Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Bosz krijgt toezeggingen en gaat definitief aan de slag bij PSV

Laatste update:

Peter Bosz is de nieuwe hoofdtrainer van PSV, zo weten het Eindhovens Dagblad en Voetbal International te melden. De 59-jarige trainer was al enige tijd serieus in beeld bij de clubleiding en nu is er daadwerkelijk een akkoord op hoofdlijnen bereikt over een driejarig contract. Bosz is de opvolger van Ruud van Nistelrooij, die vorige maand concludeerde dat hij intern te weinig steun kreeg en daardoor opstapte.

De vorig jaar oktober bij Olympique Lyon ontslagen Bosz werd in de afgelopen periode ook meermaals in verband gebracht met een terugkeer bij Ajax. PSV is echter de nieuwe werkgever van de ervaren keuzeheer uit Apeldoorn. Bosz begint met zijn selectie op 3 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste serieuze test volgt op 4 augustus, als de Eindhovenaren het in het duel om de Johan Cruijff Schaal opnemen tegen landskampioen Feyenoord.

Naar verluidt waren de onderhandelingen tussen PSV en Bosz 'stevig', omdat de trainer een aantal garanties wilde voordat hij zou tekenen. Die gaan over investeringen in de spelersgroep en het behoud van een aantal kernspelers. Bosz wilde bijvoorbeeld toezeggingen over de mogelijkheden wanneer PSV een speler zou verkopen. Hij heeft die toezeggingen gedeeltelijk gekregen, zo schrijft het ED. Een deel van het geld dat verdiend wordt aan het verkopen van spelers, waar Ibrahim Sangaré er op zeker een van zal zijn, kan geïnvesteerd worden in de selectie.

Bosz was eerder trainer bij Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen. en dus Lyon. Bij PSV gaat hij de uitdaging aan om voor het eerst in zijn trainerscarrière landskampioen te worden. PSV eindigde het seizoen 2022/23 als tweede en is daardoor verzekerd van een ticket voor de derde voorronde van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brabant gaat aanvallen!

9 juni 2023 om 22:58

Doen ze al jaren aanvallen, maar ze vergeten vaak te verdedigen waardoor ze zoveel tegengoals krijgen.

9 juni 2023 om 23:18

Meeste goals dit seizoen van alle ploegen komt vooral omdat ze niet aanvallen? Zoveel goals tegen komt vooral omdat ze zo verdedigend spelen? Feiten winnen t van cliché’s en onderbuikgevoelens…

10 juni 2023 om 03:02

Ruud maar smeken om terug te keren dan?

10 juni 2023 om 07:29

Met counteren kun je ook veel scoren en dat je veel goals tegen krijgt wil niet zeggen dat je niet verdedigt, het kan ook betekenen dat je er niet zo goed in bent...😉

9 juni 2023 om 23:30

Kan! Onbegrijpelijk dat Ajax hem las lopen en met Knut aankomt!

10 juni 2023 om 06:39

Want jij weet al wat knutsen kan?

10 juni 2023 om 19:58

@woodsixty, volkomen terecht. Hij wou vrije hand over het halen van spelers en wou hele nieuwe staff inrichten naar eigen inzicht. Terecht dat Ajax daar niet voor gaat, is afgelopen seizoen niet zo goed bevallen met Schreuder.

10 juni 2023 om 11:32

Dat werd vorig jaar ook geroepen en dat de verlosser binnen was. We gaan is kijken hoe lang het duurt dat Bosz weer de verkeerde keuzes maak

10 juni 2023 om 07:09

Niemand noemt een landskampioenschap, maar een beker of een Europa League? Ja zeker. Het is allemaal bijna en bijna is helemaal niets.

Kijk naar de teams die de afgelopen 10 jaar de DfB Pokal gewonnen hebben, dat is niet 10 jaar Bayern geweest. Het is goed mogelijk om die prijs te winnen, maar Bosz kreeg het niet voor elkaar. In Europa heeft hij 1 leuk seizoen gedraaid en verder is het helemaal niets. In Frankrijk hetzelfde riedeltje, door PSG hoef je geen kampioen te worden maar een bekertje? Dat is toch niet teveel gevraagd? Toulouse, Nantes en Rennes kunnen het wel maar OL niet?

10 juni 2023 om 07:09

Dat verhaal over niet winnen is zo overdreven. Wat had hij per se moeten winnen dan met Dortmund, Leverkusen of Lyon. Ook gezien de concurrentie? Is niet dat hij in de absolute top werkte en deze clubs standaard kampioen worden of een Europese beker binnen slepen. Hij heeft bij alle clubs mooi voetbal laten zien en daar de credits voor gekregen, bij Ajax op een haar na geen kampioenschap en geen Europese beker en die wilde eigenlijk heel graag met hem door, dus het wordt allemaal erg overtrokken. Ja, hij is ontslagen bij een aantal clubs, maar dat zegt niet altijd meteen iets over de trainer.

10 juni 2023 om 07:42

@Romarky, ‘Wat had hij perse moeten winnen dan met Dortmund, Leverkussen of Lyon’. Dat zegt hij dus letterlijk, een beker.

9 juni 2023 om 23:00

Ik heb meer vertrouwen in Bosz dan ik had in van Nistelrooij. PSV heeft in ieder geval al een trainer wat wel fijn is als het seizoen start. Nu kunnen ze de spelers halen die Bosz graag ziet.

Goed nieuws voor PSV! Zal even schrikken zijn komend seizoen, verzorgd voetbal. Eerst maar de spelers halen die renderen in Bosz zijn systeem!

10 juni 2023 om 00:13

Ik zit heel erg in dubio, aan de ene kant baal ik dat hij niet naar Ajax komt, aan de andere kant heb ik er ook wel vrede mee en snap ik het ook wel weer. Benieuwd wat het gaat worden! Als het Knutsen, Bosz en Slot wordt dan is het gegarandeerd een interessant seizoen !

10 juni 2023 om 03:10

Same here, positieve en negatieve vibes met PB gehad. Benieuwd waar ajax dan mee gaat komen, aangezien ze zo overtuigt zijn om niet PB te vragen.

Gefeliciteerd psv.... onbegrijpelijk dat ajax niet heeft toegehapt.

9 juni 2023 om 23:29

Onbegrijpelijk? Heb je niet mee gekregen dat Ajax bezig is met een Noorse coach?

9 juni 2023 om 23:39

Die "op dit moment" ook nog eens prijzen weet te winnen terwijl Bosz al jaren geen prijzen gewonnen heeft sinds de titel van Heracles Almelo in de KKD terwijl hij na Ajax bij Dortmund en Lyon ook gefaald heeft maar bij Leverkusen het nog wel degelijk deed... 1-0 wat mij betreft voor Knutsen tegenover Bosz!

9 juni 2023 om 23:49

Knap hoor prijzen winnen in een competitie waar Brann, Tromso, Molde en Lillestrom samen met Bodo de top 5 complementeren. Tegen PSV leek Bodo ook 2x nergens op. Ben benieuwd.

10 juni 2023 om 00:45

Heide040

Zeker knap, omdat ze van het 2e niveau kwamen.

En in Eindhoven was het een wereldredding die een overwinning voorkwam. Uit was het idd een makkie voor psv.

10 juni 2023 om 01:22

Daniel. Was inderdaad een goede redding van Benitez op het laatst. Hadden het overigens al lang moeten beslissen daarvoor.Oprechte vraag. Vind je het geen groot risico om een trainer aan te stellen van een club uit een competitie die lager staat dan Servië, Turkije en Tsjechië?

10 juni 2023 om 03:15

Heide, heb je zijn nationale en internationale prestaties gezien met een Noorse club die 5 jaar geleden van het niveau Excelsior was?

10 juni 2023 om 06:45

Heide…. Verdiep je eens in die club en waar ze vandaan komen

10 juni 2023 om 08:35

Ik heb wel het gevoel dat het Noorse voetbal in de lift zit de afgelopen jaren. Je hebt natuurlijk Haaland, Odegaard en het grote talent Hauge. Maar daarnaast heb je ook echt nog wel leuke voetballers, dus Noorwegen komt langzaamaan opzetten. Knutsen levert heel mooi werk af bij Bodo, als je ziet waar zij vandaan komen. Of zijn speel- en werkwijze in Nederland past, dan zullen we zien bij een eventuele aanstelling. Ik vind het ergens wel leuk dat we voor een buitenlandse trainer gaan en laat mij graag verrassen. Slechter dan dit seizoen kan bijna niet

9 juni 2023 om 23:47

Want? Wat heeft bosz tot nu toe bereikt in zijn carrière als trainer? Hij heeft de kans gehad en heeft het niet waargemaakt. Puur met heel veel geluk een finale gehaald, maar het spel was verre van overtuigend. Ga die wedstrijden maar terugkijken. Thuis was het elke keer weer billenknijpen.

Kom maar door met knutsen, die heeft al heel wat meer tastbare resultaten geboekt.

Succes psv. Gefeliciteerd met weer geen prijs.

10 juni 2023 om 07:07

Weer geen prijs, of weer niet de hoofdprijs?

10 juni 2023 om 00:21

Tja, blijkbaar wilde Ajax hem niet. Bosz heeft zelfs openlijk gesolliciteerd. Ikzelf vind het dubbel. Was wel blij geweest als hij naar Ajax was gekomen, maar vind het ook weer niet heel erg dat hij niet komt. Hij staat voor attractief voetbal, maar staat ook bekend als de trainer die maar geen prijzen wint. Hij had met Ajax kampioen kunnen worden, maar doordat Ajax de EL finale haalde is dat niet gelukt. Hij bleef namelijk vasthouden aan dezelfde basis 11 en dat heeft aantoonbaar punten gekost. Zo moest Ajax in de kwartfinale uit tegen Schalke een zware pot spelen waarbij het verlengen werd... en de volgende zondag tegen PSV begint hij gewoon met dezelfde basis 11. Ze kregen de ene poot nog amper voor de andere. Dat was slecht gemanaged. Uiteindelijk kwamen 2 punten tekort t.o.v. Feyenoord wat niet had gehoeven. Maar goed. Nu gaat hij naar PSV en bekruipt toch het gevoel van: Het zou hem nou toch niet lukken he!?. Dus nogmaals. Ik vind het erg dubbel.

10 juni 2023 om 00:42

Die open sollicitatie was gewoon treurig. Dat was wel een reden om het niet te doen.

10 juni 2023 om 08:42

Ik snap je helemaal. We moeten het gaan zien. Het belangrijkste is dat een coach zijn spelers met de neus dezelfde kant op krijgt.
Wij hadden in Eindhoven een 4e klasse team waar de trainer alles voor en met zijn spelers deed, dat is dan amateurvoetbal, maar ze schopten het tot de eerste klasse en speelde in de knvb beker tegen Roda Jc .
Ik bedoel maar, daarin is een trainer heel belangrijk dezelfde kant op met de neuzen.

10 juni 2023 om 02:37

Ik weet dat mijn reactie laat in de nacht is, maar ik lig er niet wakker van.

10 juni 2023 om 08:32

Staat niet echt bekend om het winnen van prijzen. Ruud heeft in eerste seizoen 2 prijzen en Bosz in afgelopen 8 jaar nul prijzen. Veel plezier met Peter

10 juni 2023 om 10:35

Ajax heeft niet doorgepakt, omdat Bosz te veel inspraak op het spelersbeleid wilde. Dat is van de zomer al helemaal mis gegaan met Schreuder en zijn zaakwaarnemer. Ajax gaat terug naar TD + Hoofdscouting en zijn team als verantwoordelijke voor het spelersbeleid. Is een keuze, waar ik persoonlijk wel achter sta moet ik zeggen.

10 juni 2023 om 15:07

De tijdperk Ajax na Overmars blijken magere tijden te zijn en ook wel een van de redenen, dat de verwntwoordelijke niet hebben toegehapt..

Ik ben hier echt heel blij mee. Liever met aanvallend en mooi voetbal het seizoen doorkomen dan het laffe verdedigende.

9 juni 2023 om 23:47

34 wedstrijden van je club aanzien met over het algemeen teleurstellend en/of lelijk veldspel is wel echt een lange zit. Garantie op een titel heb je met geen enkele trainer, ook niet met een resultaattrainer, dus mooi dat de aanval gezicht wordt

10 juni 2023 om 08:05

Precies dit ijmuts. Na een jaar dramatisch voetbal hadden we bij Ajax voor Bosz moeten kiezen. Het publiek vermaken hoort ook bij de sport. Ik hoop nirt dat het gebeurd, maar ik gun het Bosz wel mocht ie kampioen worden en ben stiekem ook wel benieuwd naar hoe die het gaat doen in Eindhoven.

10 juni 2023 om 00:11

Precies, voetbal met in ieder geval een gedachte erachter. Een ervaren trainer, hopelijk geeft ie jeugd (mits die goed is) de kans. Paar goedkope krachten uit buitenland halen en net als sangare verkopen voor winst. Ik heb hier wel vertrouwen in!! Eindelijk weer mooi voetbal vooral!

10 juni 2023 om 00:51

Waarom ben je dsn psv supporter? PSV speelt namelijk 90% van de jaren op de omschakeling.

10 juni 2023 om 01:23

Je hebt nu eenmaal iets met jouw club. We kunnen niet allemaal a la AZ of Twente of weetikveelwie altijd mooi voetbal laten zien. "Mijn" Heerenveen helaas ook niet

10 juni 2023 om 01:30

Volledig onzin, wat mij betreft. Buiten de hele discussie wat aanvallend voetbal is, liever kampioen met Cocu (met de Jong) dan 2e met het Cocu (zonder de Jong) of Bosz spel. Prijzen staan altijd op één en na 5(?) jaar zonder ED, is dat alles wat telt.

10 juni 2023 om 03:21

Mij niet, als je vraagt waar ben je meer trots op. Frank De Boer die jaar op jaar kampioen werd met voetbal wat niet aan te gluren was, of de prestaties van Ajax in de CL waar je trots was op het voetbal. Tuurlijk teleurstelling dat de finale CL voor het grijpen lag, maar wat waren ajacieden trots op hun mannen die menig topclub scheel tikten!

10 juni 2023 om 07:17

@perpsv: als prijzen altijd op 1 staan, dan kun je toch net zo goed het hele seizoen overslaan en alleen de kampioenswedstrijd bekijken? Als de rest er namelijk toch niet toe doet? Als alleen prijzen tellen dan kan ik niet anders dan concluderen dat je een successupporter bent.

10 juni 2023 om 01:45

Ik ook. Nu gerichte aankopen doen die bij Bosz' spel passen. Kijk er naar uit!

ben heel benieuwd wat dit gaat worden en of het een goede match is. vraag me nu nog af of psv wel de juiste spelers heeft voor zijn speelstijl. Er zal ongetwijfeld wel wat komen en gaan.

Centrale verdediger, verdedigende middenvelder, een spits en rechts buiten erbij en PSV zou zomaar eens kampioen kunnen worden

9 juni 2023 om 23:13

Ja hoor. Ervan uitgaande dat ze alle 4 voltreffers zijn, er niemand weg gaat, en de andere topclubs stilzitten of achteruitgaan.

9 juni 2023 om 23:13

Met de juiste keeper, 4 verdedigers, 3 middenvelders en 3 aanvallers erbij, zie ik Sparta ook kampioen worden

10 juni 2023 om 07:44

Met Pepi en Summerville ga je het verschil ook niet maken natuurlijk. Die zijn niet beter dan wat er nu rondloopt, denk ik

Fijn dat het zo vroeg in de transferwindow rond is. Tijd genoeg om iets moois te maken

Kijk Amsterdam, in Eindhoven pakken ze wel door, Peter Bosz is de nieuwe hoofdtrainer, wat een vreselijke gemiste kans.
Ik voorspel een klote seizoen 2023/2024 ajax gaat de afgrond in.

9 juni 2023 om 23:01

Als Ajax Bosz wilde hebben dan had die allang getekend. Ik heb sowieso liever Knutsen. Bosz zou een redelijke optie zijn maar een vreselijk gemiste kans is het absoluut niet. Ik snap sowieso niet zo goed waarom mensen zo graag Bosz als trainer willen.

9 juni 2023 om 23:16

En waarom heb jij liever Knutsen? Of straks was straks Knutsen het toch ook niet als hij nee zegt tegen Ajax.

9 juni 2023 om 23:33

Waarom zou ik mijn mening veranderd t.o.v Knutsen als die niet bij Ajax tekent?

We hebben Bosz al een keer gehad, en ik weet niet waarom iedereen zegt dat we toen zo geweldig voetbal speelde maar day viel allemaal reuze mee. Ik kan me nog een hoop kut wedstrijden herinneren. De Europa league finale was mooi maar met meer geluk dan wijsheid kwamen we voorbij Schalke en ik heb in de wedstrijd tegen Manchester united niet 1 seconde het gevoel gehad dat wij die wedstrijd gingen winnen.

Met Knutsen heb je een nieuw gezicht, een frisse wind waarbij de randvoorwaarden eigenlijk perfect passen bij de functie van een Ajax trainer. Doet het gewoon heel goed bij Bodo, ook in Europa voor het budget wat ze hebben. Daarintegen is Bosz overal ontslagen de afgelopen jaren.

Er zijn genoeg redenen om eerder Knutsen dan Bosz aan te stellen. De man die openlijk aan het solliciteren was en uiteindelijk eierem voor zijn geld kiest en bij PSV tekent. Wie weet pakt het goed uit, zoals ik al zei had ik het een redelijke optie gevonden als hij bij Ajax had getekent.

9 juni 2023 om 23:35

Omdat hij al eerder successen met Ajax heeft behaald. Omdat hij attractief voetbal speelt. Waarom zou je hem niet willen?

9 juni 2023 om 23:40

Maar wat voor successen dan buiten de EL finale?.
Daarnaast waar heeft hij daarna nog gespresteerd. Bij geen van zijn teams heeft hij het goed gedaan, 1 jaar heeft hij het degelijk gedaan met Bayer. Verder was het allemaal ver beneden verwachting.
Ik snap niet zo dat mensen zo graag Bosz wilden van Ajax.
Persoonlijk zou ik niet tegen zijn komst zijn geweest maar heb ook liever dat er voor iemand anders wordt gegaan. Gelukkig gebeurt dat ook.

10 juni 2023 om 01:08

Ik snap wel dat mensen zo graag Bosz willen. Ik volg voetbal/Ajax al dertig jaar en hij is een van de zeldzamen die mij ongelooflijk heeft laten genieten van Ajax. Die gast heeft toen met ontzettend attractief voetbal de finale bereikt en op twee punten na geen kampioen. Verder dat gezwets over die prijzen, bij Ajax dus bijna, met Heracles promotie en in het buitenland gewoon niet bij het beste team van de competitie. Alleen Israël misschien. Ik snap op mij beurt dan weer niet dat sommigen niet inzien wat voor zelfverzekerde en intelligente gast hij is die met lef het publiek wil vermaken. Enorme misser dit.

10 juni 2023 om 03:22

Rostov bedoel je Emilio, heb er nog nachtmerries van haha!

10 juni 2023 om 11:47

Welke successen?

9 juni 2023 om 23:01

Ik kan niet ontkennen dat ik het ook jammer vindt van ajax dat ze niet gesproken hebben. Of ze moeten echt een topper op de korrel hebben..

Verder pakte ajax vorig seizoen elke week door en je ziet hoe dat uit heeft gepakt

10 juni 2023 om 00:01

Maar waarom dan in vredesnaam? Ik snap het werkelijk niet. Op basis van welke argumenten zou Ajax Bosz dan moeten nemen? Die eeuwige achter dezelfde namen aanlopen mentaliteit in NL. Wat heeft Bosz naast de Europa cup finale bewezen dan? Alle clubs daarna zijn mislukt. Hoe is ooit een Ten Hag begonnen? Hoe is ooit Slot begonnen? En waarom zou iemand uit Noorwegen met interessante track record , filosofie en werkwijze dat niet kunnen zijn? Ben ik nou zo kortzichtig of de mensen die alleen maar om Bosz hebben lopen roepen? Overtuig me met argumenten, en ik zal toegeven ernaast te hebben gezeten, maar ik zie de argumenten werkelijk niet.

10 juni 2023 om 12:38

Welke coaches op Ten Hag en Van Gaal na hebben Ajax zo aantrekkelijk laten voetballen? Met een piepjong elftal even d'r Europa League finale halen, op 1 of 2 punten na geen kampioen met Ajax, promotie met Heracles, staat voor een duidelijk bepaald systeem die bewezen heeft te werken, eigenwijs, intelligent en zelfverzekerd. Daarbij heb je nou eenmaal keuzes te maken met die weinige coaches die beschikbaar zijn.

9 juni 2023 om 23:09

Nog maar eerst eens afwachten waarmee Ajax bezig is en hoe Bosz het bij PSV gaat doen. Ben erg benieuwd want ik heb nog wel twijfels.

10 juni 2023 om 00:52

Ik voorspel dat Ajax met 2 vingers in de neus kampioen gaat worden. Wie van ons tweeën gaat de toto winnen?

Voelt als ajacied toch wel zonde dat ajax niet met hem heeft gesproken. Ben wel benieuwd of er dan wel iets goeds komt.. het is erg stil

9 juni 2023 om 23:03

Ze zijn druk bezig met die noor, duurt langer ivm afkoopsom.

Feyenoord met Slot en PSV met Bosz dus. Had hem graag bij Ajax gezien maar blijkbaar wou het bestuur dus niet. Ben benieuwd hoe hij het bij PSV gaat doen. Want dat gaat wel een hele cultuuromslag zijn.

Gaan we dan nu eindelijk genieten van het voetbal van PSV. Goede trainer voor PSV had hem graag bij Ajax gezien maar weet niet of het weer een succes was geworden.

Gefeliciteerd PSV supporters. Goede trainer met een duidelijke visie.

Wat speelstijl betreft zal dit echt een verademing zijn, denk wel dat Bosz zijn persoonlijkheid niet helemaal bij het profiel van PSV past. Maar goed, dat kan ook een goed iets zijn, een frisse wind.

9 juni 2023 om 23:32

Wat is dan in hemelsnaam het profiel van Psv? Dat ligt toch totaal aan de selectie en de visie die de trainer uitdraagt? De hele tijd dat gelul over dat hij ander voetbal zou spelen. Geen trainer is hetzelfde al zouden ze hetzelfde systeem spelen.

Dit wordt wel heel interessant om te volgen, de speelstijl van Bosz bij PSV.

En natuurlijk heel interessant om te zien waar PSV toe in staat is onder Bosz.

Ik denk dat dit zomaar eens een gouden combinatie kan worden. En laten we eerlijk zijn, als hij PSV door de voorrondes naar de CL kan loodsen kan die in principe al niet meer stuk daar.

Goed nieuws voor alle partijen denk ik

Goed nieuws, goede trainer en ook Bosz zal wel ietsbgoednwillen maken omdat hij altijd als net niet trainer wordt bestempeld. De mensen die roepen dat het een slechte trainer vinden die wilden hem gewoon bij Ajax hebben. Zegt misschien ook wat dat hij niet terug gaat naar Amsterdam. Blijkbaarbtich meer onrust dan wij allemaal weten

9 juni 2023 om 23:11

Ajax heeft een nieuwe TD die gewoon andere keuzes maakt en z'n eigen visie heeft. Waar dat toe leidt moeten we afwachten, maar dat Bosz niet naar Ajax komt, ligt niet aan de onrust.

De ondergrens voor de hoofdtrainer van Ajax is dus Bosz. Benieuwd met wie ze komen

Persoonlijk blij met dit nieuws, dan komt hij tenminste voor zeker niet naar Ajax.

9 juni 2023 om 23:20

En van welke trainer wordt jij wel blij als hij naar Ajax komt?

9 juni 2023 om 23:37

Persoonlijk hoop ik op Knutsen. Al veel positieve verhalen over gelezen die me wel bevallen. Ook hier in DK positieve verhalen over hem.

10 juni 2023 om 01:44

In Denemarken vertellen ze alleen sprookjes over Knutsen.

10 juni 2023 om 07:25

Het is een noor

10 juni 2023 om 09:41

Dan kunnen ze in Denemarken toch nog wel sprookjes over m vertellen? 😉

Hij was zeker niet mijn eerste keus (ik had liever Cocu terug zien komen), maar ik vind het goed dat hij zo ambitieus is en blijkbaar wat garanties uit het vuur heeft weten te slepen. Feyenoord wordt nooit twee jaar op rij kampioen (laatste keer was in 1961-1962), Ajax is een flink eind omlaag gevallen... Dit moet eindelijk weer eens het seizoen van PSV worden.

9 juni 2023 om 23:27

Alsof Feyenoord meer kans had gehad volgend seizoen kampioen te worden als het dit seizoen een ander was geweest, wat een 'bijzondere' opmerking.

9 juni 2023 om 23:30

Op zich klopt het toch dat de kans dat Feyenoord een titel pakt na een andere club groter is dan dat ze hun eigen titel prolongeren.

10 juni 2023 om 07:15

Nou nee, niet helemaal. Als er een relatie zou zijn tussen winst in het ene jaar en het niet winnen in een volgend jaar, dan heb je gelijk, maar die is er niet. Alle clubs beginnen weer met nul punten en waar in het verleden het Feyenoord niet gelukt is om te prolongeren, kan dat nu wel gewoon.

Het is ook nog sterk afhankelijk van wie er komen en gaan (bij alle kanshebbers), maar ik zie in Feyenoord zeker een kandidaat voor de titel. Ze beginnen in ieder geval met dezelfde coach en een nieuwe coach zal bij alle clubs even moeten wennen en zijn spelstijl moeten inslijpen. Dat hoeft Slot niet meer te doen.

En daarnaast werkt statistiek niet op basis van verleden, als je (door puur toeval) 10 x achter elkaar kop hebt gegooid is de kans dat je dat de 11e keer weer doet, gewoon 50%.

10 juni 2023 om 00:56

Nouja Feyenoord heeft natuurlijk nog wel Slot. Die weet er wel weer een team van te maken en zullen ook aardig wat spelers weten te behouden. Ajax en PSV zitten een beetje in hetzelfde schuitje. Beide matig seizoen gehad, waar de minst slechte natuurlijk de eer nog heeft kunnen redden met de 2e plaats en de beker. Maar beide ploegen moeten natuurlijk weer gaan bouwen om de resultaten/prestaties en het spel naar een hoger niveau te tillen.

10 juni 2023 om 03:34

Wat ajax met Frank De Boer heeft, hebben ze in Eindhoven met Cocu denk.

10 juni 2023 om 06:57

Ik denk echt dat het een topzet van PSV is en ben ook gewoon heel jaloers op jullie!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt ongelukkig ben met het feit dat Bosz niet naar Ajax komt. In mijn ogen speelt hij veel te naïef aanvallend voetbal en daardoor werd PSV tijdens de tijd dat Bosz bij Ajax zat ook kampioen. Bosz heeft geen plan B en dat brak hem op. Ploegen die zich wapenen tegen z'n speelstijl, kunnen van Bosz winnen en dat zag je ook bij Lyon. En Bosz kan die speelstijl niet aanpassen. Maar ja, we moeten ook maar zien wie er naar Amsterdam komt. Ik moet zeggen dat ik liever die Noor heb.

9 juni 2023 om 23:32

Na Schreuder en Heitinga zou Bosz natuurlijk wel een vooruitgang zijn, maar ik snapte de hype ook niet zo. Er zijn vast meer goede kandidaten, en Mislintat moet ook de kans krijgen iets nieuws neer te zetten.

10 juni 2023 om 00:24

Ajax had gewoon een goed ED seizoen in 16/17, hoe lag het precies aan geen plan B? Feyenoord werd kampioen toen Bosz bij Ajax zat. PSV speelde totaal tegen de verhoudingen in 1-1 in de Arena en er werd 1-0 verloren in Eindhoven omdat de selectie totaal niet breed was en dus met vermoeide spelers gespeeld moest worden.

Persoonlijk denk ik een goede keus van PSV. Nu aan de selectie werken want daar moet wel nog heel wat gaan veranderen. Als ik de geruchten mag geloven heeft Bosz die toezegging gekregen en ben dan ook heel erg benieuwd welke spelers er gaan komen. Alleen in de supercup mogen ze nog even zoekende zijn

Zal een leuke en spannende zomer worden voor de PSV supporters.

Als PSV geduld heeft een goede keuze maar feit is dat er gelijk gepresteerd moet worden in de voorrondes van de CL en dan stel je een kamikaze coach aan die minimaal 3+ maanden nodig heeft om de manier van spelen erin te krijgen laat staan perfectioneren.

Logisch dat je niet nogmaals een beginnende coach aanstelt maar dit is wel weer het andere uiterste.

10 juni 2023 om 00:25

Als de selectie vroeg op orde is zal hij best resultaat kunnen boeken in de voorrondes, mits de loting ook meezit.

Goed hoor van PSV. Ajax moet gewoon op hun knieën en hulp vragen aan de man van de vele gezichten. Hij die bij hoge bomen Mac staan. De enige echte, de legend LVG. De beste coach ooit,

Overschatte trainer die na Ajax overal weggestuurd is (Dortmund, Leverkusen, OL). Heeft verder nog nooit iets van betekenis gewonnen. We gaan komend seizoen in ieders geval weer leuk voetbal zien bij psv. Ik snap verder de euforie niet zo.

Grote schoonmaak houden: Obispo, Mwene, Ramalho, Branthwaite, Sangaré, Saibari, Hazard, El Ghazi, Savio en Silva weg. Silva en Hazard helaas niet te behouden. Sangaré flink op zien te verdienen.

Zien of je een Lang of Kluivert kan halen. Echter achterin is echt van belang.

Guiterrez zou ik graag als 6 zien en wie weet kan je Gravenberch halen voor op het middenveld.

10 juni 2023 om 00:42

Jij denkt dat Gravenberch naar PSV gaat? Die jongen staat op een zijspoor bij Bayern, maar er zijn nog wel betere teams dan PSV waar hij naartoe kan gaan. Ik denk dat hij zichzelf ook te goed vindt om terug naar de Eredivisie te gaan.

Ooit ook trainer van de Graafschap geweest, niet vermeld in de tekst!

Denk wel dat dit een goeie match kan zijn, ben benieuwd waar Ajax mee gaat komen en of AZ Janssen kan behouden.

Het kamikaze voetbal van Bosz in combinatie met de verdediging van PSV zijn helaas een garantie op falen.

10 juni 2023 om 00:27

De hele verdediging gaat daar zowat vervangen worden. Bosz kon het ook met Sinkgraven - Viergever - Sanchez - Veltman. Dus als ze bij PSV 2 goede verdedigers halen kan het best werken.

10 juni 2023 om 01:38

PSV kennende gaat gewoon weer 80% van het budget naar aanvallers en middenvelders. Wacht al 20 jaar totdat PSV eens degelijke verdedigers haalt.

10 juni 2023 om 06:55

Ajax12321 Maar die speelden toen in de Europa League. We hebben prima wedstrijden gespeeld en degelijke tegenstanders verslagen, maar dat was wel tegen Schalke en OL Lyon, niet Bayern/lepizig of PSG. Dat is veel moeilijker, maar zeker in de Eredivisie moet dat goed komen. Goede keus lijkt mij wel.

10 juni 2023 om 11:05

Maar die tegenstanders hoef je toch ook helemaal niet te verslaan? Denk dat PSV gewoon voor de groepsfase moet gaan en daarna minimaal 3e worden.

10 juni 2023 om 01:33

Jongen, dat is allang achterhaald. Kamikaze voetbal is zo'n onzin.

Gefeliciteerd PSV fans! Met deze geweldige coach ben benieuwd naar het PSV onder Bosz!

Dat wordt smullen al in de voorronde CL heerlijk hoor. Ben voor Ajax maar met zo’n trainer kan je alleen maar genieten. Hopelijk hebben we twee teams in de CL. Daar komen we wel de winter mee door. Ajax loopt te slapen lijkt het wel. Als Xavi blijft en de verdediging een upgrade krijgt dan gaat het lekker lopen in Eindje.

Goede test om te zien hoe goed Bosz nu echt is. Maakt hij PSV sinds jaren weer kampioen? Valt te bezien.

10 juni 2023 om 03:38

Heb hetzelfde, sowieso mooi om PB de komende jaren in de eredivisie te kunnen beoordelen. Na drie jaar kunnen we eindelijk gaan concluderen hoe goed hij nou werkelijk is. Verheug me erop, daarnaast benieuwd wat bij ajax komt.

Peter succes bij deze mooie club en pak nu eindelijk eens prijzen. Laat zien dat je het kan
Succes

Had hem graag bij Ajax gezien, maar helaas dus. Denk persoonlijk dat hij het goed gaat doen bij PSV als hij een goede verdediging krijgt en gaat medestrijden om de titel. Hopelijk komt Ajax dan met een hele goede optie, want van Knutsen ben ik ook nog niet 100% overtuigd. Heeft het natuurlijk heel goed gedaan in Noorwegen en aantal wedstrijden Europa, maar het is toch weer een hele grote gok zo’n stap.

Of dit een goed huwelijk gaat zijn moet blijken, maar je weet iig wat voor voetbal je kan verwachten. Als je eerlijk bent heeft hij er tot nu toe weinig succes mee gehad. Vooral bij Dortmund heeft hij er toch wel een puinhoop van gemaakt. Ben benieuwd welke spelers hij aan mag trekken. Voor het type spel dat Bosz speelt moet de verdediging echt op de schop, anders gaan ze echt veel meer tegengoals krijgen dan dit seizoen. Ook een snelle beweeglijke spits zal hij willen hebben.

Ik ben sceptisch. Hij speelt kamikazevoetbal en de goals vlogen de afgelopen seizoen sowieso al om de oren. Ik heb ook al lang geen interviews met hem gezien, maar ik vond hem ook nooit zo sympathiek. Ik heb niet het idee dat spelers voor hem door het vuur gaan. Maargoed, hij is er en we steunen hem.

10 juni 2023 om 01:36

Hij speelt geen kamikaze voetbal, hij speelt de bal terug veroveren binnen 5 seconden en volop aanvallen voetbal. Men redeneert zo lomp alsof hij met 10 man blind naar voren rent. Er is zit heus wel een idee achter en ja de rest verdediging staat prima. Bosz past juist bij PSV gezien zij domineren kunnen, op de counter kunnen en via de lucht kunnen spelen.

10 juni 2023 om 06:53

Natuurlijk zit er een idee achter en als het goed lukt is het een verschrikkelijke teams om tegen te spelen vanwege het hoge druk, intensiteit en het maar blijven komen. Alleen, als teams goed gewapend zijn, zelf eerst scoren op prima om kunnen gaan met die druk om dan in de 2de helft toe te slaan weet hij die wedstrijden niet te kantelen. Het is echt. vermakelijk voetbal en alleen daarom zou je best blij mogen zijn, maar volgens mij heb je Bosz niet goed bekeken bij z'n laatste 3/4 klussen. Lekker voetballen en hoge pressing kan zeker, maar in de omschakeling, het rest verdedigen zijn altijd zwaktepunten van hem geweest.

Leuke trainer voor PSV, wakker worden Ajax Seedorf met Davids/Bogarde aanstellen

10 juni 2023 om 01:20

Seedorf als hoofdtrainer? Op basis van wat?

10 juni 2023 om 01:42

John Heitinga, Frank de Boer op basis van wat?

10 juni 2023 om 11:06

Heitinga op basis van vriendjespolitiek. De Boer kan ik mij niet meer goed herinneren waarom hij werd gekozen. Maar Seedorf zou ook op basis van naam zijn.

10 juni 2023 om 06:50

Ik stel voor Breuer met Robbie Wieleart en Sjaak Polak, dat is net zo realistisch. Verwacht dat volgende week Knutsen officieel naar Ajax komt.

Heel goed nieuws. PSV is al een jaar of 5 verschrikkelijk om naar te kijken en ik denk dat Bosz daar wel verandering in kan brengen. Spelers als de Jong en Til eruit en je kan daadwerkelijk gaan voetballen.

Toch gek, je uitspreken voor Ajax in Rondo, en dan in Eindhoven belanden. Dan is het nietje eerste keus. Had je graag gezien in Onze Hoofdstad. Laat onverlet dat de speelstijl van Bosz niet naadloos past. Het volledig op de aanval spelen zit niet in het dna, en deze laat zich niet snel wijzigingen.

Ik denk dat het een juiste beslissing is
Hij is toch ver gekomen met Ajax en ik denk dat PSV volgend seizoen betere kansen heeft als Ajax want die moeten helemaal opnieuw beginnen ben benieuwd
We moeten juist allemaal positief zijn en blijven

Meest opvallende aan dit bericht vind ik niet dat Bosz aangesteld wordt want dat kon je al dagen aan zien komen. Maar het feit dat er bij transfers maar een deel geherinvesteerd kan worden vind ik schokkend. In de winter voor veel geld Madueke en Gakpo verkocht en dan nu alweer gaten in de begroting hebben die d.m.v. transfers opgevangen moeten worden. Kortom PSV leeft op veel te grote voet.

Grappig om zo vaak te lezen dat Ajax spijt gaat krijgen, misschien is Bosz nooit serieus in beeld geweest.

En ja als Psv kampioen word zegt iedereen Ajax had Bosz moeten halen. Maar achteraf is altijd makkelijk praten.

Goed gehandeld van PSV. Als Ajax snel had gehandeld had hij waarschijnlijk wel het liefst teruggekeerd naar Amsterdam maar dit is voor hem ook een geweldige stap!

Vandaag zijn de meeste supporters van PSV blij en vrolijk dat Peter Bosz trainer van hun PSV is geworden , is nu opeens een goede trainer die leuk en aanvallend voetbal speelt. Ben benieuwd of deze supporters na het seizoen waarin niets is gewonnen en roemloos uit de beker en Europees voetbal geknikkerd zijn nog blij zijn.

10 juni 2023 om 14:13

Mooie glazen bol heb je. Laten we even rustig afwachten.

Goede voorwaarden. Beide partijen geleerd van afgelopen seizoen. Een trainer blijft afhankelijk van het verkoopbeleid. Blijf het jammer vinden dat dit van Nistelrooij niet was gegund

Hele interessante keuze van PSV. Echt gedurfd en tegelijkertijd zó niet des PSV's en om die reden ook des te interessanter.

Bij Bosz weet je dat je vol op de aanval gaat spelen en veel clubs gaat overlopen. Tegelijkertijd weet je ook dat je een aantal x per seizoen een lesje effectiviteit gaat krijgen tegen een stuggere tegenstander. Het is voor PSV te hopen dat hij de CL voorrondes iig met wat meer beleid in gaat.

Begrijpelijk dat Ajax hier niet voor is gegaan, heeft natuurlijk in het verleden al bij de club geacteerd, toen niet altijd even geweldig gebleken(Europees daar gelaten), goeie trainer voor PSV, upgrade van van Nistelrooy.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren