Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle ziet Zetterer per direct vertrekken: ‘Natuurlijk is het balen'

Laatste update:

Michael Zetterer verlaat PEC Zwolle per direct voor Werder Bremen, zo melden beide clubs zaterdagavond. De doelman haakte kort voor de wedstrijd tegen FC Utrecht (3-3) af bij de bezoekers en werd tussen de palen vervangen door Xavier Mous. Na afloop werd bekend dat Zetterer vroegtijdig terugkeert bij Werder Bremen, de club die hem in de zomer van 2019 voor twee jaar aan PEC verhuurde.

De naam van Mous onder de lat bij PEC was de meest verrassende in de basisopstelling van PEC zaterdag. De reservedoelman moest plots opdraven door de afwezigheid van Zetterer, die achteraf een terugkeer naar Werder bleek af te ronden. Zetterer werd anderhalf jaar geleden door PEC overgenomen van Werder om de concurrentiestrijd aan te gaan met Mous. Bij Werder gaat hij als tweede doelman fungeren achter Jirí Pavlenka, nadat de Duitsers Stefanos Kapino de rest van het seizoen aan SV Sandhausen hebben verhuurd.

"Het voelt wat apart om midden in het seizoen te vertrekken. Van kleins af aan is het mijn droom geweest om in de selectie van Werder Bremen te zitten. Dat is me nu, dankzij mijn periode bij PEC Zwolle, gelukt", laat Zetterer weten in een reactie op de website. Zetterer staat sinds 2015 onder contract bij Werder, maar stond nog niet onder de lat bij de huidige nummer elf van de Bundesliga. De sluitpost moet zondag, na aankomst in Bremen, eerst vijf dagen in quarantaine in verband met de coronamaatregelen.

Technisch directeur Mike Willems laat weten dat PEC de opties gaat bekijken voor een mogelijke vervanger voor Zetterer. "Natuurlijk is het in eerste instantie balen voor ons, maar vanwege de clausule in zijn contract wisten we dat de kans altijd aanwezig was. Met Xavier Mous en Mike Hauptmeijer hebben we twee goede doelmannen in de selectie en we zullen nu eerst intern bespreken of daar voor het sluiten van de transfermarkt nog een derde sluitpost aan wordt toegevoegd.”

Zetterer was volgens BILD niet de eerste keuze om als reservedoelman terug te keren bij Bremen, maar wordt door de naderende transferdeadline toch vroegtijdig teruggehaald. Zetterer wist in zijn eerste seizoen bij PEC niet direct door te breken als eerste doelman, maar kreeg vanaf november 2019 het vertrouwen van John Stegeman en verdween niet meer uit het doel bij de Zwollenaren. Dit seizoen gold Zetterer als vaste waarde en kwam hij in alle negentien competitieduels in actie. In totaal keepte hij 32 wedstrijden namens PEC.

Is het vertrek van Michael Zetterer een aderlating voor PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij hoeven ze hier niet perse van te balen, kwam op mij over als een 13-in-een-dozijn keeper.

30 januari 2021 om 22:38

Zegt genoeg dat hij speelde ipv mous. Dan gaan ze er wel op achteruit lijkt me, tenzij ze een nieuwe keeper halen.

30 januari 2021 om 23:15

Zit een beetje naar transfervrije keepers te kijken en zie dat Piet Velthuizen geen club heeft. Zou ik gewoon proberen als ik Pec was.

31 januari 2021 om 00:48

Velthuizen??? Je gaat mij niet vertellen dat die beter is dan Mous op het moment... Aangezien ze toch aan het huren zijn gegaan zou ik Scherpen of Kotarski minimaal een half jaar huren geen gek idee vinden.

31 januari 2021 om 01:45

Dan als tweede keeper, maar je moet er wel 1 bij halen. Huren kan ook, maar daar moet je wel een beetje geluk mee hebben. Clubs zijn in de slotfase van de transferperiode niet zo gewillig meer.

30 januari 2021 om 22:41

Is het ook. Wel jammer dat ze hem pas aan het einde van de transferperiode terug halen... Nu is er nog weinig tijd om een fatsoenlijke vervanger te halen.

30 januari 2021 om 22:59

Dat maakt het inderdaad extra zuur. Overigens vind ik het wel "slecht" dat je een dergelijke clausule erin zet qua in de winterstop vertrekken. Als hij het goed doet heb je een grote kans dat hij teruggehaald wordt. Al weet ik niet welke andere opties zwolle had voor de keeperspositie.

30 januari 2021 om 23:10

Mous en Zetterer zijn ongeveer tegelijk gehaald. Daarbij was Mous de beoogde eerste doelman en Zetterer een makkelijke optie om goedkoop een reserve doelman voor twee jaar te huren. Toen bleek Mous een stuk onzekerder in wedstrijden dan verwacht, en knokt Zetterer zich in het elftal. Dan heb je echter nog steeds de clausule in de huuroverenkomst staan.
Zoals gezegd vooral jammer dat Bremen hier zo laat mee komt, wat zit daar voor gedachte achter?

30 januari 2021 om 23:11

Bremen heeft Kapino verhuurd en dat was hun 2e doelman. Zetterer komt dus terug bij Bremen om 2e doelman te zijn achter Pavlenka

30 januari 2021 om 23:25

Wat Sempros zegt inderdaad. Zal wel de enige manier zijn geweest om hem te kunnen halen destijds (denk ik). Zetterer is een prima lijnkeeper, maar ook erg slordig en heeft ons ook wel wat punten gekost (afgelopen week tegen heracles nog). Mous zal nu eerste keeper blijven en verder hebben we nog Hauptmeijer. Die is al jaren 3e keeper, dus dat wordt hem waarschijnlijk niet meer. Benieuwd of ze er nog een keeper bij halen!

Het zal inderdaad een jongensdroom van die jongen zijn of hij schat zijn kansen om eerste doelman te worden aardig hoog in, anders ga je dit denk ik niet direct doen wanneer je nog 15 potjes in de eredivisie mee kunt pikken.

30 januari 2021 om 23:10

Bremen heeft hun 2e doelman (Kapino) verhuurd. Daarom heeft Bremen hem weer teruggehaald en word gewoon 2e doelman achter Pavlenka.

30 januari 2021 om 23:17

Oké duidelijk. De Duitsers hebben de weg naar de eredivisie trouwens wel gevonden de laatste jaren. Wel een goede ontwikkeling vind ik.

31 januari 2021 om 05:11

Waarom verhuren ze in godsnaam hun tweede keeper middenin het seizoen?

31 januari 2021 om 08:45

Kapino is al jaren de 2e doelman achter Pavlenka. Denk dat ze hem gewoon speeltijd gunnen en nagedacht hebben over deze clausule bij Zetterer.

Misschien dat ze Scherpen een half jaartje van Ajax kunnen huren? Lijkt me voor hem beter dan nog een half jaar KKD

30 januari 2021 om 23:36

Bij PEC op de bank zitten lijkt me nou niet echt een verbetering voor Scherpen.

31 januari 2021 om 00:07

Zeker niet, maar ik schat Scherpen wel hoger in dan Mous

31 januari 2021 om 03:20

Scherpen is inderdaad 16 centimeter langer dan Mous...

Als zwolle zijnde zou ik gaan voor kotarski van ajax

31 januari 2021 om 08:48

Als Zwolle zijnde zou ik dat nog wel heroverwegen. Leuk keepertje hoor, maar Ajax haalt niet voor niets een 37-jarige keeper, die de laatste 6jr al geen fatsoenlijk seizoen gespeeld heef, terug.
Als Kotarski echt zo goed was zat hij wel zo nu en dan bij de selectie

Is toch zo'n grabbelaar en die domme acties om steeds zo ver uitkomen dat er dan een tegendoelpunt valt. Dan moeten ze nu proberen om Kenneth Vermeer terug te halen naar Nederland. Lijkt mij een uitstekende keeper voor PEC! Maar ook Scherpen mogen ze met alle toebehoren overnemen. Batterijen niet inbegrepen.

31 januari 2021 om 09:21

Ik denk niet dat Vermeer de VS in gaat ruilen voor Zwolle

Ajax heeft Kotarski die volgens mij verhuurd/gehuurd mag worden. Misschien is dat wat voor Zwolle?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren