Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Perez snapt er niets van: ‘Hij bezit juist heel veel wat Ajax niet heeft!’

Laatste update:

Kenneth Perez vindt het moeilijk te begrijpen dat Lucas Ocampos compleet mislukt is in dienst van Ajax. De analist van ESPN had juist verwacht dat de aanvaller van Sevilla, die woensdag in de Europa League-finale tegenover AS Roma staat, veel aan Ajax zou kunnen toevoegen.

Ajax wilde Ocampos in de slotfase van de zomerse transferwindow voor twintig miljoen euro kopen van Sevilla. De RvC stak daar een stokje voor, waarna een huurdeal bedongen werd. Ocampos kwam er onder Alfred Schreuder geen moment aan te pas. De Argentijn keerde in januari na slechts 114 speelminuten gedesillusioneerd terug naar Sevilla.

Perez volgde de ontwikkelingen met verbazing. "Het heeft mij altijd wel verbaasd dat een speler die jarenlang in de subtop van Spanje heeft gespeeld in dit Ajax niet eens een kans kon krijgen om zich te laten zien", zei Perez voorafgaand aan de Europa League-finale. "Ocampos bezit heel veel van die dingen die Ajax niet heeft: hij heeft fysiek, is kopsterk en hij heeft diepte. Zie jij weleens een buitenspeler bij Ajax die diepgaat? Ze komen allemaal in de bal."

Perez vindt dat Ocampos meer tijd had moeten krijgen. "Je kunt mij gewoon niet vertellen dat iemand die daar zolang gespeeld heeft, dat hij bij Ajax, het huidige Ajax hè, niet minimaal een kans kan krijgen... Inspelen en diepgaan, dat zie je toch niemand bij Ajax doen? Het heeft mij toch enigszins verbaasd dat hij zó snel werd afgeschreven..."

De jonge Francisco Conceição, die in de zomer van FC Porto werd overgenomen, nam de plek van Ocampos in de selectie in. "Dus je verkiest Conceição boven deze jongen", stelt Perez vast. "Ze willen lengte hebben, ze willen fysiek hebben, ze willen mensen die diepgaan. Dat hebben ze allemaal in huis gehad toen ze Ocampos huurden. Ik snap wel dat het slim was om geen twintig miljoen euro voor hem te betalen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan moeilijk mislukken als je nooit de kans krijgt.

31 mei 2023 om 22:57

Maar wel als de constructie nooit hout gesneden heeft. Dan misluk je niet als speler, maar ben je een asset.

Het was in elk geval de voorbode voor een verloren seizoen.

1 juni 2023 om 02:05

Je ziet hem toch ook op de training. Was gewoon een mismatch vanaf dag 1 in mijn ogen. Ik kende hem van naam, maar na het zien van wat beelden had ik direct mijn twijfels of hij wat aan Ajax zou toevoegen. Volgens mij is hij puur gehaald vanwege zijn naam en verder niks. Het is ook wel heel makkelijk om nu weer te zeggen dat hij heel veel heeft wat Ajax mist, terwijl je in Nederland nagenoeg altijd op de helft van de tegenstander speelt en weinig ruimte krijgt.

1 juni 2023 om 08:37

Hier ben ik het mee eens. Als hij echt zo goed was als dat sommige nu denken, dan had hij echt wel een kans gehad onder Schreuder (een coach die bijna elke week wel zijn opstelling aanpaste). Destijds hoorde je ook weinig mensen zeggen dat Ocampos een kans verdiende en was het algemene sentiment meer dat het een 'miskoop' of slechte huur was.

1 juni 2023 om 08:57

Wat Ocampos in die 114 minuten liet zien was lachwekkend en daarom snap ik wel dat hij geen kans kreeg.

Ga je uit van wat hij al die jaren heeft laten zien bij Sevilla, dan snap je het niet.

Dat geldt ook voor Grillitsch. Veel “voormalig” grootmachten hengelde naar zijn handtekening. Vele haakten af om zijn salariseisen, als je de media mocht geloven. Goede staat van dienst in de Bundesliga. En toch een zeer matige voetballer bij Ajax dit seizoen.

Heeft natuurlijk ook niet per se met Ocampos te maken. Af en toe een invalbeurtje en in totaal 50(?) minuten gespeeld voor Ajax. Hoe wil je dan indruk maken? Niet een typische Ajax speler, maar met een beetje ritme wel te goed voor de Eredivisie..

31 mei 2023 om 22:39

Nou in die 50 minuten ook veel fouten gemaakt, kan me die ene rare actie nog goed herinneren die bijna een tegengoal opleverde. Ik had hem in de spits geprobeerd, is sterk, kan wel een balletje afmaken en ook nog redelijk snel

is ook allemaal heel raar verlopen.
ocampos stond altijd bekend als groot talent, is er nooit helemaal uit gekomen maar is wel gewoon een degelijke speler. met een enkel seizoen hier en daar als uitschieter waar veel lukte.

dat je geen 20mil voor deze knakker betaald snap ik, en het huren was opzich prima (ook al was dat ook wat aan de dure kant wat mij betreft).
en dat hij vervolgens totaal geen minuten maakt snap ik niet helemaal.
denk dat hij , zoals perez ook zegt, wat anders brengt dan een berghuis op de rechtsbuiten.
conceicao is gewoon nog een jeugd speler, dat die soms erin werd gegooid aan het eind is leuk en aardig maar daar win je ook de oorlog niet mee.

Het is gewoon geen gelukkig huwelijk geweest. De reden kunnen we naar gissen want schreuder wilde hem hebben en kreeg hem maar gaf die jongen geen kans

Zijn binnenkomst was al erg genoeg voor hem en dan ook nog geen speelminuten krijgen. Denk dat wanneer hij met voetbal pensioen is dat wanneer wordt gevraagd wat zijn meest erge tijd in zijn carrière is dat hij dan gelijk Ajax zegt

Het ging natuurlijk in eerste instantie al mis. Echt slecht beleid van Ajax, waardeloze communicatie tussen de mensen! Je begint natuurlijk al met een 1-0 achterstand als je eerst als aankoop komt en dan vervolgens weer terug mag met het vliegtuig en dan toch weer de overstap op huurbasis maken, omdat ze bij Sevilla ook al op zijn vertrek hadden geanticipeerd. Dat deze jongen zo weinig kansen heeft gehad begrijp ik ook niet, als je jarenlang basisspeler bij Sevilla bent moet je toch goed genoeg zijn voor Ajax zou je zeggen.

Oh Perez vond het altijd al raar dat Ocampos geen kans kreeg, maar voor de zekerheid wachtte hij om het te vertellen tot diezelfde Ocampos in de finale van de Europa League stond.

Ocampos is vooral een harde werker en een blinde draver. Qua voetbal heeft Conceição heeft meer talent in zijn grote teen.

31 mei 2023 om 23:01

Dat mag zo zijn, van beide kunnen we niet zeggen dat dit voor dit seizoen op waarde geschat is.
Over rechts is van beide amper tot niks gekomen

Ze hebben niks met dit EL seizoen of deze clubs te maken en toch krijgen ze het weer voor elkaar om over die club te beginnen, vermoeiend.



-Perez volgde de ontwikkelingen met verbazing. "het heeft mij altijd wel verbaasd…-

Daar is ie weer, perez (ik ben gewoon verbaasd) perez. Die zijn paradepaardje van stal haalt als hij anderen de les wil lezen, maar eigenlijk argumenten mist. In dit geval heb ik m nooit positief gehoord over Ocampos, maar zegt hij hier tussen neus en lippen door, zogenaamd wel altijd diens kwaliteit te hebben gezien.

Lachen hoor.

Van alle aankopen had deze jongen als enige kunnen slagen, als hij de kans had gehad.

Onbegrijpelijk hoe ze met deze jongen omgingen

Ach Kenneth heeft vast ook wel gezegd dat Ocampos er niks van kan..

Hij was gewoon te duur, en verder vind ik het, ook gisteren, geen heel bijzondere speler.
En dat een speler nu bij Sevilla wel rendeert wil niet zeggen dat hij bij Ajax ook gerendeert had...
Vind dat altijd so simpel gezegd, soms heb je spelers waarbij dingen bij de ene club wel lukken en bij andere niet.

Nou Kenneth, gisteravond was Ocampos ook niet zo vlammend hoor... hij werkt wel maar is niet veel zijn man voorbij gekomen..

Nou voor alle betweters van de TV. Een buitenspeler van Ajax moet in kleine ruimte een man voorbij kunnen, dat kan Ocampos niet. Hij bezit echt wel kwaliteiten maar niet die bij Ajax passen. Ajax speelt met name in de competitie 80% van de tijd met 21 man op de helft van de tegenstander. Dus je hebt als buitenspeler geen ruimte. Zelfde geld voor verdedigers, die moeten met veel ruimte in de rug kunnen spelen en voetballend ook nog iets toevoegen. Kunnen het nog zo'n bikkelharde mandekkers zijn, gaan ze waarschijnlijk falen bij Ajax.
Je moet gewoon spelers scouten, kopen en opleiden die passen bij je spelwijze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren