Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez gaat op stoel van Van Gaal zitten en laat Ajacieden links liggen

Laatste update:

Kenneth Perez heeft zijn ideale opstelling voor het Nederlands elftal gedeeld. De analist van ESPN zou Memphis Depay ondanks zijn blessure gewoon opstellen tegen Senegal en kiest voor Marten de Roon naast Frenkie de Jong op het middenveld. Daarnaast kunnen Daley Blind en Steven Bergwijn niet rekenen op een basisplaats in het elftal van de Deen.

Er staat geen enkele Ajacied in het elftal van Perez, terwijl de 26-koppige selectie toch zeven spelers van Ajax bevat. Volgens Perez heeft dat met de matige vorm van de regerend landskampioen te maken. "Ik speel bijvoorbeeld niet met Timber, want de wedstrijd tegen Senegal is over een week en ik kijk ook naar hoe ze nu spelen", legt de voormalig middenvelder uit tijdens Dit Was Het Weekend. "Bij spelers die in het buitenland actief zijn, kan ik dat wel iets minder beoordelen."

Op het middenveld kiest Perez voor Frenkie de Jong, De Roon en Cody Gakpo als nummer 10. "Frenkie de Jong is onze spil en De Roon staat ernaast om hem te ontlasten in het verdedigende gedeelte", legt de Deen uit. "Ik geloof dat het Nederlands elftal veel controle moet kunnen houden als ze de bal hebben en dat kan De Roon heel erg goed. Dan lopen we niet zo snel in de val."

Voorin is er in het elftal van de analist een basisplaats weggelegd voor Depay, ondanks zijn blessure. "De bondscoach zegt dat het niet mogelijk is en dat hij alleen kan invallen, maar ik zeg dat hij in de basis kan starten. Het zou voor een helft kunnen zijn, maar hij is zó belangrijk voor het elftal. Als het enigszins kan, moet je het doen. Luuk de Jong staat er dan nog naast als aanspeelpunt, zodat het Nederlands elftal over de grond kan spelen en de vallende bal op De Jong kan gebruiken."

De favoriete Oranje-opstelling van Perez: Bijlow; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Malacia; De Roon, Frenkie de Jong, Gakpo; Luuk de Jong, Depay.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik had zelf maar 2 ajacieden meegenomen, berghuis en bergwijn. 1 van beide zou sowieso basis zijn, de ander misschien. Afhankelijk van speelstijl en tegenstander. Beiden doen het goed in oranje. De andere ajacieden hebben niks te zoeken en zitten louter vanwege danny blind erbij. Schande

14 november 2022 om 00:30

Timber zou ik ook nog wel meenemen, maar de rest is inderdaad op zijn minst discutabel.

14 november 2022 om 00:39

Ik had botman opgeroepen ipv timber. Die draait een goed seizoen in newcastle. Timber krijgt zijn kans nog wel.

14 november 2022 om 14:02

Linkspoot vs rechtspoot. Botman zou dan worden opgeroepen ipv ake. En ik denk dat ake iets beter in deze speelstijl past dan botman. Je zou kunnen pleitten voor botman ipv blind, maar blind wordt ook gezien als keuze op linksback. Daar waar botman echt niet kan spelen. Kwalitatief gezien is het een schande dat botman niet is geselecteerd. Maar qua veldbezetting en rol kan ik er wel inkomen

14 november 2022 om 00:46

Maar jij kijkt ook niet naar de schakels in het collectief zoals een Louis dat wel doet. Van Gaal had met dit Ajax 10 punten losgestaan. Want waarom moeten er dan wel PSVers worden geselecteerd? Die staan zelfs onder dit dramatische Ajax. Schande.

14 november 2022 om 01:04

En Ajax heeft van dat PSV verloren. Wat is je punt nou precies?

14 november 2022 om 02:16

Dat zou kunnen, maar ik geloof nooit dat spelers die uit vorm zijn tegen Senegal opeens wel in topvorm zijn

14 november 2022 om 07:35

Haha, los van het speelschema die nog niet op de helft zit, is dit weer zo’n nare reactie. Als we één ding hebben kunnen zien dit seizoen, ligt het niet aan de aanvallers (Luuk, Gakpo, Simons) dat we zoveel punten hebben laten liggen, maar aan de matige verdediging en wisselvalligheid van Veerman. En toevallig zitten die allemaal niet in Oranje. Bij Ajax hetzelfde probleem, Taylor zeer wisselvallig en Blind en Timber toch echt niet in grootste vorm dit jaar. Dus die mogen misschien dan wel mee, maar zou hooguit Timber misschien opstellen achterin. Verder zou ik altijd Berghuis en Bergwijn in de basis zetten, op die posities met deze opstelling beter dan Gakpo en de Jong.

14 november 2022 om 08:00

Niet dat ik een voorstander ben om alle ajacieden op te stellen. Maar het scheelt voor Timber nogal of hij het middenveld in moet spelen en Frenkie staat er ipv Alvarez. Frenkie kan je onder druk aanspelen, terwijl bij Alvarez je liever zelf een moeilijkere oplossing gaat zoeken. Zelfde als van Dijk achter je staat ipv Bassey. Met van Dijk achter durf je sneller door te dekken, dan wanneer Bassey achter je staat. Ik geloof best dat Timber z'n niveau van begin vh seizoen kan halen in het Nederlands elftal. En mocht dat zo zijn, vind ik hem stabieler dan de Ligt.

14 november 2022 om 09:18

Mijn punt is dus dat het nergens op slaat om het aantal Ajacieden waar Van Gaal ook in de voorbereiding succesvol was ineens drastisch te gaan verlagen puur omdat er een incapabele coach voor de groep van Ajax staat. PSV won van Ajax en er is giga hosanna, maar verliest vrij terecht van AZ en Rangers. Dus zo rooskleurig is het daar allemaal niet, dat is mijn punt.

14 november 2022 om 09:47

Maar de spelers van PSV die opgeroepen zijn, zijn duidelijk wel in vorm in tegenstelling tot elke ajacied die opgeroepen is (op Berghuis na, die lijkt wel goed in vorm te zijn). Verder zou ik van alle opgeroepen Ajacieden alleen Berghuis, Timber, Blind en Bergwijn meenemen. De rest heeft niets te zoeken bij Oranje.

14 november 2022 om 11:20

@rubentje,

Als je zo kijkt naar vorm,

Waarom zou je dan Brobbey niet selecteren?

14 november 2022 om 11:25



Dat zijn naar mijn mening ook de enige 4 Ajacieden die onbetwist zijn in de selectie. Voor Pasveer had je beter Flekken kunnen meenemen. Taylor had je Veerman voor kunnen oproepen, maar beide zouden toch geen rol spelen. Dan had je in plaats van Klaassen nog Til of van de Beek mee kunnen nemen, maar die zijn net zo dramatisch. Ik snap wel dat van Gaal zo'n middenvelder mee wil nemen. Het is nog niet zo'n slechte selectie en er zijn ook gewoon een aantal Ajacieden afgevallen. Laten we ons vooral niet al te druk maken over spelers die toch amper minuten zouden maken. Dat een Danjuma niet mee is vind ik eigenlijk erger dan al dat gezeik over reserves.

14 november 2022 om 11:27

@j3ro3ntj33__
Ik vind wel dat een jong talent in staat moet zijn om de 90 minuten vol te maken bij zijn club voordat hij aan Oranje mag denken. Onbegrijpelijk dat Brobbey dat nog altijd niet kan. Is zijn lichaam wel geschikt voor topvoetbal?

14 november 2022 om 09:50

Gaan we nu ineens een hetze voeren tegen alle Ajaxieden. Dat slaat natuurlijk nergens op.Het zijn spelers die allemaal vorig en dit jaar Champions League gespeelt hebben en als bv van Gaal trainer bij Ajax was geweest met ruime afstand winterkampioen waren geweest. Let maar op dat van Gaal deze heren in no time weer uitstekend aan het voetballen krijgt.

15 november 2022 om 17:19

Berghuis is gewoon goed

Vind het een goede opstelling, ik zou alleen berghuis op de plaats van gakpo zetten, en gakpo dan naar de plek van luuk de jong. Berghuid verdiend het om op 10 te spelen, gakpo verdiend het ook om te spelen, en luuk kan belangrijk genoeg zijn in de laatste 15 minuten.

14 november 2022 om 08:15

Inderdaad, Berghuis is een van de weinige spelers die het wel laat zien de laatste wedstrijden. Zou hem inderdaad liever op 10 zien en dan Gakpo voor de Jong.
Als de Ligt geen last van de blessure heeft mag hij daar spelen, anders toch nog Timber op die plek.
Verwacht zelf dat van Gaal met een hele andere opstelling komt:
Pasveer
Dumfries, Timber, van Dijk, Ake, Blind
de Jong, Klaassen, Gakpo
Depay, Bergwijn

14 november 2022 om 09:00

Dit middenveld gaat het absoluut niet tegen ons redden.

De Roon heeft al een tijd hamstringklachtent, dus dat lijkt mij niet zo wijs..

14 november 2022 om 07:14

Precies hierom had ik dus liever een gravenberch opgeroepen zien worden ipv klaassen of Taylor.

Veerman verdiend enigzins ook een oproep, maar die heeft moeite met zich schikken op de bank en trekt keuzes van de trainer in twijfel zo blijkt dit seizoen, dat is zijn doorsteek geweest, van Gaal wil teamgeest bouwen.

14 november 2022 om 07:34

Hoezo verdiend Veerman een oproep? Ik vind hem bijzonder zwak tot nu toe dit seizoen, en hij was ook de grote reden waarom PSV van AZ verloor, met die ziekenhuis bal van hem

Ik vind dit niet nieuwswaardig genoeg om een pushbericht voor te krijgen. In de Voetbal International is elke week te lezen over het ideale Nederlands elftal van een oud-international of analist. Hier wordt niet eens een artikel over gemaakt.

Desondanks lijkt het mij ook niet heel interessant wat Perez denkt, de man juicht waarschijnlijk toch meer voor Denemarken dan voor Nederland en kijkt naast Eredivisie voetbal waarschijnlijk weinig naar de andere competities.

Gelukkig was Luuk de Jong tegen AZ wel in vorm... En wel Depay opstellen die 2 maanden niet gespeeld heeft... Gelukkig meer vertrouwen in Van Gaal dan in Perez...

14 november 2022 om 07:10

Ja en als jij nog steeds niet snap waarom hij meegaat moet je niet meer praten. Ben het zat dat iedereen iedere keer loopt te zeiken op depay man f... you all man. Des beste man speelt niet altijd even goed, neemt veel risico in zijn spel maar os wel onze beste doelpunten maken ju beetje respect zou wel op zijn plek zijn. En dan heb ik het over voetbal he wat hij doet in zijn vrije tijd moet hij zelf fucking weten man. Ben bet zat onze beste spits nu vorm of geen vorm hij kan een man uitspelen en iets forceren beetje respect man.

14 november 2022 om 08:18

Ik verwacht een hele andere opstelling door van Gaal maar denk dat Perez en van Gaal wel op dezelfde lijn zitten mbt Depay

Zo zonde dat Danjuma nie geselecteerd is. Zou ideale man zijn voor naast Memphis.

14 november 2022 om 02:34

Bedank LvG maar. Ik moet zo hardop lachen he als die man praat. Het kan me echt totaal niet schelen dat ie in 2014 3e is geworden met Nederland. Hij praat over spelers selecteren alsof het een wetenschap is, maar heeft nu een gehele aanval geselecteerd met een gemiddelde snelheid van 30 op fifa. Hoe kan je nou Weghorst/Janssen én Luuk de Jong meenemen. Ik ben sneller in de sprint dan die 3 slakken. Je moet gewoon Luuk de Jong meenemen voor je plan b en lekker Danjuma meenemen als extra aanvaller met snelheid. Maar nee, nu zit je met 2 keer precies dezelfde type speler (Weghorst + De Jong) opgescheept.

Toch knap.. Perez weet dus beter dan de bondscoach en de technische staf hoe het gesteld is met de optie voor Depay om te spelen.
Kiest voor non-voetbal;spelers om vervolgens elke keer te lopen zeiken als niveau van het voetbal tegenvalt.
Pasveer en Timber laatste weken drama, dus zou ik ook beide niet opstellen.
Vind dat als je 5 verdedigers speelt en ook de Roon nog op wilt stellen, je dan toch echt Blind wel nodig hebt voor 't voetbal. Anders moet je op middenveld en voorin andere keuzes maken.
Deroon is m.i. grootst mogelijke onzin ale je die in groepsfase in basis laat starten.
Zet dan Koopmeijners ernaast als je zo graag de Ajacieden wilt vermijden en verdedigend stabielere optie wilt.
Gakpo op 10 vond ik geen succes, dus zou hem voorin erbij zetten, wederom als je zo graag Berghuis en Bergwijn wil vermijden. Luuk de Jong is niet voor de basis.
Laat toch Louis de opstelling maar maken ipv Perez.

Sorry hoor maar Gakpo op 10 was echt niets bijzonders. Zet dan Gakpo op linksbuiten. Luuk de Jong basis in een 2 mans aanval zal niet gebeuren en waarom nog een de Roon opstellen met al 5 man achterin? Dan haal je wel alle voetbal eruit en gaat het echt dichttimmeren worden en hopen op een uitval a la WK 2014 met Robben voorin.

14 november 2022 om 07:43

Gaan jullie echt met 5 verdedigers tegen ons spelen?

14 november 2022 om 08:02

3 verdedigers, Dumfries zal waarschijnlijk meer op de helft van Senegal spelen dan op onze eigen helft. Zelfde geldt voor Blind/ Malacia.

14 november 2022 om 09:02

Ow dan komt er wel heel veel ruimte voor ons vrij aan de zijkanten, laat naar nou net onze kracht liggen.

En daarom is hij een slechte analist en geen trainer/bondscoach.

14 november 2022 om 07:45

Wij gaan vooral via de zijkanten er overheen gaan, dus als jullie met Blind gaan spelen zou dat wel ideaal voor ons zijn.

Gakpo op 10 en Luuk de Jong. Wat een grap. Of zou hij echt serieus zijn?

Ik denk dat Louis v Gaal sowieso Gakpo en Berghuis voor de corners erin gooit. Dan heb je Dumfries, v.dijk, Ake en de Ligt allemaal geweldige Koppers. De meeste wedstrijden zullen ook uit dode spelmomenten beslist worden. Nederland word echt wel wereldkampioen met deze elftal tenzij ze van de mat gespeeld worden door Brazilië of Frankrijk. Ik zie het niet snel gebeuren.

Dit elftal mist heel veel diepgang.
Alleen Gakpo en Dumfries komen nog wel eens van achter uit in de 16 opduiken. De rest wil de bal in de voeten hebben.
Gaat never nooit werken.

Wanneer het gaat over ''de vorm'' wat Van Gaal elke keer aanhaalt komt er werkelijk waar geen enkele Ajacied in beeld als basisspeler voor het WK. Pasveer, Blind, Timber, Berghuis, Klaassen, Bergwijn, Taylor allemaal of het niveau niet, de vorm niet of op een al heel toevallige wijze geselecteerd worden.
Toch denk ik dat deze opstelling misschien wel een van de betere opstellingen is of kan zijn. Wel de kanttekening erbij dat ik Malacia geen wingback vind, maar die hebben we voor de linkerkant gewoon weg niet, Karsdorp ik voetballend veel en veel beter vind als Dumfries en het al waanzinng vind dat hij in deze hele Van Gaal periode gewoon weg is genegeerd, De Jong al eigenlijk jaren niet kan imponeren en dat Memphis gewoon niet fit is.

Bijlow
De Vrij
Van Dijk
Ake
Karsdorp
De Jong
Koopmeinders
Malacia
Wijnaldum
Weghorst
Memphis
14 november 2022 om 10:58

Als die vorm zo belangrijk is, waarom staat Van Dijk er bij jou in dan?

14 november 2022 om 13:47

Mij persoonlijk maakt het niets uit wie je er neer zet, desnoods roepen ze Ard van Peppen uit zijn pension of wordt het Bram van Polen op z'n oude dag nog een keer. Maar kan me voorstellen dat je voor een speler als Van Dijk, wat toch je aanvoerder is een uitzondering maakt tenzij het echt heel extreem is natuurlijk de vormverlies.

Ben het verassend best wel eens met deze opstelling. Wellicht wel berghuis erin. Die kan toch net iets extra's brengen en toont bij Ajax aan dat het met de vorm wel goed zit.

Waan van de dag. Zowel bij Perez, andere analisten als op dit forum. Als vorm zo ontzettend belangrijk is, dan zou Van Dijk op de bank zitten. Er moet dus gekeken worden of spelers complementair zijn aan elkaar. Dat is een reden waarom Timber, Van Dijk, Aké in recente wedstrijden werden opstelt. Waarbij Van Dijk op de juiste manier wordt gebruikt (als leidinggevende laatste man) en de andere Cv's in de opbouw iets kunnen toevoegen. Doordat Frenkie blijft 'hangen', kan Blind ondersteund worden in de rug en zich richten op opbouwende spel, wat je ook van hem vindt, in de passing en spelinzicht is hij één van de beste spelers in deze selectie.

Ps. Daar zie ik ook de beperkingen van Schreuder. In dit slechtlopende Ajax was het verstandig geweest om ook eens te schakelen naar een 3-5-2 (timber - Bassey - Blind, Rensch - Alvarez - Berghuis - Wijndal, Kudus/klaassen op 10, Tadic/brobbey - Bergwijn als spitsen).

Bergwijn heeft altijd geleverd in oranje, ook toen hij niet speelde bij Tottenham. Altijd laten starten

Ik zou Gakpo eerder in de spits zetten en Berghuis op 10. Gakpo is toch helemaal geen 10, of speelt ie daar ook weleens?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren