Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC legt De Graafschap dankzij duo Veldwijk-Nijland over de knie

Laatste update:

Dankzij een degelijke eerste helft heeft PEC Zwolle zaterdagavond met 2-1 gewonnen van De Graafschap. De ploeg van Ron Jans mocht daarvoor vooral Stef Nijland bedanken, want hij nam beide goals voor zijn rekening en beide keren was Lars Veldwijk de aangever. Door de overwinning staan de Zwollenaren voorlopig vijfde; De Graafschap blijft de hekkensluiter van de Eredivisie.

/

De basis voor de overwinning van PEC werd dus gelegd in de eerste vijfenveertig minuten en al vroeg in de wedstrijd kreeg Veldwijk de kans om de score te openen. De spits kon alleen op Hidde Jurjus af, maar stuitte bij de afronding op de doelman van De Graafschap. Er vielen daarna weinig kansen te noteren, totdat Bryan Smeets gruwelijk in de fout ging. De middenvelder wilde de bal terugspelen, maar bracht daarmee Veldwijk in stelling. De spits besloot dit keer niet voor eigen geluk te gaan en legde de bal af op Nijland, die het buitenkansje niet onbenut liet.

Niet lang daarna had De Graafschap alweer gelijk kunnen maken via Youssef El Jebli. De middenvelder slaagde er echter niet in om een hoek uit te zoeken, waardoor Mickey van der Hart redding kon brengen. Verder had de hekkensluiter weinig in te brengen tegen PEC, dat zelf ook niet heel veel creëerde, maar wel heel effectief was. Veldwijk legde de bal met zijn borst prima klaar voor Nijland, die snoeihard uithaalde en zijn tweede goal van de avond op het scorebord zette. De score had nog voor rust verder kunnen oplopen: Dirk Marcellis schoot voorlangs en even later wilde Wouter Marinus de bal breed leggen, waar zelf schieten de beste optie was geweest.

/

In de slotfase van de eerste helft had De Graafschap nog een paar kansjes: eerst via wederom El Jebli, die dit keer de bal tegen het zijnet volleerde, en vervolgens hobbelde een mislukte inzet van Smeets voor het doel langs. De Graafschap ging met aanvallende intenties de tweede helft in, maar wist zelf geen echte kansen af te dwingen. De eerste kwam er pas na tien minuten, toen Marinus de bal zomaar inleverde bij Vincent Vermeij. In tegenstelling tot Veldwijk voor rust had Vermeij geen vrije doorgang naar het doel: uiteindelijk kwam de bal bij Smeets terecht, die niet verder kwam dan een gekraakt schot.

Toch kregen de Superboeren hun aansluitingstreffer. De in de rust ingevallen Nathan Kabasele had na een goede combinatie alle vrijheid en schoot via het been van Van der Hart de 2-1 binnen. Pas daarna kreeg PEC zijn eerste kans van de tweede helft: weer kwam Veldwijk in kansrijke positie, maar net zoals voor rust stopte Jurjus de inzet van de spits. Verder maakte De Graafschap de dienst uit in het IJsseldeltastadion, in de jacht naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er echter niet en het duurde tot in de blessuretijd alvorens er een doelpoging kwam. Vermeij kreeg veel ruimte na een geblokte vrije trap, maar zijn schot ging ruim over. De punten bleven hierdoor in Overijssel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verdiende overwinning maar wat een f*cking slechte 2e helft van PEC.

Nijland MOTM. De slechtsten waren voor mij Kingsley en Marinus.

5 maart 2016 om 20:45

De 2e helft was inderdaad om te huilen. Kingsley idd heel slecht, maar ik vond Brama echt heerlijk spelen. Forza Zwolle!

5 maart 2016 om 20:47

Het is dat smeets zwolle in de wedstrijd bracht want zo veel problemen had de graafschap niet.

Maar respect voor het uitvak. 90 van de tijd waren ze ondanks de wedstrijd verloop overheersend.

Daarnaast lees ik net ook dat De Graafschap meer doelpogingen had dan Zwolle !!

5 maart 2016 om 20:48

Overheersend? Zat je er zelf tussen dat je dat denkt?

5 maart 2016 om 20:59

Nee. zat voor de tv en hoorde hoofdzakelijk het graafschap publiek. Waarbij de tekst: "ze zijn er wel, maar je hoort ze niet" niet voor niets gezongen werd.

5 maart 2016 om 21:01

Heb me laten vertellen dat je ze op TV nog best duidelijk kon horen.

5 maart 2016 om 21:08

ik neem aan dat je het uitvak bedoel je waarschijnlijk. Het uitvak heb je ongeveer 80 minuten gehoord terwijl je het thuis publiek maar ongeveer 10 minuten gehoord hebt. Helaas voor de graafschap krijgen ze daar echter geen punten voor.

5 maart 2016 om 21:12

Redey zat waarschijnlijk ook in het stadion, daar kon je ze echt amper horen. Dat heeft echter meer met de akoestiek te maken waarschijnlijk.

6 maart 2016 om 11:05

Ik zat in het stadion inderdaad en daar heb ik ze zo goed als niet gehoord, vandaar mijn verbazing. Maar het zal vast zo zijn als het zo duidelijk op tv te horen was. Dat is dan ook complimenten waard. Zeker met zo'n relatief kleine groep.

6 maart 2016 om 15:27

Ik zat Naast het uitvak van de Graafschap. Als die stil waren, hoorde ik de PEC supporters aan de overkant ook niet. Heb ze misschien 2 of 3 keer een paar seconde gehoord; maar dat was alles.

Dus dat snapte ik al niet, zelfde heb ik ooit in Groningen gehad. Ook zo'n "dooie" boel.

6 maart 2016 om 20:07

Maar wel 3 punten

5 maart 2016 om 20:47

Marinus heeft wel ongelooflijk veel gaten dicht gelopen, daar verdient hij wel krediet voor. Voetballend was het echter wel matig idd. Voor mij was de scheidsrechter de slechtste man van het veld.

5 maart 2016 om 21:04

Nee hoor liet veel van beide kanten door gaan. Je kreeg er alleen soms ongewone situaties van omdat niet het gewend is.

6 maart 2016 om 00:05

Zeg ook niet dat ie zwolle benadeelde. Vond hem vooral erg slecht gewoon. Fluiten op rare momenten en dan juist niet als het echt moet.

Mooi, nu Cambuur nog even van een in goede vorm stekend Feyenoord winnen en we zijn 5 punten los!

5 maart 2016 om 20:42

We hebben jullie wel ff van die laatste plek afgeholpen he ;-)

Na de eerste helft verwacht je er overheen te lopen, kom je bedrogen uit. Doelpunt van de Graafschap kwam een beetje uit de lucht, maar daarna hebben ze PEC met goed voetbal onderdruk gezet. Blij met de drie punten, en als de Graafschap zo blijft voetballen dan gaan ze er genoeg pakken.

Blij met de 3 punten, maar wat een slechte 2e helft. Dat mag ons tegen een ploeg van het niveau De Graafschap niet met overkomen, net als vorige week Cambuur.

5 maart 2016 om 20:54

Dan hopelijk volgende week 2 goede helften tegen die pony's; )

Natuurlijk tevreden met de 3 punten, maar het spel van PEC jongens jongens ....
Gehele 2de helft wordt je gewoon naar achter gedrukt door met alle respect de Graafschap in eigen huis, dat heeft niks meer te maken met al die blessures, dat is gewoon heel slecht.

Marinus en Kingsley waren vandaag bedroevend, hebben die twee wel 1 geslaagde actie laten zien? Ik kan het me in ieder geval niet herinneren. Nijland redelijk, Brama motm voor mij alleen slaagde hij er in de tweede helft ook niet meer in de rust te bewaren zoals hij deed in de eerste helft.

Echt blij dat we al 38 punten hebben wat met deze selectie en spel best een wonder genoemd mag worden. Forza Pec!

Wie geeft die cijfers hier eigenlijk! Hoezo oppertunisme in het voetbal. Als Kingsley een 6 krijgt en Marinus een ruime 7,5, dan neem ik zo'n beoordeling al helemaal niet serieus. Man of the match was zeker niet Nijland maar Brama. Teveel spelers en trainers die denken dat het na rust allemaal wel met veel minder passie kan. Ik zie dan nog steeds blije supporters, maar ook heel veel mensen die een leuk avondje willen hebben teleurgesteld naar huis gaan. Soms vraag ik me af hoe zo'n PEC met veel van dit soort wedstrijden aan zoveel punten komt. Teleurstellend!

Vrij matige pot, zeker de tweede helft was erg slecht. Gelukkig win je nog, maar dat hebben we niet eens echt aan ons zelf te danken. Wel heerlijk om te zien hoe goed het koppel Brama - Nijland als controlerend blok functioneerde. Mogen we vaker doen van mij.

Man, man... als je de eerste helft nu eens iets beter begint... had je deze pot in ieder geval niet verliezend hoeven af te sluiten. Kort maar krachtig eindoordeel na 90 minuten koukleumen in het Ijsseldelta stadion Naast het uitvak.

Mja... op naar Roda dan maar...

6 maart 2016 om 20:09

Nee op nasr de jupiler

7 maart 2016 om 00:25

Eerste helft was voor pec, tweede helft inderdaad voor de graafschap. Uiteindelijk wel een terechte overwinning vond ik, al hadden we van een gelijkspel ook niet al te veel kunnen zeggen. Hoop wel dat jullie erin blijven! Donders mooie club met spelers die ook gewoon nog echt voor hun club willen spelen.

Toch heb ik het gevoel dat Marinus veel meer in zich heeft dan hij laat zien. Ik vind hem soms een beetje bang ogen aan de bal. Bang om een bal naast te schieten misschien?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren