Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain wint van tiental Lille en breekt Frans puntenrecord

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft zaterdag een record gebroken in de Ligue 1. De kampioen van Frankrijk won met 1-3 van Lille, dat het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man op het veld stond, en komt nu op 86 punten terecht. Dat is het hoogste aantal ooit in de Franse competitie: het record stond op naam van Olympique Lyon, dat in het seizoen 2005/06 84 punten verzamelde. PSG speelt dit seizoen bovendien nog een wedstrijd, thuis tegen Montpellier. Nummer twee van de ranglijst AS Monaco boekte een moeizame overwinning bij Valenciennes.

/

Lille - Paris Saint-Germain 1-3
Paris Saint-Germain won dus van Lille, maar zal zich zorgen maken over Yohan Cabaye, die al in de eerste helft geblesseerd uitviel na een zware overtreding van Marvin Martin. De middenvelder van Lille kreeg voor zijn te late tackle een directe rode kaart en dus kwam PSG al na ruim een halfuur spelen met een man meer te staan. De bezoekers profiteerden nog in de eerste helft van de overtalsituatie: kort voor rust zag Lucas Moura zijn schot weggetikt worden door Vincent Enyeama, maar Marquinhos stond vervolgens op de juiste plaats om de rebound binnen te werken. PSG leek hierdoor op weg naar een simpele overwinning.

Met een man minder kwam Lille in de tweede helft echter erg goed voor de dag. De thuisploeg kreeg grote kansen via Idrissa Gueye en Marko Basa, maar zij wisten niet te scoren. Dat werd twintig minuten na rust afgestraft, toen PSG er bij een counter snel uitkwam en Lucas op aangeven van Javier Pastore de 0-2 binnenschoot. Lucas was even later de aangever voor de 0-3 van Blaise Matuidi en dat betekende de beslissing, hoewel Lille na een fout van Marco Verratti nog wel terugkwam tot 1-3 (doelpuntenmaker Jonathan Delaplace) en Simon Kjaer hierna nog erg dicht bij de aansluitingstreffer kwam. Zijn inzet belandde echter niet tussen de palen.

Valenciennes - AS Monaco 1-2
Nabil Dirar begon zaterdag voor het eerst dit seizoen in de basis bij AS Monaco en groeide direct uit tot matchwinner. Het treffen tussen Valenciennes en Monaco leek in een gelijkspel te gaan eindigen, maar kort voor het einde bracht Dirar daar toch nog verandering in, door vanuit de tweede lijn schitterend raak te schieten. Valenciennes had hierna geen tijd meer om een gelijkmaker te forceren: iets wat eerder in de wedstrijd nog wel was gelukt, toen Tongo Hamed Doumbia de openingstreffer van Valère Germain had weggepoetst. Monaco sluit de competitie volgende week af met een thuisduel met Girondins Bordeaux.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer iets om te vieren ! Ibra speelde geen goeie wedstrijd, kwam ook niet veel aan de bal. Lucas, naja over hem heb ik niks te zeggen en heeft hij laten zien waarom hij mee moest naar Brazilië. Trouwens, het valt me op dat Marquinhos best wel veel scoort voor een verdediger of ligt het aan mij ?

10 mei 2014 om 23:16

Ja klopt. Komt af en toe mee naar voren en is ook erg snel. Hele goede verdediger wordt dat

10 mei 2014 om 23:27

Hoe komt het dat Marquinhos op zijn 19de al zo ongelooflijk goed is? Speelden er maar zulke spelers in de eredivisie.

10 mei 2014 om 23:45

Tja, hij kostte ook niet voor niets 30 miljoen!

11 mei 2014 om 08:55

Heeft een paar weken terug zijn eerste goal voor PSG gemaakt en gister dus zijn tweede. Valt dus erg mee.
Wellicht dat het lijkt dat hij redelijk vaak scoort, omdat zijn eerste en tweede goal vlak na elkaar zijn.

11 mei 2014 om 13:15

@bentini123
Nee hoor, hij heeft er in de CL en de beker ook al een aantal inliggen. Doet het erg goed

Voetbalzone er zijn ook nog clubs zoals marseille lyon bordeaux en degradatiekanidaten, daar kunnen jullie toch wel nieuws over schrijven in dit bericht, inplaats van alleen van Psg en Monaco nieuws plaatsen omdat ze zijn overgenomen

10 mei 2014 om 23:32

Denk dat de meeste mensen hier geïnteresseerd zijn in Nederlanders, Eredivisie en Premier League. Ook in de primera division lees je hier bijna niets over andere teams dan Barcelona/real Madrid (en dit jaar ook Atletico). Het is maar dat er Nederlanders betrokken zijn bij degradatie clubs in de bundesliga, anders had je daar ook niets over gelezen.

10 mei 2014 om 23:39

Ik ben bang dat je gelijk hebt. Toch zonde: er kunnen in Frankrijk nog zes ploegen degraderen, maar daar hoor je dan weer niemand over...

11 mei 2014 om 00:13

Ja, eindelijk! Nog een St. Etienne supporter op vz!

On topic: st. Etienne maakt nog gewoon kans op de derde plek. Als Lille volgende week verliet van Lorient (altijd lastig uit) en st etienne speelt thuis tegen Ajaccio. Mocht het bij Lille gelijk worden en Saint Etienne wint. Gaat het op doelsaldo.

11 mei 2014 om 01:24

En dan is het voorronde Champions League!

11 mei 2014 om 02:47

Klopt niet dat 6 ploegen kunnen degraderen. Want nummer 18 moet thuis tegen nummer 17. Ze kunnen niet allebei 3 punten pakken toch ? Dus 1 van de club gaat degraderen

11 mei 2014 om 09:16

Klopt. Ik hoop echt dat ze het halen. Dan blijft Ruffier misschien ook.

11 mei 2014 om 11:36

Zou mooi zijn Saint-Etienne eindelijk weer in de Champions League! Ik hoop het voor jullie, want ik zie liever Saint-Etienne in de Champions League dan Lille, ik denk ook dat Saint-Etienne het beter zal doen in de Champions League dan Lille. Forza Saint-Etienne!

11 mei 2014 om 12:24

@sevilla

Je hebt gelijk. Ik had verkeerd gekeken!

Eindelijk een keer een volle wedstrijd van PSG in de Ligue 1 gezien, iets wat ik me al een tijdje voorgenomen had te doen. Ging eigenlijk vooral kijken voor Ibra vanavond, maar hij was jammergenoeg de enige die echt tegenviel aan de kant van Psg. Verder is Rabiot een goede voetballer (had nog maar weinig van hem gezien) en het is natuurlijk ontzettend jammer dan Lucas Moura niet meegaat naar het WK. Soms wat onbesuisd maar een fantastische voetballer, vooral te zien bij de 0-1 waar hij zijn tegenstander volledig het bos in stuurde. Vond verder Camara en Digne ook niet erg sterk spelen, invaller Lavezzi en Ongenda onzichtbaar maar Matuidi viel goed in en scoorde een echt 'Matuidi-doelpunt'; combineren vanuit de as en vervolgens 1 op 1 voor de keeper verschijnen. Oja en Marvin Martin mag zich gaan schamen, zeker als hij zn landgenoot Cabaye nu het WK ontnomen heeft. Zal wel jaloezie geweest zijn dat hij er zelf niet bij is. Terecht overigens want die man presteert niks meer na zijn vertrek bij Sochaux.

knap van psg, als je zelfs van grote lyon van begin jaren 2000 kunt verbeteren.

het valt me tegen van voetbalzone dat ze helemaal niets over de degradatiestrijd schrijven, terwijl dit de spannendste in europa is. met nog één speeldag te gaan kunnen er nog zes ploegen degraderen. het verschil is slechts drie punten. lijkt mij toch wel interessant. als nieuwssite zou je ook iets aparts moeten brengen, toch?

10 mei 2014 om 23:42

Vz beschrijft (jammer genoeg) alleen wedstrijden van PSG en Monaco... Etienne speelde overigens een hele goede wedstrijd

11 mei 2014 om 00:14

Trouwens arslan, over Erding was ik niet heel enthousiast over dit seizoen, maar wat speelt hij goed de laatste weken!!

11 mei 2014 om 00:57

Klopt! Gister nog een artikel over hem gelezen dat hij naar Fenebahce zou gaan vertrekken en al een alloord had. Gelukkig was dit geen echt bericht ( volgens zijn officiele Twitteraccount). Hoop dat Etienne als 3e eindigt boven Lille. Wat een mooie lob was zijn tweede doelpunt btw

11 mei 2014 om 10:27

Ja, echt een prachtige goal die 2de.

11 mei 2014 om 10:45

@timkah hoe gaat het met het verkoop van lille wie zijn de bieders? En hoeveel bieden ze?

11 mei 2014 om 10:48

@timkah hoe gaat het met het verkoop van lille? Wie zijn de bieders ? En hoeveel bieden ze?

11 mei 2014 om 12:25

Welk verkoop?

11 mei 2014 om 13:11

van lille

11 mei 2014 om 15:07

@ Timkah Denk je dat Saint-Etienne nog een nieuwe spits gaat halen nu Erding het zo goed doet? Brandao gaat misschien weg toch? En wie denk je dat er als nieuwe middenvelder wordt aangetrokken? Ik hoop op Chantome of Stambouli. Maarja ze willen maar 3 miljoen euro per speler uitgeven, dan weet ik niet of ze haalbaar zijn. Ik hoop ook dat ze Trémoulinas gaan kopen.

11 mei 2014 om 15:37

Wat is de begroting van saint ettiene?

11 mei 2014 om 15:59

@ psvfan 49 miljoen euro

12 mei 2014 om 16:48

@aubame

Bij tremoulinas zit een aankoopoptie van 4 miljoen in het contract. Dit gaat gelicht worden. Ik hoop dat Krychyowiak van Reims komt. Stambouli zie ik niet komen. Chantome is tweede optie. Verder is een week geleden Gomis gesignaleerd rond het Stade Geoffroy Guichard samen met Rochateau. Daar zijn fotos van. Het zou wat zijn als hij komt, hij is transfervrij. Maar ik hou daar geen rekening mee. Brandao kan naar Brazilië, maar ik vraag me af of hij vertrekt.

13 mei 2014 om 09:30

@ Timkah Ik hoop echt dat Gomis terugkomt. La Panthere terug op het oude nest. Samen met Ruffier en Janot mijn favoriete speler aller tijden van Saint-Etienne.

11 mei 2014 om 01:04

Klopt toch niet wat je zegt? Aangezien sochaux (40 ptn) en evian (41 ptn) op de laatste speeldag een rechtstreeks duel hebben en de rest op 42 staat. Bij gelijkspel blijft sochaux op 41 steken bij winst evian sochaux op 40 en anders evian op 41 dus die andere 4 ploegen zijn safe.

11 mei 2014 om 01:09

Er degraderen er meer dan 1

11 mei 2014 om 01:25

Ja, je hebt gelijk. Ik had het programma niet gezien.

11 mei 2014 om 12:27

Ja weet ik maar de nummer 19 en 20 staan straatlengtes achter. Dus gaat het tussen de 17de en 18de! Ik ga doen wat ik al weken doe, sochaux nemen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren