Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez teleurgesteld in cruciale Ajax-speler: ‘Het ziet er niet uit wat hij doet’

Laatste update:

Perez is niet te spreken over het optreden van Ajax. Halverwege het play-offduel met FK Bodø/Glimt in de knock-outfase van Conference League kijken de Amsterdammers tegen een 0-1 achterstand aan door toedoen van Albert Grønbaek. In de studio van ESPN maakt de analist zijn onvrede kenbaar over met name het gebrek aan ‘bereidwilligheid’ in de ploeg van trainer John van ‘t Schip.

Een fantastisch uitgespeelde Noorse uitbraak leverde Ajax in de zeventiende minuut een achterstand op. Jens Petter Hauge kwam vanaf links dreigend naar binnen en hield uitstekend het overzicht met een strakke breedtebal op Grønbaek.

Jorrel Hato probeerde de middenvelder nog af te stoppen, maar via het te slappe blok van de verdediger van Ajax rolde diens schot het doel in: 0-1. Ajax ging nadien nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar die werd niet gevonden.

Perez denkt dat het gebrek aan discipline de grootste veroorzaker is van de pijnlijke achterstand van Ajax. “Trainers hebben best wel vaak geduld met spelers, maar op een gegeven moment moeten er ook consequenties zijn voor je gedrag als je niet doet wat je gevraagd wordt.”

“Behalve Brobbey, doet de hele voorhoede niet wat er gevraagd wordt. Ook de middenvelders schakelen niet genoeg om. Het gaat erom: hoe compact gaan wij aanvallen en hoe compact gaan wij verdedigen. Die Henderson komt in enorme ruimtes te verdedigen.”

"Verder vind ik Chuba Akpom de beste aanvaller. Berghuis ziet er niet uit en Brobbey is ook niet in beste doen", besluit Perez.

Marciano Vink sluit zich volledig aan bij zijn collega: “Waarom kan je het tegen PSV in de ArenA wél opbrengen, maar in deze wedstrijd, waarin misschien iets anders van je verwacht wordt, lukt het niet. Er ontstaan dus toch weer zóveel gaten en mensen ‘vergeten’ gewoon weer om te schakelen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Reacties

Tja, we kunnen bij Ajax zo vaak gaan belichten welke speler iets slechts doet, maar het is allemaal al zo vaak voorbij gekomen. Het centrale duo is kwetsbaar en moet grote ruimtes belopen in de omschakeling, de backs zijn zeer matig en verdedigend beperkt, het middenveld ontbeert voetballend vermogen en de aanval is te voorspelbaar, maar wel de beste linie. Waar het om draait is het collectief. Dat moet er dan in ieder geval wel zijn.

Echter; Bodo haalt niet eens een redelijk niveau. Ze komen er snel uit, maar die spelen ook echt heel slecht. Dat baart wel grote reden tot zorgen, al zit het Ajax ook niet echt mee. Ik denk alleen dat je niet meer zoveel meer kunt verwachten. We zitten nu op half februari. Dan wordt het vaak niet meer veel beter. Het is gewoon afzien en er alles aan doen om nog zoveel mogelijk punten te halen om vervolgens in de zomer helemaal opnieuw te bouwen.

15 februari 2024 om 22:28

Denk dat het probleem van kwaliteit niet eens het grootste probleem is, er is gewoon nooit druk op de bal, en middenvelders staan of te diep of ze sluiten niet goed bij waardoor er grote ruimtes komen te liggen. Tegen PSV kunnen ze het wel opbrengen, maar tegen andere tegenstanders niet.

Dat zijn echt zaken die niets te maken hebben met niveau, dat kan je met teams van Spakenburg tot Real gewoon trainen. Iedere eredivisieclub heeft dat beter voor elkaar dan Ajax. Terwijl 70% echt minder kwaliteit heeft.

Dit Bodo heeft een selectie van 10-15m, maar met tactisch een toptrainer en dito discipline zie je dat het daar gewoon goed staat. Doe dit met spelers die betere basistechniek en hogere handelingssnelheid hebben, en je wint de EL. In 2024 is een toptrainer veel belangrijker dan kwaliteit.

15 februari 2024 om 22:47

@Amsterdam4,

Ja met een toptrainer zal het natuurlijk best beter gaan. Maar dit is ook gewoon een gebrek aan kwaliteit dat lijkt me duidelijk, het is niet dat ze net die procentjes tekort komen die een toptrainer er wel uit kan halen.

Dat ze het een wedstrijd op kunnen brengen zegt mij dan eigenlijk ook helemaal niks. Je kan veel over de tactiek zeggen maar je ziet wekelijks gewoon spelers die toch het niveau niet aan kunnen. Sosa, Sutalo, Rensch, Taylor, Tahirovic, etc. Het hele seizoen komen ze al tekort. Dan heb je ook nog jeugdspelers zoals Hlynsson en Gooijer die het nog aardig doen, maar ook het verschil niet kunnen maken.

15 februari 2024 om 23:02

Nou ja, dit is wel heel wat meer dan tactiek. Je verliest vandaag bijna thuis tegen een ploeg die net de voorbereiding is begonnen en eerlijk gezegd zelf ook behoorlijk slecht was. Dan kunnen we die coach van Bodo gaan complimenteren, maar van het niveau dat Bodo vandaag liet zien, mag je niet in de problemen komen.

Natuurlijk kun je veel trainen, maar Ajax heeft een disbalans waar weinig tegen te trainen valt. Je hebt te maken met type spelers en qua samenstelling zit er bij Ajax geen logica in. Je krijgt het wellicht enigszins aan het draaien met een 5-3-2-formatie, maar 4-3-3 wordt gewoon een lastig verhaal tot de zomer.

15 februari 2024 om 23:22

Natuurlijk maakt kwaliteit uit, maar de fouten die bij Ajax worden gemaakt hebben bar weinig met kwaliteit te maken. De ruimte die Bodo bij de 1-0 kreeg op de pass zo breed rond de 16 te spelen. Het terugsjokken van Rensch, positionering van Hato.. Dat is allemaal zo trainbaar. Sterker nog, ik geloof dat het meer tussen de oren zit dan daadwerkelijk de tactiek.

16 februari 2024 om 08:56

Kijk dat is de vinger op de zere pols leggen. Tactisch en discipline, alles wat ontbeert aan deze selectie om er in ieder geval iets van te kunnen maken.
Schip is tactisch niet capabel genoeg (dat halfbakken 1442 van gisteren kon echt niet) en het team heeft de discipline niet om goed voetbal te spelen.
Dat je kwalitatief niet tot de top behoort ala, maar als je na 2-3 counters niet door hebt hoe je moet staan dan heeft dat niets met (gebrek aan) kwaliteit te maken.
Taylor (nooit mogen starten) had er in de rust (liefst ervoor al) uit gemoeten, Akpom had nooit mogen starten maar moeten invallen.
Met deze groep die niet in balans is moet je toch ergens die balans gaan vinden en die krijg je niet met Taylor en Hlynson op het middenveld. Ik zie dan nog liever Tahirovic die het beter begon te doen (tot Branco fit is) en Berghuis erbij op het middenveld. Dan maar een jeugdspeler op RB, die is verrassender dan Berghuis op rechts die 98/100 naar binnenkomt voor een schot of voorzet richting 2e paal.

16 februari 2024 om 09:16

@memphisdepay, als jij bedoelt dat geen elftal staat wat mee kan met de top ED, helemaal eens. Sosa kan denk ik best veel, maar niet bij Ajax, maar als wingback met 3 cv's achter hem. Heb je dus weinig aan.

Maar het grote probleem is denk ik toch manier van drukzetten en discipline in positie houden op het middenveld. Heerenveen en ook Bodo konden tot diep op de helft van Ajax balletje rondtikken of het trainingspartijtje was, zonder druk op de bal. Als je dat combineert met 2 middenvelders die zonder discipline of positienovername blind naar voren rent, dan kom je gewoon 15x per wedstrijd in ondertal op het middenveld en dan ga je gewoon niet winnen.

Je moet of inzakken en de linies doorlopend heel kort houden zoals Ajax tegen PSV doet, of doorlopend druk op de bal houden. Er is geen ploeg in de ED die dat laatse zo slecht als Ajax uitvoert. En dat is imo echt trainbaar.

Dat ze nog best veel gewonnen hebben in de ED, is puur door individuele kwaliteit, daardoor maakten ze tegen de Rkc's van deze wereld gewoon steeds genoeg goals om ondanks de gatenkaas te kunnen winnen.

De meeste teams in de ED verliezen van de topclubs vaak maar met 1 of 2 goals verschil, dat komt niet omdat het kwaliteitsverschil zo klein is, maar omdat ze gedisciplineerd de ruimtes klein houden. Als je dat met dit Ajax doet, ga je niet opeens aanhalen bij Feyenoord of PSV, maar dan ga je wel fors minder kansen weg geven, en dan heb je wel genoeg kwaliteit voorin om te kunnen winnen. Ajax geeft meer kansen weg dan onderkant ED he?

15 februari 2024 om 22:28

Tsja dag is toch Perez zijn handelsmerk.
Iets uitlichten en dan overdreven negatief of zelfs geshockeerd doen.
Vandaag 2 artikelen, 2 x negatief

Ik zou het voortaan wel waarderen als bij een wedstrijd van ajax geen ajax fan het commentaar geeft. Wat een drama commentaar van die Leo driessen.

15 februari 2024 om 22:48

Het punt is niet alleen dat hij Ajax fan is maar ook dat het bij iedere wedstrijd voelt alsof hij er geen zin in heeft en je ook het gevoel krijgt dat hij weinig over voetbal snapt. Daarnaast weet hij niets over spelers van de andere ploegen te melden. En dan die zure stem altijd.... man man man.

16 februari 2024 om 07:48

Als er iemand NIET voor Ajax is, dan is het Leo Driessen wel. Ik heb die man nog nooit uitbundig horen zijn bij een goal van Ajax.

De tegenstander daarentegen, kan altijd rekenen op onvoorwaardelijke steun van Leo. Als er een goal gemaakt wordt, is het de winnende in de champions league finale, bij wijze van spreken.

Perez heeft helemaal gelijk... het doet zeer aan de ogen.. zo vreselijk slecht wordt er gespeeld.. verdediging blijft echt zo vreselijk onstabiel.. als kleuters staan ze er bij.. het is al met al niet om aan te gluren zo slecht.. compleet ajax onwaardig.. forbes, sosa, hato, gooijer, rensch, hlynson, Taylor.. kolere... echt ver ver onder de maat...henderson ook niet goed.

Mag wel duidelijk zijn dat bij balverlies of een omschakeling , de aanvallers en middenvelders van Ajax niet veel doen om mee te verdedigen. Dan wordt het ook lastig voor de verdedigers van Ajax als ze tegenover 2 man komen te staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren