Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Passlack reageert schuldbewust na vernielen microfoon tegen Feyenoord

Laatste update:

Fortuna Sittard-middenvelder Felix Passlack zorgde tegen Feyenoord (4-2 winst) voor verontwaardiging en commotie, door na de openingstreffer van ploeggenoot Amadou Ciss tegen een microfoon langs het veld te trappen. Na afloop toonde de Duitser zich schuldbewust.

"Waarom ik het deed? Ik weet het niet precies, ik denk een stukje emotie dat eruit moest", verklaart de 21-jarige huurling van Borussia Dortmund zijn opzienbarende actie tegenover FOX Sports. "Ik wilde het niet botvieren op mijn ploeggenoten, dus moest de microfoon er maar aan geloven. Maar jullie kunnen me de rekening sturen, ik betaal er graag voor."

Commentator Leo Oldenburger gaf Passlack na afloop de bijnaam Duracell vanwege zijn onvermoeibaarheid. "Dat is wel toepasselijk, ja", lacht de veelvoudig jeugdinternational, die belangrijk was voor Fortuna met twee assists. "Of ik moe ben? Een beetje. Ik heb denk ik heel veel sprints gemaakt, ben belangrijk geweest voor het team. Het is belangrijk dat we samenwerken."

Passlack vindt dat hij meer in huis heeft dan alleen zijn loopvermogen. "Ik kan ook voetballen, als ik alleen maar kon rennen zou ik hier niet zijn", glimlacht hij. "Ik ben hier ook om mijn voetballende vermogen te tonen. We willen de supporters vermaken met mooi voetbal, dat hebben we denk ik in de eerste helft ook laten zien. Mooi dat we met 4-2 gewonnen hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie reactie op een natuurlijk nutteloze actie, maarja emoties hebben dan nou eenmaal de overhand bij sommigen. Verder weer snel vergeten er zijn belangrijkere dingen om over te praten.

7 oktober 2019 om 11:08

Als Michiel Kramer dit doet zou je compleet anders reageren. Sowieso kom ik een hoop begrip tegen hier. Onbegrijpelijk

7 oktober 2019 om 21:17

Klopt Feye88, maar Kramer heeft ook al de naam van ‘naar mannetje’. Hier had hij best geel voor mogen krijgen, maar groter probleem is zijn imago. Staat nu te boek als opvliegerig, van zo’n naam kom je (net als Kramer) niet snel af

In de openbare ruimte is dit, ook met bekentenis en betalen van de schade, gewoon vandalisme. Dat het emotie is betekend blijkbaar dat hij zijn emoties niet onder controle kan houden.

7 oktober 2019 om 00:32

Dus betaalt hij de microfoon terug en als Fox Sports wil kunnen ze aangifte doen en zal hij ook de boete betalen. Wat Rafteuns hieronder al zegt: als je seizoen zeik is en je komt tegen een topclub op voorsprong dat brengt dat gewoon het één en ander mee.het is maar een microfoon die makkelijk te vervangen is.

7 oktober 2019 om 07:22

Het is gewoon een observatie. Ik weet ook wel dat de kous af is hiermee. Ik denk alleen oom aan bijvoorbeeld het voorbeeld dat hij stelt voor kinderen.

7 oktober 2019 om 02:21

Blijkbaar nooit voetbal gespeeld dus jij.

7 oktober 2019 om 07:23

Jawel, ik ben keeper. Ik trap uit emotie tegen de paal. Kan je verzekeren dat ik die nog nooit gesloopt heb.

7 oktober 2019 om 06:43

Ten eerste is het veld geen openbare ruimte. Het is namelijk strikt verboden het veld te betreden voor mensen als jij en ik. Het is eigen terrein van Fortuna.
Maar als je het heel zwart wit ziet kan je dit inderdaad onder vandalisme scharen. Hij trapt immers moedwillig een microfoon aan barrels. Toch is het allemaal niet zo zwart wit. Hij geeft aan dat hij fout zit. Stuur hem de factuur en hij betaald deze keurig. Die jongen heeft niemand vermoord. Iedereen smijt wel eens ergens mee uit frustratie toch? Ik gisteren nog met een schroevendraaier, simpelweg omdat ik ruzie kreeg met een ikeakast.. thats life.

7 oktober 2019 om 07:23

Oh ik wil hem ook geen boete geven, ik bedoelde meer wanneer dit in de openbare ruimte zou gebeuren.

Natuurlijk komt dit van een Fortuna supporter, maar ik kan hem en zijn actie wel begrijpen. 8 wedstrijden gespeeld, 3x gelijk gespeeld en 5x verloren. Tijdens een wedstrijd op voorsprong komen tegen een club uit de traditionele top 3 waarbij je van tevoren meestal erop rekent dat het een zware wedstrijd is die je meestal verliest, dan is er een hele hoop ontlading. Hij mag zich vandaag een lekker biertje opentrekken, en daarna onder zijn Fortuna dekbed in zijn Dortmund pyjama. Voordat ik hier commentaar op krijg; er is een verschil tussen begrijpen en goedkeuren. Hij lost het heel erg goed op en denk dat zijn management ook wel contact zal opnemen met de partij waarvan de microfoons zijn, of al heeft gedaan.

Persoonlijk zie ik liever een speler die aantoonbaar gepassioneerd is in het spelletje en laat blijken dat hij wil winnen dan een speler die het geen ruk kan schelen. Het slopen van spullen is natuurlijk niet goed te praten maar het toont wel het eerdergenoemde aan. Dezelfde gefrustreerde trekjes zie je terugkomen bij spelers zoals Luis Suarez en Cristiano Ronaldo omdat ze echt voor de winst willen gaan. Je hebt best veel spelers die het hoofdje laten hangen als het even niet loopt waardoor ze de rest van de wedstrijd vaak ook niet zo best meer spelen. Iets wat behoorlijk jammer is, want ze hebben kwaliteit voldoende in huis alleen de emotionele weerbaarheid wat minder.

Vernielingen aanbrengen zou gestraft moeten worden met een gele kaart. En speler heeft namelijk een voorbeeldfunctie. Je ziet ze ook wel eens tegen reclameborden aantrappen. Ook zo idioot.

Net als tegen elk ander die een vernieling aanricht in het stadion of vandalisme, een proces verbaal opmaken. Ik hoop dat de desbetreffende reporter een aangifte heeft of gaat indienen. Sta je dan als 21 jarige met een notitie op je strafblad. Laat het maar een les en statement zijn voor alle jonge voetballers die emoties niet in de hand kunnen houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren