Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Pas met de komst van Van der Sar was dat bij Man United weer in orde'

Laatste update:
/

Peter Schmeichel betwijfelt ten zeerste of Sergio Romero de man is die David de Gea kan doen vergeten. De Spanjaard wordt nog altijd nadrukkelijk in verband gebracht met Real Madrid en volgens diverse media is een overgang niet meer dan een kwestie van tijd. Of Romero goed genoeg is, zal moeten blijken. "Hij zal zich snel moeten aanpassen", zegt Schmeichel in gesprek met Goal.

Een aanvallend elftal als Manchester United heeft een doelman nodig die daarmee kan omgaan, stelt de Deense oud-goalie van de club. "Hij moet begrijpen wat er voor hem gebeurt, hoe het team opereert. Bepaalde keepers die na mij kwamen, begrepen dat niet. Ze hadden niet het vertrouwen en waren niet in staat om de spelers voor hen op hun gemak te stellen. Dat bleek een probleem. Pas met de komst van Edwin van der Sar was het weer in orde."

Doelmannen zijn in Schmeichels ogen de 'eerste aanvallers' van een elftal. "Josep Guardiola zegt dat iedereen een verdediger is en dat iedereen een aanvaller is. Dat klopt als je kijkt naar de manier waarop moderne keepers spelen. Ze zijn betrokken bij de opbouw, al staat natuurlijk buiten kijf dat het tegenhouden van ballen hun eerste prioriteit is. En dat heeft voor een groot deel te maken met vertrouwen."

De Gea liet het afgelopen seizoen dat hij daarover beschikt, maar voor Romero moet dat nog blijken. "De achterste linie, inclusief de goalie, is het fundament van je elftal. Als zij niet iedere wedstrijd hun topniveau halen, kun je voorin ook weinig uitrichten. Het is ook geen toeval dat Chelsea, dat al jaren met dezelfde laatste lijn speelt, vorig jaar zo succesvol was."

Is Sergio Romero (eventueel) een waardige vervanger van David de Gea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Romero is een goeie keeper oke. Maar 1e keeper van United worden?? Kan t mij niet voorstellen.

Dan gaat LVG toch echt een betere voorhalen.

31 juli 2015 om 15:22

Ik kan me nog herinneren dat we tijdens het WK vonden dat NL veel op doel moest schieten. Romero is namelijk een grabbelaar in mijn ogen.

31 juli 2015 om 16:06

@memvis dan hebben ze helaas niet echt geluisterd. 7x geschoten waarvan 5 op doel.

31 juli 2015 om 15:24

United moet gaan kijken naar Lloris of Oblak. De enigste keepers die de Gea kunnen vervangen en de doelmannen die streven naar het niveau waar naar United moet streven. Vind het jammer dat Valdes weggaat. van Gaal moet zijn ego opzij zetten en het goed maken met Valdes, nog steeds een van de beste keepers van de wereld.

31 juli 2015 om 16:35

Of Leno .

31 juli 2015 om 17:57

Heeft niks met het ego van Van Gaal te maken. Valdes wil niet spelen voor het 2e, dan laat hij maar lekker vertrekken. Heeft van Van Gaal een kans gekregen om weer fit te worden en misschien een plek onder de lat te pakken, maar die kans heeftie niet genomen. Eigen schuld.

Voor de rest ben ik het wel met je eens. Lloris, Leno en vooral Oblak zijn keepers die United vooruit helpen en ik hoop ook dat het een van deze 3 wordt.

31 juli 2015 om 18:50

Soww die Oblak ja dat is een geweldige keeper. Die is wel een tikkie talentvoller dan bijv Cillessen in mijn ogen.

31 juli 2015 om 15:36

Waarom kopen ze Romero dan????
De club weet wat hij kan en wat niet.

31 juli 2015 om 15:47

Romero is gehaald om Valdes te vervangen op de bank als tweede keeper, aangezien Valdes mag vertrekken nu van van Gaal omdat hij niet wou spelen voor het tweede team.

31 juli 2015 om 16:07

@ambassador Romero was transfervrij. En ik neem aan dat v Gaal hem uitgelegd heeft dat hij in principe 2e doelman is.
Prima en goedkope 2e doelman zou ik zo zeggen

Cilissen kan deze rol goed vervullen, dan kan je met penalty's Romero brengen en voor tijdens de wedstrijd een veldspeler laten keepen?

Ff serieus, vraag me wel af wanneer er duidelijkheid komt over de Gea en welke keeper ze dan gaan halen in zijn plaats, want je moet toch wel een topper in de goal hebben wil je kampioen worden in Engeland. Deze soap duurt mij veelste lang over zn bepalende schakel in het elftal, ik ga er dan ook vanuit dat de gea blijft?!

Romero is ook gehaald als 2e keeper, omdat Valdes weg mag.

31 juli 2015 om 15:36

dat dacht ik ook gelezen te hebben bij zijn aankoop. maakt het verhaal hierboven totaal overbodig, lijkt mij...

Cilessen word dat: eerste kieper als de Gea weg gaat

31 juli 2015 om 15:53

Klopt. Dan wordt Cillessen eerste kieper. Mocht hij komen. Maar als hij komt, wordt hij eerste kieper.

31 juli 2015 om 16:53

Nou daar ben je lekker mee als Manchester united. Ik kan me de hype rond ene Stekelenburg nog herinneren, toen kon niemand het waarderen dat ik vond dat hij echt niet zo top was. Geef het wat tijd en ik heb weer gelijk.

31 juli 2015 om 17:04

Ik vond Stekelenburg op zn best een paar klasse beter dan Cilissen. Ik verwacht ook eerlijk gezegd dat Maarten zijn draai weer gaat vinden bij Southampton en mischien in de toekomst nog onder de lat staat bij een topclub.

31 juli 2015 om 18:00

Stekelenburg z'n koppigheid heeft alles verpest. Het niet willen aanpassen aan de club Roma heeft hem naar mijn mening z'n kop gekost. Misschien dat hij zich herpakt, maar z'n potentie zal die jammer genoeg niet meer waarmaken.

31 juli 2015 om 18:52

Steek op het WK 2010 was beter dan Cillessen tot nu toe ooit geweest is.
Naar mijn mening.
Maar zodra Forster weer fit is moet ik zien of ie dan nog speelt.
Wellicht terug naar Ajax als in 2016 Cillessen echt verkocht wordt?

31 juli 2015 om 19:36

Wat was er nog meer zo goed aan hem behalve die ene redding tegen Brazilie?
Ik herinner mij ook nog een corner waar hij gruwelijk mis taste maar het net goed af liep.
Altijd dat wk er bij halen, alsof hij elke wedstrijd de uitblinker was.

Dat gedoe met De Gea.
Hij is er toch nog steeds.
Romero is 2e doelman.
En dat is een hele goede ook.
Als je bij Argentinië een basisplaats hebt.

31 juli 2015 om 15:47

Mwah, als 1e keeper bij Argentinië ben je niet gelijk geweldig. Ik denk dat er weinig mensen, zonder Google te gebruiken, de 2e en 3e keeper van Argentinië kunnen noemen. Ik in ieder geval niet.

31 juli 2015 om 15:56

Toch wel: Andujár van Napoli, maar iedereen in Argentinië wil de nieuwe Maradona, Batistuta of Messi worden. Keepen is daar minder op de een of andere manier. Toch jammer, want als ze een keeper hadden van het formaat Neuer, Buffon, De Gea, Cillessen, Cech, Courtois dan had Argentinië echt een wereldselectie. Nu hadden ze met Romero de reservekeeper van Sampdoria op doel staan...

31 juli 2015 om 16:55

Willy Caballero? Denk ik. En bestaat Ustari nog? Of is dat talent er nooit uitgekomen.

Hoe dan ook: Argentinië heeft prima keepers, maar geen toppers.
Afgaande op het verhaal van Smeichel kan je je dan ook afvragen: lijdt het Argentijnse elftal onder het feit dat er geen topper op doel staat en het fundament dus zwak is. Is dat de reden dat ze de WK- en Copa-finale verloren hebben.

Aan de andere kant stonden namelijk Bravo en Neuer.

Edit: Toch ff op google gekeken. De 2e en 3e keeper tijdens de copa waren Guzman en Andujar. Van Guzman had ik zelfs nog nooit gehoord. Tijdens het WK van Orion mee, daar had ik ook nog nooit van gehoord.

31 juli 2015 om 16:55

Ach Romero was echt het probleem niet bij Argentinië. Vind het eigenlijk best een oké keeper, maar geen 1e keeper voor Manchester. Maar ik vind hem niet minder dan Cilessen ofzo.

31 juli 2015 om 17:06

Cilissen in een rijtje met Buffon Cech en Courtois ? Zie ik dat nu goed

31 juli 2015 om 17:46

@ teetje

Wat doet cillessen in dat rijtje? Komt nog niet eens in de buurt van die andere keepers die je opnoemt.

31 juli 2015 om 15:49

Wie moeten ze daar anders erin zetten? Brazilie em Argentinie hebben beide een top elftal, maar ze hebben beide geen topkeeper.

Nee Romero is bij lange na niet goed genoeg om 1e keeper van Man Utd te worden, mocht de Gea vertrekken moet er gewoon een nieuwe 1e keeper komen en Romero mag Valdes opvolgen op de bank.

Zal wel lekker door tochten in huize Schmeichel, wat een open deuren braakt hij hier uit...

31 juli 2015 om 16:08

schmeichel stond er anders om bekend dat ie de deur behoorlijk goed dicht hield

Met andere woorden vind hij dat zijn er al helemaal niks van kan!

31 juli 2015 om 18:53

Zijn zoon

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren