging Jong Ajax kansloos onderuit op bezoek bij FC Dordrecht. Het elftal van Vos keek bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan na doelpunten van René Kriwiak, Rocco Robert Shein en Ilias Bronkhorst. Na rust bepaalde Jop van der Avert de eindstand op 4-0 in het voordeel van de Schapekoppen.

Het Amsterdamse beloftenelftal heeft met -12 het slechtste doelsaldo van de hele Keuken Kampioen Divisie. Dat ligt voornamelijk aan het aantal tegendoelpunten dat Jong Ajax krijgt, daar keepers Charlie Setford, Tom de Graaff en Diant Ramaj gezamenlijk al 28 keer moesten vissen.

In eerdere jaren had Jong Ajax na 10 wedstrijden altijd minstens 10 punten gepakt. Tot dit jaar was het seizoen 2015/16 het seizoen van de slechtste start. In het kampioensjaar van 2017/18 deed het beloftenelftal het best, met 23 punten. Jong Ajax lijkt hard op weg naar de laagste eindklassering in de tienjarige clubgeschiedenis. In het seizoen 2020/21 eindigde het elftal onder Mitchell van der Gaag op de zestiende plek.

Groot verlies
Vos zag deze zomer een aantal belangrijke krachten vertrekken. Donny Warmerdam, die in de afgelopen jaren liefst 82 wedstrijden speelde voor Jong Ajax, tekende bij De Graafschap. In Doetinchem is hij een reguliere basisspeler. Youri Regeer, die 91 wedstrijden voor Jong Ajax uitkwam, is inmiddels een belangrijke kracht bij FC Twente. In Enschede past hij zich moeiteloos aan op een hoger niveau. Sontje Hansen tekende ondanks een nieuw aanbod van Ajax bij NEC.

Daarnaast zag Vos twee basisspelers op huurbasis vertrekken. Kian Fitz-Jim speelt dit seizoen voor Excelsior, waar hij nog geen vaste basisplek wist te veroveren. In zijn eerste vier duels voor de Kralingers gaf de controleur wel al een assist. Spits Christian Rasmussen speelt momenteel tijdelijk in zijn geboorteland. Na acht wedstrijden voor FC Nordsjaelland staat hij op een doelpunt.

Vos kreeg eveneens te maken met een flinke doorstroom naar het eerste elftal. Anass Salah-Eddine, Silvano Vos en Amourrichio van Axel Dongen maken deel uit van de selectie van Maurice Steijn. Verdediger Jorrel Hato stroomde vorig seizoen al door naar de hoofdmacht van de Amsterdamse recordkampioen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
21 oktober 2023 om 09:23

Natuurlijk is er een doorloop bij Jong Ajax dat is elk seizoen en toch niks bijzonders? Dan komen er gewoon nieuwe talenten bij. En daar moet je het dan mee doen bij Jong teams. Dat geldt ook bij AZ, Utrecht en PSV. Die hebben echt geen grotere talenten in hun Jong teams dan Ajax hoor. Alleen die Dave Vos bakt er gewoon helemaal niks van. Dat is gewoon een feit. En dan hoeven we daar niet omheen te draaien. Talent genoeg op het veld maar niet bij deze gehypte trainer.

Dit geeft aan dat er op dit moment niet goed kwaliteit doorstroomt uit de jeugd. Aankopen waren hard nodig (alleen zijn daar weer verkeerde keuzes in gemaakt).

21 oktober 2023 om 09:24

Gisteren was de gemiddelde leeftijd heel erg laag met 19,0. Door blessures bij het eerste zullen een stuk of 4 spelers die normaal in Jong spelen nu met het 1e meegaan. We moeten het ook niet groter maken dan het is. Meestal gaat het in de 2r seizoenshelft al beter.

JA kampt met een aantal blessures en heeft jongens zoals Vos, Dongen, Godts allemaal naar het Eerste zien gaan. Hebben zelfs 3 open plekken op de bank. Spelen noodgedwongen met debutanten en een hele jonge selectie. Ook de wisselingen op de doelman positie snap ik niet. Ramaj speelde twee potten goed, en dan stel je weer de blunderende Setford (let op, er zijn 2 keepers met die naam) op.

De talentvolle Kalokoh krijgt weinig minuten, er lopen een paar contracten af zoals die van Idumbo-Muzambo en Misehouy, en de selectie is gewoon niet breed genoeg. Dat zijn gewoon kwalijke zaken.

Soms speelt JA echt leuk voetbal, maar dan blundert er een keeper 2x en zijn ze aangeschoten wild. Of ze staan riant voor en geven het in de slotfase weg. Mentaal lijkt het ook niet goed te zitten.

21 oktober 2023 om 10:32

Resultaat is minder belangrijk bij jong Ajax, wat het wel indiceert is dat de afstand zelfs nu voor de doorstroming naar het eerste echt groot is. Vind de kwaliteit vd jeugd voor Ajax begrippen vrij pover zelfs. Vroeger en dan praat ik echt wel over tijd geleden als ouwe lul, was het haast een lopende band aan talent. Jaar na jaar vetrokken er spelers en werden ze vervangen door het 1 na het andere talent. Dat was nb ook in een periode dat Ajax gewoon Europese top was. Nu zit ik naar Rensch en Taylor te kijken. Hato zie ik wel potentieel maar Hato wordt momenteel misbruikt op links. Vos is mogelijk een lichtpuntje maar al de andere namen moet ik t nog maar zien. Als je in de huidige selectie je niet in de basis kan spelen zegt dat natuurlijk ook wat.

Ajax is voorlopig klaar. De jeugdopleiding is volledig naar de vaantjes geholpen. Dit zag je aankomen als je hebt opgelet. Volledig de schuld van die hoofd jeugdopleidingen die op is gestopt. Geen enkel 1e elftal vorig jaar kampioen. Er is voorlopig geen groot talent die er aan komt. En zeker geen hele lichting.

21 oktober 2023 om 10:15

Doe niet zo dramatisch joh, “als je hebt opgelet”. Ik snap dat het als ajacied allemaal niet meezit, die pijn voel ik ook. Alleen zijn er genoeg talenten die de potentie hebben om het 1ste te bereiken. Sterkter nog, er staat al een knaap bij ons in de basis genaamd Hato.


Laten we als supporters aub niet nog dramatischer doen, en de hoop hebben dat jongens als Misehouy, muzambo en Ünuvar (nu uitgeleend) het 1ste halen. Want de potentie is er gewoon.

21 oktober 2023 om 14:30

Precies en het laten gaan van regeerd en warmerdam etc maakt weer ruimte in selectie van nieuwe spelers.

21 oktober 2023 om 16:10

Daarbij spelen nog een paar dingen op de achtergrond. Hoofd jeugdopleiding vertrokken en niet opgevuld. Een nieuw speelsysteem. De idiote wijziging van de KNVB om Feyenoord te behagen door -19 in -21 te veranderen, waardoor nu jongere spelers in de KKD spelen (terwijl we hierdoor als Nederland afwijken van de landen om ons heen). Mogelijk hebben ze ook wat meer spelers laten gaan wegens geen CL spelen. Gevolg is dat er meer dan 20 spelers uit deze leeftijdsgroepen vertrokken zijn...

Blijft toch ongelooflijk. 2 weken terug staat er voor +/- 30 miljoen op het veld en winnen ze van vvv. En nu alleen maar jong en nieuwelingen. Zo oneerlijk dit.
Word tijd dat alle jong elftallen ook maar een bepaald aantal spelers mogen inschrijven en daar doen ze het dan maar mee.
Net zoals alle andere clubs

21 oktober 2023 om 10:46

Helemaal eens hoor dat de wisselende selectie een vorm van competitievervalsing zijn, maar houd het wel bij de feiten. Tegen VVV deden alleen Ramaj en Gaaei mee als aankopen (10 miljoen), Godts kostte een miljoen, de rest nagenoeg niks en is jeugd. En qua waarde op transfermarkt is het nog minder

21 oktober 2023 om 16:18

Nou voor 11 miljoen heeft vvv 2 elftallen hoor

21 oktober 2023 om 10:47

Op Anton Gaaei en ramaj stond er alleen eigen jeugd in de basis. (Ja jongens die op 15 jarige leeftijd worden gehaald zijn ook eigen jeugd). Dus zo dramatisch als jij het hier nu probeert te stellen is het natuurlijk niet.

21 oktober 2023 om 11:24

Ik lees dat Godts deze wedstrijd ook mee deed. Sinds wanneer is dat eigen jeugd ?

Maar je kunt toch niet ontkennen dat je je af kunt vragen zoals het nu gaat met veel jong elftallen in de KKD. Als PSV 0-21 europees moet spelen doen de betere van Jong PSV bij dit elftal mee en stelt Jong PSV veel minder voor. Bij Ajax zie je ook steeds andere spelers. Dat is toch niet goed voor een competitie !!

21 oktober 2023 om 12:18

Zonder deze jong teams stelt de competitie juist niets voor. Weet je hoeveel extra kijkers je hebt door deze teams? Dit zorgt voor inkomsten, welke nodig zijn om te overleven.

Dit heb ik al zo vaak gezegd. Er zijn veel.mensen die blind roepen dat de heugd een kans moet krijgen, maar de kwaliteit is er gewoon niet. Hato en Vos zijn uitzonderingen, maar de rest is zeker op dit moment gewoon niet goed genoeg. De hele jeugd moet opnieuw worden opgebouwd, want alle jeugdelftallen preseren op dit moment gewoon slecht. Als je ziet dat Ajax o15 en o16 gewoon 5e staan, dan zegt dat genoeg. Het enige jeugdteam dat op dit moment bovenaan staat in de competitie is o14.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren